HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mart 2017 Cumartesi - 14:54

Kocaoğlu’ndan çarpıcı mesaj: Belki Kurtuluş savaşından sonra…

Kocaoğlu, 170 üreticiye 668 koyun ve keçi ile 2522 üreticiye 63 bin 350 adet meyve fidanı dağıttı. Başkan törende yaptığı konuşmada, “Bugün belki Kurtuluş Savaşı'ndan sona en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Tek yürek olmamız lazım” dedi.

Kocaoğlu’ndan çarpıcı mesaj: Belki Kurtuluş savaşından sonra…

Kırsal kalkınmayı sağlamak için üreticilere yönelik destekleme projelerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez Ödemiş’te küçükbaş hayvan ve fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Ödemiş  Belediye Başkanı Mahmut Badem, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk,  Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, CHP İl Başkanı Ali Asuman Güven, meclis üyeleri, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşların  da katıldığı törende, 170 üreticiye toplam 668 adet koyun, koç, teke ve keçi ile 2522 üreticiye toplam 63 bin 350 adet meyve f idanı dağıtıldı.



Törende küçükbaş hayvan dağıtımı için ilk kuraları Fadime Okatan ve Aynur Çakır adlı üreticilerin adına Başkan Kocaoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu çekti. Küçükbaş hayvan dağıtımının ardından üreticilere fidan dağıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimde küçükbaş hayvancılığı desteklemek için, 2015 yılında hayata geçirdiği proje ile Karaburun, Urla, Kınık, Beydağ, Bergama, Kiraz, Seferihisar, Selçuk, Menderes ve Ödemiş ilçeleri ile birlikte bugüne kadar toplam 1535 üreticiye 5 bin 949 adet hayvan dağıtmış oldu. Yavrulayan küçükbaş hayvanlarla birlikte bu sayı 6 bin 819'a ulaştı. Yeni dağıtılan meyve fidanları ile birlikte Ödemiş’te İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı meyve fidanı sayısı 486 bine ulaşırken, kent genelinde üreticiye dağıtılan ücretsiz fidan sayısı ise 2 milyon 900 bine ulaştı.

ÜRETİM ARTTI
Ödemişli üreticilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarihten bu yana Küçük Menderes Havzası'nın Türkiye'de ve dünyada en önemli tarım havzalarından biri olduğuna işaret ederek, bu havzada üretilen ürünlerin ihracatı ile tarihte İzmir ve çevresinin Akdeniz'in en önemli ticaret merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. Havzanın bugün dahi ülkenin kalkınmasına önemli katkılarda bulunduğunun altını çizen Başkan Kocaoğlu, yerelde kalkınmayı sağlamak, tarım ve hayvancılığı geliştirmek için yola çıktıklarında bu alanda en örgütlenmiş ilçeleri Küçük Menderes Havzası'nda bulduklarını ifade etti.

Tire Süt, Bademli Fidancılık, İğdeli kooperatifleri ile birlikte hemen  çalışmalara başladıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Var olan altyapıyı hep beraber geliştirdik;  büyüttük. Şimdi kooperatiflerimiz ihracat yapıyorlar. Ürün çeşitleri, kalitesi arttı ve belirli bir noktaya ulaştı. Tire Süt Kooperatifi'ne verdiğimiz desteğin ardından havzada süt üretimi artınca çok büyük bir firmamız Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde 850 kişiye istihdam sağlayan bir süt fabrikası açtı. Üreticilerimize 2005 yılından bu yana koyun ve keçi dağıtıyoruz. Eğitimlere kadınlarımız daha çok katılıyor. 25 - 30 hayvanlık bir sürü oluştuğunda bir üretici hem evini idare edip hem de çocuğunu okutabilecek bir gelir sağlıyor" diye konuştu.

PAZARLAMA DESTEĞİ VERİYORUZ
Yerelde kalkınma hedefi ile başlattıkları çalışmalar kapsamında üreticileri desteklerken ürünlerin pazarlanmasına da büyük önem verdiklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, bu konuda yürüttükleri çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Küçük Menderes Havzası'nda verdiğimiz tanklarla şuan  bütün sütler bozulmadan soğuk zincirle yerine ulaşıyor. Pazarlama konusunda birçok zincirle görüşüyorum. Bizden ayrıştırma, sınıflandırma ve paketleme istiyorlar. Üretimi artırırken, bir taraftan da paketleme ve sınıflandırma tesisi kurmaya çalışıyoruz.  Bunun ilk örneğini Selçuk'ta yaptık.  İkinci örneğini de Bademli Kooperatifi ile birlikte  gerçekleştiriyoruz. Menderes'te bir yer arıyoruz. Bu çalışmalarımız yavaş yavaş Türkiye'nin her tarafına dağılıyor.  Büyükşehir Belediye başkanlarımız  'Tarımsal Hizmetler Daire Baş kanlığımızla' iletişime geçip,  bilgi alışverişi yaparak kendi illerinde bizim kurduğumuz sistemi uygulamaya başlıyorlar. Bu da çok sevindirici… Çünkü biz tarım ülkesiyiz.  Tarımda mutlaka ve mutlaka 100 milyar dolar gibi ihracat rakamına ulaşmamız gerekiyor".

Konuşmasında Türkiye'deki bal üretimine de değinen Başkan Kocaoğlu, baldaki katkı nedeniyle ihracatının yapılamadığının altını çizerek, Bergama Kıranlı'da bal paketleme tesisini yeniden ele alarak üretime geçirdiklerini, kurulan laboratuar sayesinde katkısız balları paketlediklerini söyledi. Hep birlikte aklın ve bilimin rehberliğinde çalışıp İzmirliler'e layık olmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, tarım ve hayvancılığın yanı sıra kentte sanayinin, turizmin, hizmet sektörünü gelişmesi için de ciddi alt yapı desteği verdiklerini söyledi.

Konuşmasını birlik ve beraberlik mesajı vererek bitiren Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:
"Ufak tefek farklılıklarımızı bir tarafa bırakıp bugünlerde birbirimize sımsıkı sarılmamız gerektiğini düşünüyorum.  Bunu yaparsak ülkemizin üzerinde oynanan oyunları bertaraf ederiz. Bugün belki Kurtuluş Savaşı'ndan sona en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Tek yürek olmamız lazım".

 
Erdoğan'dan Hollanda'ya sert tepki: Bundan sonra...
 
Torbalı'dan altyapı isyanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da Eliaçık ve Değirmenci’yle yeryüzü sofrası!
Tarihi dokusu bulunan Eski Çarşı içine konulan masalarda gerçekleştirilen ...
Foça’da ‘Halk Arenası’ coşkusu
Usta Haberci Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu ‘Halk Arenası’ isimli program, ...
Konak’ta akademisyenlerle dayanışma buluşması
KHK ile meslekten ihraç edilen akademisyenler, İzmir Düşünce Topluluğu ...
 
Karşıyaka enerjisini güneşten alıyor: İki buçuk yılda…
İki buçuk yol önce ‘Güneş Tarlası’ kuran Karşıyaka Belediyesi, bugüne ...
Türkiye'de ilkleri başaran kadınlar Bornova'da buluştu
Bornova Belediyesi, mesleklerinde ilk olan ve ilkleri başaran beş ünlü ...
Selvitopu’ndan Karabağlar için kadın başkan temennisi
Başkan Selvitopu, kadınların toplumsal yaşam içerisinde daha çok yer alması ...
 
Bu park Çiğli'nin yeni gözdesi olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, modern semt parklarına bir yenisini daha ...
Alman girişimciler İzmir'de buluşacak
2007 yılından beri Türkiye'nin çeşitli kentlerinde düzenlenen Türk-Alman ...
Büyükşehir’den üniversite adaylarına ücretsiz ulaşım jesti
Büyükşehir, Pazar günü yapılacak YGS nedeniyle toplu ulaşıma yönelik bir ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva