HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mart 2016 Salı - 12:13

Kocaoğlu’ndan ÇED isyanı: Artık bardak taştı!

Harmandalı Çöp Depolama Alanı’nda meydana gelen kaymanın ardından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni çöp tesisi için ÇED onayı çıkmamasına isyan etti. “Artık bardak taşmıştır” diyen Başkan, AK Parti cephesine de seslendi.

Kocaoğlu’ndan ÇED isyanı: Artık bardak taştı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – Çiğli’deki Harmandalı Çöp Depolama Alanı’nda meydana gelen kayma ve onlarca hayvanın telef olmasının ardından çarpıcı açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan ÇED isyanı geldi!

- BÜYÜKŞEHİR'DE GERGİN MECLİS: EFELİK YAPMAYIN!... 

Harmandalı’da yaşananları özetleyen ve konunun tahammül edilemez bir noktaya geldiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, Yamanlar’daki çöp tesisi için Çevre Etki Değerlendirme izninin bir an evvel çıkmasını talep etti.

Sözlerine “Korktuğumuz başımıza geldi” diyerek başlayan Kocaoğlu, “Harmandalı’da kapasitenin üzerinde çöp depolaması sürerken ve yer arayışlarımız devam ederken 9 Eylül Üniversitesi’yle istinat duvarı yapma çalışmalarımız sürdürülürken nedenini bilmediğimiz bir şekilde bir kayma yaşandı. Hayvan zaiyatı var. Sevindirici olan can kaybının olmaması… Burası 1992 yılında dönemin belediyesi tarafından düzenli depolama alanı olarak çalışmaların başlatıldığı bir yer… İlk etapta 9, daha sonra 21 şimdi ise 30 ilçenin çöpünü buraya getiriyoruz. Çöpleri transfer istasyonları aracılılığıyla ilçe belediyelerinin döktüğü alanlardan buraya taşıyoruz. İlçe belediyeleri kendi sınırları içerisinde bir yere çöp döktüklerinde ise soruşturma geçiriyor. 2005 yılından bu yana katı atık bertaraf tesisi için çalışıyoruz. Kaynaklar-Gökdere, Torbalı-Taşkesik ve yine Torbalı’da farklı bir yerde alan bulduk fakat netice alamadık. Kuzeyde ise Yamanlar’da 3 ilçemizin buluşma noktasında çalışmalara başladık. Ön ÇED’i aldık… İhaleye çıkıp ÇED sürecini başlatmamıza ve 15 kuruluştan 14’ünün olumlu görüşünü almamıza rağmen sadece Orman Bölge Müdürlüğü’nün görüşü gelmedi. İzmir ziyaretinde Başbakan’a Binali Bey ile birlikte durumu ilettim. Destek olacağını söyledi. Yamanlar’da 2 bin 800 kişinin yıllık su ihtiyacını karşılayacak bir kaynak olduğunu ifade ediyorlar. Bilim insanları bu kadar suyun artezyenle bile çıkartılabileceğini söylüyor. Devlet Su İşleri’nden susuzlaştırma projesinin onayını aldık. İzmir gündemini meşgul eden bu konuyu halletmeye çalışıyoruz” diye konuştu.  



MESELE İZMİR’İN MESELESİ!
AK Parti cephesine de çağrı yapan Başkan, “Çöp konusunda kafamız net fakat yer bulup bir türlü hayata geçiremedik. Artık tahammül edilemez bir duruma geldik. İktidar partisinin vekilleri, başkanları, meclis üyeleri bu konuda bize destek olmalıdır. Mesele İzmir’in meselesidir. Büyükşehir tüm samimiyetiyle sorunu çözecek iradeye sahiptir. Tüm yetkilileri bu konuda bize destek olmaya çağırıyoruz. Her konuda rapor, eksik evrak tamamlama talebi önümüze getirilebilir fakat bu konuda bizim de İzmirli hemşerilerimizin de artık sabrı taşmaktadır” ifadelerini kullandı.

BUNUN NE SİYASİ KAZANCI OLABİLİR?
‘Yüzülebilir Körfez Projesi'nde yaşanan tıkanmanın da benzer bir durumda olduğunu ifade eden Kocaoğlu, “Körfez konusu da tıpkı bu konu gibidir. ÇED Genel Müdürlüğü’nün önüne bizim hazırladığımız dosyalar kadar nitelikli dosya gelmiş midir? Bu konular hiçbir şeye benzemez. ‘Katı atık bertaraf tesisi yapılacak, buradan siyasi kazanım elde edilecek mi?’ diye düşünülüyor. Bunun ne siyasi kazancı olabilir? Engelleyenler de kimler ise ne tür bir siyasi kazanç elde edeceklerdir? Bu konunun bir anlamını bulup sonuca varamıyorum” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı ayrıca, “İzmir halkı adına talep ediyorum. Bu konudaki engellemeler artık bardağı taşırmıştır ve tahammül edilemez noktaya gelmiştir. İhmalimiz yoktur. Haklılığımız kesindir. Yetkililerden izin istiyoruz” dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU NAZARA ALINSAYDI… 
İzmirli avukatlar Senih Özay ve Fatih Murat Ülkü tarafından açılan, baro ve fotoğraf sanatçılarının da dahil olduğu davada bilirkişi heyetinin Yamanlar’daki araziyi veto etmesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün plana reddi hakkında da değerlendirmede bulunan Kocaoğlu, “Kimseye bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Eğer bilirkişi raporları nazara alınsaydı, İzmir Büyükşehir Belediyesi davasından şimdiye kadar 80 kez beraat etmiş olurduk. Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı’nın daha ne yapması gerekiyor? Adaletten, hukuktan ayrılmayan, kenti için çalışan bir belediye başkanı olduğumu herkes biliyor. Bize eğer ne yapacağımızı lütfedip söylerlerse, ne yapacağımızı bildirirlerse ona göre gerekeni yapalım” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Başkan Kocaoğlu Harmandalı'daki kaymada hayvanları telef olan çiftçinin zararının da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını sözlerini ekledi. 

 
Aliağa’daki santral elde kaldı: 5.erteleme!
 
Karşıyaka'da sezonun 5. teknik patronu için 4 aday!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Mart 2016 Çarşamba 09:53

Yamanlara çöp tesisi istemiyoruz. Bornova taş ocağı en uygun yer. Aziz Kocaoğlu buna neden engel oluyor cevap versin.

Yorumu oyla      11      6  
15 Mart 2016 Salı 20:58

Yamanlar'a yapılması planlanan çöp tesisi hakkında kapsamlı bir video hazırlanıp kamuoyu ile yapılacak tesisin tüm ayrıntıları paylaşılmalı. Çöp suları yeraltı suyuna karışacak diyen de var , koku olacak diyen de ... kamyon getirip çöpü dökecek zanneden çok insan var.

Yorumu oyla      11      5  
Volkan karatas 15 Mart 2016 Salı 20:22

Başkan senin sabrın erken taştı, biz 40 seneden beri senin bürokratlarının Imar uygulamasını bekliyoruz, vatan mahallesi 3589 ada 16 parselin sahibiyiz, sende bir başkan olarak bir insafa gelde bir Imar uygulamasını yapılmasına on ayak ol. Biz sizlerden iyilik beklemiyoruz sadece planları zamanında yapın, yeri geldi mi bakanlığa isyan ediyorsun, şehrin göbeğinde hala plan yapamayan daire başkanların var, nedenini sen daha iyi bilirsin. Hadi kal sağlıcakla. Aramak İstersen. 05442341603. Volkan karataş.

Yorumu oyla      11      5  
15 Mart 2016 Salı 18:41

İzmir'i düşürme planları her zaman geri tepmiş, hezimet yaşamışlardır...

Yorumu oyla      11      5  
15 Mart 2016 Salı 14:58

İzmir ' in projeleri hep 5-10 yıl geriden gecikmeli yapılıyor. Bu kadar itiraz başka hiçbir şehirde yok. Şehir çok geri kaldı ama kimse farkında değil.

Yorumu oyla      11      5  
15 Mart 2016 Salı 12:24

Bu acele niye ? 3-5 yıla onay gelir.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 15 Mart 2016 Salı 12:19

sn.başkan, artık bardak taştıysa, izmir için özerklik talep edelim.....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Belediyesi terörü lanetledi
Narlıdere Belediye binası önünde Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısını ...
Ödemiş caddelerinde İstanbul laleleri!
Ödemiş’in ana caddelerindeki orta refüjlerde rengarenk açan laleler dikkat ...
Ödemiş'te doğalgaz harekatı
Ödemiş en büyük sorunlarından biri olan hava kirliliğine çözüm için doğalgaz ...
 
Kemalpaşa’da köylünün malı köyün meydanına çıkıyor!
Akalan’daki satışının köylünün lehine sonuçlanması için elinden geleni ...
Karşıyaka’da hayvan sevgisine engel yok!
Karşıyakalıların doğayla ve can dostlarla buluşma noktası Tay Park, bu ...
Çıray’dan çok sert sözler: Oslo’da MİT görevlisi…
CHP Karşıyaka İlçe Örgütü'nün düzenlediği panelde konuşan CHP İzmir Milletvekili ...
 
‘Bornova Çocuk Dünyası’na ilk adım!
Bornova Belediyesi, çocuklar için oyunla eğitimi bir araya getirecek ‘Bornova ...
Torbalı TOKİ'ye rekor başvuru!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin Torbalı’da yapacağı binalar ...
Tarihi dokunuş: 108 yıllık fabrika Kent Koleji olacak
Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Halkapınar’daki 108 yıllık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva