HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Şubat 2019 Çarşamba - 13:55

Kocaoğlu’ndan uyarı: Sandıklara sahip çıkın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014 seçimlerinde iki gün boyunca sandık nöbeti tuttuğu Bayındır'dan önemli mesajlar verdi. Seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik girişimlerin tekrarlanabileceği uyarısında bulunan Başkan Kocaoğlu, sandık başlarının boş bırakılmaması ve ıslak imzalı tutanakların mutlaka alınması gerektiğini hatırlattı.

Kocaoğlu’ndan uyarı: Sandıklara sahip çıkın!

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçelerdeki adaylarına destek vermek üzere ziyaretlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu kez Bayındır'daydı. İlçede büyük bir kalabalık tarafından sevgi gösteriyle karşılanan Başkan Kocaoğlu, yeniden aday gösterilen Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli'ye başarılar diledi.   

Aynı zamanda bir veda ziyareti gerçekleştirdiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir'de 15 senede neler yapıldığını hepiniz biliyorsunuz. 150 yıllık İzmir belediyecilik tarihinde ilk kez 15 yıl başkanlık yapmak bana nasip oldu. Beni aday gösterdikleri için CHP Genel Başkanlarına, oylarıyla destekledikleri için İzmirli ve Bayındırlı hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM
Seçimlerin parti içinde de bir yarışa sahne olduğunu, birçok aday adayı başvurmasına karşın bir adayın belirlendiğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Onun da arkasında hep beraber saf tutmamız gerekiyor" diye konuştu. Bu seçimlerde de her seçimde olduğu gibi sandıklara sahip çıkılması, ıslak imzalı tutanakların mutlaka alınması gerektiğine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Bayındır'da 2014 yılındaki seçimde sandık oyunlarına karşı ilçe seçim kurulu önünde kendisinin de sabaha kadar nöbet tuttuğunu hatırlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014'te Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ufuk Sesli’nin kazandığı Bayındır ilçe belediye başkanlığı seçiminin sonuçlarına AKP tarafından yapılan itirazlar üzerine, Bayındır'da iki gün boyunca “sandık nöbeti” tutmuş, seçim sonucunu değiştirmeye yönelik müdahalelere karşı ilçeyi terk etmemişti.

BAYINDIRLI ÇİÇEKÇİLERLE SEVİNDİK
İzmir genelinde olduğu gibi Bayındır'da da kırsal kalkınmaya yönelik önemli adımlar atıldığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Dün yine sevinçli bir haber aldık. Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi Hollanda'ya yenilebilir menekşe üretecek. Birlikte tarıma destek için çıktığımız yolda hedefe ulaştık, artık Hollanda ile işbirliği yapıyoruz. Daha yapılacak çok iş var. Birlikte kol kola girdiğimizde, çalıştığımızda, ürettiğimizde kooperatifi sağlıklı yönettiğimizde yerel yönetim desteğiyle neler yapılabileceğini, kırsal kalkınmanın nasıl başarıldığını herkese gösterdik. Kooperatiflerimizle birlikte kırsal kalkınmanın bir örneğini gerçekleştirdik. Tüm sektörlerde kentin topyekun kalkınması için çalıştık. Ama en çok hor görülen tarıma pozitif ayrımcılık yaparak bir kalkınma modeli sergiledik. İzmir'de kırsaldan kente göçü durdurduk. Hatta kırsalda nüfus artmaya başladı. Belediye bunu başardı. Hükümet de bu modeli uygularsa, gelecekte çocuklarımız tekrar gelip tarım yapacaklar. İnanıyorum ki bizden sonraki belediye başkanlarımız bu bayrağı alarak daha da ileri götürecekler. Ömrüm oldukça burada sizlerin arasında yaşamak istiyorum. İhtiyaç duyulursa elimden geldiğince yardımcı olacağım."

OYU ALINMAYACAK KİMSE YOK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğu, önümüzdeki günlerde bütün köyleri gezerek seçim çalışmalarına desteğini sürdüreceğini belirterek, "Birebir insanlarımızla temas kurup, kapı kapı dolaşarak oylara talip olmamız gerekiyor. Artık siyaset değişti, 'şu bize oy vermez, boşu boşuna gitmeyelim' diye bir şey yok. Bugün çok çeşitli nedenlerden dolayı insanlar oy veriyor. Gidip derdimizi anlatırken, eleştirileri içimize sindirip kendimize pay çıkarmalıyız. Oyu alınmayacak kimse yok. Önemli olan o seçmenin ziyaret edilmesi. Sadece yoldan geçerken el sallamakla olmaz. Köy köy gidip el sıkmak gerekiyor. Siyaset adam adama yapılıyor. Adamın gözünün içine bakıp, sağlıklı ilişki kurmadan seçim çalışması yapılmaz" şeklinde konuştu.

MHP SEÇMENİNİN YARISINDAN FAZLASI BİZE OY VERDİ
Başkan Aziz Kocaoğlu, özellikle Cumhur İttifakı tarafından dile getirilen HDP'nin CHP adaylarına destek vereceği yönündeki eleştirilerin gündeme getirilmesi konusunda ise şunları söyledi:

"Bir siyasi parti seçimlere girerken Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan, oy kullanma hakkı olan herkesin oyuna taliptir. Şimdi bütün mesele ne? Başkanlık sistemiyle beraber iki partili sisteme geçiliyor. Sayın Cumhurbaşkanı MHP ile anlaşarak ve İyi Parti'nin de tabanına göz kırparak MHP ve İyi Parti tabanlarını kilitlemeyi amaçlıyor. Bunun provasını yapıyorlar. Biz İzmir'de 2004, 2009 ve 2014'de MHP seçmeninin yarısından fazlasının oyunu aldık. AKP bilinçli olarak 'CHP, HDP ile ittifak yapıyor' söylemini yayarak MHP ve İyi Parti tabanının CHP'ye oy vermesini engellemek için bu propagandayı yapıyor. Peki, açılımı da ben mi yaptım, hendekler kazılırken neredeydi bu hükümet? Bu hendeklerin kazıldığını bilmiyor muydu?"

NE YAPTIĞIMIZI ARŞİVLER YAZIYOR
Başkan Kocaoğlu, bir vatandaşın ilçeye yapılmasını istediği semt garajına isminin verilmesi şeklindeki önerisini de geri çevirerek, "Benim ismimi boş verin. Öldükten sonra isterlerse bir yerlere ismimi verirler. Belediye arşivinde ne yaptığımız ne yapmadığımız zaten yazıyor" dedi.

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ise "Aziz Başkanımla birlikte olmaktan onur duyuyorum. Bize her zaman bir baba, bir ağabey, bir dost gibi davrandı. Kendisi her zaman gönlümüzde olacak" diye konuştu.

CHP Bayındır İlçe Başkanı Hasan Dülger de Başkan Kocaoğlu'na ilçeye yaptığı hizmetler nedeniyle bir teşekkür plaketi verdi.

 
CHP’de kritik süreç: Gözler Bayraklı'da
 
Cumhur İttifakı’nda flaş gelişme: İzmir'in meclis listesinde uzlaşı yok!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Şubat 2019 Perşembe 08:38

Biri ayrancıların şehirindışı bir ilçe olan Torbalının mahallesi olduğunu söylesin. Ona bakarsanız Seferihisar, Aliağa, Ürkmez, selçuk vs ilçeleride aynı şekilde. Bir ayrancılar değil yani

Yorumu oyla      4      6  
Periskop 7 Şubat 2019 Perşembe 00:27

Kent merkezine de bekliyoruz

Yorumu oyla      10      5  
izmirliyiz 6 Şubat 2019 Çarşamba 20:42

iyi günler yolun açık olsun sayın kocaoğlu..nihayet..

Yorumu oyla      14      6  
ismail akıncı 6 Şubat 2019 Çarşamba 18:14

AZİZ BAŞKAN AZİZLİĞİNİ GÖSTERDİ.

Yorumu oyla      12      8  
can toros 6 Şubat 2019 Çarşamba 16:09

halkçı başkan aziz kocaoğlu senin sosyalist belediyeciliğin sayesinde kırsalda bir çok insan ekmek yedi emeğinin karşılığını buldu umarız bunları aramayız saygılar sevgiler..

Yorumu oyla      17      8  
Siz seçmeninize sahip çıktınız da ? 6 Şubat 2019 Çarşamba 15:24

Oyu alınamayacaklar da var sayın Aziz Kocaoğlu ! Mesela Torbalı Ayrancılar Mahallesi ! Gaziemir’e 17 km mesafe toplu ulaşım 2 araç 2 bilet 6.00.-TL. 2014 seçimlerinde Torbalı İlçesi CHP li Belediye olmadığından Ayrancılar Mahallesi . halkına (CHP oy veren de vardır, vermeyen de ) Gaziemir’e ulaşımda eziyet çektir ! Sonra “ oyu alınmayacak kimse yok “ de ! Vatandaşı aptal mı sanıyorsunuz ?

Yorumu oyla      10      18  
sagduyu 6 Şubat 2019 Çarşamba 14:23

tarafsız insanlar sizin nasil muke.mel bir baskanlik yaptiginizi gayet iyi degerlensiriyor. ama kapali gozluk takanlara sozumuz yok onlar bindikleri dallari kesmeye devam edecekler.

Yorumu oyla      17      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da birlik fotoğrafı!
CHP Buca Belediye Başkanı Piriştina, partisinin yerine aday gösterdiği ...
Seçimlerin en başarılı sosyal medya çalışmasına aday olacak paylaşım!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, son dönemlerin en ilginç seçim çalışmalarından birine imza attı.
Başkan Selvitopu: Karabağlar'ın dönüşüm projesi Türkiye'ye örnek
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ...
 
Karşıyaka’ya yeni mahalle merkezi
Karşıyaka Belediyesi, Şemikler Mahallesi’nde yapımını tamamladığı yeni ...
Buca'da engellilere istihdam ve emeklilik fırsatı
Buca Belediyesi, bünyesinde sadece engelli vatandaşların istihdam edileceği ...
Mis gibi ihracat: Bayındırlı çiçekçiler 'Şampiyonlar Ligi'ne çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle adeta çağ atlayan Bayındır ...
 
Bornova'da Mars'a yolculuk
Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde düzenlenen bilim etkinlikleri Bornovalı ...
Konak'ta vefa buluşması
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdul Batur, Konak Belediyesi eski başkanları, ...
Başkan İnce seçim startını verdi
Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa İnce seçim startını verdi.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva