HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Aralık 2013 Salı - 09:54

Kocaoğlu’ndan ‘Gezi’ itirafı: Artık her aşamada…

Ege Bölgesi Federasyonlar Birliği Platformu’na üye derneklerin temsilcileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Demokrasinin olmazsa olmazı olan katılımcı yönetim anlayışını Gezi’ye kadar biz de uyguluyorduk. Ancak eleştiriye kendimizden başlamak gerekirse, biz bunu el yordamıyla yapıyorduk. Şimdi ise bütün düşünce ve projelerimizi her aşamada paylaşıyoruz ve bundan da son derece memnunuz. Örneğin tramvay projemizde yaptığımız ufak bir değişikle bütün meslek odalarının onayını aldık” diye konuştu.

Kocaoğlu’ndan ‘Gezi’ itirafı: Artık her aşamada…

İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Federasyonlar Birliği Platformu üyeleriyle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) gerçekleşen kahvaltılı buluşmada, platforma üye derneklerin 50’ye yakın temsilcisiyle görüşen Başkan Kocaoğlu, kente ilişkin talep ve şikayetleri dinledi.
 
Kent yönetiminde katılımcılık anlayışını benimsediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugüne kadar bir bölgeye yapılacak olan yatırıma o bölgenin temsilcileriyle, muhtarlarla, orada örgütlenmiş sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle birlikte karar verdiklerini hatırlattı. ‘Gezi’ olaylarından sonra farklı bir bakış açısı geliştirdiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Hepimizin Gezi’den çıkarması gereken bir önemli ders olduğuna inanıyoruz. Gezi’ye, okuduğum bir kitaptan bir cümlelik ders çıkarır gibi bakıyorum. Kimse, belediye başkanı, hükümet vs, bir yere bir şey yapacaksa, fikirden projeye kadar bütün süreci kentiyle, kullanıcıyla, bölgede yaşayan insanla kademe kadame paylaşacak. Ben bunu öğrendim. Demokrasinin olmazsa olmazı olan katılımcı yönetim anlayışını biz de Gezi’ye kadar uyguluyorduk. Ancak eleştiriye kendimizden başlamak gerekirse, biz bunu el yordamıyla yapıyorduk. Ama şimdi, bütün düşünce ve projelerimizi her aşamada paylaşıyoruz ve bundan da son derece memnunuz. Örneğin tramvay projemizde yaptığımız ufak bir değişikle bütün meslek odalarının onayını aldık” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir’de yaşayan 4 milyonu aşkın insanla bir projeyi tartışma imkanlarının olmadığını ancak bunu o bölgenin muhtarları ve sivil toplum örgütleriyle, üniversiteler ve meslek odalarıyla masaya yatırdıklarını kaydetti.
 
İzmir’deki hemşehri derneklerini bir araya getirecek bir düzenleme için çalıştıklarını da kaydeden Başkan Kocaoğlu, böylece kentlinin birbirini tanımasını ve kaynaşmasını sağlayacaklarını söyledi. Türkiye’de yoğun göç alan kentlerin başında gelen İzmir kadar, kente gelen insanları bu kadar kabullenmiş, ayrım yapmadan kucak aşmış başka bir kent olmadığını ifade eden Başkan, “Bütün problemleri aşıyoruz. Hiçbir yerde, bir belediye başkanını, sivil toplum örgütleri başkanlarını halkın içinde tavla oynarken, çay içerken, oradan geçen taksiciyle, ayakkabı boyacısıyla muhabbet ederken göremezsiniz. Bu büyük bir zenginliktir. Paylaşmak budur” dedi.


 
“BELEDİYE BAŞKANI HİZMET AYRIMI YAPAMAZ”
Sivil toplum kuruluşlarının belirli amaçları doğrultusunda çalışan, siyasi partilerin ise daha makro hedeflere kilitlenmiş olan kurumlar olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, yerel yönetimlerin de siyasi partiler ve kent arasında bir köprü olduğunu vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bir belediye başkanı, ‘ben şu partidenim’ diyemez, böyle bir hakkı yoktur. Millet ona oy verirken, ‘şu partinin belediye başkanı’ diye oy vermez. Belediye başkanı ‘Ben bu kenti adil yöneteceğim, herkese eşit davranacağım, herkesin hakkını koruyacağım ve herkese hizmet davranacağım’ diye seçilir. Belediye başkanı hiçbir şey bilmiyorsa ve sadece okur-yazar olsa bile, bilmesi gereken tek şey şudur: ‘Ben bu kentte ayrım yapmadan hizmet yapacağım.’ Başkan, bütün gücünü buradan alır” diye konuştu.
 
“DEĞERLERİMİZ, İNSANLIK SERVETİDİR”
İzmir’in Türkiye’nin en ileri kenti olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet olduğuna işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Herkesin etnik kökeni, inancı hem kendi için önemlidir hem de hükümet ve yerel yönetim tarafından desteklenmesi ve kaybolmaması gerekir çünkü insanlık servetidir. Bilmem ne köyündeki teyzenin yaptığı katmerli börek, bu coğrafyanın bir değeridir, korunması gereken bir değerdir” dedi.


 
TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?
Toplantıya; Konyalılar Federasyonu (KONFED), Ege Bölgesi Erzurumlular Federasyonu, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu, Mardinliler Federasyonu, İzmir Kent Federasyonu, Kars-Iğdır-Ardahan Dernekler Federasyonu, Anadolu Birliği Dernekleri, Ege Bölgesi Sivaslılar Federasyonu, Ege Bölgesi Ağrılılar Federasyonu, Ege Vanlılar Federasyonu, Balkan Dernekleri Federasyonu, Ege Afyonlular Federasyonu, Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu, Ege Bölgesi Manisalılar Derneği, Hizmet Önce İnsan İçindir Konfederasyonu, Dünya Roman Kültür Sosyal Dayanışma Ve Halk Oyunları Federasyonu, Roman Federasyonu, Ege Böl. Kars Demokrat Derneği Birliği Federasyonu (EGE KARSFED), Dernekler Arası Yardımlaşma Ve Kültür Federasyonu, Ege Bölgesi Afyonkarahisar Dernekleri Federasyonu, Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Federasyonu, Ege Bölgesi Erzurumlular Dernekler Birliği, İzmir Denizliler Derneği, Anadolu Birliği Derneği, Ege Muhtarlar Federasyonu, Müteahhitler Federasyonu, Ege Roman Federasyonu, Çorum Federasyonu, Ege Sivas Derneği Federasyonu, Urla Kosovalılar Federasyonu, İzmir Gümüşhaneliler Derneği, EKAF(Ege Karadeniz Der. Federasyonu), Sorunların Çözümünde Önce İnsan Derneği, Ege Vanlılar Federasyonu, Ege Bölgesi Nekrat Dernekleri Federasyonu, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekleri Federasyonu, İzmir Denizliler Derneği, Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu ile Menemen Ağrılılar Derneği’nin başkan ve temsilcileri katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ziyaretçi 17 Aralık 2013 Salı 23:04

sayın kocaoğlu niye yeni açtığınız yolun adı ne olsun diye halka sormadınız.halka sorsaydınız katılımcı demokrasi olurdu.lafla olmuyor bu işler

Yorumu oyla      14      8  
izmir 17 Aralık 2013 Salı 20:31

Antalya belediyesi neden tomalara su vermedi?onlar kanun dışı memur mu?mantık lütfen!!!

Yorumu oyla      17      6  
Güzel İzmirim 17 Aralık 2013 Salı 15:25

Ercüment bey, hiç mi düşünmüyorsunuz* Öyle yazıyorsunuz çünkü. İçişlerine bağlı bir kurum belediye.Devletin başka bir biriminden gelen talebi hangi gerekçeyle red eder? Hele zaten iş yapamaz hale getirilmeye çalışılıyorsa. Kaldı ki herşey bir yana, hukuki olarak geçerliliği devletin kurumu olmasında kaynaklanıyor. Aksi bir durumda hukuki varlığı da sorgulanır. Belediye, özel bir kurum değil ki, devletin güçlerine karşı restleşebilsin. Aynı kurumsal yapının bir parçası. Yöneticilerin çoğu da zaten devlet memuru. Biraz mantık lütfen.

Yorumu oyla      18      9  
ERCÜMENT ŞAHİN 17 Aralık 2013 Salı 13:34

HİÇBİR ZAMAN GEZİ EYLEMLERİNDE TOMALARA VERDİGİN DESTEGİ UNUTMAYACAGIZ,UNUTTURMAYACAGIZ.

Yorumu oyla      26      18  
megaköylü 17 Aralık 2013 Salı 11:46

itiraflar başladı.ama geç kaldınız.millet uyandı artık.

Yorumu oyla      29      24  
17 Aralık 2013 Salı 11:39

GEZİ HERKESE KATKI SAĞLAMIŞ.ÖYLEYSE HALK BU YOLLA KATKI YAPMAYA DEVAM ETMELİ.EN ETKİLİ YÖNTEN BU,ÖYLE ANLAŞILIYOR.

Yorumu oyla      41      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de tarihi hamle: Stratejik plan hazır
Büyükşehir Belediyesi’nin İzmirliler’in kentin tarihiyle bağını güçlendirmek ...
Güzelbahçe üşüyen can dostlarını sıcak yuvası oldu
5199 sayılı Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu uyarınca, sokak hayvanlarını ...
Aliağa’nın eğitime destek projelerine Bakanlıktan teşekkür
Türkiye’nin en önemli sanayi ticaret kentlerinden olan Aliağa’da, belediyenin ...
 
Batur’dan Abdal Musa etkinliğinde Balbay müjdesi
Narlıdere Malatyalılar Derneği ve Narlıdere'yi Kültür ve Dayanışma Derneği ...
Anlamlı proje Bornova’ya taşındı: Oyunca silahını getir…
İlk olarak Susurluk Belediyesi tarafından uygulamaya konulan anlamlı kampanya ...
Balçova’da yeşil atağı sürüyor: O park yeniden doğdu
Balçova Belediyesi ilçedeki yeşil alanların vatandaşlar tarafından daha ...
 
‘Kredi devi’nden İzmir’e bir pekiyi daha!
Dünyanın önemli kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings, İzmir ...
300 Bucalı çocuk yüzmeyi öğrendi
Buca Belediyesi’nin yaptırdığı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda ücretsiz ...
Bornova'nın artık 6 binden fazla genç kaşif var
Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilim Evi’nde eğitim alan öğrencilerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva