HABERLER>SEÇİM 2015
23 Ocak 2014 Perşembe - 13:34

Kocaoğlu’ndan Yıldırım’a ‘yüzde 50’, ray ve kanalizasyon yanıtı!

DTO’yu ziyaret eden Kocaoğlu’ndan rakibin ‘Yüzde 50 oy yeter’, ‘ray projeleri’ ve ‘kanalizasyon’ çıkışlarına tek tek yanıt verdi.

Kocaoğlu’ndan Yıldırım’a ‘yüzde 50’, ray ve kanalizasyon yanıtı!

EGEDESONSÖZ -  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Deniz Ticaret Odası yönetim kurulunu ziyaret etti.

- BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN KÖYLÜLERE DEVRİM GİBİ MÜJDE!..

Başkan Kocaoğlu, odada ‘deniz’ projeleri üzerinden bilgilendirmeler yaptığı konuşmasında AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım’ın dün yaptığı açıklamalara da yanıt verdi.



YA EVE YA BELEDİYEYE!
Kocaoğlu, Yıldırım’ın, ‘Yerel seçimde bize yüzde 50 oy yeter’ sözleri üzerine “Sandıklar daha önceden açılmıyor. 30 Mart akşamı açıldığı zaman herkesin ne aldığı, yüzde 10- 20 ya da 50 mi alıyor, göreceğiz. Matematiği bilen herkes yüzde 51 aldığı zaman kazanacağını biliyor. Biz oylara ipotek koymuyoruz. Milyonlarca seçmen oy kullanacak. Milletimiz neylerse güzel eyler. Aday oluyoruz, kendimizi milletimize teslim ediyoruz. Ne derlerse o. Eve git derlerse eve, belediyeye git derlerse belediyeye gideceğiz. Hayırlısı olsun” diye konuştu.

Yıldırım’ın “Yeni metro hatlarının projeleri yok, tramvay projesine de sıcak bakmıyorum” sözlerini de değerlendiren Kocaoğlu “Narlıdere ve Otogar projelerini çizdik, teslim ettik. Üçyol- Buca hattını ise Bakanlık yapacağı için projeden çıkardık. Tramvay konusunu tüm İzmirlilerle konuştuk. Birçok avantajı var. Sahil ile bağlantıyı da kesmeyecek. 2017’de bineriz” dedi. Kocaoğlu, Yıldırım’ın ‘Foça’da kanalizasyon yok’ eleştirisine de “Yer sıkıntısı bitti, ihaleye çıkıyoruz. Sayın Bakan da iyi biliyor ki Karayolları, Yeni Foça'ya yaptığı yolun kenarından bize geçiş izni vermediği için 1,5 yıldır onu bekliyoruz” karşılığını verdi.
 
4 YILDA YAPAMADILAR
Belediye başkan adayları ile polemik yaşamak istemediğini belirten Kocaoğlu “Elimizde Narlıdere ve Otogar metro hatlarının projesi vardı. Otogar hattını hızlı trenle birleştirme kararı aldılar. Ona bir itirazımız yok. Tınaztepe güzergahının projelerini de çizdiriyorduk. İhalesine bile çıkmıştık ancak Bakanlık ‘Biz yapacağız’ dedi ve durdurduk. Buca’daki kullanılmayan hattı TCDD’den tramvay için talep ettik. Vermediler. Bu sefer güzergahı değiştirdik ve ihaleye çıktık. ‘Onu da biz yapalım’ dediler. Böyle olunca projeden çıkardık. Bir proje yapmak TCDD ya da DLH için 4 sene sürüyorsa, buna da saygı duymaktan başka diyecek bir şeyimiz yok. Yine de hiçbir adayımızla polemiğe girmek istemem. Ben yaptıklarımı anlatacağım. Herkes yaptıklarını anlatsın” dedi.
 
TRAMVAY 2017’YE HAZIR
Binali Yıldırım’ın, tramvay hattının sahil ile ilişkiyi keseceği yönündeki eleştirilerin doğru olmadığını belirten Kocaoğlu “Tramvay konusunda biz bütün İzmirli hemşerilerimizle konuştuk. Tramvayın kenti böleceğine inanmıyoruz. Proje bittiği zaman; yürüyen bantlar ve kıyıya ulaşımı kolaylaştıracak merdivensiz sanat eseri köprüler yapıldığı zaman kent bölünmemiş olacak. Ayrıca raylı sisteme geçiş kolaylaşacak. Kentin havası kirlenmeyecek. Fosil yakıt yerine elektrik kullanılacak. Bütün bu avantajları düşünürsek bize göre son derece önemli bir proje. Projeye İzmirlilerle birlikte karar verdik. Yapımı için üç yıl öngörüyoruz. 2017 başında tramvayla seyahat etmeye başlarız” dedi. Kocaoğlu bir ara gündeme gelen ‘Havaray’ projesi için ise “Daha yeni bir sistem. Kente ne getirir, ne götürür iyi bakmak lazım. Beton kolonlar söz konusu olur” dedi.
 
FOÇA YANITI: KARAYOLLARI İZİN VERMEDİ
AK Parti Büyükşehir adayı Binali Yıldırım’ın ‘Foça’da kanalizasyon yok’ eleştirilerini de yanıt veren Kocaoğlu, yer sorununu aştıklarını, ihaleye çıkacaklarını söyledi. Kocaoğlu “Yeni Foça’da kanalizasyon yok, doğru. Uğraşıyoruz. Altyapı ve kanalizasyon konusunda açık ara 1 numarayız. Eski Foça'da vidanjörle çekim yapıyoruz çünkü SİT alanı olduğu için kazı başkanları tesise izin vermiyor. Yeni Foça, kanalizasyon ve arıtma yapmadığımız tek yer. Arıtma yerinin kamulaştırılması uzun sürdü ve bitti çünkü SİT alanı. Arıtma tesisini bitmeden, kanalizasyon ihalesine çıkmıyoruz. Arıtamayacağınız atığı çıkartmak doğru değil. Arıtma tesisi için yer bitti. Sayın Bakan da iyi biliyor ki Karayolları, Yeni Foça'ya yaptığı yolun kenarından bize geçiş izni vermediği için 1,5 yıldır onu bekliyoruz. Yeni Foça da hallolacak. Urla, Seferihisar, Gümüldür, Ürkmez, Torbalı, Ayrancılar, Kemalpaşa, Menemen, Aliağa, ve İYTE’de arıtma var mıydı? Çok şükür halloldu. Yeni Foça da nazarlık olsun” diye konuştu.


 
BÜYÜK KÖRFEZ İÇİN ÇED SÜRECİ SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediyesi ve TCDD’nin ortaklaşa yürüttüğü Büyük Körfez Projesi’nde ÇED sürecine gelindiğini belirten Kocaoğlu, “Su ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında anlaşmazlık var. Körfez Projesi’nin parası,  geliri TCDD’ye, zahmeti ve masrafı bize olacak. O kazacak, liman arkasını dolduracak, büyütecek, para kazanacak. Helali hoş olsun. Biz karşı tarafa bir kanal açacağız. Büyük Körfez Projesi, bizim özgün projemiz. TCDD ile yürütüyoruz. Son aşamadayız. Hatta gemiler geldi. Körfez taşımayla temizlenmez. Bu proje Liman’ın gelişmesini sağlayacak, Körfez’de yüzülmesinin önünü açacak ve önemli bir çevre projesi olacak. Çıkartılan kum, yaşama tekrar dâhil edilerek dönüştürülecek. Türkiye Efes, Milas olmasın, Körfezimiz yaşasın. Körfez ilk kez 1832’de Abdülhamit zamanında araştırılmış. Ondan sonra ilk kez biz proje geliştirdik” dedi.
 
MAVİŞEHİR’DEN VAPURA BİNECEĞİZ
Büyük Körfez Projesi kapsamında yapılacak derinleştirme çalışmaları sayesinde Mavişehir’e de yaklaşma kanalları açacaklarını müjdeleyen Kocaoğlu, yapılacak iskele ile deniz ulaşımını Mavişehir’e getireceklerini de söyledi. Kocaoğlu “Öncelikle Mavişehir’e yapılacak iskele için izin almamız lazım. İzin aldığımız anda kazıcı gemimizi Bostanlı Vapur İskelesi'ne çekeceğiz. Oradan bir yol açacağız. Bir taraftan iskele inşaatına başlayacağız, bir taraftan da kazmaya başlayıp, ikisini aynı anda bitireceğiz” diye konuştu.
 
İLK GEMİ HAFTAYA GELİYOR
İzmir denizciliğinin gelişmesi için pek çok proje ürettiklerini ve Körfez’in temizlenmesi, yeni yat limanlarının yapılması, İzmir Limanı’nın iyileştirilmesi gibi projelerin bunlara örnek olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu “İzmir Limanı çok büyük öneme sahip. Doğu ve Güney Ege’yi taşıyacak olan liman burası. Kim ne derse desin, İzmir Limanı büyüyerek yük limanı olmaya devam edecektir. Kentin çıkarı buradadır. Ciddi bir işbirliğine ihtiyacımız var. Yapımı süren karbon- kompozit gemilerimizin ilki testlerden geçti. Sanıyorum haftaya Çarşamba ya da Perşembe günü İzmir’de olacak. İnşallah umduğumuz gibi olur” dedi. Kocaoğlu, deniz ulaşımını çevre ilçelere taşıyacak 32 nat’lık büyük gemilerden birinin de yaz aylarına kadar yetiştirileceğinin müjdesini verdi. Kocaoğlu “Hani biz gidip gemileri alacaktık. Bizi de İzmir’e kadar getirirlerdi” diyen Geza Dologh’a, “Seni burada özel gezdireceğim, ayağına da taş bağlayacağım” karşılığını verdi. Bu diyalog gülüşmelere neden oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer 24 Ocak 2014 Cuma 09:28

Tramvay konusunda Binali Yıldırım haklı. Saçma sapan bir proje o, böyle güzergah olmaz. Şimdi destek verenler iyi düşünün, bir daha inceleyin güzergahı. Yapılmaya başlandığında pişmanlık için çok geç olacak.

Yorumu oyla      12      8  
güzel izmir 24 Ocak 2014 Cuma 09:21

İktidar yandaşları Türkiyeyi soyup soğana çevirdi şimdi gözlerini İzmire diktiler ama hava alacaklar

Yorumu oyla      15      5  
izmir 24 Ocak 2014 Cuma 04:20

on senedir hep aynı masal körfez temizlenecek ve denize girilecek

Yorumu oyla      13      13  
ziyaretçi 24 Ocak 2014 Cuma 04:17

kocaoğlu izmir i karşıyaka kordon ve güzelyalıdan ibaretmi sanıyor.izmir in başka ilçelerinde yaşayanlara tramvaya binmeyi çokmu görüyor acaba.

Yorumu oyla      14      10  
23 Ocak 2014 Perşembe 22:52

"buyuran" istanbul belediyesinin bütçesi 9 milyar ama bakıyorsun metroların çoğunda devlet desteği var ve marmaray ı da devlet yapıyor.marmaray 8 milyarlık proje.8 milyarı izmir e versen 40 km metro yaparsın.

Yorumu oyla      17      6  
Yenifoçalı seçmen 23 Ocak 2014 Perşembe 22:22

Yenifoça Belediyesi kapanınca hizmete hasret kaldık . Bakın seferihisara neler yarattılar, yenifoçanın bu hızmetten yoksun hali nazarlık olsun demek bizi onemsemektedir.

Yorumu oyla      12      5  
BUYURAN 23 Ocak 2014 Perşembe 19:52

Aziz bşk otogar buca metro hattını 2013 yılında bakanlığa devrettiniz bugüne kadar yaptınızda yapmayın diyenmi oldu.aslında biz belediyeyi yönetemedik deyinde İZMİRLİ rahatlasın gerçi izmir size göre dünyanın en hızlı gelişen köykenti

Yorumu oyla      20      23  
23 Ocak 2014 Perşembe 19:33

İzmir'in metroları bitip,yeni hatları yapmaya başlamalıydık.Metro,tramvay hepsi zengin semtlerden geçiyor.Yeni kent merkezi,gıda çarşısı ve tepecik skk yı içine alacak yeni bir hat yapılmalı artık.Tepecik skk dan başlar,gıda çarşısı,oradan atatük stadı,oradan yeni kent merkezi ve en sonda salhaneden dikleme bornova hükümet konağına doğru bir hat yapılmalı.

Yorumu oyla      24      8  
Atilla Kamar 23 Ocak 2014 Perşembe 19:29

Ben Sn. Kocaoğlu na inanırım. Biraz ağır ve hatta beceriksiz olarak suçlansa da doğru konuşur. Sn. Yıldırım ın dünkü ithamlarına ve hafife alma mesajlarına göre hangisi doğru söylüyor. Zira TV den de dinledik. Yine iyi anlatamadık diye ortaya çıkmasınlar ve Bakanlığın bittiğini artık anlasınlar...

Yorumu oyla      25      11  
ado 23 Ocak 2014 Perşembe 18:34

ister belediye ister bakanlık farketmez şu bucaya yeride müsait metro tramvay falan yapın artık bi şey

Yorumu oyla      28      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım'ın kuzey günlüğü: Balkon konuşması ve Gediz çıkışı!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ziyaretlerine bir gıda ...
Dündar’a Bornovalı Elazığlılar’dan tam destek
İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak CHP Bornova Belediye Başkan Aday ...
Ümit Yaldız yazdı: Kim/ne kadar iş yapar?
“AK Parti İzmir listesi için ‘Bu liste iş yapar’ dedik, kıyamet koptu. Dedik ...
 
Buca aday adayı Akdemir ekibine yeni yol arkadaşı!
CHP Buca belediye başkan aday adayı Remzi Akdemir,ekibiyle birlikte çalışmalarına ...
SP İzmir seçim karargahlarını kurdu
Seçimlerle ilgili yoğun hazırlıkların ve çalışmaların yürütüldüğü Saadet ...
Taşer: İzmir CHP’nin değil doğruluğun kalesi!
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, MHP Karabağlar ...
 
CHP Bergama’da kayyum dönemi!
Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in aday gösterilmesinin ardından ...
CHP İzmir'de flaş gelişme: O ilçenin adayı değişti
Son MYK toplantısında PM’de Kınık Belediye Başkanı olarak açıklanan Süleyman ...
AK Parti Çiğli Adayı Yılmaz: CHP'nin 15 yılda yaptığını...
AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, partililerle bir araya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva