HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2016 Cuma - 08:23

Kocaoğlu personelle bayramlaştı: 'Para yok' demedik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli ile geleneksel bayram kutlamasında buluşan Başkan Aziz Kocaoğlu, göreve geldiği günden bu yana yapılan hizmetlerden bahsetti. Kocaoğlu, “İzmirliler 12 yıldır sizlerden ve başkanından, ‘para yok, yapamıyorum’ diye bir söz duymadı." dedi.

Kocaoğlu personelle bayramlaştı:  Para yok  demedik!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ramazan Bayramı öncesi Belediye personeli ile meclis salonunda bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Gerçekleşen törende personeliyle tek tek tokalaşan Başkan Kocaoğlu birlik, beraberlik mesajları verdi.

ÜZÜNTÜYLE GARK OLDUK
Başkan Kocaoğlu sözlerine İstanbul’da yaşanan terör saldırısına değinerek başladı. Kocaoğlu, “Hepinizin bildiği gibi ülkemiz terör belasıyla uğraşıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşadığımız facia tüm toplumu derinden yaraladı. Hepimiz üzüntüyle gark olduk. Artık öyle bir hale geldik ki ülkemizin herhangi bir kentinde askerimizin, polisimizin bir, iki, üç tanesinin şehit olması alışkanlığı oldu. Bugün 2 tane şehit varmış diyor geçiyoruz. Duyarsızlaştık mı? Toplum nereye evriliyor? Bu konuda hepimiz endişe içindeyiz. Hepimiz telaş içindeyiz. Ülkemizin geleceğinden, çocuklarımızın geleceğinden çok büyük bir endişeyle tabiri caizse elimiz yüreğimizde izliyoruz. Tabi ki kolluk kuvvetleri, terörle mücadeleyi sürdürüyorlar. Bizlerin de birlik beraberlik içinde tek vücut olarak teröre karşı durması, terörü lanetlemesi gerekmektedir. Bunu başarabilirsek bu başımızdaki dertten ancak kurtulabiliriz.  Komşularımızın durumu… Suriye’de iç savaş… Bölgemiz çok problemli bir süreçten geçiyor. Bir taraftan da hayat devam ediyor” diye konuştu.

HİZMETLERİ ANLATTI, BİRLİK VURGUSU YAPTI
Kocaoğlu göreve geldiğini günden bu yana geçen 12 yıllık süreçte gerçekleşen hizmetlerden örnekler verirken personele birlik beraberlik mesajları verdi. Kocaoğlu, “Sizlerle birlikte, sizlerin başarılı çalışmalarınızla birlikte 12 sene içinde İzmir’de yerel yönetim anlayışında çok büyük aşamalar kaydettik. Olağanüstü bir başarı ve olağanüstü bir alt yapı hizmeti sunduk. Şöyle bir 12 yıl öncesine baktığımızda ÜNİVERSİAD kurumlarında A Protokolü yazılacak bir tane otel vardı. O günün İzmir’ini hayal ettiğimizde, ekonomik yapıyı hayal ettiğimizde bugün kat be kat ileri gittiğimizi görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesini sizlerin çalışmalarıyla dünyada en hızlı büyüyen kent oldu. Türkiye’nin büyüme ortalamasının üstünde büyüdü. Herkesin lokması biraz daha büyüdü. Yeterli değil ama İzmir üzerindeki tozu silkeledi tüm hemşerilerimizle ayağa kalktık.  Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi sadece belediye hizmetleri yapılmaması gerektiğini kentin yerelde kalkınmasından da sorumlu olduğu üzerine oturttuğumuz belediyecilik anlayışı ve yerelde kalkınma stratejisi ürünlerini teker teker vermeye başladı.  Bugün İzmir yerel yöneticiliği Türkiye’ye örnek oldu. Arazi yollarından, kırsalın tarımın, desteklenmesine varıncaya kadar, yeşil alanların katlanarak artmasına varıncaya kadar, alt yapıda kanalizasyon, kullanma suyu ve arıtmada Türkiye’nin kat be kat üzerinde yatırımlar yaparak, körfezde yolcu taşıyan vapurların hepsini yenileyerek, otobüslerimizin hepsini yenileyerek, raylı sistem ağımızı 11 kilometre 130 kilometreye çalışır ve 120 km inşaatı ve projesiyle beraber tamamlanmaya çalışacak potansiyele getirdik.  Sadece Tire Süt Kooperatifine verdiğimiz destekle Türkiye’de süt üretimi yüzde 100 gerçekleşirken İzmir’de yüzde 400 büyüme gerçekleşti.

Tarımda değişen koşullara göre çiftçilerimizle birlikte yakaladığımız olumlu ortam İzmir tarımının büyümesini sağlamıştır. Büyük Körfez Projesi adını verdiğimiz, körfezde tekrar yüzebilmek için idari izinler ve ÇED raporunun alınmasında büyük aşama kaydettik. Katı atık dönüşüm tesisinde yine ÇED sürecinde çok önemli adımlar gerçekleşti. Bunların hepsini iyi niyet, samimiyet, sizlerin özverili çalışmalarınızla kentimize, kentlimize aynı zamanda kendimize çalışıyoruz.  Türkiye’de ve dünyada hiçbir belediyenin tek başına gerçekleştiremediği fuar İzmir’i A’dan Z’ye toprağından, çatısına kadar kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Kültürpark’taki çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle 2008’den sonra katılımcı yönetim anlayışıyla projelerimizi taraflarla toplantılar yaparak tartışıyoruz. Burada hem hata payını minimuma indirmeyi hem de projelerin vatandaşlarımız tarafından sahiplenmesini sağlıyoruz.  İzmir’in uygulamalarının ülkemizdeki demokrasinin gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Buradaki hem yeşil alanlardan hem de ödemişteki patates üreticisinin tarlada kalan malının değerlendirilmesinden sorumluyuz. Böyle bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz.  Yeni ana arterler açarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda yaklaşık 2 milyarlık kamulaştırma gerçekleştirdik. Buna bütçe ayırmak İzmir’in ve diğer belediyelerimizin tarihinde yok. Tarihi bölgeye yaptığımız yatırımlar, kent ormanı İzmirlilerin çocuklarıyla hoş günler geçirdiği alan haline geldi.  Sürdürülebilir kalkınma ve kentleşme hedefine yürüyor bu hedeften taviz vermeyecek. Kentsel dönüşüm büyük şehirlerdeki gibi bizim öncel sorunlarımızın da bir tanesi.  İlk örneğini önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek. Sanıyorum ve umuyorum ki bu uygulama hem merkezi hükümet hem inşaat sektörü hem de sağlıksız yapılanmanın olduğu vatandaşlar tarafından genel kabul görecek ve kentsel dönüşüm hızlı bir şekilde yaşanabilecek bir kenti yaşama geçireceğiz. Bunu da birlikte yapacağız” dedi.

PARA YOK, YAPAMADIK DEMEDİK!
Kocaoğlu belediyenin finans durumu üzerinden verdiği örnekte, “12 yıllık süreçte kim ne derse desin adaletten, dürüstlükten ayrılmadan, hep beraber belediyenin, kamunun, İzmirlinin parasını kendi paramızdan kat be kat fazla koruyarak, değerlendirmeye çalışarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçimlere 3 sene var… Sanki yarın seçim olacakmış gibi bir propaganda ve yıpratma kampanyasının olduğunu sizler de görüyorsunuz. Biz yine hep beraber bunların hiçbirinden etkilenmeyeceğiz. Doğru bildiğimizi aklı ve bilimi rehber edindiğimiz projeleri tavizsiz uygulayacağız. Kentlimize kendimize layık olmaya çalışacağız.  İzmirliler 12 yıldır sizlerden ve başkanından, ‘para yok, yapamıyorum’ diye bir söz duymadı. Bunu izlediğimiz borç ödeme ve finans politikasıyla gerçekleştirdik. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin finans yapısı en sağlam, en itibarlı kurumlarından birisi olduk. Türkiye’nin en borçlu 3 belediyesi içinden bugüne gelmek sizlerin özverili çalışmalarıyla gerçekleşti” ifadelerini kullandı. 

 
İzmirli'nin sıcakla imtihanı!
 
Karşıyaka'da fırın ve pastanelere sıkı denetim
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
L Güvenlik 2 Temmuz 2016 Cumartesi 11:23

Özel güvenliğe paso istiyoruz geceli gündüzlü mesai yapıyoruz belediye de saat 7 de kaç personeliniz iş başı yapıyor 8 buçuk 5 buçuk yapanlar dahi saatinde mesaiye başlamıyor bize ancak büyük başkan Aziz Kocaoğlu baskanimiz yardımcı olur

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaş 1 Temmuz 2016 Cuma 18:33

Türkiyenin dördüncü büyük bütçesine sahip bir kurum. Ayrıca Büyükşehir yasası gibi bir olanağa sahipken para yok demek ayıp olur. Önemli olan bu devasa olanakları nerelere ve nasıl kullandığın. Bana sorarsanız koskocaman bir hiç.

Yorumu oyla      11      5  
izelmancı 1 Temmuz 2016 Cuma 09:19

Özveri ve çalışkan dediğiniz biz personeli elinize vicdanınıza koyarak ne zaman düşüneceksiniz. Aynı işi yapıp 4 farklı ücret alan işçinizin geçim sıkıntısı yaşadığını görün artık. İşçi size kırgın ve kızgın.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da belediye çalışanına terör uyarısı
Bayram öncesi şantiye ziyaretleri yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin ...
Terör İzmir'deki tenis turnuvasını da vurdu!
Uluslararası Buca Belediye Başkanlığı Bayanlar Tenis Şampiyonası’na katılım ...
Mardinlilerden Pekdaş'a fahri hemşerilik beratı
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Mardinliler Federasyonu'nun ...
 
Başkan Arslan sporcularla bayramlaştı
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Ramazan Bayramı öncesinde bayramlaşma ...
İzmir dayanışması: Üreticiye can suyu, ihtiyaç sahibine destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ürünü tarlada kalan Ödemişli üreticilerden ...
Büyükşehir’den CHP’li yöneticinin mekanına gürültü cezası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca’da CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi ...
 
Narlıdere'de iftar sofrası
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde buluştu.
Başkan Pekdaş: Yüreğimiz yandı
Konak Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla Hatay Kapalı Pazaryeri’nde bin kişilik iftar sofrası kurdu.
Balatçık ve Sasalı'da iftar sofrası
Çiğli Belediyesi her akşam farklı mahallede iftar yemeği vermeye devam ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva