HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mayıs 2014 Cuma - 01:28

Kocaoğlu’nun masadan kalktığı zirvenin perde arkası: Neler yaşandı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun terk ettiği valilikteki toplantının ayrıntıları ortaya çıktı. İzmir İl Özel İdaresi’nin mallarını paylaşmak için toplanan komisyonun gündemine aldığı tüm taşınmazları maliye hazinesine devrettiği belirlendi. Taşınmazların tamamı valilik ‘yatırım izleme komisyonuna’ tahsis edildi. Toplantı sonrası yazılan tutanakta Vali Mustafa Toprak’ın oluru yer alırken Başkan Kocaoğlu için ise ‘toplantıyı terk etti’ notu düşüldü.

Kocaoğlu’nun masadan kalktığı zirvenin perde arkası: Neler yaşandı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’de valilik ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında krize neden olan İl Özel İdaresi’nin malları ile ilgili yaşanan tartışmalı süreç devam ediyor. Hafta başında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “bilgi verilmediği ve mallar yerel yönetimlere devredilmediği” gerekçesiyle terk ettiği valilikteki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın toplantısının ayrıntıları ortaya çıktı.  Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı başkanlığında toplanan komisyonun gündemdeki konular da netleşti.
 
HEPSİ MALİYE HAZİNESİNE
Tartışmalı toplantıda, konuların tek tek gündeme geldiği görülürken 45 maddelik karar listesinin bulunduğu ortaya çıktı. Komisyon ilk olarak taşınmaz mallar içinde lojmanlar, konutlar ve tesisleri gündemine aldı. Balçova Termal Tesisleri, Bozdağ Kayak Tesisleri, Tavşan Adası ve büyük değere sahip yerler henüz komisyonun gündemine getirilmedi.  Koc aoğlu’nun terk ettiği toplantıda karara bağlanan konuların tamamında ‘devir’ yapılan yer kısmı maliye hazinesi olarak görünüyor. Tapular maliyeye geçerken tahsis yani kullanım hakkı da Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) olarak belirlendi. Listede yer alan tüm taşınmazlar ve gayrimenkullerdeki tasarruf hakkı İçişleri Bakanlığı Valilik YİKOB’da olmasına karar verildi.
 
NELER VAR?
O toplantıda hakkında karar alınanların en başında, Vali Mustafa Toprak’ın Göztepe Sahili’ne bakan konutu yer alıyor.  Toplam bin 559 metrekare alana sahip valilik konutu maliye hazinesine devredilirken tasarruf hakkı da komisyona verildi.  Büyük oranda konut ve lojmanların gündeme geldiği toplantıda Balçova Özel İdare Binası ve ilçedeki tüm lojmanlar da hazineye verildi. Yine hazineye devredilen yerler arasında Seferihisar Doğanbey Teknik Altyapı Kaplıca Su Dağıtım Merkezi, Seferihisar Kavakdere’de 32 bin metrekare arazi, Bademler’de Hayırsever Mehmet Şefik Güngör tarafından bağışlanan 8 bin metrekarelik sosyal tesis alanı ile Urla Özbek’te İsmet Öktem tarafından bağışlanan 3 bin metrekarelik sosyal tesis alanı da bulunuyor.  Ayrıca Kuşçular’daki Çiftlikköy Arsa Konut Kooperatifi’nin bedelsiz olarak verdiği 32 bin metrekare arazi de hazineye geçti.
 
KONUTLAR VE LOJMANLAR DA HAZİNENİN
Mülkiyeti, Hazine’ye geçen yerlerin içinde şu anda üst düzey bürokratların kullandığı yerler de bulunuyor. Komisyon karar listesinde Çeşme Kaymakamı İnci Bezel’in kullandığı konuta da yer verildi. Ayrıca, Karabağlar Güzelyalı-Basın Sitesi’ndeki 10 daireli lojman, Karşıyaka’da bulunan memur lojmanları, Bostanlı Ege Apartmanı, Alaybey Memur Lojmanları, Susuzdede’de yer alan 8 daire, Konak Kültür Mahallesi’ndeki 8 daireli vali yardımcıları lojmanı gibi birçok daire ve konut hazineye geçti.

KENDİSİNE DE ALDI
Şu anda sekretaryası ve idari binası olmadığı için valilikte bir araya gelen komisyon üyeleri karar listesinde kendilerine de yer verdi. Konak Esnafşeyh ve Ahmetağa İşhani’ndaki merkez idari binalar YİKOB’un kullanımına verildi. Bundan sonra komisyonun kendisine ait binası ve görevlileri olacak. 


 
KOCAOĞLU İÇİN “TERK ETTİ” ŞERHİ
Kocaoğlu’nun terk ettiği toplantının başkanlığını Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı’nın yaptığı belirlenirken komisyonda Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, Defterdar Vekili Birol Özden, Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, İl Sağlık Müdürü Dr. Bedia Türkyılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, İl Mahalli İdareler Müdürü Sevda Kuşadalı,  Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz yer alıyor. Her müdür ‘üye’ vasfını taşırken yasa gereği komisyonda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da ‘üye’ olarak bulunuyor. Toplantı tutanağında Kocaoğlu için “toplantıyı terk etti” notu düşülürken alınan kararların tamamında Vali Mustafa Toprak’ın aynı gün onayı bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YUH OLSUN 16 Mayıs 2014 Cuma 16:32

Ben bir İzmir'li olup bu duruma YUH OLSUN diyorum.

Yorumu oyla      15      7  
İzmirli B 16 Mayıs 2014 Cuma 10:22

Aziz başkanım İzmirin mallarını Diyarbakırdan gelen Vali vermiyor .. Ama siz tomalara SU polise onlarca OTOBÜS veriyorsunuz.. Hani vermeyecektiniz. Dünkü yürüyüşte AKP -POLİS kadar sizede tepki aldınız bu durumdan dolayı bilginiz olsun.

Yorumu oyla      16      14  
asasas 16 Mayıs 2014 Cuma 09:04

İZMİRİN MALLARI İZMİRİNDİR.HELAL ETMİYORUZ

Yorumu oyla      25      7  
Osman İzmir 16 Mayıs 2014 Cuma 08:17

Vay Anasını ya.

Yorumu oyla      27      6  
leman 16 Mayıs 2014 Cuma 07:50

sayın vali MALLAR İZMİRLİNİN DİR...Anlamakta güçlük çekiyorsunuz galiba...

Yorumu oyla      29      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan Beko’ya ziyaret: Olan halka oluyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma’da yaşanan maden faciası ...
Başkan yüreği yanan Kınık köylerinde…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri ve belediye ...
Bornova maden şehitlerine ağladı
Soma’da kömür madeninde meydana gelen facianın ardından tüm yurt yasa ...
 
Güzelbahçe’de mesai Soma için saygı duruşuyla başladı
Güzelbahçe Belediyesi çalışanları, Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan ...
İzmir’in başkanları da Soma’da!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanlarının ...
Pekdaş'tan Soma mesajı: Ulusumuzun başı sağolsun
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana ...
 
Uyar'dan Soma için başsağlığı mesajı
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Manisa Soma'daki bir kömür ocağında ...
Glokom hastası gençlere İnce’den tedavi desteği
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, her geçen gün görme yetilerini ...
İzmir ekran kararttı, tüm konserler iptal!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle konser ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva