HABERLER>EKONOMİ
22 Şubat 2016 Pazartesi - 12:29

Koç Holding'te flaş karar: Dümene kim geçti?

Mustafa Koç'un vefatının ardından boşalan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ömer Koç getirildi. Ömer Koç, ilk genel kurul toplanana kadar bu görevi yürütecek.

Koç Holding te flaş karar: Dümene kim geçti?

Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ömer Koç getirildi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi: "Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar Yönetim Kurulu Başkanlığına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Mehmet Ömer Koç'un, boşalan Başkan Vekilliğine ise Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Yıldırım Ali Koç'un seçilmesine karar verilmiştir."

ÖMER KOÇ'TAN İLK AÇIKLAMA
2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu Tüpraş'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ömer M. Koç yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden bir Topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyuyorum. Sevgili ağabeyim ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa V. Koç'u çok erken ve zamansız kaybetmenin derin acısını içimizde taşırken, kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikâyeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

ÖMER KOÇ KİMDİR?
Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Ömer M. Koç, Robert Kolej'deki lise eğitiminin ardından, Columbia Üniversitesi'nde Yunan Filolojisi üzerine lisans eğitimini 1985'te tamamladı. 1989'da Columbia Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden MBA derecesi aldı. İş yaşamına 1985 yılında İsviçre'deki Kofisa Trading Company'de Satış Elemanı olarak başladı. Ardından 1989'da New York merkezli Ramerica Int. Inc.'de Satış Elemanı olarak görev yaptı. 1991-2004 yılları arasında Gazal A.Ş.'de Müdürlük, Koç Holding'de Finansman Koordinatörlüğü, Enerji Grubu Başkan Yardımcılığı ve Enerji Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2004 Nisan ayında Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Mayıs 2008'de ise Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine atandı. Ömer M. Koç aynı zamanda birçok Koç Topluluğu şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve üyesi olarak görev yapıyor. 2006 yılında Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer M. Koç, 2008 yılından bu yana da şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmektedir. Tüpraş'ın Akdeniz'in en rekabettçi rafineri şirketi olması yolunda, üretim kapasitesi artışı, enerji verimliliği, Ar-Ge gibi birçok konuda atılımlar gerçekleştiren Ömer M. Koç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tek seferde yapılan en büyük sanayi yatırımı olma niteliği taşıyan "Fuel Oil Dönüşüm Tesisi" projesine liderlik etti.

Bir ülkenin gelişimi için sadece ekonomiye dayalı atılımların yeterli olmadığını her fırsatta vurgulayan Ömer M. Koç, "Kültür-Sanat ve eğitime yönelik işler yan alanlar olmaktan çıkarılarak toplumsal hayatımızı tamamlayıcı unsurlar haline getirilmelidir" hedefiyle ülkemizin sosyal kalkınmasını destekleyecek sayısız çalışmaya katkı sağlarken, pek çok projeyi hayata geçirdi.

Vehbi Koç Vakfı'nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ömer M. Koç, 2015 yılı itibariyle Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı üstlenmiştir. 2007 yılından bu yana Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmektedir.

 
Bucaspor’dan Salih Dursun’a destek!
 
ABD’nin resmi kayıtlarına göre PYD, PKK’nın kolu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık Aliağa’daki tartışmalı santral için kararını verdi!
İZDEMİR’in Aliağa’da yapımına devam ettiği termik santralin ikinci ünitesi ...
Ev sahipleri için önemli haber
Ev sahipleri, artık sadece kira geliri için değil, ücret, menkul sermaye ...
Yastık altından 34,2 ton altın çıktı
İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç, son ...
 
Lojistikçiler önce güvenlik ve huzur istiyor 
Ege Lojistik Derneği (ELODER) tarafından İzmir'de ilk kez düzenlenen Ege ...
Sakin Şehir'de konut fiyatları tavan yaptı!
Türkiye genelinde yüzde 7 oranında artan konut metrekare fiyatları İzmir’de ...
Çekirdeksiz kuru üzümde AB sıkıntısı!
Avrupa Birliği, Türkiye'nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu ...
 
İzmir-Selanik hattına Ropax istiyoruz!
Selanik temaslarının ikinci gününde Liman Başkanlığı’ndaki toplantılara ...
TOKİ dar gelirli aileleri unuttu!
Dar gelirlinin adresi Kayabaşı lüks konut merkezi oldu. Arsa bulmakta ...
Suriyeliler Türkiye'de bir ayda 227 şirket kurdu
Türkiye'de bir ayda 6 bin 894 şirket ve kooperatif kuruldu. Kurulan 466 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva