HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mart 2019 Cuma - 09:37

Kocaoğlu’ndan patates göndermesi: Artık deniz bitti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Küçük Menderes mesaisinde Bayındır, Beydağ ve Tire ilçelerini ziyaret etti. Kendisinden kısa bir süre önce Beydağ'a gelen Tarım Bakanı Pakdemirli'nin son icraatını eleştiren Başkan Kocaoğlu, "Patates ithalatına izin verip sonra patatesin merkezine gelerek siyaset yapmanın ne anlama geldiğini sizlerin takdirine bırakıyorum. Seçimden seçime gelip nutuk attılar ama tarımı büyütmek için bir şey yapmadılar. Artık deniz bitti.” dedi.

Kocaoğlu’ndan patates göndermesi: Artık deniz bitti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye çiçekçiliğinde önemli bir merkez haline gelen Bayındır’ı 15 gün içinde ikinci kez ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu Arıkbaşı, Çınardibi, Ergenli, Yakacık, Yusufeli,  Zeytinova ve Pınarlı köylerini daha sonra da Büyükşehir Belediyesi’nin Bayındır şantiyesine de uğrayarak işçilerle sohbet etti. Kocaoğlu’na Bayındır programı sırasında Belediye Başkanı Ufuk Sesli, CHP İlçe Başkanı Hasan Dülger ve Meclis üyeleri eşlik etti.

"BİZE BALIK TUTMASINI ÖĞRETTİNİZ"
Daha sonra Beydağ ilçesine geçerek Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle kurulan Beydağ Barajı Su Ürünleri Kooperatifi'ni ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, kooperatif tarafından hizmete alınan gezi teknesini de inceledi. Beydağ Barajı Su Ürünleri  Kooperatifi Başkanı Mehmet Saydam, "Aziz Başkan 2014 yılında Beydağ’a geldiğinde 'İlçenizin şimdi bir fotoğrafını çekin, bir de 5 yıl sonra' demişti. Ne demek istediğini bugün daha iyi anlıyoruz. Bize balık vermek yerine balık tutmasını öğrettiniz. Kooperatifimize büyük destek verdiniz. Balıkçı eşlerine ağ örme kursları düzenlediniz. Şimdi Türkiye’nin dört bir yanına balık gönderiyoruz. Size minnet borçluyuz" ş eklinde konuştu.

YİĞİT MUHTAÇ OLDU KURU SOĞANA
Beydağ'ın Karaoba köyünde kalabalık bir topluluğa seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisinden 10-15 dakika önce ilçeye gelen Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'yi 'patates ithalatı' ile ilgili kararı nedeniyle eleştirdi. Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:

“Patates ithalatına izin verip, onaylayıp sonra patatesin merkezinde siyasi çalışma yapmanın ne demek olduğunu sizlerin takdirine bırakıyorum. Dünyada kendi kendini besleyen 7 ülkeden biri olan Türkiye Cumhuriyeti, bugün soğan patates ithal ediyor. Yiğit muhtaç oldu kuru soğana.. Siz yatta, mazota ÖTV indirimi yapıp, traktörde ÖTV alırsanız; gübre, tohum ve işçilik masrafları pahalıysa, siz patatesi ucuza mal edemezdiniz. Etmeniz de mümkün değildir. Önce üretimi artırmanız gerekir. Tarıma bakmazsan, tarımı kalkındırmaz ve çareyi ithalatta ararsan, tarımdan başlamak üzere her konuda iflas edersin. Seçimden seçime gelip nutuk attılar ama tarımı büyütmek için bir şey yapmadılar. Artık deniz bitti.”

Başkan Kocaoğlu'na Beydağ ziyaretinde Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Beydağ Belediye Başkan Adayı Feridun Yılmazlar ise İlçe Başkanı Mehmet Soğukkuyu ile Meclis üyeleri eşlik etti. Gittiği her yerde 7’den 70’e büyük ilgi ve sevgi ile karşılaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, geç saatlerde de Tire'ye geçerek Millet İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Atakan Duran’ı seçim ofisinde ziyaret etti.

GİDİŞİNLE ÜZDÜN BİZİ
7 yaşındaki Ali Eren’den 70 yaşındaki Hatice Teyze'ye kadar gittiği her yerde ilgi ve sevgiyle karşılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, köylülerin "Gelişinle sevindirdin, gidişinle üzdün bizi" ve "Onurunuzla geldiniz, onurunuzla gidiyorsunuz" türündeki veciz sözleriyle de hayli duygulandı.

 
Başkan İnce’ye genç destek!
 
İzmir Ticaret Borsası'nda sıvı ve katı yağ sektörü konuşuldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fark 15 Mart 2019 Cuma 14:17

Belki sığır olmaktan vazgeçerler diye yazalım, fark budur; balık vermek yerine balık tutmayı öğretmektir! Ömrünün yarısını tarla çapalamakla geçirmiş kadına balık ağı örmeyi öğretmeyi iş edinmektir. Fark, tarımda traktörde ötv varken, zenginin yatında ötv'nin kaldırılmasıdır! Siz gene de devam edecek misiniz sığırlığa?

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 15 Mart 2019 Cuma 12:32

Aziz Kocaoğlu'nun en çok takdir ettiğim yanı üreticiye destek olması ve üreticiyi sürekli ziyaretlerde bulunması ve sorunları yerinde görmesi. Umarım diğer başkanlara örnek olur.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İnce’ye genç destek!
Seçimlere kısa bir süre kala çalışmalarına devam eden Güzelbahçe Belediye ...
Urlalı genç aşçılar Türkiye üçüncüsü oldu
8-10 Mart tarihleri arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde ...
Başkan Selvitopu, sağlık emekçilerinin Tıp Bayramı'nı kutladı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediyenin Sağlık İşleri ...
 
Kocaoğlu müjdeledi: Büyükşehir'den bir ilk daha!
Türkiye'nin ilk Tarımsal İhtisas Alanı'nı Bayındır'da kuracaklarını söyleyen ...
Dr. Türkegül Kocaoğlu'ndan Tıp Bayramı mesajı: 15 yıldır göğsümüzü kabarttınız
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi çalışanları 14 Mart Tıp ...
O görüntü geçmişte kaldı: Grev kapıya dayandı
Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası’nın örgütlü olduğu AK Partili Menderes ...
 
Başkan İnce'den '14 Mart' buluşması
Güzelbahçe Belediye Başkanı ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa ...
Bilim Kahramanları’nın ‘uluslar arası’ sevinci
Dünyanın en büyük çocuk ve gençlik organizasyonlarından biri olan, ülkemizde ...
Dr. Bülent Zeren Karşıyaka’da ölümsüzleşti
Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’nin en önemli spor hekimlerinden biri olan, ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva