HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2018 Perşembe - 09:20

Kocaoğlu ve Yücel’den 'ithal aday' mesajı

İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Ankara ziyaretleri sonrasında açıklamalarda bulundu. İki başkan ithal adaylar özelinde net ifadeler kullandı. Kocaoğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin İzmir’de gerçekleştireceği miting için tarih verdi.

Kocaoğlu ve Yücel’den  ithal aday  mesajı

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Partiler süreçte ittifak çalışmaları, cumhurbaşkanı adaylarının belirlenmesi ve milletvekili aday adaylığı için genel müracaatları kabul etmekle yoğun mesai harcadı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) genel merkez örgütlere gönderdiği yazıda milletvekili aday adayları arasında tercih yapmasını istedi. Ana kademe, kadın ve gençlik kollarının da katılımının olduğu süreçte daha sonra il başkanları aldıkları kapalı zarfları Ankara’ya ulaştırdı.

YÜCEL 21 MAYIS ÖNCESİNDE BİR KEZ DAHA ANKARA’YA GİDECEK
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yakın süreçte iki kez genel merkez zirvesi gerçekleştirdi. Başkan Yücel örgütün hassasiyetlerini yaptığı temaslarda Ankara’ya iletti. Partilerin aday listelerini YSK’ya ileteceği tarih olan 21 Mayıs’a kadar Yücel’in bir kez daha Başkent yolcusu olduğu belirtildi.

Öte yandan sürecin diğer bir aktörü ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Yücel’den ayrı olarak Başkan Kocaoğlu da geçtiğimiz günlerde genel merkeze gitti. Kocaoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve süreçte İzmir sorumlusu olarak görev yapan Seyit Torun’la görüşürken çeşitli temaslarda da bulundu. İki başkan da Ankara ziyaretleri sonrasında açıklamalarda bulundu. İzmir İl Örgütü’nün en hassas olduğu noktaların başında gelen ithal adaylar konusunda her iki başkan da net ifadeler kullandı.

BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK KİŞİLERİN LİSTEDE OLMASI GEREKİYOR
İl Başkanı Deniz Yücel, “Sonuçta aday adayı olan herkes değerlidir. İthal aday gibi bir tanımlama yapmamız doğru değil. Örgütün beklentisi İzmir’in, partinin içinden gelen, emeği olan, örgütün tanıdığı bildiği insanlar olması, seçildiği zaman örgütü yalnız bırakmayacak isimler olması.  Vekillerimiz gelmiyor diye bir takım eleştiriler oldu. Her ilçede oldu fakat ikinci bölgede biraz daha fazlaydı. Bu beklentileri karşılayacak kişilerin olması gerektiğini biz de düşünüyoruz.  Kadın adaylara ilişkin ise; sonuçta İzmir’den bahsediyoruz. Kotamız da var. Seçilecek sıralarda en az iki tane kadın görmeyi istiyoruz” dedi.

BENİM İSİM VERMEME GEREK YOK Kİ!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise, “Benim isim talebim olmadı. Sadece şunu söyledim; partide emeği geçmiş il başkanları, ilçe başkanları, uzun süre görev yapmış il yöneticileri, meclis üyeliği yapmış, partiye emeği geçen arkadaşların CV’sine bakarak örgütten birilerini değerlendirirseniz memnun kalırız dedim. Partide bir hareket olur. Küçük Menderes, Bakırçay, Yarımada gibi bölgelere, dengelere, ilçelere bakarsanız memnun oluruz dedik. O kadar. İthal adaylarla ilgili düşüncem belli zaten. İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük illerimize mutlaka kontenjan gelecektir. Olacaktır, kaçınılmazdır. Ama yerel adayların değerlendirilmesi de bizim hassasiyetimizdir. Bu dileğimizi ilettik. Benim isim vermeme gerek yok ki. İl başkanlığı yapmışları, ilçe başkanlığı yapmışları, il yöneticiliği yapmışları ayır, özgeçmişlerine bak, nereli olduğuna, ne yaptığına, ne çalıştığına bak ondan sonra zaten listeyi yaparsın” diye konuştu.

21 HAZİRAN’A HAZIRLANACAĞIZ
24 Haziran için oluşturulan 4 kişilik koordinasyon kurulunda yer alan Kocaoğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin İzmir’de gerçekleştireceği mitingin tarihi hakkında da konuştu. Kocaoğlu, “21 Haziran’a hazırlanacağız. Taslakta 21 Haziran görünüyor. Ama 2 gün önce olur 2 gün sonra olur. O ilerleyen günlerde netleşir” dedi. 

 
Ellerine fırçaları aldılar, Balçova'yı resmettiler
 
EBSO Başkanı Yorgancılar'a anlamlı ödül
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seçim 17 Mayıs 2018 Perşembe 11:40

Toplu ulaşımdaki ücret ve tarifelerde ; çevre ilçelerin toplu ulaşım aktarma hakları İzmir B.B. Meclisince 2016Şubat ayında iptal edilmesinden sonra CHP İzmir Milletvekilleri çevre ilçelerdeki bu haksız uygulamada belediyeye neden söz geçirememişlerdir ? Yoksa bu konu sayın vekillerimizi ilgilendirmiyormuydu ? Ama şimdi CHP milletvekili adaylarının kim olacağı Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nu yakından ilgilendiriyor !

Yorumu oyla      10      7  
17 Mayıs 2018 Perşembe 10:04

Şimdi bunlar bukadar genel merkezle ters düşerlerse bunların istiyeceği hiçbir isim aday gösterilmeyecek.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partililerin imzasına açıldı! Trump'a mektup
ABD'den, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen mektuplara cevaben, ...
Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin'deki son gelişmelerle ilgili peş peşe çok ...
AK Partili Özkan'dan CHP'li o isme tepki: Siyaset mezarlığına gömülmüş kişiler...
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Özkan kendisi hakkında açıklamalarda ...
 
CHP’de SKM’nin başkanı Yüksel konuştu: Biz tamamlayıcı olacağız!
SKM Başkanı Yüksel yol haritasını anlatırken süreci il başkanlığının yürüteceğini ...
Genel Merkez'de liste savaşları: Kimler potada?
Genel seçim öncesinde milletvekili kesin aday listelerini belirleme çalışmalarında ...
CHP İzmir, zulme sessiz kalmadı: İsrail tecrit edilmelidir!
İl Başkanı Deniz Yücel, Filistin’de yaşanan katliam karşısında İsrail’e ...
 
Cumhurbaşkanlığı adaylık sıralaması: İşte o pusula
Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) çekilen kuraya göre, 24 Haziran’daki seçimde ...
CHP Milletvekili Aday Adayı Beko: Kendimi ithal olarak görmüyorum!
DİSK eski Genel Başkanı ve CHP’den Milletvekili Aday Adayı olan Kani Beko, ...
İzmir’in o ilçesinde MHP’ye büyük katılım
Milliyetçi Hareket Partisi Torbalı İlçe teşkilatının düzenlemiş olduğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva