HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2018 Çarşamba - 08:44

Kocaoğlu'ndan 'tarihi karar' sonrası Genel Merkez'e: Bir arayan olmadı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu yeniden aday olmama kararı sonrası ilk kez konuştu. Kocaoğlu, "Kararımdan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ya da parti üst yönetiminden beni arayan olmadı. Ben dinlenirken kim ne söyleyecekse söylesin" dedi.

Kocaoğlu ndan  tarihi karar  sonrası Genel Merkez e: Bir arayan olmadı!

İzmir’in 150 yıllık belediyecilik tarihinin koltukta en uzun süre oturan ismi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarihi bir karara imza atarak yeniden aday olmayacağını açıkladı. 

Karar kent ve ülke kamuoyunda büyük ses getirirken, farklı cephelerden gelen sayısız değerlendirme sonrası Başkan Aziz Kocaoğlu da yol haritası hakkında ilk kez konuştu. 

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu, kimseye kırgın olmadığını belirtti. “Biz işimize bakalım. İzmir için çalışmaya devam edelim” çağrısı yaptı...

İŞTE KOCAOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI:

ANORMALLİK OLMAZSA
Belediye başkanlığı bir meslek değil. Aslında 10 yıl sonunda başkanlığı bırakmak istiyordum.  Bunu genel başkanımızla da paylaştım. Ancak, AKP'den Binali Yıldırım'ın aday gösterileceği belli olunca yeniden aday olmaya karar verdim. Partimiz de adaylığımı uygun buldu. Böylece, başkanlık sürem 4 yıl daha uzamış oldu. İzmir için yapacağımızı yaptık. Örnek olacağımız kadar olduk. Tabi belediyelerde iş bitmez. Gelecek arkadaşların da hizmetleri sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmeleri için her şeyi hazırladık. Sağlıklı bir finans kurduk. Yol haritası belirledik. Eğer anormallik olmazsa bizim çizdiğimiz yolda 5 yıl gidilirse, bizim kalkınma stratejimiz ve adına ‘İzmir modeli' dediğimiz modele devam edilirse işlerde azalma değil, artış olur. Hiçbir sorun olmaz. Tabi bunlar gelecek arkadaşın hayat felsefesine , dünya görüşüne bağlı. Genel merkez bu konuda etkili olacaktır.

SEÇİM SONRASI KARARI DEĞİL
Aday olmama kararım, benim en az 5 yıl önce verdiğim karardır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 2014 seçiminden hemen  sonra aday olmayacağımı biliyordu.  Seçime 5 ay kala ya da 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarından sonra verdiğim bir karar değil. ‘Başarılıyım, vatandaş beni de seçiyor, güveniyor, o zaman hep başkan olarak devam edeyim” diye düşüncem olmadı. Benden daha mükemmel, daha iyi işler yapabilecek arkadaşlarımız da olacaktır. Gençlere de fırsat tanımak gerektiği düşüncesindeyim. Aday olmayacağımı açıkladıktan sonra da gazeteci olarak sadece sizinle konuştum. Kararımdan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ya da parti üst yönetiminden beni arayan olmadı. Ben dinlenirken kim ne söyleyecekse söylesin. Biz işimize bakalım, İzmir için çalışmaya devam edelim. Gerçekten stresli bir süreç geçirdik. ‘Hortum geldi geliyor' haberleri bizi çok gerdi. Fuar dönemi yaşadık. Adaylık sürecinde kararım kesin olsa da o dönem de beni yordu.

AKLI BAŞINDA OLANA ANLATIRIM 
‘Tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmaz' derler. Aday olmayacağıma göre benim ‘şu aday olsun., bu aday yapılmasın' gibi öneride bulunmam doğru olmaz. partimiz adayları nasıl değerlendirir onu da bilemem. Bize, ancak aklı başında birisi sorarsa  o zaman  düşüncemizi onların yaptığı istek üzerinden değerlendirip  bilgi aktarırım. Bunun dışında konuşmayacağım. Çünkü sohbet ettiğiniz birçok kişi yanınızdan ayrılınca kendi işine geleni paylaşıyor. Onun için ben hem belediye işlerine, hemşerilerimize hizmete yoğunlaşıp hem de vedalaşmak, partime oy istemek anlamında tura çıkacağım.

AKTİF SİYASET BİTTİ
Ben, aday olmamakla aktif siyaseti bırakıyorum. Ama partime çalışmayı bırakmıyorum.  Aktif siyaset yapacak olsam İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi en büyük kamu koltuğunu bırakmam. O koltuktan başka nereye gideceğim ki? Hayatım boyunca  milletvekilliğini düşünmedim. Büyük konuşmayayım ama milletvekilliği benim tarzım değil.  Yönetici olarak çalışan bir insanım. Seçimden sonra dinleneceğim. Çocuklarımın 9-10 işleri var. Kahve içmeye gittiğimde ‘almıyoruz' demeyecekler. Torunlarım var. Bir de zeytinlik hayalim var. Zeytinlik kurma hayalimi başkanlık engelledi. Belki imkan bulursam küçük çapta onu yaparım, küçük uğraşlarım olur.”

YAPAMADIKLARIMIZ OLDU
Gecikmelerden dolayı yapamadığımız işler oldu. Katı atık tesisiyle ilgili projemiz hazır. ÇED raporumuz var. Ama yapacak yer bulamadık. O kaldı. Körfezin hallolması gerekirdi. Onda gecikme oldu. Doğru yolunda gidiyor. Projesi yapılıyor. Gelen arkadaşlar bunu sürdürecek. Kongre merkezimiz engellendi, projesi duruyor. Gelecek arkadaş finans durumuna göre başlayacaktır. Su şebekesini, arıtma alt yapılarını yaptık. Opera binasının temelini attık. Büyük bir ikinci yol açtık. İhalesi devam eden işlerimiz var.  Metro  çalışıyor.

SEÇİMİ KAYBETMEYİZ
CHP'nin İzmir'de seçimi kaybetmesi bana göre olmaz. Kaybedilmesi için çok olağanüstü yanlış adayın belirlenmesi gerekir. Genel merkez de öyle bir hata yapmaz diye düşünüyorum.  Genel merkezin, hem ilçe hem de büyükşehir belediye başkanını İzmir'in özelliğine göre çalışma yaparak belirlemeleri gerekir. Bunu yaparlarsa büyük problem olacağını sanmıyorum. Ama, ‘şu şuna yakın, bu buna yakın' hesaplar yapılırsa ona bir şey diyemem. İnanıyorum ki seçimi kaybetmeyiz. Ben, şahsen kendi adaylığımdan daha fazla  çalışacağım.

Aday olmayacağımı seçime 6 ay kala açıklamamın nedeni  adaya, genel merkeze zaman tanımaktı. Gücümüz, çalışmalarımız ortada. Bunu da kapı kapı dolaşıp anlatacağız, partimize oy isteyeceğiz. Biraz etkimiz varsa onu da partimizin lehinde kullanacağız, kampanyamızı yürüteceğiz. Bundan sonra geri kalan da genel merkeze doğru adaylar belirlemek kalıyor. Onu da yapacaklarına inanıyorum.

İZMİR'E MİNNET BORÇLUYUM
İzmirlilere teşekkürden başka ne söyleyebilirim.  İzmir belediyesinin kuruluşunun 150'nci yılını kutluyoruz. Üç dönem belediye başkanlığı yapan büyüğümüz yok. Beni üç dönem seçen  İzmirlilere minnet ve şükran duyuyorum. İzmir tarihinde  beni ölümsüzleştirdiler. Bana güvendiler inandılar. Yolsuzluk iddialarında bulunup belediyemize 700 polisle operasyon yapıldı. Hiçbir siyasi parti temsilcisinden ‘Aziz bunu yapar' demeyi bırakın, ‘yapabilir' bile diyen çıkmadı. Bu durum bana İzmirlilerin güvenini gösterdi. Günde çoğu kez 16 saat çalışarak güvenen. İnanan insanlara layık olmaya çalıştım. İnşallah doğru şeyler yaptık. Bizim yaptığımız, yapamadığımız işleri başkaları değerlendirecektir. Doğrusu da budur.

EV EV DOLAŞACAĞIM
Görevim bitmedi. Gelecek seçimde partimizin adayının seçimi açık ara farkla alması için çaba göstereceğim. Bunun için ev ev dolaşacağım. Gitmediğim köy kalmayacak. Bu hem onlarla vedalaşmak, hem de partimize oy istemek şeklinde olacak. İzmir'in 30 ilçesinin 30'unda da bayrağı dikmek için çalışacağım. Şimdi valizimi topluyorum. Üç-beş gün dinleneceğim, havanın dağılmasını bekleyeceğim. Ardından köyleri dolaşmaya çıkacağım. Dinleneceğim yer de yine İzmir sınırlarında olacak. Yurtdışına çıkayım. Dinleneyim diye bir düşüncem hiçbir zaman olmadı.

MESLEK KÖRLÜĞÜ YAŞAYANLAR ADAY YAPILMASIN
Mevcut belediye başkanlarımızın kimisiyle 10 yıl, 15 yıl çalıştım. Genel merkez ve yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı kimin performansının ne olduğunu biliyor. Genel merkez, değerlendirmelerine göre değiştirilmesi gerekeni değiştirmeli. Bu konuda ben ‘şunu değiştirin, bunu değiştirin' demem. Çünkü bu onların inisiyatifindedir. Genel merkez bu konuda çok duyarlı olmalı. Bazı arkadaşlarımızın zaman içinde performansı düşer, meslek körlüğü olur. Genel merkez değerlendirip ona göre aday belirlemesini yapması lazım. Bunu da başarıyla yaparlar.

GELECEK BAŞKANA ÖNERİM
Seçim sonrası gelecek Büyükşehir Belediye Başkanı arkadaşa önerim; aklın ve bilimin rehberliğinde,  popülist projeler yapmadan, kentin işine yarayacak projeler yapmasıdır. Hayali projelere bakmamalı. Finans yapımız güçlü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmak için her şey hazır. Aklı selimle, ayakları yere basarak çalışırsa  çok başarılı  olur.

14.5 YILDIR İZMİR'İ YÖNETİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 14,5 yıldır İzmirliler'e hizmet etti. Kocaoğlu, 28 Mart 2004 seçiminde CHP'den Bornova Belediye Başkanı seçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Piriştina'nın ölümü üzerine CHP İzmir teşkilatı tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na getirildi. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlere CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak giren Kocaoğlu, yüzde 56 oy oranıyla seçimi kazanıp 2009-2014 dönemi için halktan güvenoyu almıştı

 
Cem Yılmaz ile Defne Samyeli evleniyor mu?
 
Ege’de balıkçıların başkanı isyanda: Böyle giderse deniz balığı biter!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 4 Ekim 2018 Perşembe 17:14

Karşıyakalı dostum, yorumunuza %100 katılıyorum... Ancak, İzmir'i AKP'ye vermek için elinden geleni yapanları bulmak istiyorsanız, genel başkanı(!) ve avanesinin koltuklarına yapıştığı CHP Genel Merkezine bakmanızı öneririm. Saygılarımla...

Yorumu oyla      10      5  
Karşıyakalı 3 Ekim 2018 Çarşamba 19:28

Başkanı zerre kadar sevmem ama merkez aramadıysa çok ayıp etmiş. Ben hala CHP nin içinden birilerinin AKP li olduğunu ve İzmir''i AKP''ye vermek için elinden geleni yaptığı tezini arkadaşlarım arasında savunuyorum. Bu da onun bir belgesi. Sevgili partimiz CHP az kaldı, bu seçimlerde İzmir''i AKP teslim edin, kınanız benden.

Yorumu oyla      10      5  
aslan 3 Ekim 2018 Çarşamba 19:25

GÜLE GÜLE..5 YIL YETERLİYDİ..

Yorumu oyla      12      5  
Mimar 3 Ekim 2018 Çarşamba 17:18

Herkes ektiğini biçer. AK parti il başkanını alıp CHP Genel Merkezine gitmeli

Yorumu oyla      17      6  
Bayındırlı 3 Ekim 2018 Çarşamba 16:44

senelerdir bize ekmek verdi sayın başkanımız. Allah razı olsun! keşke hep sen olsaydın. umarım yeni gelecek başkan da senin gibi merhametli, dürüst, çalışkan, adaletli, halkını seven biri olur. köylünün babası olarak kalacaksın

Yorumu oyla      13      13  
Hak ve Adalet 3 Ekim 2018 Çarşamba 14:16

Kamu hizmeti olan Toplu ulaşımda 90 dk aktarma haklarını iptal ederek ayrımcılık yaptığınız bölgelere gittiğinizde ne cevap vereceksiniz ? Sizin de Konak, Karşıyaka , Narlıdere, Bornova da ne varsa istemek hakkınız ama ? İşte bunun cevabı yok ! Cevabı yoksa aday kim olurda olsun ! CHP ye oy yok !

Yorumu oyla      15      12  
Lombak 3 Ekim 2018 Çarşamba 13:08

İnce, Kocaoğlunun aday olduğunu açıklasın.

Yorumu oyla      14      8  
Hür Düşünce 3 Ekim 2018 Çarşamba 12:52

Sayın Kocaoğlu, seni yalnız birçok İzmir'li değil, diğer ülke temsilcileri de çok takdir etti. Ofisine hep geldiler- seni ziyaret etmekten mutluluk duydular.Sadece büyük Atamızın adı mücevher taşa kazınabilir ama eyvallah etmeyen, dürüst/işbilir/çalışkan olarak yıllar boyu anılacaksın.

Yorumu oyla      14      14  
Sarı Çizmeli Memed'A. 3 Ekim 2018 Çarşamba 11:59

Genel Merkez seni elbette aramaz Sn.Başkan, çünkü sen bu onurlu/kişilikli davranışın yüzünden onlara göre kötü bir örneksin. Onlar, kendileri gibi utanmadan nasibini almamış/pişkin/koltukçu/seçim madarası kişileri/kişilikleri ararlar.

Yorumu oyla      18      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Badem'den yeni Kaymakam Dayıoğlu’na ziyaret
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, ilçeye yeni atanan Kaymakam Kasım ...
Ödemiş Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı toplantısı yapıldı
Ödemiş Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısı 01 Ekim Pazartesi akşamı ...
Karabağlar'da istimlak edilen binalar yıkıldı!
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, okul alanı ve yolda ...
 
Başkan Uğurlu din görevlileri ile bir araya geldi
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Camiler ve Din Görevlileri haftası ...
Karşıyaka hasta çocuklar için tek yürek
Sosyal sorumluluk bilinciyle önemli bir işbirliğine imza atan Karşıyaka ...
Gaziemir'de fidanlar ile çınarlar bir arada
Gaziemir Belediyesi 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ve Dünya Çocuk Günü özel ...
 
AK Partili başkandan tepki çeken paylaşım: İzmir’in ikinci kurtuluş günü olsun!
Menderes’in AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu İzmir Büyükşehir ...
Gültepe yıllardır bu haberi bekliyordu: Müjde geldi!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın yapılaşma sorunu en fazla olan semtlerinden ...
Buca’nın pırlantaları Başkan Amca’yla buluştu
Bucalı minikler Dünya Çocuk Günü’nü Buca Belediye Bakanı Levent Piriştina’yla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva