HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Şubat 2017 Çarşamba - 10:04

Kocaoğlu: Belediyeler İzmir’i örnek alsa ülke kalkınır!

Destek için teşekküre gelen Kınıklı muhtarları ağırlayan Kocaoğlu, “Bizim üreticilere, tarım kooperatiflerine yaptığımız destekler başka belediyelere de örnek olmaya başladı. Eğer bütün belediyeler bu işe girer ve üreticiyi, üretimi desteklerse, ülke tarımı kalkınır” şeklinde konuştu.

Kocaoğlu: Belediyeler İzmir’i örnek alsa ülke kalkınır!

Kınık ilçesi sınırlarında yer alan 25 mahallenin muhtarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Muhtarlar hem çeşitli taleplerini dile getirdi, hem de kırsaldaki üreticinin teşekkür ve selamlarını Başkan Kocaoğlu'na iletti. Büyükşehir Belediyesi'nin “Fidanlar Bizden, Meyveler Sizden” kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği fidan dağıtımlarından ve küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla verdiği desteklerden bölge köylüsünün çok memnun olduğunu dile getiren muhtarlar, her iki kampanyanın da devamını beklediklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise ülkenin kalkınmasında tarımın anahtar rol üstleneceğini belirterek, “Bizim üreticilere, tarım kooperatiflerine yaptığımız destekler başka kentlere, başka belediyelere de örnek olmaya başladı. Eğer bütün belediyeler bu işe girer ve üreticiyi, üretimi desteklerse, ülke tarımı kalkınır. Tarımın kalkınması da ülkenin zenginleşmesi demek. İzmir tarımının bugünkü başarısında Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri çok önemli” diye konuştu.

25-30 HAYVANIN GELİRİ, BİR ASGARİ ÜCRETE DENK
Yasaların tanıdığı imkan doğrultusunda, belediyelerin kırsal kalkınma kooperatiflerine destek verebildiğinin altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Kooperatif enflasyonu olmadan, kurulan kooperatiflerin başına namuslu insanları getirir ve onları da kontrol edersek, kırsal kalkınma sağlanır. Tire Süt Kooperatifi bugün Türkiye'nin en güçlü kooperatiflerinden biri haline geldi. Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi artık yurt dışına bile çiçek satıyor. Bademli Fidancılık Kooperatifi ihracata başladı. Kiraz'da, Bergama'da, Selçuk'ta aynı şekilde kooperatifleri destekleyerek, tesisler kurarak bölge üreticisinin güçlenmesini sağlıyoruz. Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için bugüne dek 6 bin koyun-keçi dağıttık. Bu hayvanlar üreyecek, onların ürünlerini işleyecek tesisler kurulacak. Halkın gelirini artırabilirsek ne mutlu bize. 25-30 küçükbaş hayvanın geliri, bugün bir asgari ücret eder. Bu da bir ailenin çocuğunu üniversitede okutur.”

İŞTEN KORKMUYORUM
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhtarların dile getirdiği sorunlara en kısa sürede çözüm üretmek için çalıştıklarını söyledi. Yıllardır biriken problemlerin tamamını  aynı zamanda çözmenin mümkün olmadığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Kuzeyde ve güneyde bölge şantiyelerimizi kurduk. Asfalt mevsimi başlıyor. Buralarda parke tesislerimiz de var. Hızlı bir şekilde en acil işlerden başlayarak sorunları çözmeye çalışıyoruz. İşten korkmuyorum. Çok şükür, bu işleri yapacak maddi güce de sahibiz. İşimizi görebilecek kadar finans akışını sağlayabiliyoruz. Ekonomi ne kadar toparlanır, ödenen vergiler ne kadar artarsa, bize de o kadar kaynak gelir” diye konuştu.

KİMLER KATILDI?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret programına şu isimler katıldı:

Arpadere Muhtarı Adem Gürle, Arpaseki Muhtarı Ergün Şahan, Aziziye Muhtarı Bayram Suay, Bademalan Muhtarı Mustafa Koç, Bağalan Muhtarı Sadık Yıldırım, Balaban Muhtarı Mehmet Yılmaz, Büyükoba Muhtarı Cafer Kaya, Cumalı Muhtarı Tuncel Ergün, Çaltı Muhtarı Musa Tunçel, Çanköy Muhtarı Abdurrahim Kocabıyık, Çiftlik Muhtarı Sami Kır, Değirmencieli Muhtarı Mesut Gençe, Elmadere Muhtarı Durmuş Yıldırım, İbrahimağa Muhtarı Serkan Sara, Kalemköy Muhtarı Mehmet Güler, Karadere Muhtarı Hüseyin Daşçi, Karatekeli Muhtarı Kadrettin Kıcıci, Kocaömer Muhtarı Muammer Dalgıç, Mustaklar Muhtarı Mustafa Uyar, Örtülü Muhtarı Saffet Koç, Sucahlı Muhtarı Nazmi Girgin, Yaylaköy Muhtarı Mehmet Yılmaz Dağlı, Yayakent Muhtarı Mehmet Emin Dere, Yeni Mahalle Muhtarı Hasan Baysun, Yukarı Mahalle Muhtarı Gülümser İnal.

 
İzmir’de FETÖ’nün jandarma ve sağlık yapısına operasyon!
 
Burger King sektörün diğer devini satın alıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Şubat 2017 Perşembe 10:13

Sayın başkan, Egekent-BornovaEvka3 metrosunu istiyoruz. Ne zaman yapacaksınız? Yıllardır konuşuyoruz bunu

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da referandum harekatı: İkametgahını taşı...
Bornova Belediyesi, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi ünivesite ...
Büyükşehir’deki TİS krizinde düğümü o toplantı çözecek!
Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube ile Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen ...
Bucaspor’da mali krize Piriştina el koydu: Seferberlik çağrısı!
Sahaların iyileştirme çalışmalarının yanı sıra puan silme cezasına yol ...
 
Sendikadan Başkan Tosun’a mobbing tepkisi
Belediye Başkanı Tosun tarafından iki kez görev yeri değiştirilen memur ...
İZSU’dan 2 ilçede 7 milyonluk ‘yağmur suyu’ harekatı
İZSU, yağışlarda sıkıntı yaşanan Buca Kuruceşme, Buca Koop, Çamlıkule ...
DİSK’ten Pekdaş’a ‘hayır’lı ziyaret
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı ...
 
Büyükşehir’den çocuklar için örnek program: Yaşasın sanat
Büyükşehir Belediyesi, çocukların okul dışında kalan zamanlarını tablet ...
Büyükşehir 'çatıyı' kurdu: İzmir'de iş ve aş seferberliği!
Büyükşehir, işsizliğe karşı daha etkili adımlar atabilmek için kentin ...
Karşıyaka’nın ‘Çocuk Kütüphanesi’ çok sevildi
Karşıyaka Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Mahallesi’nde açılan Şebnem ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva