HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mart 2019 Çarşamba - 10:01

Kocaoğlu'ndan 'kutuplaşma' uyarısı: Burası İzmir kardeşim!

Selçuk ve Menderes’i ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Bayraklı seçim ofisi ile CHP Menemen Belediye Başkan adayının eşine yönelik saldırılara ilişkin ilk kez konuştu.  Kocaoğlu “3 dönem seçime girdim. Siyasetin bu kadar kutuplaştırıldığını hiç görmedim. Burası İzmir kardeşim! Türkiye’nin en çağdaş, en demokrat, en aydınlık kenti.. Seçim için birbirimizi bölmeye, incitmeye hakaret etmeye, silahlı saldırılara İzmir olarak izin vermeyiz, vermemeliyiz” dedi.

Kocaoğlu ndan  kutuplaşma  uyarısı: Burası İzmir kardeşim!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Selçuk ve Menderes ziyaretlerinde önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk CHP Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Menderes CHP Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer için destek talep eden Başkan Kocaoğlu, siyasette giderek artan kutuplaşmaya dikkat çekerek uyarıda bulundu:

"3 dönem seçime girdim. Siyasetin bu kadar kutuplaştırıldığını hiç görmedim. Geçtiğimiz iki gün içinde CHP'nin Bayraklı seçim ofisi kurşunlandı ve Menemen Belediye Başkan adayının eşine saldırı oldu. Böyle bir tabloyu kabul etmemiz mümkün değil! Ben hiçbir adaya, hiçbir rakibe, kimseye kötü söz söylemeden, bir şey ima etmeden 3 tane kocaman seçim geçirdim. Burası İzmir kardeşim! Seçim için birbirimizi bölmeye, incitmeye, hakaret etmeye, eşine, dostuna, hısımına, akrabasına saldırmaya, seçim ofislerinin kurşunlanmasına izin veremeyiz; İzmir izin veremez, vermemeli! Burası Türkiye’nin en çağdaş, en demokrat, en aydınlık, yüzünü ; güneşe dönmüş kenti. Kenti çağdaş yapan İzmirlilerdir. İzmir’e sahip çıkmamız gerekiyor ve birlik beraberliğimizi bozmadan bu sorunları aşmamız gerekiyor.”

31 Mart seçiminin genel değil yerel seçim olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, siyasetçilerin karşılarına düşman koymaması, birlik beraberlik için konuşması gerektiğini de ifade ederek, “Bir Cumhurbaşkanın ilk görevi, birlik beraberliğe harç olmaktır" dedi.

Başkan Kocaoğlu, Belevi'de Adalet ve Kalkınma Partisi seçim bürosunu da ziyaret etti.

BİZDE PARA YOK, FİNANS YÖNETİMİ VAR
Selçuk'ta ilçe merkezi ile Belevi'yi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye Başkan adayı Filiz Ceritoğlu Sengel ve İlçe Başkanı Mehmet Karanfil ile birlikte toplantılar yaptı.

Konuşmalarında ülkedeki ekonomik darboğaza değinen Başkan Kocaoğlu, uygulanan politikaların yanlışlığına dikkat çekti. Sık sık İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden örnekler veren Kocaoğlu, "Sahip olduğumuz AAA notunu dünyada sayılı kurumlar alabildi. O notu gören, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde para var zannediyor ama bizde para yok; finans yönetimi var. Maksimum iş yapabilmek hedefi, şeffaf ihale ve eş dost kayırmayıp işin hakkını vermek var. Genel başkanımız her yerde İzmir Metro’yu örnek veriyor ya, işte iş de yaptığımız şeffaf çalışmanın, kanuna nizama ve kul hakkına uymamızın sonucudur. Biz İzmir’e değil Türkiye’ye örnek olacak şekilde bunu başardık” diye konuştu.

MENDERES SİTEMİ
Daha sonra Menderes'e geçen Aziz Kocaoğlu, burada da Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar ve İlçe Başkanı Gizem Candan’ın eşliğinde Özdere Cumhuriyet, Çukuraltı, Orta ve Gümüldür mahalleleri ile ilçe merkezinde ziyaretler gerçekleştirdi.

Menderes’te kurmak istediği paketleme tesisi için ilçe belediye başkanından parasıyla 50 dönümlük arazi istediklerini ancak alamadığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tekeli köyünün çok büyük bir arazisi vardı. 50 dönüm bir araziyi parasıyla alalım, buraya sebzenin ve çiçeğin pazarını, soğuk hava tesisini, paketleme tesisini kuralım, Menderes'in ürünleri değerlensin, değeriyle satılsın dedim. Büyük zincirlere gittiğim zaman 'önce ürünü paketle' diyorlar. O zaman değeri de artıyor. Selçuk'ta dev bir tesis kurduk. Ödemiş’te Bademli Kooperatifi’nde paketleme tesisini kurduk, faaliyete geçti. Ama Menderes Belediye Başkanı arkadaş, arsasını vermedi. Önce ‘benim kazancım ne olacak?’ diye sordu. 'Menderes Belediyesi'ni ortak edelim bu tesise' dedim. Yine de vermedi. Ben bunu siyaseten yapmıyorum ki! Ben buradaki çiftçinin, çiçekçinin, sebze üreten, serada çalışan insanın ürünün değerlendirmek, saklamak için yapıyorum. Araziyi de parasıyla alacağım ama o ilçesini değil siyaseti düşünerek vermedi. Verseydi bugüne kadar hepsi bitiyordu. Böyle belediyecilik olmaz. Menderes'te asfalt döken arkadaşlarımızı bile burada taciz ettiler. 15 senedir hangi belediye başkanı, hangi meclis üyesi kim ne yapar, hepsini bilirim. Bu arkadaş kesinlikle yanlış yapmıştır. Dünya yerelden kalkınıyor. Belediye başkanları aynı zamanda ilçelerini, kentlerini kalkındırmak zorunda. Bütün çırpınmamız vatandaşın zenginleşmesi için.”

 
CHP Bayraklı Adayı Sandal engelli vatandaşlarla buluştu
 
Bornovalı cimnastikçilerden 3 madalya daha
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
rahatsizlik 13 Mart 2019 Çarşamba 19:51

Ak Partili belediye baskanlarinin Izmir sikayetleri: toplu ulasimda 90 dakika, ozel halk otobusune belediyenin izin vermemesi, Sut kuzusu uygulamasi, tarim ve hayvanciliga verilen destek. Izmir belediyesini Ak Parti alirsa hepsini kaldirir cunku kendi belediyelerinde bunlar yok isteseler yaparlardi. Izmir belediyesi Okul Sutunu baslatti 2 yil sonra bakanlik butun ulkeye yaydi. Digerlerini neden yapmadi? Izmirli oyuna gelmeyin

Yorumu oyla      10      5  
ayhan alagöz 13 Mart 2019 Çarşamba 17:02

kul hakkına uyma diyen arkadaş adı üstünde merkez ilçeler bir üç 5 kilometre biri 50 100 kilometre aynı 90 dk olurmu gittiğin kadar öde git istanbula git ankara ulaşımı gör

Yorumu oyla      12      6  
insaf 13 Mart 2019 Çarşamba 15:30

Sayin Kocaoglunu kimse sevmek zorunda degil ancak feto ile kolkola yillarini gecirmis ve Izmire her turlu engellemeyi yapip millete sirin gozukmeye calisan Ak Parti iktidarina ragmen belediye butcesi ile bu kadar cok is yapan Ak Partili secmenden bile oy alan Aziz beyi kutluyorum

Yorumu oyla      20      6  
HALK 13 Mart 2019 Çarşamba 13:44

ÇOK ŞÜKÜR BU MİLLET SENDEN KURTULDU

Yorumu oyla      9      23  
dağılın 13 Mart 2019 Çarşamba 12:56

bakalım troller,chp izmirde otuz da otuz yapacak bu kez.

Yorumu oyla      15      9  
Mustafa oyan 13 Mart 2019 Çarşamba 11:32

Başkan doğru söylüyor

Yorumu oyla      27      11  
Kul hakkına uyma 13 Mart 2019 Çarşamba 11:18

O zaman çevre ilçelerdeki vatandaşı da ulaşım ücretlerinde tasarruf yaptırarak zenginleştir . Toplu ulaşımda iptal ettiğiniz 90 dk aktarma haklarını iade et . Merkez ilçelerde sınırsız 90 dk aktarma var . Çevre ilçelerde neden iptal edildi ? İzmir’de kul hakkına böylemi uyuluyor ? Toplu ulaşım kamu hizmetidir ve bu hizmetin ücret ve tarifelerinde ayrımcılık yapılmadan herkes eşit yararlanmalıdır . Ulaşımda İzban daki gibi gittiğimiz kadar ödemek ise otobüslerde de öderiz , sorun sınırsız 90 dk aktarma hakkında ayrımcılık yapılması .

Yorumu oyla      8      23  
Hadi ya 13 Mart 2019 Çarşamba 10:55

O yüzden mi Menderes belediyesi size yazılı olarak sorulan herhangi bir çalışma yapacak mısınız ilçemizde? Diye sormasına rağmen. Menderes belediyesinin asfaltladığı yerleri üzerinden birkaç gün geçince İZSU ekipleri gönderip kazdırdınız. Neden? Siz çok mu masumsunuz ? Sizin Akpartli belediyelere tavrınızı biliyoruz biz merak etmeyin...

Yorumu oyla      12      27  
TD 13 Mart 2019 Çarşamba 10:44

3 dönemdir seçime girdin izmir izmir olalı hiç bukadar basiretsiz olmadı.körfez kokuyor , yollar şantiye ,inciraltı şehrin göbeğindeki mezbelelik halkına kan kusturdun açtığın davalar yüzünden ,belediyede iş yapmayan kadrolaşma ... bi git allahına seversen bi git

Yorumu oyla      13      32  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt dışı atılımları Olivtech’te yapıldı
Olivtech – 9. Zeytin, Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı kapsamında ...
Uzmanlar buluştu: İzmir'de 'ekolojik park' masası
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 70 kişilik uzman grupla gerçekleştirdiği ...
Karabağlar modern pazaryerine kavuştu
Karabağlar Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yapımına başlanan Yaşar ...
 
Selçuk'ta İstiklal Marşı buluşması
İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 98. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ...
Karabağlar'da coşkulu seçim ofisi açılışı
Seçimlere yoğun bir tempoda hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi kurmayları, ...
Foça’da ‘‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’’ anıldı
Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 98. ...
 
Büyükşehir'den 8 konutluk afet hamlesi
Menemen’de geçtiğimiz Haziran ayında yaşan sel felaketinde evleri hasan ...
İZBAN'ın yeni durağında işlem tamam!
İzmir'de kent içi raylı sistemin en önemli halkalarından biri olan İZBAN'ın ...
Kınık'a Aqua Park geliyor
Kınık Belediyesi’nin Poyracık Mahallesi’nde yapacağı Aqua Park ve Rekreasyon ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva