HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Aralık 2018 Pazartesi - 09:24

Kocaoğlu: Beni öldürmeden kimse bir ağaç kesemez!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 bin ağaç dikerek kurdukları İnciraltı Kent Ormanı sayesinde çok değerli bir araziyi rant tehdidine karşı koruma altına aldıklarını belirterek, "O ağaçlar sadece ağaç değildir. Onlar İnciraltı'nın koruyucusu, jandarmasıdır" dedi. Başkan Kocaoğlu, kentin EXPO adaylığı sürecinde İnciraltı lagününde yapılaşma önerilerinin gündeme getirilmesine ise "Beni öldürmeden buradan kimse bir ağaç kesemez, bir metre küp beton dökemez" sözleriyle karşı çıktığını açıkladı.

Kocaoğlu: Beni öldürmeden kimse bir ağaç kesemez!

"Akdeniz'in Kıyı Kentlerinde Sürdürülebilir Yaşam" konulu uluslararası sempozyumun "İzmir Modeli" özel oturumunda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Körfez'in İzmir'in varlık nedeni ve kentin binlerce yıllık tarihi boyunca ayakta kalmasını sağlayan en önemli unsur olduğunu söyledi. Moderatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Adnan Akyarlı'nın yaptığı oturumda, Türkiye belediyeciliğine getirdikleri anlayış farkıyla ilk kez bir yerel yönetimin 'kenti nasıl kalkındırırım' sorusuna yanıt aradığını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, TCDD ile birlikte geliştirdikleri projenin hayata geçirilmesiyle hem Körfez'deki sirkülasyonun artması sonucu temizlenmenin hızlanacağını, hem de büyük tonajlı gemilerin limana girişinin sağlanacağını açıkladı. İzmir için büyük önem taşıyan bu çevre yatırımının ÇED raporu sürecinin çok uzun bir zaman aldığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Hükümetin Körfez'de yapacağı tüp geçidin proje ihalesi ve ÇED raporu 8 ayda çıktı. Bizim yapacağımız projenin onaylanması ise 6 yıl sürdü" diye konuştu.

İzmir Deniz Projesi ile 40 km uzunluğundaki sahil şeridinde kentliyi denizle buluşturmayı hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, deniz ulaşımını geliştirmek için de 750 milyon yatırım yaptıklarını söyledi.

BİZ YAPTIK, ONLAR EL KOYDU
Kentin değerlerinin korunması adına yürüttükleri mücadelelerden örnekler veren Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuş Cenneti'nin korunması, imara açılmaması için çok çaba harcadık. 22 km uzunluğundaki doğal malzemeyle yol yaptık. Homa Dalyanı'nda  ekiplerimizle iki sene çalışıp burayı yeniden balık üretebilir hale getirdik. Sonunda bütün yapılacaklar yapılıp iş bitince, Bakanlık da gelip buraya el koydu. Şimdi de bizim yaptığımız işleri sayarak şunu yaptık, bunu yaptık diye bir şeyler söylüyorlar. Etrafında 15 milyon insanın yaşadığı Ege Bölgesi'nde böyle bir kuş cennetinin olması çok önemli. Bu bölgede kurduğumuz Türkiye'nin en gelişmiş doğal yaşam parkını yılda 1 milyon kişi ziyaret ediyor. Bu çok büyük ve dünya ölçeğinde bir rakam."

BENİ ÖLDÜRMEDEN KESEMEZSİNİZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı'ndaki moloz döküm alanına 30 bin ağaç dikerek Türkiye'de insan eliyle oluşturulmuş en büyük kent ormanını kurduklarını da hatırlatarak, "İnciraltı Kent Ormanı'nda yaptığımız ağaçlandırma, çok önemli bir rant merkezini koruma altına alma projesidir. Bu nedenle o ağaçlar sadece ağaç değildir. O bölgenin koruyucusu, jandarmasıdır" şeklinde konuştu.

İzmir'in EXPO adaylığı sürecinde İnciraltı'nda bir takım yapılaşmaların gündeme getirildiğini ve bölgedeki lagünün ortasına bir kısmı karada, bir kısmı denize uzanan bina projesinin kendisine sunulduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Ağaç bu kesilir, yenisi dikilir" denilerek projeyi savunanlar olduğunu söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Beni öldürmeden buradan kimse bir ağaç kesemez, bir metre küp beton dökemez" sözleriyle söz konusu projeye tereddütsüz bir şekilde karşı çıktığını anlattı.

Prof. Dr. Adnan Akyarlı ise "Bir çok şekilde tanımlanan İzmir Modeli, bana göre ilkeleri ve değerleri ile örnek bir yerel yönetim duayeninin geleceğe taşınan başarı öyküsüdür" diye konuştu.

 
Bornova'nın Gençlik Merkezi’nde sinema keyfi
 
Bornova, Öykü Arin için umut oldu
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kenan TAŞAR 13 Aralık 2018 Perşembe 09:30

Çocuklarımla gittiğim eşsiz bir cennet bahçesi, öyle bir yeri İzmire kazandıran koruyan ve geliştiren sevgili Başkanımıza sonsuz sevgim ve minnetim var. Gitmeyen herkesin mutlaka gitmesini tavsiye ederim eşsiz bir yer.Büyük işler yaptın Büyük Başkan her zaman iyilikle ve yaptıklarınla hatırlanacaksın...

Yorumu oyla      9      5  
Hürriyet 10 Aralık 2018 Pazartesi 21:44

Başkanım bu açıklamayı eksik ve hatalı yapmışsınız. Kent ormanı için mücadelenizin devamında “planlanacaksa karşı tarafta yıllarca plan bekleyen 2700 aileyi ilgilendiren 5 milyon m2 var, orası yapılsın işte” denilebilirdi. Bugün bu açıklama ile Salı günü tüm gazeteler İnciraltı’nın bütünü olarak görecek ve Tekrar başa dönecek yanlış algılar. Yorulduk artık toprak sahipleri olarak kimseyle mücadele edemiyoruz. Sapır sapır dökülüp sermaye yok fiyata yerlerimizi alıp 5 nesil İzmirli yok olup gidiyor buralardan artık. Bilginize

Yorumu oyla      9      5  
Ahh başkan 10 Aralık 2018 Pazartesi 18:57

Başkanım oldumu İnciraltı hakkındaki rant açıklamaları, şehrimizdeki bazı Kişilerin avucunu kaşındırıyor. Yıllardır İnciraltı toprak sahipleri olarak bu Rantı korumak tartışmalarında hep kaybeden biz olduk. Keşke açıklamalar daha net olsaydı da bizi yaralamasaydı.

Yorumu oyla      10      6  
seçil özen 10 Aralık 2018 Pazartesi 16:52

İnciraltı kent oramanı'nın asıl bekçileri Yıllardır gece kondu yapmayan yaptırtmayan Kent Ormanı karşısında bulunan 5 nesildir toprak sahipleridir.. Bunu kimse unutmasın.!!

Yorumu oyla      13      5  
acı gerçek 10 Aralık 2018 Pazartesi 16:08

Kimse sizlerin tapulu malınızın elinizden alınmasını filan istemiyor. Kocaoğlu da istemiyor. Ama Belediyenin İnciraltı planını reddeden bakanlık kafasına göre plan yapıp içine kent ormanını ve lagünü de ekleyince belediye yasal hakkını kullanıp planı reddetmiştir. Şu anda sizin muhatabınız bakanlık, hani şu belediyelerin elinden imar yetkisini almış olan bakanlık. hani şu İzmire her yıl 2 milyon avro fazla faiz ödeten bakanlık. Dolmuşa gelip belediyeye saldırdıkça akpnin işi kolaylaşıyor, planı savsakladıkça savsaklıyor. Sizin yapacağınız tek şey, Kocaoğlu'nun Aydın Şengül ile Ankaraya teslim ettiği dosyaların takipçisi olun, AKPlilerden işi çözmelerini isteyin, o dosyalardan biri sizin planlama!

Yorumu oyla      12      5  
Balçovalı 10 Aralık 2018 Pazartesi 15:05

Balçovalu bütün toprak sahibi insanlar üçkuyular çakalburunda bahçelerarasında arazisi olup imar vermediğiniz daha bir çok yerde balçovada imar mağdurları var o ağaçlar ne olacak o kadar karın doyurmuyor yazık izmiri 16 yıldır çöplük lağım kosusu saran alt yapısız bir hale getirdiniz. Onca otobüsleri kaldırıp bütün millete gavur eziyeti çektiriyorsunuz ben tramvaya binmeye mecbur değilim ama onca insanın üstünüzde kul hakkıyla gideceksiniz arkamdan onca kötü yorum yapılan biri olmak istemezdim

Yorumu oyla      12      14  
Acı gerçekler 10 Aralık 2018 Pazartesi 14:58

Kimse zaten lagüne inşaat olsun demiyorki... Fakat bu haberi okuyan her misafir okuyucu, konuyu komple inciraltı olarak anlıyor.. Ve unutulan bir şey varki herkesin tapulu malı arazisi oradaki araziler..tek sıkıntı planlanması... Onuda zaten 3 dönemdir yapamamışsınız, daha ne diyelim.. yaşayanlar toprağa girdi hala Balçova İn en kıymetli bölgesi planlamasız...Allah Hakkı olanın tez zamanda hakkı versin inşallah... SAYGILAR...

Yorumu oyla      11      9  
tanıl'a 10 Aralık 2018 Pazartesi 14:32

Trolleri anladık da siz de mi okuduğunuzu anlamaktan acizsiniz? Açıklamanın sizinle ilgisi ne? Engellenen kent ormanına yapılmak istenen konutlaşma, bundan size ne? Ha, asıl niyetini insanların istediği masum bir isteğin arkasına gizlemek alışageldiğimiz akp taktiğidir! Kocaoğlu da bu numarayı yutmamıştır. İnciraltı planına kent ormanını dahil etmek kurnazlığına geçit vermeyen başkanın arkasındayız. Sizin arazi imara açılacak diye ormanın yokedilmesini de bizler istemiyoruz, açık değil mi?

Yorumu oyla      15      6  
izmirli 10 Aralık 2018 Pazartesi 13:39

bakın göztepeden mavişehir tarafına kımın gökdeleni en yuksek mıllete küfreden cengiz inşaat!! kım verdı ruhsatı prosedür geregi ksk belediyesi ama vermese zaten bakanlıktan alırdı bunu herkes biliyo o arazileri cengiz inşaat kım peşkeş çekti tabıkı asrın lideri!!!!

Yorumu oyla      17      7  
ali tanıl 10 Aralık 2018 Pazartesi 13:28

Pes başkan.. Karşısında bulunan yıllardır sizinde hep planlama mücadelesini ettiğinizi söylediğinizin tersi ve plan bekleyen 2700 aileyi hiçe sayan bir açıklama olmuştur.Garip ve eksik açıklama, İnciraltı ile rant ilişkisini kurmak, çok hatalı olmuştur. Sizi anlayamıyoruz, ne yapmak istiyorsunuz??

Yorumu oyla      12      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trakyalılar'dan Başkan Batur'a tam destek
Narlıdere Belediye Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday ...
Gastronomi Turizmi Kongresi’nde 'yaratıcılık' çağrısı
Gastronomi Turizmi Kongresi’ne panel oturumları damga vurdu. Gastronomi ...
Kemalpaşa’da sabah namazı buluşmaları
Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sabah Namazı Buluşmaları’ ...
 
Bornova son 5 yılda yeşiline yeşil kattı
Kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9.34 metrekare ile Dünya stantdartlarının ...
Başkan Selvitopu: Karabağlar'ın değişmesine dinamit koymayın
Kent Konseyi'nin genel kurulan katılan Başkan Selvitopu,  Karabağlar'da ...
Başkan Çalkaya: Esnaf biterse ülke biter
İzmir Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, Balçova Belediye Başkanı ...
 
İzmir'in doğa harikası halka açılıyor
Seferihisar Sığacık’taki doğa harikası Teos Ekmeksiz Tabiat Parkı, yıllardır ...
Şoförlerin Başkanı Anık: Başkan Atila tüm sorunlarımızı çözdü
Bornovalı şoför esnafı Başkan Olgun Atila’nın organizasyonunda biraraya ...
Karşıyaka’nın Anıtı’na ‘Dünya’ ödülü!
Karşıyaka Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen Atatürk, Annesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva