HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ekim 2017 Pazartesi - 12:13

Konak 29 Ekim'i bekliyor

Konak Belediyesi, Cumhuriyet’in ilanının 94’üncü yıldönümünü birden çok etkinlikle kutlayacak.

Konak 29 Ekim i bekliyor

Bir haftaya yayılan etkinlikler kapsamında parklarda ‘Cumhuriyet Şenlikleri’ düzenlenirken, ‘Cumhuriyet’in Kadınları’ adlı defile ile dönemin kadınlarının kıyafetleri tanıtılacak.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘Cumhuriyet Coşkusu Halk Koşusu’ ile 7’den 70’e her yaştan vatandaş Cumhuriyet için koşarken, ‘Cumhuriyet ve Türk Kadını’ konulu söyleşi ve sergi İzmirlilerle buluşacak. Coşkunun hiç eksilmeyeceği kutlamalar kapsamında gerçekleştirilecek ‘Cumhuriyet için sahnedeyiz’ etkinliği ile 35 tiyatro topluluğu 24 saat hiç ara vermeden Cumhuriyet için sahnede kalacak.

HER GÜN BİR PARKTA ŞENLİK VAR
Çocukların Cumhuriyet coşkusunu eğlenerek yaşamaları için düzenlenecek Cumhuriyet Şenlikleri 24 Ekim Salı günü başlayacak ve hafta boyu sürecek. İlki Agora Parkı’nda gerçekleştirilecek kutlamalarda şenlik alanına dönüştürülecek parkta çocuklar hem Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan sevgilerini gösterecek hem de eğlenceli aktivitelerle coşku dolu bir gün geçirecek.  İkiçeşmelik’te yer alan Agora Parkı’nda saat 15.00’de başlayacak kutlamalarda yüz boyama, dans gösterisinin yanı sıra miniklere günün anısına çeşitli hediyeler de sunulacak. Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini parklarda yaşatacak olan şenlik programı 25 Ekim Çarşamba günü Şenel Aksu Parkı’nda, 26 Ekim Perşembe günü Güzelyalı’daki Fuat Göztepe Parkı’nda ve 27 Ekim Cuma günü Hatay’daki Kılıçreis İhsan Alyanak Parkı’nda devam edecek. Hafta içi günlerde parklarda yaşanacak Cumhuriyet coşkusu haftasonu ise tiyatro salonlarında devam edecek. 28 Ekim Cumartesi ve 29 Ekim Pazar günü Ali Beyat’ın yazıp, yönettiği ‘Yaşasın Cumhuriyet’ isimli tiyatro oyunu çocuklarla buluşacak. 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’de Güzelyalı Kültür Merkezi’nde, 29 Ekim Pazar günü ise saat 15.00’de Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde sahnelenecek oyun ücretsiz izlenebilecek.

CUMHURİYET’İN KADINLARI
Cumhuriyet kutlamaları kapsamında 25 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de Cumhuriyet’in Kadınları defile ve konferans düzenlenecek. Zübeyde Hanım, Latife Hanım, Keriman Halis, İlmiye Bergman  gibi Cumhuriyet’in kuruluşunda rol alan önder kadınların dönemlerinde giydikleri kıyafetler düzenlenecek defilede sergilenecek. Serginin yanı sıra düzenlenecek konferans ile de bu isimlerin hayat hikayeleri bir kez daha hatırlanacak.

ÜÇÜNCÜ KEZ CUMHURİYET’E KOŞACAKLAR
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Konak Belediyesi Cumhuriyet Coşkusu Halk Koşusu ile kutlamalar devam edecek. 27 Ekim Cuma günü saat 11.00’de Üçkuyular Vapur İskelesi’nden başlayacak koşu Göztepe Denizatı Parkı’nda sona erecek. Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nce organize edilen koşuya her yaştan İzmirli başvurabilecek. Kayıt yaptıranlara koşuda giymek üzere tişört ve numaralı göğüs bandı verilecek.

CUMHURİYET VE TÜRK KADINI
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet kutlamaları kapsamında düzenleyeceği etkinliklerden bir diğeri de Cumhuriyet ve Türk Kadını konulu sergi ve söyleşi olacak. 26 Ekim Perşembe günü saat 17.00’de Prof. Dr. Engin Berber’in ‘Cumhuriyetten Önce İzmir’de Türk Kadını’ söyleşisiyle başlayacak etkinlik ardından Cumhuriyet ve Türk Kadını konulu sergi ile devam edecek. Sergi ve söyleşiye Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak.

TİYATROCULAR 24 SAAT SAHNEDE OLACAK
Cumhuriyet kutlamalarının en dikkat çekeni ise İzmirli 35 tiyatro topluluğunun katılımıyla gerçekleşecek olan ‘Cumhuriyet için tüm gün sahnedeyiz’ adlı etkinlik olacak. Cumhuriyet’in ilanından sonra sanata ve sanatçıya verilen değer ve günümüz Türkiye’sinde gelinen son noktanın vurgulanacağı etkinlikte 24 saat boyunca tiyatro oyuncuları sahne alacak. 27 Ekim Cuma günü Kıbrısşehitleri Caddesi’ndeki İsmail Sivri Heykeli önünde kurulacak sahnede saat 20.00’de başlayacak gösteriler 28 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de sona erecek. 35 tiyatro topluluğunun 24 saat boyunca arka arkaya sergileyeceği gösterilerle sahne hiç boş kalmayacak.

 
Bornova'da sorunlara yerinde çözüm!
 
O Belediye Başkanı istifa etmeyeceğini iletti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da sorunlara yerinde çözüm!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, vatandaşların talep ve sorunlarını ...
Urla'da virane haldeydi... Şimdi kütüphane oldu
Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi ...
Karşıyaka'da 'Ata'dan Ana'ya Saygı Koşusu' için geri sayım
Karşıyaka Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, 79. ölüm yılında ...
 
İzmir'e 'moloz' dopingi: Örnek tasarruf!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek bir geri dönüşüm projesine daha imza atıyor.
Karabağlar'da Belediye personeli Ahmet Çelik'e veda
Elim bir trafik kazası sonucu görevi başında hayatını kaybeden Karabağlar ...
Karabağlarlı kadınlara film okuma atölyesi
Karabağlar Belediyesi tarafından kadınlara yönelik film okuma etkinliği ...
 
Bornova'da 4 mevsim yüzme keyfi!
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’teki Muhammet Yıldız Spor Tesisleri’ndeki ...
Başkan Pekdaş sert çıktı: Cumhuriyet ile hesaplaşıyorlar!
İzmir Soroptimist Kulübü’nce düzenlenen toplantıda konuşan Konak Belediye ...
İzmir’in genç tasarımcıları iddialı geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen “İyi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva