HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Haziran 2018 Pazar - 08:37

Kocaoğlu’ndan hükümete salvo, köylülere mesaj: Birlikte dağları deviririz

Tarımdaki ithalat politikalarını eleştiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Yurtdışından  saman getir, inek getir, kesilmiş et getir.. Nereye kadar? Böyle Türkiye olmaz!" dedi. Kocaoğlu, tarımın kalkınması ve kırsalın güçlenmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını söyleyip ekledi.

Kocaoğlu’ndan hükümete salvo, köylülere mesaj: Birlikte dağları deviririz

İlçe ziyaretlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez Bergama'ya  giderek hem köylü ve üretici, hem de işçi ve patronlarla buluştu. İlçede vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaşan  Başkan Kocaoğlu, Bergama'nın Çamavlu, Güneşli ve Karaveliler mahallelerini ziyareti sırasında önemli açıklamalar yaptı. Bergama ilçe merkezinde bulunan tekstil-konfeksiyon atölyesinde çalışanların bayramını kutlayıp semt pazarını gezen Başkan Kocaoğlu, Bergama Ticaret Odası'nı da ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, meclis üyeleri ve ilçedeki meslek odalarının başkanları ile bir araya geldi.  

YANINIZDAYIZ
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP İl Başkan Yardımcısı Mert Can Malkoç ve CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz'ın da eşlik ettiği ziyaretlerde konuşan Başkan Kocaoğlu, yerelde kalkınmak için yola çıktıklarını ve hayata geçirdikleri bu modelin Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, "Tarımın, kırsalın kalkınması için nerede neye ihtiyaç varsa destek oluyoruz. Bergama, Dikili ve Kınık bize diğer çevre yerleşimlerden daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandı. Küçük Menderes ve Yarımada ile kıyasla  bu bölgede desteğimiz biraz daha geride ancak açığı hızla kapatıyoruz" dedi.

Çam fıstığındaki hastalığın teşhisi için meteoroloji ölçüm araçlarından birini Kozak Yaylası'nda konuşlandırdıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Üretici birlik olursa bu sıkıntılar daha kolay aşılır. Daha çok güçlenir ve yeni iş alanları yaratır. Ben elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım. Ancak siz de kesmek zorunda kaldığınız çam ağaçlarının yerine mutlaka yeni çamlar dikin. Kozak Yaylası'nın geleneksel geliri olan fıstık çamının burada varlığını sürdürmesini istiyoruz. Koyun keçi, fidan dağıtımına, arıcılık eğitimi verip arı kovanı, arı dağıtmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu..

KOZAK'TA DOĞA TURİZMİ
Bölgenin kalkınması için doğa turizminin canlandırılması gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, Seferihisar Bademler'de oluşturdukları Doğal Yaşam Köyü modelini Kozak Yaylası'nda da hayata geçirebileceklerini söyledi. Kocaoğlu şöyle devam etti: "Gediz ve Bakırçay havzalarının kalkınması için stratejik plan hazırladık. Sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda, sizden gelen talepleri dinleyerek yol haritası oluşturduk. Ben kırsala,  tarıma,  hayvancılığa para harcamaya hazırım. Yeter ki mevzuata, yasalara uysun. Bizim çiftçimiz  de bizimle beraber yol yürümeye  niyetli.  Eğer bir adamla yola çıktıysan, o adamana güvenmen lazım.  Bugün çok şükür  4 milyon 350 bin İzmirli  bize güveniyor.  Biz de onlara.." 

NEREYE KADAR İTHALAT?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üretimi kooperatifler aracılığıyla destekleyebildiğini, bunun için Bergamalı üreticilerin mutlaka kooperatif çatısı altında bir araya gelmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Her köye ayrı bir kooperatif kurmak yerine bir araya gelip güçlü bir kooperatif oluşturun. Biz destek vermeye hazırız. Yeter ki tarımımız kalkınsın, kırsalımız güçlensin. Yurtdışından  saman getir, inek getir, kesilmiş et getir; mercimek ithal et, karpuz ithal et.. Böyle Türkiye olmaz!" dedi.

DİRENDİK, EĞİLMEDİK
Konuşmasında ülkenin 5 yılda ayağa kalkabileceğini, ekonomisinin düzelebileceğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Bunun için siyasetçiler yakınlarını, akrabalarını kayırmamalı, kendilerini zenginleştirmek için kanunsuz işler yapmamalı.  Biz İzmir'de örnek olduk. Norveç büyüklüğünde bir kentte örnek işler başardık. Her türlü baskıya, operasyonlara rağmen direndik,  bükülmedik, eğilmedik. Birlikte yol yürüyeceğimizi,  birbirimize inanırsak dağları devireceğimizi gördük. Türkiye'nin en borçlu belediyesini Türkiye'nin en güçlü kurumu haline getirdik. Yaptığımız iş ne? Çalmadık,  çaldırmadık, çalıştık. Kendi özkaynaklarımızla herkesten daha fazla iş yaptık. Elimizdeki erki vatandaşların lokmasını büyütebilmek için kullandık. Kendimiz i&cc edil;in, oğlumuz, eşimiz, dostumuz, yandaşımız için siyaset yapmadık. Millet için, devlet için yaptık.  Bu ülkede bu kaynak,  insan dokusu, toprak var. Siz de siyaseti için kendisi için değil ülkesi için yapan insanlara oy verin" şeklinde konuştu.

EMSİLE TEYZE'NİN ŞİİRİ
Her gittiği mahallede vatandaşların sevgi gösterileri ve alkışlarla karşılanan Başkan Kocaoğlu'na Karaveliler Köyü'nde 80 yaşındaki Emsile Teyze bir sürpriz yaparak şiir okudu. Emsile Teyze 10 yaşındayken ilkokulda ezberlediği ve 70 yıldır unutmadığı "Lozan'dan bugüne" isimli uzun şiiri hiç şaşırmadan ve karıştırmadan okudu. Şiirin "hep ayağı kalkılır adın Cumhuriyettir" mısrasında ise salondaki herkes ayağa kalktı. 

İŞADAMLARIYLA BULUŞTU
Başkan Kocaoğlu, Bergama Ticaret Odası ziyareti sırasında da Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper ve Yönetim Kurulu üyeleriyle sohbet etti. Daha sonra oda üyeleri ve diğer meslek gruplarının başkanlarına hitap eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Aliağa -Bergama İZBAN hattı için  TCDD ile görüştüklerini, onların sinyalizasyon, yol ve elektrik işi için ihaleye çıkacağını, Büyükşehir Belediyesi'nin de istasyonlar ile alt ve üst geçitleri yapacağını vurguladı.  

 
Patates fiyatları ne zaman düşecek?
 
Başbakan Yıldırım’dan İzmir’de 5 günde 4 miting!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Haziran 2018 Pazar 23:28

çamfıstığı fiyatlarının neden arttığı belli.oralara depolama tesisi yapıldı ve ithalat yasaklandı.eger patatesin kilosu yükselse anında ithalat yapılır.egeli çiftçide elektrik faturası ödemese daha çok kazanır.

Yorumu oyla      9      6  
olmazzzz 17 Haziran 2018 Pazar 21:51

Olmaz arkadaşım, bu işler tepeden inme olmaz! Okullara süt projesi ne hale geldi, görüyorsunuz. Çiftçi, patates fiyatları tepe taklak oldu, imdat diye Kocaoğlu'na gittiler, dedi ki kooperatif kurun! Sonuç? Çamfıstığı üreticileri neden kooperatif kurmuyor? Talebin tabandan gelmesi lazım, taşıma suyla değirmen dönmez! Kocaoğlu çok net, 'kooperatif kurun, biraraya gelin, canımı yiyin!'. Eee, nerde diğer çiftçiler, hepsi bu mu köylülerin?

Yorumu oyla      11      6  
Mimar 17 Haziran 2018 Pazar 18:03

Sn kocaoğlu izmir teçrübelerini ülkenin gelişmesi için daha etkin bir görevde içra etmesi lazım Küçük olsun bizim olsun zihniyetidir zaten CHP sini iktidar yapmayan Kocaoğlu son derece tecrübeli ve uygulamacı bir belediye başkanlığı yaptı , ülke çapında görevi çoktan haketti, İzmirden içracı ve etkin bir bakan kocaoğluna yakışır.

Yorumu oyla      12      7  
Olmaz 17 Haziran 2018 Pazar 13:11

Sn. Metin Eriş'e katılmıyorum. Her il, kendi başkanını seçsin, zorlasın. Kocaoğlu en iyisini yaptı, modelin kitabını bastırdı. İsteyen nasıl yapıldığını oradan öğrensin. Bu işler maalesef tepeden inme olmuyor, Ecevit'in model köykentinden Ecevit'e 3 oy çıkmıştı! Hala bakın Bergama tarafı kooperatifleşmede çok geri durumda! Kocaoğlu'nun başarısında İzmir'in bilinçli köylülerini, örgütlenme becerilerini gözardı etmemek gerekiyor. Bunca canlı örneğe, yaşanmışlığa rağmen hala örgütlenmede eksiklikler, çarpıklıklar var.

Yorumu oyla      12      5  
Metin Eriş 17 Haziran 2018 Pazar 12:52

Sn.Kocaoğlu'nun 24 Haziran seçimlerinden sonra Tarım veya Ekonomi bakanlıklarından birinde ülkemize hizmet etmesini diliyorum.Görecekler tarım ve hayvancılıkda ithalat bağımlısı olan ülke nasıl kalkınıyor,gelir dağılımı, şehir ve kırsal alan nüfus dengesizliği nasıl düzeliyor.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZELMAN’da ilk mezuniyet coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Kreş ve Anaokulları Eğitim Merkezi’nde ...
Foça'nın ilk yolcularına karşılama
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü'nün İzmir-Foça-Mordoğan ...
Başkan Pekdaş'tan taksici esnafına bayram hediyesi
Konak Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi ilçedeki taksici esnafının yüzünü ...
 
Ata Evi’nde bayram heyecanı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, kentte yaşayan 60 yaş ve ...
Karabağlar'da asfalt hamlesi
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçenin birçok noktasında ...
26 akademisyen, 1,5 yıllık emek... 'İzmir modeli' kitap oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaya koyduğu sürdürülebilir büyüme modeli, ...
 
Bostanlı'ya gidecekler dikkat!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tramvay projesi kapsamında kısmen yenilediği ...
İzmir pedallayacak: Bisikleti tercih et, ücretsiz park et!
Bisiklet kullanımını teşvik için yeni projeler üreten İzmir Büyükşehir ...
Karşıyaka'da köy bereketi: 1 milyonu geçti!
Karşıyaka Belediyesi, hem üretici kooperatiflerini desteklemek hem de ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva