HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2018 Cuma - 13:37

Kocaoğlu’ndan mesaj yağmuru: İzmir’de seçimi kazanacağım, bu boynumun borcu!

Menemen’deki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde, ‘Kendimi İzmir için yakarım’ diyen Kocaoğlu bu kez, “Kendimi yakarım demek bana bu ulvi görevleri veren bu kent için her türlü fedakarlığı yaparım anlamına gelmektedir. Ben yokum ama seçimi kazanacağım. İzmir’de seçimi kazanmak benim boynumun borcu. Aday olmak, belediye başkanı olmak için değil, burada CHP iktidarını sürdürmek için kendimi yakarım” dedi.  

Kocaoğlu’ndan mesaj yağmuru: İzmir’de seçimi kazanacağım, bu boynumun borcu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Emiralem’de hizmet verecek yağmur suyu ve atık su şebekesi alt yapı çalışmalarının başlaması sebebiyle düzenlenen törene katıldı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bürokratlar, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu törende önemli açıklamalara imza attı. Başkan Kocaoğlu, “Ankara’da yaşadığımız tren kazasında vefat eden 9 cana rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bugün satır başlarıyla konulara değineceğim” diyerek konuşmasına başladı. Başkan Kocaoğlu ayrıca açılışı yapılan su şebekesine dair detaylı bilgiler verdikten sonra açıklamalarını sürdürdü.

KALKER OCAĞINA KARŞIYIZ!
Kocaoğlu taş ocakları üzerinden yaptığı kısa açıklamada, “Alaniçi’ndeki kalker ocağına karşıyız. Baraj havzalarında kalker ocağı açılabilir diye bir mevzuat değişikliği yapılmıştır. Bu değişiklikten dolayı bizim dava açma hakkımız yok idi! Ama ÇED değerlendirme raporu alınırken İZSU’ya görüş sorulmadığı için İZSU bu görüş hakkından dolayı davaya müdahil olma tutanağını yakalamıştır” dedi.

SENDİKAL MÜCADELEYE DEĞİL, SENDİKANIN ÇİFTE STANDARDINA KARŞIYIM!
Kocaoğlu kentte 5 gündür devam eden İZBAN grevine değindi. “Şimdi gelelim kentin kuzeyinden, güneyine her yerini ilgilendiren İZBAN grevine” diyen Kocaoğlu, “Sendika başkanının bir açıklaması var. 70 yıllık sendikayız. 3 defa grev yaptık. Güzel! 70 yılda 3 grev! Birini bilmiyorum. İkincisi 2 sene önce İzmir’de, üçüncüsü de yine İzmir’de yapılmakta. Bu sendikanın nerelerde grev yapma özgürlüğüne, nerelerde mücadele etme özgürlüğüne sahip olduğunu gösteriyor. Ben sendikal mücadeleye karşı değilim. Taşeronu Türkiye Cumhuriyeti’nde bir günde kaldırıp, belediye bünyesine alan belediye başkanıyım. Benim karşı olduğum; sendikanın çifte standardıdır. Bunu altını da çizmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

HİÇBİR YERDE YAPAMADIĞIN SENDİKACILIĞI BURADA YAPMA HAKKIN YOKTUR
Kocaoğlu, “Bugün, bu tarih itibariyle 15 yıldır verdiğimiz çabalar sonucunda İzmir ulaşımını alternatifler yaratarak, daha yaşanılır hale getirdiğimizden dolayı İZBAN grevinde ESHOT’un otobüs seferlerini ayarlaması, metronun sefer sıklıklarını arttırması, tramvayın sefer sıklıklarını arttırması, bir de can alıcı hatlara 3 tane yen minibüs hattını geçici olarak sağlayarak biz bugün itibariyle, bilemediniz yarın itibariyle grevin hemşerilerimize verdiği rahatsızlığı İzmir halkının gücüyle, kendi gücümüzle aşmış durumdayız. Grev haktır! Buna kimsenin itirazı yoktur. Ama sene 2018, aylardan Aralık, yani son ay. 2018 yılı içinde memleketimin sınırları içinde yüzde 22 oranında devlette, özel sektörde, kit, belediyelerde verilmiş bir zam var mı yok mu? Ne istiyorlar? Yüzde 65! Nereye düşerler, bilmem! Ben merkezi hükümetin ekonomik politikası, ücret zamlarına ilişkin zamlarına ilişkin politikasıyla bizim politikamızın paralel olması gerektiğini hem Ankara’da hem de açıklama yaparak belirttim. Ülke adına kriz denmeme çalışılsa bile çok büyük bir krizden, çok büyük bir sıkıntıdan, tedavisi uzun yıllar alacak ekonomik sarsıntıdan geçmektedir. 18 yıldan beri ekonomi okuyan, her dalda üretmeyi, iş yapmayı 71 yıllık yaşamına sığdırmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Ekonominin hem teorisini hem pratiğini yaptım. Bunları böyle iddia ediyorum. Önce millete toprak lazım. Yani ülke lazım. O da yetmez. O topraktaki millete devlet lazım. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. El birliğiyle çalışmak durumundayız. Yerel seçim arifesinde hükümet ayağını ve belediye ayağını sıkıştırarak güya, başka hiçbir yerde yapamadığın sendikacılığı burada yapma hakkın yoktur. Başka hiçbir yerde yapamadığın grevi burada yapma hakkın yoktur” ifadelerini kullandı.

BEN EĞER 31 MART’TA ADAY OLSAYDIM O YÜZDE 22’Yİ DE VERMEZDİM
“Ben eğer 31 Mart’ta aday olsaydım o yüzde 22’yi de vermezdim” diyen Kocaoğlu, “Aday değilim. Benden bulmasınlar. Ama her şeyin bir sınırı var. Yüzde 22 zam verilmiş bir örnek gösterecekler! Refah payı diyorlar. Refah payı ekonomi büyürken alınır, ekonomi küçülürken herkes ceremesini çeker! Ben de 15-20 gündür genelge yayınladık, tasarruf tedbirleri üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında radikal kararlar almak durumundayız. Hiçbir büyük şirket, esnaf, ticaret erbabı gelirini 2018 yılında yüzde 22 arttırdıysa, bana da gelip bunu ispat ediyorsa ben o zaman sizin, sendikanın önünde şapka çıkartırım. Çiftçinin, esnafın hali ortadayken, konkordatolar mısır patlar gibi patlarken kimse kusura bakmasın. Ben belediyemi, devletimi, bağlı şirketleri korumak zorundayım. Ben faniyim. Bizi yönetenler de fani. Baki olan ülke, devlet! Sen hangi partinin belediye başkanısın diyorlar. Ben CHP’nin aday gösterdiği, İzmirli hemşerilerimin seçtiği CHP’li ama İzmir’in büyükşehir belediye başkanıyım. 15 senedir siyaseti böyle yaptım. Benim için yüce değerler, millet, devlet, ülkedir. Belediye başkanlıkları geçici şeylerdir. Krizi atlatmak hepimizin borcudur, görevidir. Bunu başarmak durumundayız” dedi.

SÖZLERİMİN GENEL BAŞKANLA ÇELİŞTİĞİNİ SÖYLÜYORLAR!
Kocaoğlu, “Sayın genel başkanımız, CHP’li belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 TL’den aşağı olmayacak demiş. Toplu sözleşme yapmadan şu anda İZBAN’da ortalama ücret 2 bin 273 liradır. 264 lira yol parası hariç. Zamla beraber bunu yüzde 22 ile çarparsanız rakam ortada. Söylediklerimin genel başkanla çeliştiğini söylüyorlar. Biz zaten genel başkanın söylediğini aşmış durumdayız. İZBAN bir okul. İZBAN meslek sahibi yapıyor. Gençlerimizi alıyoruz, Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de eğitiyoruz ve tren kullanmasını öğretiyoruz. Yetiştiriyoruz. 6 bin metrekare eski un fabrikasının olduğu yerde biz bugün meslek sahibi yapıyoruz. Bunu 72 branşta yapıyoruz. Kar ediyor, zarar ediyor diyorlar. İZBAN’ın karının zararının hesabını onu yöneten yapar. Onun hesabını o bilir. Sendika da işçinin kaybettiği, aybaşında veremeyeceği paranın hesabını yapacak. İşçiye kaybettirdiği hakkın, ücretin hesabını yapacak” açıklamasını yaptı.

İŞÇİ MAHİR ÜZERİNDEN PARTİYE SERT MESAJLAR: AYAK OYUNLARIYLA SİYASET YAPILMAZ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden çıkarılan Mahir Kılıç üzerinden konulan Kocaoğlu sert ifadeler kullandı. Kocaoğlu, “Parti ayrımı yapmıyorum. Siyasetçiler İzmir ile uğraşmaya çok hevesliler. Belediyeyi finansmanından, yatırımına, halkla ilişkilerine, planlamasına varıncaya kadar belediye başkanının başkanlığında ekip yürütür. Halkına 5 senede bir hesap verir. Ben o hesabı 2 defa verdim. 3 defa seçildim 2 defa hesap verdim. Kimsenin bize kentin nasıl yönetileceği konusunda tavsiyelerini dinleriz ama had aşmasına da asla ve asla izin vermeyiz. Mahir diye bir arkadaş, ESHOT’ta çalışıyor, birçok problemi var, işe gelmiyor, daire başkanını dövüyor, tehdit ediyor… Disiplin kurulunda sendikada bizim arkadaşlarımızdan da temsilciler var. Oy birliğiyle işten çıkarılıyor. Sonra sendika kökenli bir arkadaşımız milletvekilliği sözünü aldıktan sonra, ‘ben sizi genel başkanla görüştüreceğim’ diyor. Ortalığı karıştırdı. Genel merkezin önünde çadır kurdu mu? Abant’a taşıdılar mı? Ben kolay kolay işten adam çıkarmam. Ekmek vermenin ne kadar yüce ekmek almanın da ne kadar kötü olduğunu bilirim. İşsiz de kaldım, iflas da ettim. Bilirim! Hayatın içinden geliyorum. Kimsenin işini, şu partiden, şu etnik kökenden diye bozmadım, bozmam da! Yukarıda Allah var. Gezdiriyorlar, il başkanı araya giriyor, bir ilçemizde işe başlatıyorlar. Dışarıda bu kadar işsiz varken, çalışmayan, problem çıkaran hastalıklı insanları işe almak, sen burada belediye başkanlığı yapma demektir. Belediye başkanı şu olacak bu olacak diye söylüyoruz ama belediye başkanı emsal yaratmayacak. Babamın oğlu olsun, sorun çıkardığında çalışmadığında ben onu hiçbir şekilde belediye bünyesinde işe almıyorum. İş disiplindir. Biz şunun dediğiyle, bunun dediğiyle değil, İzmirli hemşerilerimize hizmet etmekle mükellefiz. Bizim çıkacağımız terazi İzmirli hemşerilerimin Konak Meydanı’na koyduğu terazidir. Başka terazi yoktur belediye başkanı için. Bunu herkes böyle bilsin. Küçük hesaplarla, ayak oyunlarıyla siyaset yapılmaz. Dedikodu ile siyaset yapılmaz” diye konuştu.

ANKARA’YA ŞOV YAPMAK İÇİN AZİZ’İ, KÖTÜLEMEK İÇİN GÖNDERDİĞİNİZ ADAMLAR VAR
Ben kendi rızam ile 15 senenin yettiğine inanarak bu görevi bırakıyorum” sözleriyle konuşmasına devam eden Kocaoğlu, “Çalışmadı demesinler diye en fazla çalışıyorum. Aday olsaydım 2 ay kala başlayacaktım. Şimdi aday olmuyorum 1 Ekim’den sonra sürekli sizlerle buluşuyorum. Kimseyle derdim yok. Ben partiliyim. 1954 seçimlerinde 6 yaşımda oy pusulası dağıtmış bir partiliyim. Benim sertliğimi bilmem neyimi sorgulayabilirsiniz ama partililiğimi sorgulayamazsınız. Kimsenin hakkı da haddi de değildir. Balçova arsa mağdurları… Geldiğim günden bu yana uğraştım. 2 bin 262 kişi yanlış hatırlamıyorsam tapu sahibi. O tapuya herkesin ev yapması mümkün değil. Düzmüş gibi yapmış, kağıdı buruşturmuşlar satmışlar. Ben bunlara plan yaptım. Her kişiye bir daire çıkacak şekilde artı 500 daireye müteahhide verirler, üstünü öderler, ev sahibi olurlar dedim. Her şeyini ben yaptım. Riskli alan çok olduğu için bu yerleşim planını kabul ederseniz bu iş olur dedik. Oyunlar köyündeki emsalin aynısını verdik. Şimdi gitmişler Ankara’ya… Millet Ankara’ya adam gönderiyor. Ha babam gönderiyor! Gönderin bakalım en olacak? Kime zarar veriyorsunuz. Ankara’ya şov yapmak için Aziz’i, kötülemek için gönderdiğiniz adamlar var. Böyle olur mu ya? Bu olur mu?” dedi.

ADAY OLMAMAKLA SON DERECE DOĞRU KARAR VERDİĞİME İNANIYORUM
Kocaoğlu, “Öyle şeyler duyuyorum ki! Aday olmamakla son derece doğru karar verdiğime inanıyorum. Kültürpark’a 50 çocuk 3 sene tıp teorisini görecek, hastanede staj görecek. 50 tane tıp öğrencisi orada eğitim görecek. Ortalık ayağa kalktı. Sanki memleketi, Kültürpark’ı sattık! Boş binamız var adam geldi istedi verdik. 3 sene önce tıp fakültesi doğacak. Yok efendim söyle böyle... Ne var bunda? Anadolu’da bir laf var öküzün altında buzağı arayamaya kalkma diye. Bilmem ne platformu! Herkes işine bakacak. Herkesi dinlerim. Katılımcı modelle büyük projelerimi çalışırım. Bütün kırsal kalkınma projeleri bu emekle çıktı. Ama Büyükşehir Belediyesi’ni çiftlik gibi kullanmak isteyen, geçmişten gelen alışkanlıkları olanların ben olduğum müddetçe İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işi yoktur. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuruşu kıymetlidir. Çiftlik değildir. Ulufe dağıtamaz. Bu hesapları yapmayın. Adam gibi gidin işinize gücünüze bakın. Ekmeğinizi alnınızın teriyle kazanın. Bu partide bir zamanlar en güzel slogan ‘emek en yüce değer’ demekti. Şu anda bu sloganı duyanınız var mı? O zaman biz emeği yüceltmek durumundayız” ifadelerini kullandı.

YOKUM AMA İZMİR’DE SEÇİMİ KAZANACAĞIM, BU BENİM BOYNUMUN BORCU!
Geçtiğimiz günlerde sarf ettiği, ‘İzmir için kendimi yakarım’ sözlerine açıklık getiren Kocaoğlu, “Kocaoğlu’nun istifa resti diye bir haber çıktı. Tamamen uydurma, ortalığı karıştırmak için bir haber. Ben görevi bırakmışım, olmuşum dış kapının dış mandalı. Ben kendimi yakarım dedim. Bu tekrar belediye başkanı olmak anlamını içermiyor. Bu, bana bu ulvi görevleri veren bu kent için her türlü fedakarlığı yaparım anlamına gelmektedir. AKP il başkanı bilmem ne demiş. Niye endişe ediyorsun? Niye hemen paçaların tutuşuyor. Yok, kusura bakma! Ben yokum ama seçimi kazanacağım. O da benim boynumun borcu. İzmir’de seçimi kazanmak benim boynumun borcu. Aday olmak, belediye başkanı olmak için değil, burada CHP iktidarını sürdürmek için kendimi yakarım. Her türlü fedakarlıkta bulunurum” dedi.  

BÜYÜKŞEHİR ADAY ADAYLARININ BAZILARI BENİ GAGALAMAYA ÇALIŞIYOR
Parti içinde yürütülen siyaseti sert sözlerle eleştiren Kocaoğlu, “Herkesin aday adayı olmak en doğal hakkı! Her CHP’li üyenin en doğal hakkı. Bir zamanlar il başkanıyla sürtüşme yaşıyoruz. Gittim, ‘senin genel başkanla (Deniz Baykal’ı kast ederek) aran iyi, git ağzından gir burnundan çık, seni İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapsın. Seni de seviyor, kendi adaylığımdan fazla çalışmazsam gel bana ne dersen de dedim. Birbirimize saygılı davranalım. Büyükşehir aday adaylarının bazıları beni gagalamaya çalışıyor. Bu taş uzaktan da en yakından da geliyor. Yahu kardeşim ben gitmişim! Benim en son burada bir gücüm varsa beni yanına al çalıştır. Aynı partinin belediye başkan adayını kötüleyerek bir yere gelemezsin. Siyaset kitabında, aritmetiğinde böyle bir şey yok. Bu ne çılgınlıktır!  Ben cevap vermiyorum. Hepsine veririm de İzmir ve partim için vermiyorum. Ama benim de ne adam olduğumu burada herkes bilir. Eğer kantarın topuzunu kaçırırlarsa ondan sonra vay halimize!” diye konuştu.

31 MART AKŞAMI İZMİR’DE HEPİMİZİN YÜZÜ GÜLECEK
“Aday olmadığımız halde canımızı kurtaramıyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Kocaoğlu, “ 15 yılda Türkiye’de örneği görülmemiş yatırımlar yaptık. Merkezi hükümetten ve bir Allah’ın kulundan bir kuruş almadan kendi kaynaklarımızla yaptık. İl Özel İdaresi’nin malları dağıtıldı. O zaman 5 milyar TL’ydi. İş makineleri vardı. Adam utanır. Burada iş makinesinin patlak lastiğini şişirip verelim der. Bir saman çöpü verilmez mi? Görevin yüzde 99’u bizde. Yüzde 1’i tesadüfen ilçe belediyelerinde. Böyle şey olur mu? 31 Mart akşamı İzmir’de hepimizin yüzü gülecek. Bu bir bayrak yarışıdır. Siyaset bir bayrak yarışıdır. Bayrağı bizden de ileriye taşıyacak, daha hızlı koşacak arkadaşlara teslim etmemiz ve onların yanında durmamız gerekir” açıklamasında bulundu.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN ÖVGÜLER VE FLAŞ ÇIKIŞ: DÖN AZİZ KOCAOĞLU!
Törende konuşma yapan Menemen Belediye Başkanı Şahin ise, “Aslında bu törende benim çok fazla söyleyecek sözüm yok. İşin gerçek sahibi Aziz Kocaoğlu sizlere hitap edecek. Ne yaptığını ne yapmadığını çok daha iyi anlatacaktır. Kocaoğlu ile 2004 yılından bu tarafa çalışmaktan son derece onur duyuyorum. Aziz Kocaoğlu deyince akla çalışkanlık, namuslu adamlık, dürüstlük geliyor. Aziz Kocaoğlu deyince akla üretmek, köylüye, milletine hizmet etmek geliyor. Aziz Kocaoğlu böyle bir adam. Bulunması zor bir adamdır Aziz Kocaoğlu! Çalışması zor ama keyifli bir adamdır Aziz Kocaoğlu. Zaten zor olmazsa o işin keyfi de çıkmaz. İlçemizde inanılmaz hizmetler etti. İzmir’in 30 ilçesine, merkezine, çevresine inanılmaz hizmetler etti. Bu hizmetlerinden dolayı büyük başkanıma çok teşekkür ediyorum. Köylü, tarım denince akla Aziz Kocaoğlu geliyor. Kendi ilçemde neredeyse otoyollarında asfalt atılmadık alan kalmadı. Köylü ürününü çok daha rahat bir şekilde toplayabiliyor. Kooperatifleşmede zaten inanılmaz bir destek veriyor. Şimdi buraya gelirken söyledi; Migros ile yeni bir kooperatif anlaşması yaptığını söyledi. Vatandaş ürününü 1 yerine 2 liraya satma noktasına geliyor. Buruk bir tören yapıyoruz ama inşallah bu burukluk gidecek. Aziz Kocaoğlu 4 ay önce aday olmayacağını açıkladı. Ben de aday olmazsa ‘vay halimize’ demiştim. Hala, ‘Aziz Kocaoğlu aday olmazsa vay halimize’ diyorum. İkili sohbetlerimde de anlatmaya çalışıyorum. Geçen gün güzel bir şey söyledi. ‘Bu ülke, bu İzmir için kendimi yakarım’ dedi. Çok güzel bir cümleydi. Çok hoşuma gitti. Bu topluluğa, ‘Aziz Başkan kendini yaksın mı?’ diye soruyorum. Yaksın mı? Tabi öyle yakma değil o! Mecazi anlamda söylenmiş bir cümle. İzmir için kendini yakmak gerekiyorsa Aziz Kocaoğlu İzmir için kendini yaksın. Dön Aziz Başkan’ım diyorum. Dön Aziz Kocaoğlu!” ifadelerini kullandı.

Şahin’in konuşması sonrasında kalabalıktan, ‘İzmir Aziz’dir Aziz kalacak’ sloganları geldi.

İZSU 2004’TEN İTİBAREN MENEMEN’E 102 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden elde edilen bilgiye göre; İZSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılından bugüne altyapı sorunlarının çözümü için Menemen'de 102 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Halen devam eden 62 milyon lira tutarındaki yatırımlarla bu rakam 169 milyona çıkacak. İZSU'nun Menemen'de tamamladığı son yatırım ise Emiralem, Yahşelli ve Göktepe yerleşimlerinin atık su ve yağmur suyu şebeke ve iletim hattı inşaatları oldu.

15.5 milyon TL tutarındaki yatırımla Mart ayında başlayan çalışmalar kapsamında Emiralem, Yahşelli ve Göktepe yerleşim bölgelerinde 5 kilometre yağmur suyu, 28.5 kilometre atık su hatları, 7.7 kilometre atık su iletim hatları olmak üzere toplam 41.2 kilometre hat ve 4 adet baca içi terfi merkezi yapılıyor. Çalışmalar çerçevesinde Göktepe ve Yahşelli yerleşimlerindeki 17 kilometre atık su hatları tamamlanırken Emiralem Bölgesindeki yağmursuyu ve atık su hatlarının yapımı devam ediyor. İş kapsamındaki tüm atık su hatları terfi merkezleri vasıtasıyla Menemen Atık Su Arıtma Tesisine aktarılacak.

Biten projeler 
Görece Köyü, Ulukent Beldesi İle Harmandalı Beldesi Metin Oktay Mahallesi, Koyundere Beldesi, Villakent Konutları, Asarlık Beldesi, Emiralem Beldesi ve Süleymanlı Köyü, Seyrek-Villakent’teiçmesuyu şebekesi ve iletim hattı imalatı yapıldı.Hatundere,Ulukent,Türkelli-Helvacı-Hatundere,Alaniçi Köyü,Plastik Organize Sanayi Bölgesi,Asarlık-Ulukent-Koyundere-Seyrek Beldeleri ve Günerli Köyü’nde kanalizasyon şebekesi imalatı tamamlandı.

Mermerli, Ahihıdır, Camikebir, SeydinnasrullahUlukent,Uğur Mumcu ve İsmet İnönü mahalleleri,Asarlık, Gölcük ve İncirlipınar mahallelerinde yağmursuyu hattı imalatı bitirildi.

Asarlık Çayı ve Koyundere, Türkelli deresi, Mermerli, Ahihıdır, Camikebir, Seydinnasrullah mahallelerinde dere ıslahı ve korkuluk imalatları yapıldı.2 adet atık su arıtma tesisi imalatı ve 29 adet  sondaj kuyusu açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen’de 2004’den bugüne kadar hayata geçirdiği projelerin maliyeti 107 milyon 644 bin lira tutarında.

Devam eden projeler 
62 milyon 150 bin yatırımla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen ilçesinde devam ettirdiği projeler ise şöyle:

Yağmursuyu hattı ve atıksu kanalı imalatı devam eden Villakent, Maltepe, Kesik, Çavuş, Musabey yerleşimleri ile Foça, Kozbeyli, Yeniköy, Gerenköy, Emiralem, Yahşelli ve Göktepe, Seyrek ve Günerliatıksu ve yağmursuyu şebeke ve iletim hatları inşaatı kapsamında 12.3 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı ile 106.5 kilometre uzunluğunda atık su hattı imalatı yapılacak.

Foça Gerenköy’de atıksı arıtma tesisi devam ederken Menemen’de Musabey, Çavuşköy, Kesik ve Villakent bölgesindeki atık suların arıtılması amacıyla inşa edilecekGerenköyatıksu arıtma tesisi, Foça Bağarası Hacıveli Mahallesi’nde 21 bin metrekarelik alanda kurulacak. 16 bin kişiye hizmet verecek Bağarası Arıtması, günde 2 bin 600 metreküp evsel atık su arıtacak.

Çaltı, Göktepe, Yanık ve Doğa mahalleleri 4 adet su sondaj kuyusu, Çukurköy Mahallesi Kolangeresi Deresinde dere ıslahı ile atık su imalatı ve 4 adet atık su terfi merkezleri elektrik tesisinin yapımına devam ediliyor.

 
Güldüren diyalog: Alpay'la yarım kiloluk cisme 20 yıl kafa attık, mazur görün!
 
Ankara'daki tren kazasında ölenlere veda
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 14 Aralık 2018 Cuma 21:23

yalan kulliyen yalan %65 falan isteyen yok %22 ok ama yalan diyorlar teklifleri asgari ucret

Yorumu oyla      22      9  
şakşak 14 Aralık 2018 Cuma 20:32

Odatv haber yapmış bu haberi. İyi ki aday olmuyorsun kıvamında işçi goygoyculuğu! Yahu sadece akpliler değil sağcısı solcusu bunların topu şu İzmiri anlamaktan aciz! Hele hele İstanbulda yaşayanlarda bir tepeden bakma, bir küçümseme, bir ezbere yorum yapma alışkanlığı sormayın! Sorsan hiç bir semtini bilmez İzmirin, 90 dk desen aval aval bakar, tarım destekleri desen, cevap olarak Tunceli-ovacık der, kredi notu desen inanmaz! Bunların okumuşu böyleyken akplilere gerek yok ki!

Yorumu oyla      12      20  
Lombak 14 Aralık 2018 Cuma 19:46

Yılsonu enflasyonunun%22 ''nin üstünde olacağı şimdiden belli. Zaten az verilmiş.

Yorumu oyla      27      6  
Mehmet Şahin 14 Aralık 2018 Cuma 18:32

Abi ne olur git gelme ne olur.

Yorumu oyla      26      10  
gulte üze 14 Aralık 2018 Cuma 17:34

yolu açık olsun emeklerine teşekür aynı azimle calısacak başkan çikar ama milletvekillerı aday olmasın ve atanmasın kocaoglunu sevmisti izmir halkı

Yorumu oyla      21      25  
Devam 14 Aralık 2018 Cuma 17:32

Sayın Kocaoğlu ben Chp'li değilim ancak büyükşehir belediye seçimlerinde yıllardır İzmir'deki diğer insanlar gibi oyumu size veriyorum, sebebi toplu ulaşım, okul sütü, süt kuzusu, tarım ve hayvancılığa verdiğiniz destektir. Eğer tekrar aday olacaksanız seve seve oyumu veririm zira Ak Belediyecilik sadece balon.

Yorumu oyla      29      26  
vatandaş 14 Aralık 2018 Cuma 17:21

Büyük Başkan...

Yorumu oyla      24      28  
Cem 14 Aralık 2018 Cuma 16:53

Aziz ol Aziz Başkan. Sen izmir tarihine altın harflerle yazıldin ,senden sonra gelenler hangi projeye el atsa hep senin devasa eserlerinle karşılacaklar. senden sonra gelenler senin yaptıklarınin yarısını yapsinlar inan onlari başarılı sayacağım. ama çok zor başaramazlar çünkü bir daha aynı sinerjiyi yaratabilmek ancak Aziz gibi hem adil hem tecrübeli hem zeki hem de çok çalışkan insanla mümkün olabilir ... ortaya çıkan eserlerin rakamsal büyüklükleri öyle azami ki onları anlamak ancak sağduyulu vicdan sahibi insanların yabileceği işler. iyi ki varsın izmir li olarak seninle ne kadar gurur duysak azdır.

Yorumu oyla      23      26  
Anlat başkan 14 Aralık 2018 Cuma 16:24

Sayın Kocaoğlu, hainleri isim isim açıklayın lütfen! Dün size bunları yapanların yarın seçilecek başkana benzer şeyleri yapmasının önüne onları açık ederek geçebiliriz.

Yorumu oyla      22      27  
Objektif 14 Aralık 2018 Cuma 15:03

Başkan izban grevine müdahil olmayağım demiştin ama maşallah altından girip üstünden çıkıyosun.O işçilere yazık değilmi hem grev hakları diyosun hemde sürekli izmirlilere işçileri hedef gösteriyorsun.İşçi kardeşlerinin birine bişey olsa vicdanın sızlamıyacakmı.Ayrıca ortalamada yapılan %22 zammın tabanı az olduğundan işçinin eline geçen rakamda çok düşük kalıyor.Ayrıca gelir vergisi brüt ücretten kesildiği için bu ücretlerden %20 ve 27 oranında vergi kesiliyor.Işçinin isyanı buna.Gelin belediye şirketletirinde sendikasız çalışanların artan oranlı gelir vergilerini ödediğiniz gibi sendikalı çalışanlarında gelir vergilerini ödeyin de hep istediğiniz o adalet kelimesi yerini bulsun unutmayın işçiler düşmanınız değil İzmir için omuz omuza alıştığınız emekdaşlarınızdır.

Yorumu oyla      33      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Tiyatro Festivali, Karabağlar’da
Bilime, kültüre ve sanata önem veren ve bu alanda çalışmalarını yoğunlaştıran ...
Selçuk Belediyesi’nden gençlere psikodrama eğitimi
Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından üniversite ...
Buca'da binlerce çocuk toprakla buluşacak
Buca’nın çocukları toprağa dokunarakdoğayla iç içe büyüyor. Kentin simgesi ...
 
Bornova’da temizlik ve geri dönüşüm bir arada
Bornova Belediyesi, son teknoloji araç ve ekipmanlarla daha temiz bir ...
Bornova ortak akılla yönetiliyor
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın ilçede yaşayanların isteklerini ...
İzmir'e Çin iltifatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydoğan, Xiamen Deniz Mahkemesi ...
 
Menderes Belediyesi’nin kamulaştırma hamlesi mahkemelik oldu!
Menderes Belediyesi, Develi Mahallesi’nde bulunan bir araziyi kamulaştırmak ...
Evi yanan vatandaşın imdadına Başkan Çalkaya yetişti
Balçova Eğitim Mahallesi’nde gece çıkan yangında evleri kullanılmaz hale ...
Narlıdere Öykü’ye umut oldu
Narlıdere Belediyesi, ilik nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva