HABERLER>POLİTİKA
19 Ocak 2019 Cumartesi - 19:35

Kocaoğlu'ndan o isimlere mektup: Omuzlarınızda tarihi sorumluluk var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, başkanlığa yeniden aday olmasının ardından Genel Başkan Yardımcıları ve PM Üyelerine bir mektup gönderdiği ortaya çıktı. Kocaoğlu gönderdiği mektupta, milyonlarca kişinin CHP'nin İzmir adayını beklediğini vurgulayarak, "Omuzlarınızda tarihi bir sorumluluk bulunmaktadır" dedi.

Kocaoğlu ndan o isimlere mektup: Omuzlarınızda tarihi sorumluluk var

EGEDESONSÖZ- Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başkanlığa yeniden aday olduğunu açıklamıştı. Açıklamanın ardından Başkan Kocaoğlu'nun CHP’nin 18 MYK üyesine ve tüm PM Üyelerine bir mektup yolladığı ortaya çıktı.

Başkan Kocaoğlu mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“31 Mart tarihindeki yerel seçimlerde partimizin oy oranını artırmak ve bu zorlu süreçten çok daha güçlü bir şekilde çıkmak, hepimizin ortak hedefi.  Bundan kimsenin en küçük bir kuşkusu yok; olmamalı da! Çünkü çok iyi biliyoruz ki, genel iktidara giden yol yerel iktidardan geçer. Bu hedefe ulaşabilmek için çok çalışmak, dengeleri iyi gözetmek, tüm hassasiyetleri dikkate almak ve doğru yerde doğru adaylarla yarışmak gerekir.

ON MİLYONLARCA YURTTAŞ İZMİR ADAYINI BEKLİYOR
Rakamlar ortada; Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülke genelindeki oy oranına en büyük katkıyı yapan kentlerin başında İzmir geliyor. İzmir, CHP'li bir başkanın yönettiği en büyük kenttir. İzmir, aydınlıktır, özgürlüktür, hoşgörüdür. İzmir, karanlıktan çıkış için Türkiye'nin en büyük umududur.  Bugün geldiğimiz noktada; çağdaşlığıyla, siyaset ve demokrasi kültürüyle, iktidarın tüm çifte standartlarına rağmen güç kazanabilmiş ekonomisiyle, çevre değerlerine ve tarihi kültürel mirasa saygısıyla; ranta değil halka dayalı, sadece bugünü değil geleceği de kurgulayan projeleriyle İzmir'i bir sembol olarak tanımış on milyonlarca yurttaşımız, pür dikkat, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nden çıkacak adaylık kararını beklemektedir.

CHP'NİN İZMİR ADAYI HER KESİMDEN OY ALABİLMELİ
Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir adayı, her şeyden önce 12 bin kilometrekarelik kentin her noktasına hakim olmalı, her noktasına dokunabilmeli ve her noktasından karşılık görebilmelidir. Çünkü iktidar partisinin adayı, 27 Kasım'dan bu yana iktidarın tüm olanaklarıyla sahadadır.  Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir adayı, ranta, talana, yağmaya karşı dik durabilmeli, baskıcı tavırlara ve dayatmalara karşı gerekirse yumruğunu masaya vurabilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir adayı, her partiden ve her kesimden oy alabilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir adayı, belediyenin yani İzmirlilerin malını gözü gibi korumalı, sahip çıkmalı, azaltmak yerine çoğaltmaya çalışmalıdır.

"OMUZLARINIZDA TARİHİ SORUMLULUK BULUNMAKTA!"
Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir adayı, ortaya koyacağı yerel yönetim modeliyle ülkenin demokrasi kültürüne katkı koymalı, aydınlık geleceği için umut olmaya devam etmelidir. Bütün bunlar, sadece İzmir'in değil, tüm Türkiye'nin beklentisidir. Çünkü iktidarın anahtarı belediyelerdedir. Dolayısıyla, siz saygıdeğer Merkez Yürütme Kurulu  ve Parti Meclisi üyelerimizin omuzlarınızda tarihi bir sorumluluk bulunmaktadır.

 
Seçim güvenliği konusunda önde gelen ülkelerdeniz
 
İZBAN grevinde sona doğru: Sendika uzlaşacak mı?
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirim 20 Ocak 2019 Pazar 12:44

evet yorumlarda ortak sonuç..izmirliyiz ATATÜRKçüyüz ama chp ye artık oy yok..bir kerede akp yi deneyelim akılları başlarına gelsin..izmirliyle nasıl tiyatro oynarsınız..

Yorumu oyla      9      5  
Yorumlara cevap 20 Ocak 2019 Pazar 10:47

Yorum yapanlar artık bırakın şu ideolojik saikler ile yorum yapmayı ve davranışları. Güzelim İzmir''i ve CHP''yi ne hale getirdiler. Biz bunlardan oy verdiğimiz sürece kurtulamayız anlayın artık. Chp''li ve Atatürkçü biri olarak ben artík bu kayıkçılara oy vermem. KESİN. İZMİRLİ hemşehrimiz de artık vermesin. Değişim şart oldu.

Yorumu oyla      12      6  
İzmir sevdalısı 20 Ocak 2019 Pazar 04:39

Mehmet Ali Çalkaya’yı tarif etmiş.

Yorumu oyla      9      7  
Ali 20 Ocak 2019 Pazar 00:05

Evime ekmek sıcak lokması geçtiyse senin sayende sayın Başkan. .varımdır hatan hatalar çoktur çok yaptıkların güzelmi güzel hatasız kul olurmu olmaz ozaman aziz başkan da hata yapabilir amaa bilerek hata yapmaz İzmir parası çöpe atmaz bunu böyle biline AKP troller geçmiş aziz böyle aziz şöyle aziz yapamadı arkadaş biz AKP ilçede oturuyoruz sel su götürdü götürüyor yollar bitik iş sahası yok park yapmak park yolu kültür park yolu taşı atmak yapacak birşey yok. .aziz kocaoglu gibi biri ızmirde olduğu için dua edin allah razı olsun herşey için aziz başkan büyük başkan

Yorumu oyla      10      7  
İzmirliii 20 Ocak 2019 Pazar 00:04

Aziz başkan devam etmeli ama bürokratlar kesinlikle değişmeli çünkü onlar hem başkana hem izmire zarar veriyor artık...

Yorumu oyla      10      8  
egeli 19 Ocak 2019 Cumartesi 23:57

Boykot

Yorumu oyla      12      6  
Vatandaş 19 Ocak 2019 Cumartesi 22:15

Aziz başkanın adaylığını açıklamadan önce hangi aday adayı bu kadar kısa sürede karşısında bakanlık yapmış yıldızını parlatmış devletin kamu kuruluşlarının hazinenin tam desteğini almış bir adayın nasıl ekarte edecek bundan önceki seçimler gibi çantada keklik değil izmirim çünkü Aziz Başkanı yok sayarsak bu seçimi kendi elimizle sunmuş olucaz o yüzden diyorumki Aziz başkanı yıpratmayı bırakalım sadece adayımız o olsun diye dua edelim

Yorumu oyla      14      17  
Can çiler 19 Ocak 2019 Cumartesi 21:11

Çok haklısın gürkan arkadaş çooook

Yorumu oyla      15      12  
sagduyu 19 Ocak 2019 Cumartesi 20:37

Tum CHP Aziz baskanin arkasinda tek vucut olmali ve bu secime tekrar Aziz baskanla devam etmeli, iktidar her izmir i kazanmak icin her yilu denemekten kacinmayacak cunku istanbul ve ankara yi kaybedecegini anlayan hukumet izmir e karsi her turlu baskiyi kuracaktir.. Aziz baskan belediye olarak hulumetten daha fazla yatirimi izmir e yapti iktidarin Aziz baskana karsi yapacagi hic bir sey olamayacak zaten bunu onlar da cok iyi biliyorlar .

Yorumu oyla      20      19  
İzmirli 19 Ocak 2019 Cumartesi 20:36

Genel merkez karar verecek adaya, Tuncay Özkan’ı destekliyoruz

Yorumu oyla      14      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçim güvenliği konusunda önde gelen ülkelerdeniz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye seçim yapma ve seçim güvenliği ...
Bahçeli'den Fazıl Say yorumu
MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fazıl Say konserine ...
AK Partili Dağ: 3,5 aydır İzmir'de bir tiyatro oynanıyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Erdoğan: Bu yıl 19 Mayıs’ı farklı kutlayacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Samsun ilçe adaylarını ...
'Kemalpaşa derman belediyeciliğine kavuşacak'
Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Rıdvan Karakayalı ...
AK Parti Manisa adaylarını açıkladı! Büyükşehir ve 6 ilçe...
AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, yerel seçimlerde Manisa'da 11 ...
 
Zeybekci'den gülümseten diyalog: Safiye Abla'nın tüpü nerde la?
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin ...
CHP’li Tunus’tan Kocaoğlu çıkışı: Hedef Aziz Bey değil, İzmir modelidir!
Konak İlçe eski Başkanı Tunus, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun, ...
DP Lideri Uysal’dan İzmir mesajları: Azami düzeyde aday açıklayacağız!
Genel Başkan Uysal 31 Mart yerel seçimleri için, “Azami düzeyde adayımızı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva