HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2017 Pazar - 13:10

Kocaoğlu’ndan sandık mesajı: Ne çıkarsa çıksın yolumuza…

Oyunu Urla’da kullanan Başkan Kocaoğlu, “Altını çizerek belirtmek istiyorum ki sandıktan ne çıkarsa çıksın yarın yine 80 milyon kardeş olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Kocaoğlu’ndan sandık mesajı: Ne çıkarsa çıksın yolumuza…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Anayasa Değişikliği Referandumu için oyunu Urla'daki 80. Yıl Gazi Ortaokulu’nda kullandı.

Okula eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile  birlikte gelen Başkan Kocaoğlu;  seçimlerin Türkiye’ye ve İzmir’e hayırlı olmasını diledi, bahçede vatandaşlarla sohbet etti. 1002 nolu sandıkta oy kullanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Üç buçuk senedir siyasetle yatıp siyasetle kalkıyoruz. Altını çizerek belirtmek istiyorum ki sandıktan ne çıkarsa çıksın yarın yine 80 milyon kardeş olarak yolumuza devam edeceğiz. Anadolu insanı olarak hem ekmeğimizi hem suyumuzu paylaşarak, asırlardır bu topraklarda bağımsız Türkiye Cumhuriyeti olarak yaşıyoruz ve yaşamayı yine sürdüreceğiz. Artık ekonomiyi konuşmak, üretimi konuşmak, ülkenin kalkınmasını konuşmak, bizim hep beraber birincil görevimiz olmalı. O yüzden yarından itibaren ülkemizin kalkınması için yeniden hep beraber çalışmamız gerekmektedir. Başka türlü ülkemizdeki kara bulutları bertaraf etmemizin çaresi yoktur. Hayırlı olsun” dedi.

TÜRKEGÜL KOCAOĞLU’NDAN ANLAMLI MESAJ
Dr. Türkegül Kocaoğlu ise, “Tercihimi kullanmak üzere kabine girdiğimde, içerisi daha boy atmadan solmuş çiçeklerle doluydu. Ülkemizin de içinde bulunduğu acılı coğrafyada, acı dolu çocuklar vardı; onlar bana barış istediklerini söyledi. Ben onlarla birlikte şöyle dua ederek tercihimi kullandım. İçimden ‘Allah’ım laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin devamı için tercihimi kullanıyorum’ dedim.  Bu seçim, barışa vesile olsun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yine bu kendini şaşırmış dünyaya, savaş sever dünyaya ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diye seslensin ve dünya silkinip kendine gelsin” diye konuştu.

SINDIR: SANDIKTAN ÇIKAN SONUCUN…
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, anayasa değişikliği için yapılan referandumda oyunu memleketi İzmir'de kullandı.

Eşi Rana Sındır ve kızı İdil Sındır ile birlikte Bornova Cem Bakioğlu Anadolu Lisesine gelen Genel Sekreter Sındır, 1194 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Kullandığı oy sonrası kısa bir açıklama yapan Sındır, “Oy hakkı en temel yurttaşlık hakkıdır. Ailecek biz de tüm seçmenlerimiz gibi oyumuzu kullandık. Bizim anayasamızda 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' der. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri bu böyledir. Milletimiz egemenlik hakkını kullanmıştır. Bu hakkını da korumaya devam edecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Şu anda söz milletin. Sandıktan çıkan karar da hepimizin saygı duyacağı bir karar olacaktır. Esas olan millet olarak varlığımızı sürdürebilmektir. Sandıktan çıkan sonucun da buna vesile olmasını diliyorum” dedi.

ATİLA: BU ÇOK ÖNEMLİ
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sandık başına Ailesi ile birlikte gitti. Oyunu, Bornova Kazım Dirik Mahallesi’ndeki Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulu 1338 numaralı sandıkta kullanan Başkan Atila, “Referandum günü geldi ve oyumuzu kullandık. Güzel ve güneşli bir Pazar günü. Vatandaşlarımızın katılımı da yüksek gözüküyor. Bu çok önemli. İnanıyorum ve diliyorum ki; Memleketimiz ve Milletimiz için en hayırlı karar çıkacak” dedi.



ANNE VE BABASIYLA GİTTİ 
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Anayasa referandumu için oy kullanma işlemine 90 yaşındaki babası Halil ve 80 yaşındaki annesi Macide Altay ile birlikte gitti. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda oy kullanan anne ve babasını sandığa gidişlerine eşlik eden Başkan Pekdaş, "Ülkemizin ve demokrasimizin güçlenmesi için bugün çok anlamlı bir gün. Aydınlık yarınlar için  sandığa giderek, oy kullanmak temel vatandaşlık görevimiz. Bu duyarlılıkla ülkemizin geleceği için mutlaka oy kullanalım" dedi. Başkan Pekdaş, anne babasının ardından kendisi de oyunu kullandı. 

PİRİŞTİNA: GELECEĞİMİZ İÇİN…
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Anayasa değişikliği için yapılan referandum için oyunu Buca Adatepe Mahallesi’ndeki, Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kullandı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve eşi Ahu Piriştina sabah saatlerinde Adatepe Mahallesi’ndeki Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelerek oyunu kullandı.  Başkan Piriştina 1384 nolu sandıkta oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla da sohbet etti.

Başkan Piriştina, “Demokrasiye ve Cumhuriyete olan inancımızla, aydınlık bir gelecek için oyumuzu kullandık. Geleceğimiz için oylarımız Hayırlı olsun' dedi.



AKPINAR: ÇOCUKLARIM İÇİN KULLANDIM
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, referandum dolayısıyla

Şemikler İlkokulu'nda, ailesi ile birlikte oy kullandı. "Çocuklarımızın geleceği için sorumluluğumuzu yerine getirdik" dedi.

Sabah erken saatlerde oy kullanan annesi Sebahat Akpınar'a eşlik eden Başkan Akpınar, oy kullandığı okulda vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Eşi Zehra Akpınar, çocukları Kenan ve Deniz ile oy kullanmaya gelen Başkan Akpınar, vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Başkan Akpınar, “Bugün, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmak isteyen herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gereken gündür. Çocuklarımızın geleceği için, aydınlık yarınlar için biz de görevimizi yerine getirdik. Annem, bizim ve torunları için oy kullandı. Ben de çocuklarımız için oyumu attım. Cumhuriyet'ten ve demokrasiden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

BATUR: İZMİR’İN DAĞLARINDA…
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye’nin kader seçimi olan Anayasa değişikliği referandumunda oyunu Narlıdere İlhan Onat İlköğretim okulunda kullandı. Türkiye’nin geleceğini çok derinden etkileyecek olan referandum oylamasında sandığa giderek oy kullanan Başkan Batur, seçimlerde oy kullanmanın önemini hatırlatarak, “Nasıl bir Türkiye’de yaşayacağımızın belirleneceği bu referandumda, herkesi çağdaş, aydınlık ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir ülkede yaşayabilmek için çocuklarımız için, torunlarımızın geleceği için oy kullanacaklarını unutmamalarını istiyorum. Bu siyaset değil hepimizin geleceği söz konusu” dedi. Referandum sürecinin barış ve huzur ortamında ve demokratik koşullarda geçmesini dilediğini belirten Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, “Referandum sonuçlarının tüm Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. İzmir’in dağlarında çiçeklerin daima açacağı güzel günler dileklerimle” diye konuştu.

UYAR 'HAYIRLI OLSUN' DEDİ 
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, eşi Günay Uyar ve oğlu Baran Nebi Uyar ile birlikte Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda oylarını kullandılar. Urla 80. Yıl Gazi Ortaokulu’na saat 11.45 sıralarında giden Belediye Başkanı Sibel Uyar, 1001 No’lu sandıkta oyunu kullandı. Sonucun hayırlı olmasını dileyen Başkan Uyar, daha sonra aynı okulda saat 12.00 sıralarında oy kullanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile sohbet etti. Sandık görevlilerine başarı dileğinde bulunan Başkan Uyar, vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı. Başkan Uyar Urla’da ki oy kullanılan bütün okulları gezdi.

UĞURLU: NE ÇIKARSA BAŞIMIZIN TACI 
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Ferzen Bulum Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu eşi Naciye Uğurlu ile birlikte ilçede bulunan Ferzen Bulum Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı. Oy kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Başkan Uğurlu, “Bugün bizde herkes gibi vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Çok mutluyuz çünkü bu kadim millet ülkemizin aydınlık yarınları için doğru karar verecektir. Süreç boyunca herkes bir şeyler söyledi. Ama büyük Türk milleti 600 yıl dünyaya hükmetmiş neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Sonuçlar ne olursa olsun başımızın tacıdır. Allah'a şükürler olsun huzur içinde büyük bir katılım beklediğimiz seçim yaşıyoruz. Cenab-ı hak memleket için geleceğimiz için inşallah güzel günlere vesile kılsın. Tüm vatandaşlarımıza da güzel günler diliyorum” dedi.

 
Sandığa efe kıyafetiyle gitti!
 
FETÖ şüphelisi sandık başında yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da özel hizmet: Sandığa engel yok!
Bornova Belediyesi, engelli vatandaşların da oylarını rahatça kullanabilmeleri ...
Bornova’nın çocuk elçileri sertifikalarını aldı
Bornova Belediyesi’nin Yaşasın Derneği ile birlikte hayata geçirdiği ...
Kadifekale ışık saçacak!
Turistlerin ilgiyle gezdiği tarihi Kadifekale'de modern aydınlatma çalışmaları ...
 
Ve 'Yeni Kent Merkezi'nin önü açıldı!
Yeni Kent Merkezinin Konak sınırlarını kapsayan kesiminde Konak Meclisinde ...
Konak Belediyesi personeline beden dili eğitimi
Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere ...
Başkan Atila Ege gençlere seslendi
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi Hemşireler Derneği’nin ...
 
Akpınar’dan otobiyografi: Bir başkan, bir şehir, bir aşk…
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yazdığı “Bir başkan, ...
O ilçede 13 gün periyodik su kesintisi var!
İZSU, branşman hatlarını yenileme çalışmaları nedeniyle Bornova'nın bazı ...
Bornova gün sayıyor: 3 kültür merkezi birden!
Bornova Belediyesi ilçeye Atatürk, Pınarbaşı ve Doğanlar Mahallesi’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva