HABERLER>SEÇİM 2015
16 Şubat 2014 Pazar - 15:39

Kocaoğlu'dan Yıldırım'a 17 Aralık göndermesi: Buna örtü yetmez

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 100 yeni araç ve iş makinesinin hizmete alınması nedeniyle düzenlenen törende binlerce İzmirliye seslendi. Binali Yıldırım’a 17 Aralık'ı hatırlatarak “milletvekili olmaktan hicap duyduğun kentte, Büyükşehir adayı olarak ne işin var” diye soran Başkan Kocaoğlu, “Gündem değiştirme söylemleriyle bunlar örtülemez. Buna örtü yetmez. Bütün tekstil fabrikaları çalışsa buna örtü yetiştiremez” dedi. İlçelerdeki adaylık sürecine de değinen Başkan Kocaoğlu, “İlle ben bir şey olacağım diye siyaset yapılmaz. En büyük tehlike hırsın aklın önünde gitmesidir. Ben ölümlüyüm, CHP 90 yıldır burada” diye konuştu.

Kocaoğlu dan Yıldırım a 17 Aralık göndermesi: Buna örtü yetmez

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi iş makineleri ve hizmet araçlarından oluşan filosunu 100 yeni araçla daha güçlendirdi. Yeni alınan araçların hizmete girmesi nedeniyle İnciraltı Kent Ormanı’nda düzenlenen törene binlerce İzmirli katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart seçimlerinin tarihi derecede önem taşıdığını belirterek, “Ülkenin kaderi 30 Mart seçimlerinde belirlenecektir. 30 Mart geleceğimize ışık tutacaktır” diye konuştu.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_02/2014_02_16/821574cd51bd53bf193ddbca2781e602.jpg

17 ARALIK FACİASI
17 Aralık’ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının Cumhuriyet tarihi boyunca ülkenin başına gelen en büyük deprem olduğunu ifade eden başkan Kocaoğlu, “Bu, artık ekonomide başlayan çöküntünün sürdürülemediğini, bir yağmalama döneminin başladığını, paylaşmada kavganın başladığını gösteren bir belgedir. Yalanlayan yok, cevap veren yok. ‘O konuları sonra konuşuruz’ diyorlar. Sonra değil, bugün konuşacağız. Kişisel bir hesabımız yok ama ben geneli konuşuyorum. Ahmet’le, Hasan’la Hüseyin’le hesabımız yok. Ekonomiyi bu hale getirmiş, insanları kendisine tabi kılarak onuruyla oynamaya çalışmış bir iktidardan bahsediyoruz. Her şeyinizi kaybedebilirsiniz. Ama onurunuzu kaybettiğiniz an toplumda çöküntü başlamıştır.”
 
AYAKKABI KUTUSUNA SIĞMAYANLAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törene katılan bazı İzmirlilerin son dönem ortaya çıkan yolsuzlukları anımsatan ayakkabı kutusu göndermelerine ise, “Ayakkabı kutusuna sığanlar bu ülkeyi batırmaz, sığmayanlar batırır” şeklinde yanıt verdi.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_02/2014_02_16/ef92930250da987b3ecf896ead60d435.jpg

“BİTMEYEN SERMAYEMİZ İTİBARIMIZ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz Cuma günü yaptıkları kredi anlaşmasıyla bugüne dek Türkiye’de belediyelerin aldığı Hazine garantisiz en ucuz kredi için el sıkıştıklarını belirterek, “Bu duruma gelmek kalkınmaktır. Güvenilir olmaktır. Bitmeyen sermaye itibardır” diye konuştu.
 http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_02/2014_02_16/bb7de0fbfc04158e7ece4bbb5fbe03c2.jpg


BEN ÖLÜMLÜYÜM, CHP 90 YILDIR BURADA
Siyasetin ülke ve insan için yapılması gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 30 Mart yerel seçimlerindeki aday belirleme sürecinde yaşanan tartışmalara ise şu sözlerle nokta koydu:
“Eğer fırsat doğar, koşullar oluşursa sana verilen görevi yaparsın. Düşmezse beklersin. İlle ben bir şey olacağım diye siyaset yapılmaz. İçinde vardır istersin ama en büyük tehlike hırsın aklın önünde gitmesidir. Genel merkez tarafından aday gösterilmediği zaman ayrılıp başka partilerden aday olan arkadaşlara yollarının açık olmasını, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başka bir dönem olsa daha farklı düşünülebilirdi. Ama 30 Mart 2014 sürecinde, ülke mi Aziz Kocaoğlu mu, CHP mi Aziz Kocaoğlu mu? Ben ölümlüyüm. CHP 90 yıldır burada. Benim milletim 1000 yıldır Anadolu’da. Ne benim, ne diğer adayların ne de ikbal için koşanların bu topraklarda esamesi okunmaz. Biz baki olana bakacağız. Milletimizi, kurumlarımızı koruyacağız. Böyle öğrendik böyle gideceğiz. 10 senedir birlik beraberlik diyorum. Her konuşmamda altını çiziyorum.”
 
HİCAP DUYDUĞUN KENTTE NE İŞİN VAR?
Başkan Aziz Kocaoğlu, Başbakan Erdoğan ve AKP adayı Binali Yıldırım’ın İzmir’e yönelik son dönemdeki bazı açıklamalarını ise şu sözlerle eleştirdi:
“Bu bir dışavurum. Önce gavur, sonra sümüklü, sonra faşist, sonra irfanı eksik. ‘Bu kentin milletvekili olmaktan hicap duyuyorum’ diyen Sayın Binali Yıldırım, senin bu kentte Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak ne işin var? Aynaya bakıp da kendine soruyor musun? ‘Hükümetin en yatırımcı bakanıyım’ dedin. İzmir’e ne yaptın laftan başka? İzmirli adamın gözünün içine baktığı zaman yalan mı konuşuyor, içten mi pazarlıklı, bu işten bir menfaati mi var, hepsini görür. Gündem değiştirme söylemleriyle bunlar örtülemez. Buna örtü yetmez. Bütün tekstil fabrikaları çalışsa buna örtü yetiştiremez.”
 
“BEN BU MEMLEKETİN ÇOCUĞUYUM”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaşadıkları operasyon süreciyle son dönemdeki yolsuzluk soruşturmalarını da karşılaştırarak, yaşanan çifte standarda dikkat çekti:
“İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne baskın yapıldı. O polisleri görevden alacak gücüm, bakanım başbakanım yoktu. Savcıyı görevden alacak gücüm yoktu. Hakimi görevden alacak gücüm yoktu. İkinci operasyonda Paris’teydim. İlk uçağa bindim geldim. Ben bu memleketin çocuğuyum. Bizim hem adaletin hem halkın önünde verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Televizyonlara çıkıyorum, röportaj veriyorum. Hepsine de bana ne sorarsanız sorun diyorum. Çünkü bilerek asla yanlış yapmadım. 30 Mart’ta, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de 30 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’ni alarak iktidarını sürdürecektir. Ama oylarımızı öyle bir artıralım ki onların gidişinin başlangıcı olsun. Ezenlerin değil, ezilenlerin ve mazlumun yanında olanların iktidarına, 30 Mart 2014 çok büyük bir kapı açacaktır. Önümüz ışık dolu aydınlık dolu aydınlığa koşuyoruz.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bostanlı35/5 17 Şubat 2014 Pazartesi 12:26

İzmir'i köye çeviren bu şahıs sadece çamur atarak aklanmaya çalışıyor. Birkaç kilometrelik metroyu bitiremeyen, batık firmalara ihaleyi veren bu Kocaoğlu'dan daha ne beklenir ki?

Yorumu oyla      16      7  
17 Şubat 2014 Pazartesi 08:52

siz de 90 yıldır chp de siniz ,kimin hırsı da ha çok yıldırım bey'in mi? sizin mi? hırsınız da ha çok hadi onlar da hırs var yıldırım bey' aday olun ca siz neden oldunuz.binali bey den 30 yaş büyük sünüz koltuk hırsı, makam hırsı herkes te vardır sayın başkanım...gelen gitmek bilmiyor işte insan tabiatı!

Yorumu oyla      18      6  
EMEKÇİ 17 Şubat 2014 Pazartesi 08:26

game over

Yorumu oyla      19      6  
Chp 17 Şubat 2014 Pazartesi 08:18

Sayın başkan izsu'da yani su fiatları seçimden sonra artacak mı?

Yorumu oyla      27      10  
darkagel 17 Şubat 2014 Pazartesi 07:20

aziz kocaoğlu çiğliyi akp ye hediye etti

Yorumu oyla      36      9  
bornova 17 Şubat 2014 Pazartesi 03:32

sayın kocaoğlu on senedir metroyu bitirememenizi izmir in yüzde yetmişiniin gecekondu oluşunu trafik sorununu her yağmurda sel basmasını siz neyle örtüceksiniz

Yorumu oyla      40      11  
Galip 17 Şubat 2014 Pazartesi 03:28

İzmirin 20 ilçesi AKP'de

Yorumu oyla      39      10  
ziyaretçi 17 Şubat 2014 Pazartesi 03:26

ne çektin be izmir.sabret az kaldı 30 marta

Yorumu oyla      46      11  
miisafiir 17 Şubat 2014 Pazartesi 00:42

Alınan kredi tramvaylar için mi acaba?

Yorumu oyla      24      9  
Aslı 17 Şubat 2014 Pazartesi 00:07

Sn.Kocaoğlu istifa resti ile adayların belirlenmesinde çok önemli rol oynadı.Mevcut başarılı başkanların yanında olmadı.onların değişmesi için istifa resti yaptı.sayesinde İzmir elden gidiyor.Umarım genel merkez bunu görürü.3-5 ilçeyi son anda halkın görüşüne göre değiştirir.

Yorumu oyla      41      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yelekli'den adaylık krizine çözüm önerisi!
CHP İzmir Büyükşehir ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi, Güzelbahçe Belediye ...
DSP'den hamle üstün hamle: Sırada kimler var?
CHP'de adayların açıklanmasından sonra yaşanan krizde istifa edenlere ...
Aslan da CHP'den DSP'ye geçti: Nereden aday oldu?
CHP’den Büyükşehir Aday Adayı olan, Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan partisinden ...
 
Tartan'dan istifa açıklaması: Kırgınlıklarım var...
CHP’den istifa eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan yaptığı açıklamadı ...
MHP'li Taşer: İzmir’e at gözlüğüyle bakıyorlar
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, Üç ilçe programlarına devam ediyor.
Yıldırım kız istedi yüzük taktı: ‘Koltuk şahane İzmir bahane’
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’in ...
 
Ünuz'dan adaylık sürecine farklı bakış:
Yazarımız Hanzade Ünuz, İzmir CHP'de büyük krizlere neden olan adaylık ...
CHP İzmir'in patronu Balçova'da 'dönek'e noktayı koydu!
Balçova’da CHP’den üçüncü dönem aday olarak gösterilen Balçova Belediye ...
Bornova'da Atila coşkusu: Miting gibi seçim startı
Yerel seçim çalışmaları kapsamında CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva