HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2017 Cuma - 17:51

Kocaoğlu'nun katıldığı toplantıda büyük kavga! İzmir Fuarı ringe döndü!

Başkan Kocaoğlu, sorun yaşanan Yamanlar Cemevi’nin yönetimini talep etti. “1 hafta oturun, tartışın, bizim şu andan itibaren yapacak bir şeyimiz yok” diyen Kocaoğlu’nun programı terk etmesinin ardından vatandaşlar tekme tokat kavga etti.

Kocaoğlu nun katıldığı toplantıda büyük kavga! İzmir Fuarı ringe döndü!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı’da Alevi derneklerini karşı karşıya getiren Yamanlar Cemevi ile ilgili toplantı yaptı.

Bölge halkını İsmet İnönü Kültür Merkezi’ne davet eden Başkan Kocaoğlu süreç hakkında bilgi verdi. Kocaoğlu, “Ben bu konuda hakem de hakim de olacak konumda değilim. 14 seneye yakındır cemevinden, sizlerden hiçbir şey talep etmeyen, elinden gelen desteği veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Yamanlar Cemevi’ni teslim alıp, diğer cem evlerimiz gibi kadro kurup, hiçbir şeyine karışmamak kaydıyla yönetmek istiyor. Yönetimin burayı bize devretmesini talep ediyoruz. Bir hafta oturun, büyüklerinizle kanaat önderlerinizle, inanç önderlerinizle, hasbıhal edin. Konuşun, tartışın. Benim ve bürokrasimiz şu andan itibaren yapacak bir şeyimiz yok” açıklamasında bulundu.

 

Daha sonra salonda bir kısım vatandaş konuşmak istedi. Başkan Kocaoğlu gerilim yaşanmaması için bu teklifi reddetti. Fakat Kocaoğlu’nun programdan ayrılması sonrasında vatandaşlar arasında kavga çıktı.

BUGÜNE KADAR HİÇBİR ŞEKİLDE MÜDAHALE ETMEDİM, ETTİ DİYE VARSA…
Kocaoğlu, “Alevi Bektaşi kardeşlerim, hepinizin bildiği gibi herkes kırsalda, köyünde yaşarken, gelenek ve göreneklerimizi ibadetlerimizi köy odasında gerçekleştiriyorduk. Ama şehre gelince bu imkanı kaybettik. Sonra hepinizin bildiği gibi bugünkü ve bundan evvelki iktidar partileri, hükümetler, cemevlerini bir inanç, ibadethane olarak kabul etmediler. Bugünlere geldik. Bu kültürü, bu inancı yakından bilen, Tokatlı bir kardeşiniz olarak, daha önce Ahmet Piriştina’nın başlattığı Yamanlar Cemevi’ni gerçekleştirdik. Biz de Bornova Atatürk Mahallesi’nde bir söz vermiştik, yaptık. Naldöken’de, Altındağ’da, Torbalı’da, Selçuk’ta Güzelbahçe’de bizim de desteklerimizle birçok cemevinin inşaatını yaptık. Mevcut olanlarının da her türlü onarımına destek verdik. Alevi toplumunun buna ihtiyacı var diye bunları yaptık.  Biz Bornova Atatürk Mahallesi cemevini bir derneğe verdik. Sonra belli şeyler yaşandı, aldık. Ondan sonra da bir yetkili arkadaş atayarak güvenlik atayarak, büyükşehir belediyesi yaptığı cem evlerini çalıştırıyoruz. Kim gelmek istiyorsa, kim ibadet yapmak istiyorsa, hayır yapmak istiyorsa, cenaze kaldırmak istiyorsa görevli arkadaşlarla beraber bu hizmeti yerine getiriyoruz. Ahmet Piriştina Yamanlar Cemevini yasal olarak veremeyeceği için kullanıma vermiş. Ve ben bir yahut iki defa başka bir etkinlikten dolayı Yamanlar Cemevi’ne geldim. Bugüne kadar da hiçbir şekilde, hiçbir tarzda Yamanlar Cemevi’ne müdahale etmedim. Etti diyen varsa buyursun söylesin. Ta ki problem yaşanıncaya kadar” dedi.

ŞİKAYET GELİRSE BÜROKRASİ EVRAKI BUHARLAŞTIRAMAZ
Kocaoğlu şikayetlerin geldiğini ifade ederken, “Problem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dışında. Bizim zaten sizlerin inancınıza karıştıktan sonra kıymeti yok. Böyle bir hakkımız da yok. Görmüyoruz, göremeyiz de… Ama sorun yaşanmaya başlayınca biz bu cemevinin belediye olarak sahibiyiz. Keşke ibadethane kabul edilse, seve seve versek, hiçbir şey olmasa, siz de bizde rahat etsek. Bizim başımızın üstünde yeri var. Şöyle olmuş böyle olmuş… Kapıyı buradan açtığımız zaman herkes kendi açısından haklı. Bunu çözüme ulaştırmak gerekiyor. Biz de görüştük. Maalesef bir gerginlik olmuş. İzmir’de binaların yüzde 60-70’inde imara aykırı yerler vardır. Kimse kimseyi şikayet etmediği, belediyeye şikayet evrakı girmediği sürece biz birbirimizi idare eder gideriz. Ama evrak girerse bürokrasi bu evrakı buharlaştıramaz. Burada aynı durum söz konusu olmuştur. Maalesef şikayet sonucunda durum değişti. Kimseyi suçlamak için söylemiyorum. Bizim dışımızda çeşitli makamlara bu şikayetler gitmiştir. Bize de kendi binamıza müdahale edin diye yazılar gelmiştir” diye konuştu.

BİZE DEVRETMENİZİ TALEP EDİYORUZ, BİR HAFTA OTURUN, DÜŞÜNÜN!
Kocaoğlu bölge halkından talebi olduğunu ifade ederken, “Bizim diğer cemevlerimizde uyguladığımız yöntemi öğrenebilirsiniz. Benim sizden bir kardeşiniz olarak, hemşeriniz olarak bir isteğim, dileğim var. Siz hoşgörü ve uzlaşıya çok önem veren bir inancın temsilcilerisiniz. Birlik olmayı, iri olmayı, diri olmayı savunan Anadolu’nun ve bugün büyük kentlerimizin cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinin gerçek bekçilerisiniz. Biz böyle bir sıkışık durum içinde kaldık. 14 seneye yakındır cemevinden, sizlerden hiçbir şey talep etmeyen, elinden gelen desteği veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Yamanlar Cemevi’ni teslim alıp, diğer cem evlerimiz gibi kadro kurup, hiçbir şeyine karışmamak kaydıyla yönetmek istiyor. Dedelerimizin, sizlerin hizmetine sunmak üzere burayı bize yönetimin devretmesini talep ediyoruz.

Herkesin eşit şartlarda istediği zaman kullanması şartıyla, diğer yerlerde yaptığımız gibi yönetmek istiyoruz. Niye? Zorunlu hale geldi. Ben başıma dert almak ister miyim? Hazır orada devran dönüyor. Şikayet gelmiyor. Biz de hiçbir şeyinize karışmıyorum. Büyükşehir başkanı ve bürokratlarının bu konuda en ufak bir dahli yoktur. Talebi de yoktur. Keşke hiç olmasaydı. Koşullar bizi buraya getirdi. Bir hafta oturun, büyüklerinizle kanaat önderlerinizle, inanç önderlerinizle, hasbıhal edin. Konuşun, tartışın. Benim başka yapacak bir şeyim olsa yapmazsam o zaman her türlü sözü söylemeye hakkınız var. Benim ve bürokrasimiz şu andan itibaren yapacak bir şeyimiz yok. Bu konu bize geleli 4 ay oldu. Aman şunu yapmayalım, konuşalım, tatlıya bağlayalım diyerek buraya geldik. Bugün karar vermek durumunda değilsiniz. Bir aklı selim ile alevi toplumuna yaraşır bir şekilde bu konuyu masaya yatırır ve mecbur olduğumuz konuda bize yardımcı olursunuz. Ondan sonra hangi dedemiz hangi ocak arar, isterse onundur. Süreçte kimseyi suçlamadım, hakkım da yok. Olayları ben yaşamadım. Ben burada hakim ve hakem olamam. Siz kendiniz olacaksınız. Bana anlayış gösterirseniz sevinirim. Türkiye’de cem evi yapılmasını önünü açan bana bu toleransı gösterirseniz hepinize ayrı ayrı minnettar kalacağımı da buradan ifade etmek istiyorum. Bunu düşünün taşının. Hangi vasıtayla istiyorsanız görüşürüz. Ben nasıl bir durumda sıkıştığımı anlatmak istedim. Sizleri bunun için çağırdım” ifadelerini kullandı.

BEN SOSYAL DEMOKRAT BİR ADAMIM
Başkan Kocaoğlu kürsünden indikten sonra vatandaşlar söz almak istedi. Kocaoğlu, “Arkadaşlar ortam gergin. Bugün burada kim ne söylerse kendi açısından haklı, karşı taraftan haksız olarak görülecektir. Ben bunun için size süre veriyorum” dedi.

Alevi vatandaşlardan bazıları konuşmak için ısrar etti. Bir vatandaş, “Başkanım siz sosyal demokrat bir belediye başkanısınız. İzmir’e hizmet edin” diye çıkıştı. Başkan Kocaoğlu, Bugüne kadar bir şeyinize karıştım mı? Tekrar söylüyorum; ben hakem ve hakim değilim. Ben sosyal demokrat bir adamım. Şimdiye kadar öğrenemediyseniz bundan sonra da yapacak bir şey yok. Valiliğe ayrı, İçişleri Bakanlığı’na ayrı şikayetler gitmiş. Şikayet etmeseydiniz kardeşim” cevabını verdi.

SALONDA TARTIŞMA DIŞARDA KAVGA!
Salonda vatandaşlar kendi aralarında tartışmaya başladı. Ortamda tansiyon yükseldi. Sonrasında Başkan Kocaoğlu programı terk etti. Bazı vatandaşlar salon dışında birbirine girdi. Derneğin yönetim kurulu ve karşı tarafında olduğu öğrenilen blok arasında fiziki şiddet ve darp yaşandı. Tehditler ve küfürler havada uçtu. 

 
Trump-Erdoğan görüşmesinden ilk açıklama
 
Bakan açıkladı: Trump silah vermeyecek!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin 29 Kasım 2017 Çarşamba 13:17

Tek kelimeile size yazıklar olsun alevi geçinen zavallılar

Yorumu oyla      11      5  
Taylan 26 Kasım 2017 Pazar 11:46

Bir alevi olarak son derece üzgünüm , ancak Kocaoglunun iyi niyetine ve samimiyetine inanıyorum.v

Yorumu oyla      11      5  
Binali kaya 25 Kasım 2017 Cumartesi 23:08

Önce insan olacaksın sonra alevi, Hüseyin abime saldıranları bunun hesabını verecekler

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa 25 Kasım 2017 Cumartesi 11:15

sanırım şikayet eden arkadaşları dövmüşler.. hak şerleri hayreyler...

Yorumu oyla      11      5  
zdht 25 Kasım 2017 Cumartesi 09:01

Kocaoğlu'na vade biçen şaşkınları şaşkınlıkla izliyoruz! Ne bu, meydan okuma mı, korkutma mı, moral bozma mı, kendi kendine mastürbasyon mu? Haberi okuyunca başkanın en doğrusunu söylediğini, yaptığını anlıyoruz, Aleviler orayı belediyeye öyle de böyle de devredecekler, değerini bilememişler!

Yorumu oyla      11      7  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 25 Kasım 2017 Cumartesi 00:17

Olay derneğin rant kavgası. Kocaoğlu doğru demiş buranın yönetimi belediyeye geçmeli.

Yorumu oyla      14      6  
KAZIM EMİR 24 Kasım 2017 Cuma 23:58

bu yapılan kavga ALEVİ ınancıyla bağdaşmıyor KİM KABA KUVVET KULLANMIŞSA KABAHATLIDIR

Yorumu oyla      15      5  
misafir 24 Kasım 2017 Cuma 20:44

Ali Osman, sapla samanı karıştırma, hükümetin cemevlerini tanımadığı için belediye bu işlere bulaştı. Yazılanı oku, okuduğunu anla, anlayamazsan anlamışlara sor, kimseye de çamur atma, akıl verme!

Yorumu oyla      14      7  
kredini doldurdun kocaoglu 24 Kasım 2017 Cuma 20:03

belediye calısanı troller burada ne yorum yapacaklar şimdi. Aziz kocaoglunun ne oldugunu izmir biliyor görüyor artık.

Yorumu oyla      14      9  
KAZIM EMİR 24 Kasım 2017 Cuma 18:57

YAKIŞMAMIŞ

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Barosu'ndan acı rakam! 10 ayda yüzlerce kadın...
İzmir Barosu Başkanlığı, 25 Kasım’da tüm dünyada kutlanan 'Kadına Yönelik ...
İzmir'de Erdoğan'a dava açmıştı... FETÖ'yü dinledi, cezayı yedi!
İzmir'de FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında dava ...
İzmir'de feci ölüm! Metrelerce yuvarlandı!
İzmir'in Beydağ ilçesinde, çoban Muammer Altıntaş (59), 25 metrelik uçurumda ...
 
İzmir'de yakalandı... Kilolarca zehir!
İzmir'de düzenlenen operasyonlarda 59 kilo 100 gram esrar ele geçirildi, 3 kişi tutuklandı.
İzmir'deki iş hanında yangın paniği
Aliağa'da büyük bölümü boş olan bir işhanında çıkan yangın söndürüldü.
Tütün protestosuna gazlı müdahale!
Adıyaman'da OHAL kapsamında basın açıklamaların yasaklanmasına rağmen ...
 
Öğretmene feci dayak! İngiliz anahtarıyla vurdular!
Gaziantep'te sınıf öğretmeni Mustafa Koç (35), okumayı öğrenen öğrencisini ...
CHP'li Belediye Başkan'ına 7 yıl hapis istendi!
Tekirdağ'ın Süleymapaşa Belediye Başkanı Mehmet Ekrem Eşkinat hakkında ...
Karaburun’da onlarca kaçak yakalandı
İzmir’in Karaburun ilçesinde, yasadışı yollardan Yunan adalarına geçme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva