HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ekim 2016 Çarşamba - 13:22

Kocaoğlu muhtarlara seslendi: Kimse İzmir’in büyümesini…

Muhtarlar Günü etkinliğinde konuşan Başkan Kocaoğlu, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Birlik beraberlik mesajları veren Kocaoğlu, “Kimse İzmir’in büyümesini engelleyemeyecek” dedi.

Kocaoğlu muhtarlara seslendi: Kimse İzmir’in büyümesini…

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle kentin muhtarlarıyla bir araya geldi.

40. Shoexpo Ayakkabı ve Çanta Fuarı açılışının ardından Fuar İzmir’de gerçekleştirilen toplantıya 30 ilçeden yüzlerce muhtar katıldı.

MERKEZDEN YÖNETİM YETERLİ OLMADI
Toplantıda muhtarlara seslenen Başkan Kocaoğlu, Bütünşehir Yasası’yla birlikte hizmet sınırının genişlemesinin ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları ben göreve başladığımdan beri yaklaşık 11 kat büyüdü... 9 ilçeydik 30 ilçe olduk. Bütün hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Size merkezden yardım etmeyi yeterli bulmadık. 11 ilçeye dilek ve isteklerinizi duyurabileceğiniz, yerel hizmet büroları açtık.  Sınırlarımız o kadar büyüdü ki Küçük Menderes Havrası ve Bakırçay Havzası’nda aynı merkezdeki gibi şantiyelerle hizmet vermemiz mümkün değildi. Bayındır’da 53 dönüm içerisinde saatte 250 ton asfalt ve  kilit parke üretebilecek tesisi kurduk. Önümüzdeki günlerde elektriği bağlandığı zaman açılacak. Yine Bergama’da tesis çalışmalımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

YERİNE GETİRMEDEN ‘GETİRECEĞİZ’ DİYE DOLAŞMANIN ANLAMI YOK
Muhtarlardan alınan talepler için çalışma programı hazırladıklarını söyleyen Kocaoğlu, “Biz bütün muhtarlarımızdan mahallelerinin ihtiyaçlarını aldık. Sorunları tespit ettik. Ama uzunca bir yaz döneminde ben de sizleri ziyaret etmedim. İsteklerinizi talepleriniziz aldık. Bunları yapmadan, ‘bunları yaptık; bunları da yapacağız’ diyemeden sadece  ‘yapacağız’ diyerek dolaşmayı doğru bulmadım. Bundan sonra daha da hızlanacak. Bir köyümüzün, bir ilçemizin arazi yollarının 1 senede bitiremeyeceğiz ama ne kadar hızlı çalışırsak, ne kadar doğru iş yaparsak ileriye gideceğiz.  Sizler de yıl başına kadar çok uzun vadede olmayacak işlerinizin gerçekleştiğini göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

YÜZÜLEN BİR KÖRFEZE HERKES GELİR
İzmir’in kalkınması için birlik beraberlik çağrısı yapan Kocaoğlu, “Hedefimiz bu kenti kaldırmak. Köylümüzü, tacirimizi, sanayicimizi, kalkındırmak istiyoruz. O zaman birlikte çalışacağız. Yüzülebilir bir körfeze dünyadan herkes gelir.  Yatırımcı gelir, kongreye gelir, turist gelir ve kartopu gibi kent büyümeye başlar. Temiz su, temiz toprak ve temiz hava bunlara bağlı olarak da temiz bir yaşam ortamı beraber gerçekleşecek. Kenti kentliyle beraber paylaşarak büyüten, her şeyden önce kentlinin çıkarlarını ön planda tutarak eğitimden işine kadar beraber bu kenti kalkındıracağız. Tarıma verdiğimiz destekler bunun en güzel örneğidir” ifadelerini kullandı. 

KİMSE İZMİR’İN BÜYÜMESİNİ ENGELLEYEMEYECEK
Başkan Kocaoğlu, “Birlikte çalışıyoruz. Her zaman eksiğimiz olacak. Ama birbirimize destek olarak bu eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. 2010’dan itibaren kentimiz kalkınmakta.  İzmir, dünyada büyüyen en hızlı ikinci kent oldu. Bundan sonra da kimse İzmir’in büyümesini, gelişmesini engelleyemeyecektir. Birlikte üreteceğiz” şeklinde konuştu.

YOLU SUYU YAPARIZ, ÖNCE BİRLİK VE BERABERLİK
Konuşmasının son bölümünde terör gündemi ve operasyonları konu alan Kocaoğlu,  “Bizde IŞİD ve PKK terörü artıyor. Askerlerimiz şehit oluyor. Bir de bunlar yetmezmiş gibi 15 Temmuz felaketi yaşadık.  Biz birlikte mücadele eden bir milletiz. Er geç ötesinden geleceğiz. Er geç bu ülkede barışı kardeşliği tahsis edeceğiz. Ne kadar çabuk tahsis edersek o kadar hızlı yol alacağız. Önümüzde bir süreç var. Türkiye normalleşinceye kadar sizlerden birlik beraberlik için çocuklarımız için destek ve dayanışma istiyoruz. Yolu suyu kanalizasyonu yaparız ama ülkenin birliği bütünlüğünü 2016 yılında bu ülkenin bir numaralı sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Bunu sağlarsak hepsini gerçekleştiririz” dedi.

 
İzmir’in 2 ilçesinde su kesintisi
 
Başkentte iş adamlarına FETÖ operasyonu: 15 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 20 Ekim 2016 Perşembe 12:06

2007 yılı seferihisar uzak koy yolumuz bir gun asfaltlanıyordu ,"herhalde karayolları yapıyordur,dedim" kendi kendime, ama ogrendim ki Buyuksehir koy yollarını asfaltlıyor ki o zaman Buyuksehir yasası falan yoktu , ama insana ve dogaya saygı vardı bu yuzden Aziz beyi ne kadar takdir etsem azdır ...

Yorumu oyla      11      5  
HİZMET ADAMI 20 Ekim 2016 Perşembe 09:22

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILINDA KENDİSİNE BAĞLANACAK 9 DOKUZ İLÇEYE HEMEN HİZMET VERMEYE BAŞLAMIŞ BU İLÇELERDE SADECE 2013 YILINDA 90.000.000 TL LİK YOL YATIRIMI YAPMIŞTIR YATIRIMLARINA MERKEZDEN DESTEKLİ KESİNTİSİZ DEVAM ETMEKTEDİR. ŞİMDİ YAPILAN BÖLGESEL HİZMET TESİSLERİNİN KURULMASIYLA HIZLI VE DAHA EKONOMİK HİZMET YAPMA ANLAYIŞDIR Kİ DOĞRU ÇÖZÜMDÜR. ...HASAN BEY BİLMİYORSA ÖĞRENSİN

Yorumu oyla      11      5  
KARŞIYAKALI 19 Ekim 2016 Çarşamba 19:06

Temiz su, temiz TOPRAK diyorsunuz ama en değerli tarım arazisine MENEMEN OVASINA TIBBİ ATIK TESİSİ KURMAYA KALKIŞIYORSUNUZ.TÜM İZMİR HASTANELERİNİN PİSLİĞİNİ TERTEMİZ EŞSİZ PAMUK ARAZİSİNİN ORTASINA ATMAYI PLANLIYORSUNUZ.

Yorumu oyla      11      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 19 Ekim 2016 Çarşamba 18:54

Aşağıda paylaştığım yazı Aziz Kocaoğlunun 2012 yılında Büyükşehir yasası çıktığında bu gazeteye vermiş olduğu demeç.O demeçte 30 ilçeye hizmet vermeye hazırız demişti. Ama bugün ise hazır değiliz diyor.

Yorumu oyla      11      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 19 Ekim 2016 Çarşamba 17:11

HAZIRLIKLIYIZ Bütünşehir Yasası’nın oylara yansımasını da değerlendiren Başkan Kocaoğlu, “İzmir’in oylarında bir sıkıntı söz konusu değil. Hatta yeni kanun, bizi daha da olumlu etkilecektir diye düşünüyorum. Kırsaldaki çalışmalarımız, tarım politikalarımız ve çevre yatırımlarımızla Türkiye’de başı çekiyoruz. Biz 2009 yılında tarımla uğraşan yerlerden açık ara birinci parti çıktık. Yeni bağlananlarla birlikte bunu sürdüreceğimize inanıyoruz. Göstergeler böyle. Hizmet alanımız büyüdü. Göreve başladığımızda 111 bin hektar kent merkezi arazimiz vardı. Sonra Büyükşehir Yasası’yla 550 bin hektar oldu. Şimdi ise iki misli daha büyüyor. Biz bir deprem daha geçireceğiz ama hazırlıklıyız. Ekibimiz var, kredi ve kaynak sorunumuz da yok. Diğer beldeleri de rahatlıkla kucaklayacağız. Bir problem yok. Faydası var, zararı yok diyebiliriz” dedi.

Yorumu oyla      11      5  
Balçovalı 19 Ekim 2016 Çarşamba 14:37

Ondan mı İnciraltı'nı yıllardır planlayamadınız?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in 2 ilçesinde su kesintisi
Bostanlı Mahallesi’nin bir bölümünde 20 Ekim 2016 ile 10 Kasım 2016 tarihleri ...
İzmir'de fuar 'modası': Shoexpo da kapılarını açtı
İzmir Otoshow Fuarı'ndan bir gün sonra 40. SHOEXPO'nun da açılışı gerçekleştirildi. ...
Torbalı'nın 'yeni konağı' yola çıktı!
Çok amaçlı Yoğurtçular Köy konağı ve sosyal tesislerin inşaatına başlandı.
 
Güzelbahçe'de muhtarlara 'bayraklı' kutlama
19 Ekim Muhtarlar Günü, Güzelbahçe’de törenle kutlandı.
Bornova'da 'ortak akıl' buluşması
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yapılan faaliyet ve projeleri değerlendirmek ...
Buca'da eğitime zeytin dalı!
Zeytin ağacı Buca’da eğitimde umudun adı olacak. Buca Belediyesi, yıllardır ...
 
İZSU'dan büyük temizlik harekatı: 850 kamyon atık çıktı
İZSU Genel Müdürlüğü, Gümrük ve Bayraklı pompa istasyonları arasında evsel ...
Konak Meclisi’nde bütçe tartışması!
Konak Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi 315 milyon olarak belirlendi. Mecliste ...
Gaziemir’de deprem: Şenol o ismi koordinatör yaptı, istifa yağdı!
2015 yılı 24 Kasım’ında düzenlediği Öğretmenler Günü kutlamasında bir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva