HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Şubat 2016 Salı - 15:15

Kocaoğlu’ndan ‘Tire Arena’da stat mesajları!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 15 bin kişilik Tire Arena Stadı'nın devam eden yapım çalışmalarını inceledi.

Kocaoğlu’ndan ‘Tire Arena’da stat mesajları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Tire Belediyesi tarafından yaptırılan 15 bin kişilik Tire Arena Stadı'nın yapımı tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz Eylül ayında temeli atılan stadın tribünleri yükselmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'le birlikte şantiyeye giderek inşaattaki son durumu inceledi. Başkan Kocaoğlu, kurulacak Passolig sistemi ile birlikte Süper Lig ve PTT 1. Lig maçlarının yanı sıra milli maçların da oynanabileceği stadın inşaatını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İzmir'in şehir stadına da ihtiyacı var
2014 yılında Tire'de böyle bir stat yapılması konusunda Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'le mutabık kalarak yola çıktıklarını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Yapımı süren Tire Stadı'nın yanı sıra Bornova'daki Doğanlar Stadı da yakında açılıyor. Kentte bu tür statların sayısının artması gerek. Tire Stadı'nın Küçük Menderes bölgesinin uzun süre ihtiyacını karşılayacağına inanıyorum. Ancak İzmir'in bu tür statların yanında en az 30 bin kişilik UEFA standartlarında bir şehir stadına da ihtiyacı var. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bir çalışma başlatılması gerektiğini geçtiğimiz hafta Ankara'daki temaslarım sırasında aktardım."

Polemik yerine hatayı düzeltmek gerek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, statlar konusunda bugüne kadar her türlü desteği verdiklerini ve hiçbir şey talep etmediklerini belirterek, "Mahkeme hukuki olmayan bir durumu tespit etti ve bu karar nedeniyle belediye suçlandı. Yapılması gereken hatanın giderilmesidir. Bunu bir siyasi polemik haline getirmek yerine hukukun öngördüğü düzeltmenin yapılması gerekir. İki kurumun bir araya gelmesiyle 15 dakika içinde çözülebilecek bir konudur" diye konuştu. 

2011 seçimlerinden beri İzmir'de statlar konusunun gündeminde tutulduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, "Ortada ne bir stat var, ne bir proje var. Eğer belediye ise problem biz mülklerimizi de verdik. Hem Bakanlığın önünü açarak, hem de Bornova ve Tire statlarını yaparak spora nasıl baktığımızı göstermiş olduk" dedi.

Süper Lig maçları da oynanabilecek
Planlanan tarihten önce çalışmaların tamamlanmasını hedeflediklerini dile getiren Tayfur Çiçek ise Nisan sonunda kaba inşaatla birlikte, ince işlerin de bir bölümünü tamamlayacaklarını söyledi. Bu süre içinde kale arkası tribünlerinin de ihalesini gerçekleştireceklerini dile getiren Çiçek, "Önümüzdeki yıldan itibaren İzmir kulüplerinin iç saha maçlarındaki sıkıntısını ortadan kaldırmış olacağız. Passolig sisteminin kurulacağı Tire Arena'da Süper Lig ve PTT 1. Lig maçlarının yanı sıra milli maçlar da oynanabilecek" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik bazı haksız söylemlerde bulunulduğunu vurgulayan Tayfur Çiçek, "İşte burası sözün bittiği yer. Bu stat İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yapılıyor" dedi.

 
Kılıçdaroğlu'ndan o komisyon için isim önerisi
 
İzmir’deki büyük vurgun davasında görevsizlik!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halkcı 10 Şubat 2016 Çarşamba 00:14

Aziz bey gelmiş hoş gelmiş.CHP Örgütünün haberi yok gelişinden bu nasıl bir örgüt bu nasıl bir teşkilat.Bu kafa ve asker olayı o stadda tek başınıza oynarsınız artık ..

Yorumu oyla      11      5  
Ksk 10 Şubat 2016 Çarşamba 00:05

Izmirin guneyi icin goztepe .altin ordu.altay 147 km uzakliktaki tire arenaya.kuzeyi icin karsiyada Belediyemiz bir el atarsa 93 km uzakliga bergama arena adinda stat yapsin boylece hic kimse maca gidemesin:) ama izmir takimlari izmirde mac yapabilsin:)) sehir sitadinida izmir merkeze 101 km mesafesi olan beydag da yapalim diyorum yetkililere.bence bunu dusunmeliler....

Yorumu oyla      11      5  
Gözgöz 9 Şubat 2016 Salı 22:53

Yazıklar olsun tireye stad yapıyorsunya, sana attığım oylar haram olsun.,göztepe, ksk , altınordu, altay arayamı gidecek ?öncelik izmirin merkezi aziz bey

Yorumu oyla      11      5  
9 Şubat 2016 Salı 19:00

2 tribün arasındaki duvar kalıcı mı yoksa geçici mi ? Loca bölümü olan yer böyle kalırsa kötü görünür.

Yorumu oyla      11      5  
volkan 9 Şubat 2016 Salı 17:50

stadlar yapılıyo yapmayan devlet 15 senedir hükümetin aklı nerdeydi izmire buırak stad yapmayı ataturku neden yenilemedi.. yazıklar lsun

Yorumu oyla      11      5  
1925 9 Şubat 2016 Salı 17:11

Kimin becerdiği yada becereceği umrumda değil Göztepe stadını istiyor. Amma büyüttünüz ve uzattınız bu işleri hem hükümet hem belediye için söylüyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 9 Şubat 2016 Salı 16:32

Buyuksehir stadlari birer birer yapiyor spor bakanligi alsancak stadini da belediyeye versin ,surasi acik merkezi idare bunlari beceremiyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu'na stat tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili, temyiz hamlesi ve "Sanki 2 stat İzmir'i kurtaracak" ...
Başkan Özçınar net konuştu: Yemedim, yedirmem!
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ilçede çarpıcı açıklamalarda bulundu. ...
İZBAN’da ‘yeni son durak’ sistemi!
Torbalı seferlerinin başlamasıyla yeni bir düzenlemeye gidildi. Buna göre ...
 
Kocaoğlu’ndan ‘ray’ operasyonu: Poyraz gitti, Ergenekon geldi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Raylı Sistemler Daire ...
Karşıyaka'nın üreten kadınları kermese bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda ...
Büyükşehir’den anlamlı hediye: Çocuklar okusun...
İlkokul ve ortaokullara Charles Dickens’tan Yaşar Kemal’e kadar onlarca ...
 
Başkan Pekdaş'tan esnafa sabah ziyareti
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sık sık gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerini ...
Bornova’da emeğin bayramı: En düşük maaş…
Bornova Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan ...
DSİ’den İzmir’e 2 taş ocağı 2 gölet!
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Kemalpaşa ve Menemen’de iki taş ocağı ve gölet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva