HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Aralık 2018 Salı - 09:23

Kocaoğlu’ndan Lider’e İzmir daveti! İZBAN grevi için ne dedi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu Karantina Meydanı’nın açılış törenine davet etti. Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun İzmir davetini programına aldığını söylerken, “Seçimle alakalı bir şey konuşmadık. Açılışa gelecek. Programını ayarladığında bildirecek. Biz de açılış tarihini belirleyeceğiz. Bunu programına alacağını ve bildireceğini söyledi. Bekliyoruz” dedi. Kocaoğlu ayrıca İZBAN grevi ve kamuoyunda hala aday olarak lanse edilmesine de değindi.

Kocaoğlu’ndan Lider’e İzmir daveti! İZBAN grevi için ne dedi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, İzmir'e davet ettiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu kentte 9 gündür süren İZBAN grevi üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Kocaoğlu ayrıca ‘geri dön’ çağrıları ve hala aday olarak kendisinin görüldüğünün iddia edilmesi karşısında da konuştu.

LİDER’E TELEFON: AÇILIŞA GELECEK!
Kocaoğlu ilk olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelttiği davete ilişkin bilgi verdi. Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’nu Mustafa Kemal Sahil Bulvarı düzenlemesi ile hayata geçirilecek Karantina Meydanı’nın açılış törenine katılması için telefonla aradığını ifade ederken, “Karantina'daki meydanı hazırladık bitti. Genel başkanımızın katılımı ile açmak istiyoruz. Kendisini davet etmek için telefonla aradım. Seçimle alakalı bir şey konuşmadık. Açılışa gelecek, programını ayarladığında bildirecek. Biz de açılış tarihini belirleyeceğiz. Bunu programına alacağını ve bildireceğini söyledi. Bekliyoruz” dedi.

BANA GELEN BİR ŞEY YOK!
Kocaoğlu ayrıca ‘geri dön’ çağrıları ve hala aday olarak kendisinin görüldüğünün iddia edilmesi karşısında da konuştu. Kocaoğlu, “Bana gelen bir şey yok. Benim de bildiğim bir şey yok. Ben belediye başkanları toplantısında sayın genel başkanımız beni çağırdı, ‘bir hazırlık yap, senin pencerenden yardımcı ol’ dedi. Ben de gittim, kendisine bilgi verdim. Şahıstan ziyade yapıyı, profil konusunda bir değerlendirme yaptım” açıklamasını yaptı.

- GREVCİ İŞÇİLERE MAAŞ YOK!

BUNUN DIŞINDA ZAM VERİLEMEZ!
Kentte 9 gündür süren İZBAN grevi üzerinden konuşan Kocaoğlu, “Refah payı nedir? Birisi bana anlatsın! Ekonomi büyümüşse ondan pay alırsın. Siz 2018’de yüzde 22 oranında bir zam ve toplu sözleşme gördünüz mü? Sendika 70 senede üçüncü grevini yapıyor. Başka yerlerde daha yüksek zamla mı imzaladın da İzmir’i seçiyorsun? İşçiye, emeğe, kente, kentliye nasıl baktığımız yaptığım işlerden anladılarsa anladılar. Bundan sonra anlatacak halimiz yok. Ortağımla beraber bu süreci götürmek durumundayım. Ben bu koşullarda bunun dışında zam verilemeyeceğini söylüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Bornova'da iyilik buluşması
 
İzmir'de Şeb-i Arus gecesi
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adam 19 Aralık 2018 Çarşamba 01:25

davet et genel başkanı halkta seni tezaruat yapsın işte oldu bitti izmirde genç dinamik hizmet edecek bi aday çıkaramadınız ya helal olsun . bu gidişle yine aday belli sanırım . bu seçinde ilçeler akp ve mhp de paylaşılır.

Yorumu oyla      10      6  
sss 19 Aralık 2018 Çarşamba 01:19

sendika baska yerde hak aramasına gerek kalmıyor zaten bakın bitirdiği sözleşmelere hepsi izbanın maaşından daha iyi diğer şehirlerde. nedense başkan izban oldumu hep böyle tepki veriyor neden mi çünkü işçi direniyor ne istediğni biliyor ve bilinçli diğer belediye birimlerinde istedği gibi davranıyor izban işçisi hakkını arıyor aldıkları maaş alsancak istasyonu duvarında asılı gidin görün buradan yorum yazması kolay klavye kahramanları. eleştiriye gelemiyorsunuz neden gücünüzemi gidiyor.neden bu kadar korkuyorsunuz kızıyrsunuz işçinin hakkını aramasına grev anayasal bir haktır sizin elinize düşse insanlar vay haline .

Yorumu oyla      9      6  
Oğuz Kaan 18 Aralık 2018 Salı 23:53

Konumuzla doğrudan alakalı değil ama “Taşralı” arkadaşın dile getirdiği mesele önemli. Modern şehircilikte kent merkezlerini rahatlatmak için çevre yerleşim yerlerinde yaşamak özendirilir. Artı para ve yüksek otobüs ücretleri insanlara zorla şehir merkezinde yaşayın dayatması yapıyor.

Yorumu oyla      9      5  
Eşrefpaşalı 18 Aralık 2018 Salı 23:48

Grev haktır arkadaş. Bazı arkadaşlar işine gelmiyor diye AKP ürünü ohali desteklemiş ne komedi ama. Akpyi eleştir sonrada onun ohaline sarıl. Galiba bir AKP var bir de akplileşenler.

Yorumu oyla      9      6  
TC misafir 18 Aralık 2018 Salı 22:16

sezarın hakkı sezara isimli arkadaşım birisini troll diye suçlayacaksan geçmişte yaptığı yorumlara bakacaksın ben önce "misafir" kurumların tabelalarından TC kısaltmasının kaldırılmasından sonra "TC misafir" olarak yaklaşık 10 yıldır burada yorum yazıyorum bunca zamandır bana troll diyen ilk kişisin. Bu da yetmedi akpli de olduk sözcü gazetesinin fetöcü olması gibi. Belirttiğim ücreti mesai dahil olmak üzere imar arşivi görevlisi alıyor bunu bilgi olarak veriyorum birileri inansın veya inanmasın diye değil. Savunduğum şey gayet basit insanlar insanca yaşayabileceği şekilde ücret almalılar, bunun neresi size yanlış geliyor? Takılmışsınız ohale, beni akpli olarak yaftalayanlar akpnin işine gelen ohali savunur olmuş, ne kadar acınası ve trajikomik. Sezarın hakkını savunan muhterem yorumcu arkadaşım bir soru sormuşum bana cevap yazdığın yorumumda "izmirde bir aileyi insani şekilde geçindirebilmek için en az ne kadar gelire ihtiyaç duyulur bir de okula giden çocuğunuz varsa?". Eğer gerçekten sezarın hakkını sezara verdiğini iddia ediyorsan bu soruyu pas geçmezdin, cevap veremiyorsan da kalkıp beni trollükle suçlamayacaksın. Ben şimdiye kadar doğru bildiklerim çerçevesinde yorum yaptım buna da aynen devam edeceğim kimsenin de taraftarı değilim. Vatandaştan ziyade taraftar olanlar zaten her koşulda kendini belli ediyor.

Yorumu oyla      9      6  
Ahmetsezai 18 Aralık 2018 Salı 21:38

CHP BELEDİYELERİNDEKİ MAAŞ VE ÜCRETLERİ KONU EDEN KİŞİLER,ASGARİ ÜCRETTEN EMEKLİ MAAŞLARINDAN HABERİNİZ VARMI?1 OCAK İTİBARİYLE ARTIŞ BEKLEYEN MİLYONLARCA İNSANA REVA GÖRÜLECEK KOMİK ARTIŞLARI NEDEN KONUŞMAZSINIZ.SIRF BU SEBEBLE İLK DEFA KASIM AYINDA EFLASYON RAKAMI EKSİ GÖSTERİLMEDİMİ?...İZBAN İŞÇİLERİ HAYATIN BU GERÇEKLERİNİ GÖZARDI EDERLERSE TOPLUMDAN HİÇ BİR DESTEK GÖREMEZLER,İZMİR SİYASETİ ÜZERİNE OYNANAN BİR OYUNUN BİR PARÇASI OLARAK HATIRLANIRLAR..

Yorumu oyla      10      5  
sezarın hakkı sezara 18 Aralık 2018 Salı 18:44

Burada sorgulanması gereken şey. izbanda kimin ne akdar aldıgı değil. türkiyenin hiç bir yerin de grev,protesto vs.. olamazken . izmir de nasıl oldugudur? Herşeyi geçtim bundan önceki grevleri OHAL zamanın da yapılmadımı ? OHAL varken greve gidemezsin bunun cezası vardır. şimdi bu izban çalışanları bu desteği bu cesareti nereden alıyor bunu sorgulamak lazım! ayrıca TC msiafir isimli troll! hangi ilçe belediyesi 6000TL alıyor? yalanın bukadarı olmaz. klasik akp li akfası . yani b.k at izi kalsın. birde çalışan kişi zor durumda kalmasın demiş. olmayan şey nasıl zor durumda kalıcak ! burada egede sonsöz de kimse bu algıyı yemez. bu algıyı anca wowturkey .com da yedirirsiniz. yallah wowturkey e.

Yorumu oyla      15      12  
TC misafir 18 Aralık 2018 Salı 15:52

Mister No isimli arkadaşım, dediğine bakacak olursak devletin de, belediyenin de, işverenin de sonsuz bütçesi yok hepsinin bütçesi kısıtlı bu ülkenin %70'i ne yapsın sürünmeye mi mahkum olsun? İzmirde bir ilçe belediyesinin arşiv memurunun mesai dahil aylık 6.000 TL aldığını biliyorum o belediyenin adını vermiyorum çalışan kişi zor durumda kalmasın diye. Bir ilçe belediyesinin bütçesi herhalde büyükşehir belediyesi bütçesinden fazla olamaz kaldı ki büyükşehir belediyesi ve tcdd izban üzerinde ortak değil mi? bunun yükünü sadece belediye çekmeyecek olaya sadece büyükşehir açısından bakmak yanlış. Büyükşehir, burada işçilerin hak mücadelesinin de çirkince kullanıldığı siyasi bir tuzağın içine çekildi. Hiç kimse partisi ve siyasi görüşü ne olursa olsun insani şekilde yaşamını sürdürebileceği bir ücretin altında yaşamaya mecbur bırakılmamalıdır. Bu sömürüden öte işkencedir bunu genel olarak söylüyorum sadece alakalı değil. Diğer yerel basınımızın birinde emeklilere %11 zammı müjde olarak sunmuşlar nasıl? Sizce bu zammın oranı ne kadar olmalı? %11 değil de %25 yapılsaydı emeklilere yeterli olur muydu? Peki şunu sorayım; asgari ücrete hangi oranda zam yapılsa yeterli olur? Şunu da sormak istiyorum İzmirde bir aileyi insani şekilde geçindirebilmek için en az ne kadar gelire ihtiyaç duyulur bir de okula giden çocuğunuz varsa? Değerli yorumcu arkadaşlar son sorum hakkında açık ve net şekilde gerekli olan miktarı yazarlarsa herkes neyin ne olduğunu daha rahat görür diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      16      9  
18 Aralık 2018 Salı 13:35

İzban sendikası çok abarttı. Hangi belediye çalışanına %22 zam verdi de siz beğenmiyorsunuz??

Yorumu oyla      69      16  
Mister No 18 Aralık 2018 Salı 12:32

TC Misafir kardesim, Türkiyenin neredeyse %70 ´i maddi olarak sorun yasiyor. O halde Hükümet buna bir care bulsun. Sadece IZBAN calisanlarinin sorunu degil bu. Belediye olarak kisitli bütceni gelisi güzel dagitamazsin. Sonrada yatirimlara para kalmayinca Belediyeye küfür ediliyor. Hem hizmet hemde bol keseden maas dagitmak nerede görülmüs.

Yorumu oyla      64      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da iyilik buluşması
‘Paylaşmak güzeldir’ sloganıyla her geçen gün daha çok ihtiyaç sahibi ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bu havada gidilmez!
Mehmet KARABEL yazdı... Bu havada gidilmez!
Genç buluşmada 'Koca' mesajlar: Kentinizde kalın, İzmir için üretin
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 150. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ...
 
Menemen'de 'süslü' yarışma
Türkiye 2. Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi'ne ev sahipliği yapan Gölpark ...
Kocaoğlu’na özel video: Bu havada gidilmez!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için özel video hazırlandı. ...
Karşıyakalılara ‘bir telefonla’ hizmet
Karşıyakalılara daha hızlı, etkin ve kaliteli hizmet sunmak için ‘WhatsApp ...
 
Konak'ta İsmet İnönü Satranç Turnuvası'na yoğun ilgi
Konak Belediyesi’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü anısına dört yıldır ...
Bornova Belediyesi dertlere derman oldu
Bornova Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla Türkiye’ye örnek ...
Bornova Belediyesi’nden yeni bir park daha
Son 5 yılda yaptığı çalışmalarla Bornova’yı daha da yeşil bir görünüme ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva