HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mart 2017 Pazartesi - 10:09

Kocaoğlu'ndan Kınık çıkarması: 81 vilayet içinde...

Kınık’ın merkeze uzak mahallelerini ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, “Yerel kalkınma politikamız, ‘Bir belediye kendi olanaklarıyla kenti ve halkını nasıl kalkındırır?’ sorusuna en güzel cevaptır. 81 vilayet içinde parmakla gösteriliyoruz. Gelip İzmir modelini öğrenmeye çalışıyorlar” dedi.

Kocaoğlu ndan Kınık çıkarması: 81 vilayet içinde...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kınık’ın en büyük mahallesi Poyracık’ı ziyaret etti; Yaylaköy’de hem Yaylaköylüler hem de Değirmencieli ve Kalemköylüler ile buluştu.

- PAZAR MESAJLARI: FUAR İZMİR OLMASAYDI... 

Yasa değişikliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine sonradan dahil edilen ilçelerin başta alt yapı olmak üzere biriken sorunlarının acil çözümü için yoğun mesai harcadıklarını, oluşturdukları ‘yerel hizmetler şube müdürlükleri’ ile bölge halkının sıkıntılarını hızlı bir şekilde çözmeye çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerçekleştirdiği gezilerle de vatandaşın ayağına kadar giderek sorunları “bizzat  yerinde” dinlediğini ifade etti.

Bakırçay ve Küçük Menderes havzalarına hizmet veren iki yeni asfalt şantiyesinin, merkeze uzak ilçelere hizmeti hızlandıracağını kaydeden Başkan Kocaoğlu, yağışların dinmesiyle birlikte asfalt ve parke çalışmalarını dört koldan yürüteceklerini dile getirdi.

BİR OLDUK, GÜÇLÜ OLDUK
Kınık mahalle ziyaretleri sırasında vatandaşların sorularını da yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi: “Bizim uyguladığımız yerel kalkınma politikası, 81 vilayet içerisinde ‘Bir belediye kendi olanaklarıyla kenti ve halkını nasıl kalkındırır?’ sorusuna en güzel cevaptır. Üreticimize ciddi yatırımlar yaptık, onlara kol kanat gerdik. Bir olduk, güçlü olduk. Biz 13 senedir, Türkiye belediyecilik tarihinde ilk kez köylüye bu kadar destek veren belediyeyiz. Böylece hem tarımda hem de sanayide gençlerin iş bulup gelir düzeyinin artmasını sağlıyoruz. ‘Yerelde Kalkınma’ ideolojimizle birçok belediyeye örnek olduk. 81 vilayet içinde parmakla gösteriliyoruz. Gelip bizim projemiz hakkında bilgi alıyorlar ve İzmir modelini öğrenmeye çalışıyorlar.”

“BİZE HİÇBİR BAŞKAN BÖYLE SAHİP ÇIKMADI”
Zeytin üreticilerine yönelik fidan dağıtımının yanı sıra ilaçlama sorununa çözüm bulan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Ziraat Odaları işbirliğiyle ilaç ve hasat makinesi dağıtımı yaparak köylülerin bu araçlardan imece usulü yararlanmasını da sağlıyor. Verilen bu destekler, Kınık ziyareti sırasında Başkan Kocaoğlu’na en çok teşekkür edilen konuların başında geldi. Poyracıklı üreticiler adına söz alan Abdullah Göktürk, duygularını şöyle dile getirdi: “Bize hiçbir başkan böyle sahip çıkmadı. Seninle yüzümüz güldü. Hem zeytin fidanını veriyorsun hem de devamını getirerek ürünümüzün daha verimli olması için araç veriyorsun. Bize de bu ürünlerin değerini bilmek düşüyor. Zeytincilik sizin sayenizde yeniden gelişti, büyüdü. Fidanlara her baktığımda size dua ediyorum. Sayenizde Edremitli zeytin üreticileri gibi olacağız.”

 
CHP'den Güzelbahçe'ye ikinci Demokrasi Evi
 
Çiğlili kadınlardan 18 Mart'ta anlamlı ziyaret
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Mart 2017 Salı 09:12

Koyunlar her iklim şartlar altında her yere uyum gösterirler. Ne bunlar Deve'mi?

Yorumu oyla      11      5  
hadi ya 20 Mart 2017 Pazartesi 18:29

Arkadas alan bir pisman demis. hadi canim sende. Muhalif olmak baska, güzel seylere katki koymak baska. Bu isleri hangi Partili Belediye Baskani yaparsa yapsin cani gönülden destekleriz. Köylünün kalkinmasinin Particiligi olmaz.

Yorumu oyla      11      5  
Emre 20 Mart 2017 Pazartesi 16:47

koyden gocu onlemedikce sehirlerde ne issizlik biter ne de gelişmişlik normale doner ,bu yuzden Aziz başkanın projelerini hukumet de destek vermeli bu konuda Belediye butcesine ilave katkılar yapılmalı cunku Aziz baskan direk uretene yardımcı oluyor ,rast gele kac donum arazin var al sana gubre destegi ( ne ektigi belli ne ekilmedi) oysa Aziz baskan hazır para yerine koyluye uretim icin elle tutulur destek veriyor .

Yorumu oyla      12      5  
20 Mart 2017 Pazartesi 15:41

3 milyondan fazla fidan, 7 binden fazla da koyun keçi dağıtılmış. Kırsal kalkınmada sadece bunlarda yok. Öyle 3-5 fidan diyerek küçümseyenler ancak kendini kandırır. Süt, çiçek , zenginyağı, soğuk hava deposu , peynir desteği, çok sayıda tarım araçları gibi birçok sektörde destek veriliyor. Sözleşmeli üretim ile alınan örneğin sütler 125 bin aileye dağıtılıyor. Çift taraflı destek söz konusu.

Yorumu oyla      12      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 20 Mart 2017 Pazartesi 10:55

üç beş fidanla üç beş koyun dağıtmakla kırsal kalkınma olmaz.kendinizi avutursunuz sadece. dağıttınız koyunlardan örnek vereyim. alan bin pişman. bir çoğu ölmüş. nedeni ise sıfır rakımlı yerlerden hazır yemle bakılan koyunları alıp bergamanın 1000 rakımlı dağ köylerine bu koyunları dağıttınız. bu koyunlar oranın iklimine uygun olmadığından bir çoğu telef oldu.bu koyunlar oradaki dağda bayırda otlaması imkansız.

Yorumu oyla      13      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de katliam: Bir gecede onlarcası kesildi!
Buca Kaynaklar’da orman alanında kalan onlarca ağaç bir gecede kesildi. ...
İzmir Sığacık'ta buluştu: Yetti gari, bahar gelsin!
Seferihisar Belediyesi’nin daveti üzerine binlerce kişi Sığacık’ta buluştu. ...
Başkan Dalgıç'ın acı günü: Babaya veda...
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın 80 yaşındaki babası Hüseyin ...
 
Kocaoğlu'ndan araç desteği törenine damga vuran mesaj: Fuar İzmir olmasaydı...
90 aracın 21’ini daha teslim edildi. Kocaoğlu, “Her hafta fuar yaparak ...
Başkan Selvitopu KARBEM'de velilerle buluştu
Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin kaliteli ve ücretsiz ...
Bornova’da 18 Mart gecesine damga vuran gözyaşları
Organizasyona; minik bir kız çocuğunun elinde Türk Bayrağı ile İzmir Marşı’nı ...
 
Karşıyaka'nın sokakları güzelleşiyor!
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden biri olan Yalı Mahallesi'ndeki ...
İzmir'de tarihi maraton: Antik çağın kalbinde koştular!
1.Selçuk Efes Ultra Maratonu yapıldı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. ...
İzmir’in gurur projesinde yeni dönem: 14 bin mülteci çocuğa da gidecek
Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Süt Kuzusu’ projesinde yeni dönem başladı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva