HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Eylül 2016 Çarşamba - 11:55

Kocaoğlu’ndan ‘Moody’s’ açıklaması: İzmir’in de notu düştü mü?

Dünya ünlü kredilendirme kuruluşunun Türkiye’nin notunu düşürmesi sonrası tartışmalar sürerken, Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan İzmir özelinde önemli açıklamalar geldi.

Kocaoğlu’ndan ‘Moody’s’ açıklaması: İzmir’in de notu düştü mü?

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin notunu ‘yatırım yapılabilir’ seviyesinin altına düşürdü.

Karar büyük tepki toplarken Moody’s’in TOKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 6 Türk bankasının teminatlı tahvil notlarını da düşürdüğüne dair haberler gündeme geldi.

AAA kredi notlu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde karar sonrası değerlendirme yapıldı. Kredi notunun düştüğüne yönelik gündemi değerlendiren İzmir heyetiyle birlikte Polonya’da temaslarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da önemli açıklamalarda bulundu. Başkan İzmir’in notunun düşmediğini açıkladı.



HAZİNEYE BAĞLI DÜŞÜŞ
Kocaoğlu, “Moody’s gibi kuruluşlar zaman zaman kuruluşları zaman zaman kredi notlarını değerlendiriyor, notlar 1 puan düşürüyor, 1-2 puan artıyor. Şu an bizde de terör ve Suriye gündeminden dolayı notun düşürülmesi söz konusu... Hazine’nin puanının düşmesiyle beraber İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir not düşüşü yok. Bizdeki düşüş hazineye bağlı düşüş” ifadelerini kullandı.

KENDİ NOTUMUZDA DÜŞÜŞ YOK
Moody’s tarafından iki ayrı not verildiğini söyleyen Kocaoğlu, “Bizlerin notu düşmüyor. Bize 2 tane not veriyorlar. Hazinenin notu neyse bizim notumuz o...  Bugünkü gazetedeki haberde de o konu gündemdeydi. İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin de kendi yapısıyla ilgili kurumla ilgili notta bir düşüş yok. Sanıyorum İstanbul’un da yoktur” dedi. 

BU BİR ELEŞTİRİDİR
Moody’s’in değerlendirmesinin önemli bir düşüş olmadığı ifade eden Kocaoğlu, “Bu düşüş önemli değil. Bu notun düşmesi, belli ekonomik tedbirlerin gözden geçirilmesiyle ilgilidir. Ben bu notları bir uyarı, bir eleştiri olarak kabul ediyorum. Bu durumu 6 ayda toparlarız. Önemli değil bence… Biz 397 yıl hapisle yargılandık. Bizim ne yatırımlarımız durdu, ne kredi ödemelerimiz aksadı” şeklinde konuştu.



MOODY'S'İN İZMİR GÖRÜŞ RAPORU 
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği en yüksek ulusal kredi notunu korudu.  

Eylül 2016 Kredi Görüş raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulusal düzeyde alınabilecek en yüksek not olan Aaa.tr notuna dair bir not düşürme eylemi olmayacağı ifadesine yer veren Moody’s, Türkiye Hazinesinin uzun dönem ihraççı kredi derecelendirme notunun Ba1 seviyesine indirilmesini takiben 26 Eylül 2016 tarihinde yerel yönetimlere dair yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun dönem ihraççı kredi notunu Türkiye’nin kredi derecelendirme notu paralelinde Ba1 olarak belirlediği de raporda ifade edildi.

Derecelendirme kuruluşlarının kriterleri doğrultusunda, kurumlara mali durumları çok iyi olsa bile ülke notunun üzerinde not verilmiyor. 

Moody’s, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yayınladığı Kredi Görüş raporunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin negatif görünümlü Aaa.tr olan uzun vadeli notunun görünümünü durağana yükselterek teyit ettiğini duyurdu. 

Moody’s tarafından çok az sayıdaki ülkenin sahip olduğu en yüksek kredi notu olan “Aaa” notu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne “ulusal kredi notu” olarak geçtiğimiz Mayıs ayında verilmişti. Moody’s’in Eylül 2016 Kredi Görüş Raporunda, “yatırım yapılabilir” ulusal kredi notunu koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi derecelendirme notlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olumlu performansını, yeterli likiditesini, yönetilebilir borç düzeylerini yansıttığı ifadeleri göze çarptı. 

 
Altın irtifa kaybediyor!
 
Balbay: Aradığınız her şey o antta var!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 28 Eylül 2016 Çarşamba 23:48

Karar kesinlikle siyasi

Yorumu oyla      11      5  
Merkez 28 Eylül 2016 Çarşamba 16:06

Karar kesinlikle siyasi

Yorumu oyla      11      5  
28 Eylül 2016 Çarşamba 13:50

Başkan Eylül'de opera binasının ihalesi olacaktı. Ne oldu ? Bir başka bahara mı kaldı ? 😀😀😀

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Akpınar'dan Karşıyaka'ya 'Andımız' çağrısı!
Karşıyaka’da yaşanan ve ülke gündemine oturan Andımız krizi için Belediye ...
Başkan Pekdaş'a Muhtarlar Konfederasyonu desteği
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a bir destek de Muhtarlar Konfederasyonu ...
Tekeli Yörükleri'nden Akpınar'a teşekkür ziyareti
3. Yörük Şenliği’ni gerçekleştiren Yörük dernekleri Karşıyaka Belediye ...
 
Büyükşehir düğmeye bastı: O ilçeye bal ormanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes’te Tahtalı Baraj Gölü’nün çevresinde ...
'Taçsız Kral' İzmir Körfezi'nde yaşayacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin isimlerini “İzmirlilerin oylarıyla” belirlediği ...
'Muhtarların Başkanı'ndan Başkan Atila övgüsü
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Bornova ...
 
Buca'da Balkan Festivali zamanı
Buca Belediyesi bu yıl 5’incisini düzenleyeceği Uluslararası Balkan Festivali’nde ...
Kent ve Körfez turları kaldığı yerden...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik “Kent ve Körfez Gezileri”ni ...
'Yeni Kültürpark' için kritik toplantıdan ne karar çıktı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koruma kuruluna sunduğu yeni Kültürpark ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva