HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Eylül 2017 Perşembe - 14:12

Kocaoğlu görevine son verdi: Koçer adaylığını açıkladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İZELMAN Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in görevine son verdi. Yaşananların ardından Koçer yaptığı açıklama ile Çiğli Belediye Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Kocaoğlu görevine son verdi: Koçer adaylığını açıkladı!

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en çok personel istihdam eden şirketleri arasında birinci sırada yer alan İZELMAN’da yönetim kadrosunda operasyon yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in görevine son verdi.

Çiğli’de aktif siyaset yapan ve uzun yıllar İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Koçer 2014 yerel seçimlerinden kısa süre önce Başkan Kocaoğlu tarafından şirketin genel müdür yardımcılığına getirilmişti. İlçede, şu anda Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun karşısında yer alan Koçer, muhalif isimlerin önde gelenleri arasında yer alıyordu.

Koçer’in adı son dönemde mahalle delege seçimlerine müdahale ettiği, belediyedeki görevini istihdam ve işçi alımları konusunda suistimal ettiği, toplantılar düzenlediği iddialarıyla gündeme gelmişti. Çiğli’de Belediye Başkanı Hasan Arslan ve yakınında bulunan bazı isimlerin Koçer’i Kocaoğlu’na şikayet ettiği iddia edilmişti. 

Öte yandan Başkan Kocaoğlu, yaptığı açıklamada belediye personelinin siyasete karışması halinde belediye ile ilişkisini keseceğini belirtmişti.

ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Belediye ile yollarını ayıran Koçer kısa süre sonra adaylığını açıkladı. Koçer yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Üyesi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisinde uzun yıllardır aktif siyaset yapıyorum. Bu süreç içerisinde aynı gururla 13 yıl CHP Çiğli İlçe Başkanlığı görevini sürdürdüm. Bu görev sürecinde partimizin oylarının artmasına katkıda bulundum, bundan büyük bir onur ve mutluluk duydum. Halen partimin delegesiyim, aynı şevk ve heyecanla çalışarak partime hizmet etmeyi bir görev biliyorum. 3.5 yıl süresince görev yaptığım İZELMAN Genel Müdür Yardımcılığı görevim sırasında Sayın Aziz Kocaoğlu ile uyum içerisinde beraber çalıştık. Kendisi 20 yıllık dava arkadaşım ve dostumdur. Partinin kamu gücü ile şekillendirilmemesi noktasında Sayın Aziz Kocaoğlu ile aynı çizgide olduğumuzu da belirtmek isterim. Aynı etik duruşu Çiğli Belediye Başkanı Sayın Hasan Arslan ve çalışma arkadaşlarından da bekliyorum. Bugün geldiğimiz nokta ve şartlar çerçevesinde aktif siyasete devam etmeyi ve Cumhuriyet Halk Partisine katkıda bulunarak çalışmayı bir sorumluluk olarak görüyorum. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi ile yollarımı ayırıyor ve 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Çiğli Belediye Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum. Birlikte çalıştığımız, bizlere güvenen ve inanan yol arkadaşlarımı önümüzdeki mahalle delege seçimlerinde Beyaz listeye destek vermeye çağırıyorum. Listemiz Beyaz, yolumuz Temizdir! Yaşasın örgütlü mücadelemiz! Yaşasın CHP!”

 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
 
50 sene ensesinde taşıdı: 2 saatte kurtuldu!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eshot 3.Bölge 15 Eylül 2017 Cuma 13:28

Siyaset nick name ile yazan arkadaş.Bence Ali Rıza bey için yorumunu ifade etseydin.Olayı tam öğrenip yorumlama yapman daha iyi olurdu.Kaldı ki Ali Rıza beyi tanımam.Ama görüyorum ki konuyu kişiselleştirmissin.Bahsettiğin husustaki görüşünüz yok başka bir arkadaşı konuşmussunuz.demek ki ön yargılı birisisiniz.ama şunu bilinki biz işçiler koordinatörümüzden memnunuz.adam 2 Üniversite mezunu iken gocunmadan bizlerle birlikte seve seve kaçmadan usanmadan otobüs şoförlüğü yaptı.Sağlık problemleriyle direksiyondan indi torpille inmedi.Bizim birimimizde bölgemizde her yerinde görev yaptı.bize abilik yaptı.hiç birzaman farklı görüştekini ayırmadı.işi işte yaptı esas olanı yaptı görevini yaptı.sonra atama geldi bizlerin yani işçinin emeğin en altından geldi ve şuan bizim gururumuz oldu.Başkanımızda bizlere şunu gösterdi ki emek gösteren kim olursa olsun hakketiği yeri alır.bizleri umutlandırdı daha çok umutlandık.burada çalışana her zaman görev var.keşkede genel müdür olsa tarih yazar otobüs şoförlüğünden genel müdürlüğe.. bizleri iyi anlayan emekçiyi iyi anlayanlar kurumları daha iyi yönetirler burada görüşünü bildir.bence burada arkadaşımızı eleştirmen yerine alkışlaman gerekir.mutlu olman gerekir emekçiye değer verildiğinle ilgilen başka kötü niyetlere girme.Yada dürüst ol git ne sıkıntın varsa ona söyle bak bakalım nasıl bir adam olduğunu görürsün.ama unutmaki en azından bizim hemen hemen tüm garajımız onun arkasında eshotta 4000 kişi varsa 3990 kişisi sever koordinatörümüzü.keşke bankamatik memurlarına lafını söyleseydin.bu adam bizle birlikte sabah 5 te yanımıza geliyor gece karakola 3 te düşelim yanımıza geliyor.yada siz siyasetten anlıyorsanız siyaset adıyla kullanılan arkadaş iyi araştır adam baltalanmak için adam baltalanmaz.biz memnnunuz kurumların memnun olduğunu düşünüyoruz üst yönetiminin memnun olduğunu düşünüyoruz ve bizlerde sonuna kadar arkasındayız.Eshot 3. bölge çalışanları

Yorumu oyla      14      7  
siyaset 15 Eylül 2017 Cuma 01:30

Izelmanda siyasetcilere yol mu verilecek simdi. Siyasi tanidiklariyla izelmana is basi yapan eshot soforu, siyasi tanidiklariyla eshotta birimleri degistirdi o da yetmedi koordinator oldu. Belki de yakinda genel mudur yardimcisi olur. Siyaset yapmak onemli degil belediyede. Hangi tarafta oldugun onemli ne de olsa

Yorumu oyla      15      6  
Vahit 14 Eylül 2017 Perşembe 23:35

Sayın Koçer açıklamasında Belediye başkanları kamu gücüyle partiye müdehale edilmemesinin doğuru olduğunu bu konuda Aziz başkanla aynı düşündüğünü söylüyor. Aziz başkanın il ve ilçe kongrelerine alenen karıştığını tüm partililer biliyor. Sayın Aliriza Koçer bile Aziz başkana karşı kral çıplak diyemiyorsa başka söze gerek yok.

Yorumu oyla      12      7  
Şemsi Paşa Pasajı 14 Eylül 2017 Perşembe 23:22

Sn. Başkan Bu karariniz son derece size yakisan ve artik belediyeyi ve belediyeciliği sindirdiğinizin kanitidir. Peki Sn Baskan diger sirketlerinizde siyaset yapan Gen Md. Ve Mudurleriniz hakkinda karariniz ne olacak. Siz cok sene once "Belediye de benden baska kimse siyaset yapmayacak" demistiniz. Bir sirketinizde isler artik calismaktan cikip entrika ve siyaset ustu bir hal almistir. Bu konuda lutfen gerekli calismalari da yapin Sn Baskan. Simdi sizi daha iyi anliyorum kimse siyaset yapmayacak lafini neden kullandiginizi. Allah saglik omur versin siz Baskanliga lutfen devam edin. Sirket arabalariniz ve imkanlarinizla Allah kimseye kisisel cikar saglayip siyaset yapmayi nasip etmesin Insallah. Baskanim tekrar umitlendim bu kararinizdan sonra.

Yorumu oyla      12      8  
adaylar 14 Eylül 2017 Perşembe 23:08

Delege seçimlerinde dikkat edilecek en önemli hususlar yıllarca partiye hizmet etmiş olanlar ve hizmet edebilecek etkinlikte olabilecekler yani partinin oyunu artırabilecek kişiler delege seçilmelidir.

Yorumu oyla      13      5  
Hakan 14 Eylül 2017 Perşembe 22:28

Maalesef adaylar tek elden belirlendikçe istediğiniz kadar adaylık açıklayın önseçim yapılmalı öyle arkadaşımdır, arkadaşımın oğludur diye aday göstermek olmaz, kimi aday gösterirsek alırız nasıl olsa halk Chpye oy veriyor diye bu şehri ziyan etmeyin çıkın kaldırım kaldırım gezin kim çalışıyor kim çalışmıyor görün halkı dinleyin çok mu zor halk herşeyin farkı da mesela bornova çöpten geçilmiyor

Yorumu oyla      11      5  
S E 14 Eylül 2017 Perşembe 22:14

Arkadaşlar bir yanlış haber var ortada ya kasıtlı yada kasıtsız bu tartışılır .. Koçer''in görevine son verilmedi koçer istifa etti hatırlarsanız ki Kocaoğlu''nun açıklamasında belediyeden kimse yerele müdahale etmesin diye koçer de dik durup yâ iş yâ siyaset seçimi yaptı ayrıca açıklamasında bütün belediyecilere ya delege seçiminden elinizi çekin yada istifa edin çağrısı yaptı.. DİK ADAM SENİ 14 YILDIR SEVİYORUZ

Yorumu oyla      16      5  
Büyükşehir 14 Eylül 2017 Perşembe 21:40

Büyükşehir Belediyesinde CHP li mi kaldı.

Yorumu oyla      14      5  
Aylin 14 Eylül 2017 Perşembe 18:49

Bornova belediyesi konusunda katılıyorum bence toptan değişim şart güzel İzmirimiz için

Yorumu oyla      13      5  
Chp li 14 Eylül 2017 Perşembe 17:50

Helal olsun Aziz başkanım kararınız güzel ve yerinde bir tespit bence geç kalınmış guzeltepede haketmeyen bir kaç kişiyi izelmana ise aldı.Ilce belediye başkan aday adaylığı zamanında kendisine çok destek verdik ama Ali Rıza KOÇER kendisini destekleyenleri bırakıp pohpohculari ise aldı.KIMSEYLE SAHSİ SORUNUM YOKTUR.

Yorumu oyla      11      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uğurlu yangın bölgesinde: 'Dönüşüm şart'
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu üç evin yandığı Atatürk Mahallesi’nde ...
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Konak İsmet Kaptan Mahallesi’nde meydana gelen boru ...
Güzelbahçe'deki 'tuvalet krizi'nde Başkan İnce patladı: Tren raydan çıktı!
Güzelbahçe Belediyesi’nde kadın bir çalışanın tuvalet temizliğinde görevlendirilmesi ...
 
Selçuk'tan üzüm festivaline çağrı
Gökçealan Üzüm Festivali 17 Eylül Pazar günü Gökçealan Mahallesi’nde yapılıyor. ...
Muhtardan Topuklu Efe'ye teşekkür
Nazilli ilçesi Hasköy Mahalle Muhtarı Hüseyin Danacı, Aydın Büyükşehir ...
Gençlerden Bornova'da dev çalıştay
Bornova Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Parlamentosu, Habitat ...
 
Taçsız Kral’ ölümünün 26. yılında Konak'ta anıldı
Türk futbolunun ‘Taçsız Kral’ lakaplı efsane golcüsü Metin Oktay ölümünün ...
Bornova kadına şiddete kısa filmle hayır diyecek!
Bornova Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddet Sorunu’na dikkat çekmek amacıyla ...
Tarık Akan, Karşıyaka’da ölümsüzleşti !
Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Tarık Akan Parkı; ailesi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva