HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ağustos 2013 Cumartesi - 12:51

Kocaoğlu hayallerini anlattı… ‘Önce insan’ dedi!

Menemen Seyrek’te yapılan itfaiye hizmet binasının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu insan vurgusu yaptı. Konuşmasında “hayallerimiz var” diyen Kocaoğlu, eleştirileri de yanıtladı. Kocaoğlu, “Ne siyasi partimizin, ne bize inananların, ne de İzmirli hemşerilerimizin başını eğmedik. Yere baktırmayacağız. Sadece bir tek sevdamız var o da İzmir’e hizmet etmek” dedi.

Kocaoğlu hayallerini anlattı… ‘Önce insan’ dedi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Menemen Seyrek İtfaiye Hizmet Binası’nın açılışı gerçekleştirildi.

Törene, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.


 
Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, insana yapılan yatırımın önemini anlattı. Kocaoğlu, “Biz köylüyü de, esnafı da, taciri de, sanayiciyi de hizmet sektörünü de kısacası tüm İzmir’i, İzirliyi kalkındırmak, yaşam seviyesini yükseltmek ve iş aş bulmasını temin etmek, lokmasını bir dirhem de olsa büyütmek için yola çıkıyoruz. Hedefimiz yerelde kalkınma… OSB’leri büyüterek, limanı büyüterek, tarıma destek vererek, anlaşmalı üretim yaparak, tarımı kalkındırarak, turizm sektörünü geliştirerek bunları yapıyoruz. Elimizde kalan 270 hektarlık tarihi Kemeraltı aksını ayağa kaldırarak eski kent merkezini düzenlemek istiyoruz. 40 kilometrelik kıyı bandını düzenliyoruz. İlk kazmayı önümüzdeki günlerde vuracağız. Kent dönüşümünü 5-6 bölgede yapıyoruz. Ege Mahallesi’nden Uzundere’ye, Örnekköy’e kadar alanlarda işler yapıyoruz. Uzundere’de yüzde 20 düzeyinde anlaşma sağlandı. Belli bir aşamaya geldiğinde inşaat ihalelerine çıkılacak” dedi.

 
ARAŞTIRIN, BULUN
Kocaoğlu, tüm yatırımları aynı çerçeveden bakarak yaptıklarını söyledi. Kocaoğlu, “Bunların hepsi yapılırken kafamızda tek bakış açısı var. Önce insan. O insanların geleceği, gençlerimizin geleceği. Özgür, demokrasiye inanmış Türkiye istiyoruz. Şöyle bir düşünün, araştırın. Sadece Türkiye’de değil Dünya’da 400 milyon TL para harcayarak ‘fuar sektörünü büyüteceğim’ diyerek para harcamış mı? Araştırın, bulun. Ben bulamadım. Yapılanlar var ama belediyenin çorbada tuzu var. Biz tek başımıza yapıyoruz. Bütün yatırımları belediyesinin insan ve finans kaynağı ile yayıyoruz. Metro bitmedi diye eleştiriyorlar. Yerden göğe kadar haklılar. 11 kilometre aldığımız metroya 80 kilometre daha ekledik. Ş Şu anda üç buçuk kilometrelik yürüyen çalışmaların son 13 metresinde takılıp kaldık. Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinin resmi onayı dün geldi. Toplam 24,5 kilometre tramvay projesini gerçekleştireceğiz. Belediye raylı sistemi 175 kilometreye çıkartıyor” diye konuştu. Kocaoğlu, Bayraklı Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı’nın içine kent koleji kuracaklarını, burada hizmet sektörüne kalifiye eleman yetiştirileceğini açıkladı.
 
Kocaoğlu konuşmasını söyle sürdürdü: “Hedefimiz büyük. Bu kenti hayal ediyoruz. Hayallerimiz gerçekleştirilecek hayaller. Ufkumuz geniş. Aklı ve bilimi rehber alarak yürüyoruz. Bu güne kadar ne duruşumuzda, ne söylemimizde, ne projelerimizde büyük hata yaptık. Ne siyasi partimizi, ne bize inananları, İzmirli hemşerilerimizin başını eğmedik. Yere baktırmayacağız. Sadece bir tek sevdamız var o da İzmir’e hizmet etmek”

 
ŞAHİN: KOCAOĞLU DİK DURUYOR
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin törende yaptığı konuşmada Başkan Kocaoğlu’na övgüler yağdırdı.

Şahin, “Sayın Kocaoğlu, göreve geldiği günden buyana adaletli davranarak, yatırımları arkadaş gurubu ayrımı yapmadan yerine getiriyor. Bornova Belediye Başkanlığı’nın ardından, Ahmet Pirişti’nanın vefatından sonra kısa süre sonra elinde bir sürü belde belediyesi, ilçe belediyesi buldu. Hepsine plan program yapmak zorunda kaldı. İnsan evinin yan duvarını bile yıkıp yenisini yaparken birçok şey düşünüyor. Başkanımız altyapı, su kanalizasyon, ulaşım gibi birçok alanda yatırımlar yaptı. Yapmadığı yatırım kalmadı. Aliağa-Menderes Raylı Sistemi de çok önemli. Ulaşım bir su yatırımı kadar önemlidir. Tabi ki bunları yaparken ayağına kimler çelme takmak istiyor? Karşı siyasi partinin belediye başkanımız hakkında açtırdığı davalar var. 400 yılla yargılanıyor. Bütün bu davalara karşı dik duruyor. Siyasette dik durmak çok önemli bir özelliktir. Karanlık güçlere, Atatürk ilkelerini benimsemeyenlere, Kuvay-i Milliye ilkelerine karşı olanlara, İzmir’i almak isteyenlere karşı duruyor.Bu adamı yürekten alkışlıyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat Asi 25 Ağustos 2013 Pazar 10:59

İzmir Büyükşehir Belediyesini eleştiren hemşehirlilerim haklı yönleriniz olabilir,ancak bir tramvay projesi iki yılda onaylanıyor,metroya ek ödenek 8 ayda onaylanıyor,trafikteki keşmekeşi belediye yaratmıyor,işporta karanlık güçlerin elinde emniyet olmadan zabıta yeterli olamıyor,çevre karayollarının etrafına belediye bakım yapamıyor çünkü o yetkisi yok ve İstanbul ile Ankaraya yapılan genel bütçe desteğinin İzmir'e yapılıp yapılmadığını araştırın ve buna göre eleştirelim.

Yorumu oyla      16      12  
MİSAFİR 25 Ağustos 2013 Pazar 09:01

YA ARKADAŞ BAŞKAN ÇALIŞIYOR AKP TESLİM ETMEK GİBİ ELEŞTİRİLER SEYYAR SATICILARI BAŞKAN KENDİSİMİ TEMİZLİYECEK.YAPTIĞI YATIRIMLAR ORTADA İŞÇİYE VERDİĞİ DEĞER ORTADA.BENZİN OLMUŞ 5 LİRA DOLAR OLMUŞ 2 LİRA İNSANLAR DÜŞMÜŞ GEÇİMDERDİNE KİMSE BUNLARDAN BAHSETMİYOR.

Yorumu oyla      14      13  
ah eski fuarlar nerde... 25 Ağustos 2013 Pazar 03:27

utanmadan fuardan ve yapılan sözde destekden bahsediyor. sen onu tunceliden gelenlere anlat. biz doğma büyüme izmirliyiz azizzzzz fuarı bitirdiniz be bırak onu bunu şimdiki fuar ın eski fuarlardan daha iyi olduğunu söylüyorsan alıştık zaten metro sözlerine buda onlar gibi önemsizdir. eskiden fuarı 3-4 gün gezer anca bitirirdik. şimdi oyuncaklardan başka birşey yok. ayrıca ağaçlarıda katlettiniz eski fuar yeşilliği sizinle 3/1 e düştü sahte ağaççılar sizi...

Yorumu oyla      19      8  
işçi 25 Ağustos 2013 Pazar 01:48

hepimizin hayalleri vardı Aziz Bey ama %40 ve %20 lerle bizi ve hayallerimizi maf ettin. Çocuğumuzu okutamaz hale geldik senin yüzünden. bırak artık yakamızı...

Yorumu oyla      15      7  
Adem BALCI 24 Ağustos 2013 Cumartesi 23:47

YA ARKADAŞLAR BU SEYYAR SATILAR İNSAN DEĞİLMİ ONLARIN EVİ COLU COCUĞU YOKMU ONLAR İZMİRDE YAŞAMIYORLARMI YAPMAYIN İZMİR BİR DEMOKRASİ ŞEHRİDİR HÜR VE ÖZGÜR İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR KENTTİR BAŞKANA GELİNCE İZMİRDE DEMİYORUM TÜRKİYE GENELİNDE VE PARTİ GENELİNDE BÖYLE BİR BAŞKAN ÖRNEĞİNİ GÖZTERİN HEM PARTİDE HEM ADAYIN PEŞİNDE ÖNCEKİ SEÇİMDE OLDUĞU GİBİ KÖPEK GİBİ YİNE KOŞTURACAĞIM BİZLERE BU PARTİ SONRADAN PARTİLİ OLANLARDAN KALMADI MUSTAFA KEMAL ATATÜRKTEN KALDI SAYGILAR

Yorumu oyla      13      13  
Yasin Yesil 24 Ağustos 2013 Cumartesi 22:48

utfen Aziz Bey gitsin artık O olursa oyumu CHP'ye vermeyecegim.

Yorumu oyla      16      8  
C.H.P Üyesi 24 Ağustos 2013 Cumartesi 17:49

Parti tabanında ve seçmenler arasında Aziz Bey başkanlığa devam etsin diyen vatandaşa rastlamadım. Bu inat bizi sıkıntıya sokar. Yeni bir yetkin isme ihtiyacı var partinin.

Yorumu oyla      30      13  
TC partizan 24 Ağustos 2013 Cumartesi 17:07

ON YILDIR BİTMEYEN HAYALLER ON YILDA AKP YE TAYYİBE ABDULLAH GÜLE SONSUZ TEŞEKKÜR EDEN MİNNATTAR OLAN İZMİRİMİZE GÖZLE GÖRÜLÜR HİZMET YAPILMAYAN KENT SEYYAR SATICILAR KALDIRIM İŞGALLERİ KARMAŞIK BİR ŞEHİR HALİNE GETİREN AZİZ KOCAOĞLUNUN HAYALLERİ KEMERALTI KONAK MEYDANI İKİÇEŞMELİK EŞREFPAŞA SEYYAR SATICILAR KENTİ YAPIP İZMİRİ YAŞANMAZ HALE GETİRMEKMİ..ÖYLE ANLAŞILIYORKİ İZMİRİMİZİ KAYITSIZ ŞARTSIZ AKP YE TESLİM ETMEK BÜTÜN GERÇEK HAYALLERİ BU OLSA GEREK...

Yorumu oyla      36      15  
3544 24 Ağustos 2013 Cumartesi 16:34

16.09 da yorum yapan arkadaşım.Yeni çöp tesisini erkes anladı ama yeri konusunda kavga var.Yamanlar da almak istemiyor.Burada yazılan tesisin modernliği değil,yeni yeri neresi olacak.Başkan bu konuda ağırlığını koyamadı.

Yorumu oyla      15      8  
miisafiir 24 Ağustos 2013 Cumartesi 16:14

tc demokrat sen belli ki ankara ya da istanbul a hiç gitmemişsin.ankara nın göbeğinde kızılayda her yer işportacı.metro bitirilemedi bakanlığa devredildi.izmir de havaalanına metro var ankara da yok.özel arabanla bile 1 saat sürüyor gitmesi.melih gökçek başkan olduğundan beri teleferik yapacağım deyip duruyor.ist ve ankaranın projeleri kısa sürede onaylanırken izmirin örnek tramvay 2 yıl da onaylanıyor.belediye süper mi dersen hayır derim.

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mimarların ‘Karşıyaka marina’ raporu hazır: Körfez'e tehdit!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Karşıyaka Vapur İskelesi ...
KARGEM’den geleceğe uzanan başarı öyküleri
Kısa adı KARGEM olan Karşıyaka Gençlik Merkezi’nin öğrencileri, başarılarıyla ...
UITP ödüllü İZBAN Erzurum’a örnek oldu
TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle kurulan İZBAN, Marmaray ...
 
Çiğli Zafer ve Barış Festivali ile coşacak
Her yıl düzenlenen coşkulu festivallerle Çiğli’de eğlence fırtınası estiren ...
Güzelbahçe’de Dündar’la miting gibi imza günü
Güzelbahçe Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği ...
Dikkat! İzmir’in iki ana caddesi kapanıyor!
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Çamdibi bölgesinde başlattığı 17.7 milyon liralık ...
 
Bornova’da sünnet şöleni
2009 yılında kurulan Çamdibi Hanımlar Kültür ve Sanat Derneği'nin her ...
İzmir enternasyonal fuara hazır: Başkan’dan tüm detaylar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 82. Enternasyonal Fuarı ...
Tarihi Büyükşehir davasında bir bilirkişi krizi daha!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 'çete lideri' sıfatıyla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva