HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2017 Perşembe - 11:53

Kocaoğlu’ndan ‘kalkınma’ çıkışı: Bu kentin kimseye ihtiyacı yok!

‘KOBİ’lerle güçlü ve güvenli yarınlara’ adıyla gerçekleşen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Sanayinin yüzde 80'i KOBİ düzeyine üretim yapıyor. 12-13 organize sanayi bölgemiz var. Bu kentin kalkınmada kimseye ihtiyacı yoktur” dedi.

Kocaoğlu’ndan ‘kalkınma’ çıkışı: Bu kentin kimseye ihtiyacı yok!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Finansal Kurumlar Birliği’nin ‘KOBİ’ler ile güçlü ve güvenli yarınlara’ adıyla organize ettiği buluşma İzmir’de gerçekleşti.

Tarihi Hava Gazı Kültür Merkezi’ndeki toplantıya, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cantekin,  Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağatay Baydar,  Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu , Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü  Kasım Akdeniz,  ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı  Faruk Güler konuşmacı olarak katıldı.

BİR NUMARALI KENT İZMİR’DİR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent hakkında bilgi verdiği konuşmasında, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) ilişkin de açıklamalarda bulundu. 

Başkan Kocaoğlu, “İzmir sanayinin ilk kurulduğu kenttir. İrili ufaklı sanayi yatırımları üretimleri olan bir kenttir. Sanayinin yüzde 80'i KOBİ düzeyine üretim yapıyor. 12-13 organize sanayi bölgemiz var. Ancak birçok sektörde birinci veya ikinci olurken, asıl sektör olan tarımda üçüncü kent olamıyoruz. İzmir'in tarımda, lojistikte hızlı bir şekilde büyüyeceğini ancak esas patlamasını hizmet sektörü ve turizmin şekillenmesinde yakalayacağını tespit ettik. Bu alanlar üzerine gidiyor ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Fuar kongre turizminde, tarihi ören yerlerimizle büyümek istiyoruz. Eski kentimizi Kadifekale, Agora, Kemaraltı… Buraları gün yüzüne çıkarmak için çalışıyoruz. Türkiye'de kendi gücüyle kendi dinamikleriyle kendi varlarıyla kalkınabilecek, büyüyebilecek, refaha ulaşabilecek bir numaralı kent İzmir’dir. Bütün göstergeler bunu onaylamaktadır. Dünyada ilk defa, dünyanın en büyük metropolleri dahil olmak üzere, bu kentin kalkınması Türkiye'de ürünlerin pazarlanması için sadece büyükşehir belediyesi öz kaynakları ile 17 yıllık kamulaştırılmasından açıldığı tarihe kadar 400 milyon lira yatırımla fuar kompleksi yapan tek belediye” diye konuştu.

BU KENTİN KALKINMADA KİMSEYE İHTİYACI YOKTUR!
İzmir'de tarımın hızla büyüdüğünü aktaran Kocaoğlu, “Türkiye tarımı yüzde 2.1 büyürken, İzmir tarımı yüzde 5.5 büyümüştür. Yani İzmir tarımı Türkiye'den 2,5 kat daha fazla büyümüştür. Türkiye nüfusunun 5.3'ü İzmir'de yaşıyor. Gayri Safi Milli Hasılanın yüzde 7'sini üretmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin topladığı yüzde 11'ini vermektedir. Yani Türkiye ortalamasından yüzde 63 daha fazla vergi vermektedir. İzmir 2015 yılında 47 milyar lira vergi vermiştir. Karşılığında 8 milyar lira, vali maaşından, polisin maaşına kadar her türlü yatırıma kadar merkezi bütçeden 8 milyar lira bütçe almıştır. İzmir en fazla vergi veren kenttir. Bu İzmir'in yaşam biçimine, İzmir sanayici ve iş adamının dürüstlüğüne ve devletine ve milletine bağlılığına tekabül eder. Bu kentin kalkınmada kimseye ihtiyacı yoktur. Kendi kendine kalkınacak bir kenttir. Ama gelirse de başımızın üstünde yeri vardır” dedi.

İLLER BANKASININ GERÇEK ANLAMDA BANKACILIK YAPMASI LAZIM!
Ayrıca belediyelerin borçlarıyla ilgili gelen soru üzerine konuşan Başkan Kocaoğlu doların artmasının vadelerde yarattığı olumsuzluklar için çözüm önerisi getirdi. Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi iller bankasına 370 milyon lira para ödemiş… İller bankası kısa vadede kredi veriyor.  Döviz artığı var.  Dışarıdan da kredi alsak da maliyetimiz artıyor. Bunu çözmemiz için iller bankasının gerçek anlamda bankacılık yapıp, üstüne az bir komisyon koyup belediyelerin uzun vadedeki yatırımlarını fonlaması gerekmektedir. Bu büyük bir eksikliktir” dedi.  

KOBİ BAKANLIĞI KURULMALI!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da KOBİ'lerin önemine dikkat çekti ve “Türkiye'de bir KOBİ bakanlığı kurulmalı, KOBİ kanunları olmalı, KOBİ bankası kurulmalı. Bütün KOBİ'lere en uygun şekilde ihtiyaçlarını karşılayabileceği yasaları takip edebileceği bir sistem kurulmalı. Güney Kore'de Ar-Ge yapan KOBİ'lere daha çok destek vermiş. Oradaki gelişime baktığımızda sanayi 4.0'da Ar-Ge'nin önemi burada öne çıkıyor. Yaklaşık 30 yıl önce Güney Kore ile aynı mili gelire sahipken bugün 3 kat fark çıkıyor. Bizim katma değeri daha fazla ürünlere yönelmemiz gerek. Türkiye'deki eğitim sistemi sınıf geçmeye odaklı ezbere dayalı. Meslek liselerinin önemi burada çıkıyor. Almanya ve Avusturya'daki rakamlara bakıldığında meslek liselerinin önemi ortaya çıkıyor. Nitelikli eğitimin ardından KOBİ bankası, KOBİ kanunları ve KOBİ bakanlığı ile büyüme tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı.

 
Yıldırım: Size kazık attılar ve kendilerini ifşa ettiler
 
Ödüllü fotoğraf yarışmasına katılım süresi uzatıldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
varol zenginobuz 26 Ocak 2017 Perşembe 23:30

Güzellikle beraber çirkinlikte vardır, güzellik görmek güzel yüreklerin işidir… Görmek isteyenler için yeterince ışık, istemeyenler için yeterince karanlık vardır. İnsan insandır; gözünde büyütürsün, küçücüktür; küçücük sanırsın, öyle şeyler yapar ki büyür de büyür, ne akla ne gönle sığdırabilirsin. işte böyle bir şehir İZMİR.

Yorumu oyla      15      5  
sezarın hakkı sezara 26 Ocak 2017 Perşembe 17:04

İzmirin hiç bir zaman kimseye ihtiyacı olmadıki. Bunu yıllar içinde çeşitli hükümetlerin izmiri sadece oy için kullanmasına borçlu. bakmışlar zamanında verilen sözlerin halen daha oldugu gibi hiç tutulmuyor. şehir kendini bu yönde geliştirmiş. bugün yüksek kredi notu oldun. sanayi ve tarım bölgeleri olsun . ufak bir avrupa ülkesi gibi kendine bakabilecek kapasitede.

Yorumu oyla      13      6  
26 Ocak 2017 Perşembe 15:07

Şehir 47 milyar vergi veriyor ama YİD ile yollar, köprüler , hastaneler yapılmak isteniyor. Sebep ?

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı Belediyesi’nden mültecilere yardım eli
Torbalı Belediyesi ülkelerindeki iç savaştan  canlarını zor kurtarıp Türkiye’ye ...
Ata Evi’ni şenlendiren ziyaret
Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ni ziyaret eden Torbalı Bahçeşehir Okulları ...
Başkan Demirağ'dan Karaburun'a 'çevre' desteği
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Karaburun halkının yanında olduklarını ...
 
Çeşme EMITT’e damga vuracak
Yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarına ilçede yer alan sivil toplum kuruluşları ...
Buca'nın engelsiz bahçelerinde hasat zamanı!
Buca Belediyesi’nin “Engelsiz Buca” yaratma çalışmaları sonucunda oluşturduğu ...
Başkan Uyar kooperatifin deneme üretimine katıldı
Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin kadınları Urla Belediyesi ...
 
Bornova’da halk buluşmaları tam gaz: 2 kutlama birden!
Bornova’yı geleceğe taşıyacak proje, yatırım ve hizmetleri “Ortak Akıl” ...
'İNGEV karnesi’ açıklandı: Karşıyaka yine zirvede!
İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) Türkiye genelinde 150 belediye arasında, ...
Manisalı çocuklar masal tadında bir gün geçirdi
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva