HABERLER>SPOR
17 Haziran 2019 Pazartesi - 09:25

Koç: Gelecek sezon çok farklı olacak

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, futbolda çirkin bir tiyatronun oynandığını savunarak, "Şunu size temin ederim ki duruşumuz gelecek sezon çok farklı olacak." dedi.

Koç: Gelecek sezon çok farklı olacak

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Kulübünün Ülker Stadı'nda yapılan olağan mali genel kurulunda üyelerin konuşmalarına cevap verdi.

Talihsiz bir sezon geçirdiklerini anlatan Koç, "Hadi biz beceriksiziz, e basketbol... Dörtlü Final'e iki rekor kırarak, galibiyet rekorlarıyla gittik. Son 1 ay sakatlık konusunda gelmedik kalmadı başımıza. Son 2 aydır 4 büyüğümüzü kaybettik. Bir ara kulüp cenaze işlerine döndü. İnşallah bütün bu talihsizlik ve uğursuzlukları üzerimizden atarız. Ne yaparsanız yapın bazı insanlara malzeme oluyor, tenkite uğruyoruz." ifadelerini kullandı.

Ali Koç, bir üyenin Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluğunu eleştirmesi ve sarı-kırmızlılı kulübün ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak'ın taklidinin yapmasıyla ilgili, şöyle konuştu:

"Futbolda oynanan tiyatro, trajikomik, çirkin bir durum. Hatta çirkefliğin kazandığı bir ortam. Zaman zaman çok yumuşak olmakla da tenkit ediliyoruz. Burası hakikaten Fair Play dünyası değil. Şunu size temin ederim ki duruşumuz gelecek sezon çok farklı olacak. Bu camia bu çirkin pisliğe ortak olmadı. Az konuştuk, öz konuştuk. MHK değişti, aynı binada olamaz dedik, bina değişti. Belki bizden dolayı değişmedi. Ne yazıkki ne kadar bağırırsan, çamur atıp ağlarsan o kadar hakkın korunuyor ülkemizde. Bu pislik devam etmeyecek, biz başarılı olursak temizlenecek ama zaman alacak. Balık baştan kokar, Comolli falan değil, Cocu değil. Hata baştan benim."

Göreve geleli bir seneyi geçtiğini hatırlatan Ali Koç, "Çok büyük umutlarla beklentilerle geldik. 'Başınız dik olacak' dedik. Sonuçta her şey futbola bağlanıyor, belli bir nokta olmayınca yaptıklarınızın belli bir değeri olmuyor. İlk yarı 17. sıradaydık, ikinci yarı 6. olduk. İki yarı arasında acı çekmek açısından pek bir fark yoktu. Sanki ilk defa 6. bitirdik ya da kötü bir sezon geçirdik. Tatsız olan bizim dönemimize rast gelmesi. Bunun pek çok nedeni var. Yapılan yanlış transferlerde, takım ruhunu oluşturamamaya kadar nedeni var. Bunlardan ders almak önemli. Taraftarlarımıza, kongre üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Mahcubiyetimiz size karşı arttı." değerlendirmesinde bulundu.

"(Fatih Terim'le ilgili) TFF'den tazminat alsın diye 1905 liraya imza attırdılar"

Ali Koç, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Türkiye Futbol Federasyonundan aldığı tazminatı sert bir şekilde eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Eski milli takım teknik direktörü işten çıkarıldı, TFF yedek üyesiyle kavgaya girdiği için. Ondan sonra iş kanunun size sağladığı imkanla 6 günde işten tek taraflı fesihle hiçbir tazminat ödemeden çıkarabilirsin. Ne yapıyorlar, 9. günde tazminatla işten çıkarıyorlar. Kimse bunu sorgulamıyor. Sonra o kulübün başkanı çıkıp 'Türkiye'nin en büyük işvereni olarak Ali Bey yanında çalıştırdıklarına tazminat vermiyor mu?' dedi. Sayın Başkan eğer sizin şirketinizden biri sizi dövmeye kalkıp siz tazminat verirseniz siz iş kanununu bilmiyorsunuz demektir. Bunları biz söyleyince kötü kişi oluyoruz, bu kadar bariz bir durum var ve hiçbir şey olmamış gibi halının altına süpürülüyor. Bir de tazminatı hayır kurumuna bağışladığı için, ayıp olmasa bir de madalya takacaklar. Bu tip şeyler durmalı. Bir de işi garantiye alıyorlar. 1905 liraya imza attırıyorlar, tazminatı hak etsin diye. Bir de o işin senaryosu var. Neyse... İstedikleri yerde bu konuyu tartışmaya hazırım."

"Ona orada olan ilgiyi görünce 'futboldan anlamıyor' diyemezsiniz"

Eski yönetim kurulu üyesi Hulusi Belgü'nün sportif direktör Damien Comolli'yle ilgili eleştirilerine cevap veren Koç, sözlerine şöyle devam etti:

"Comollizede' lafı kullanıldı. Hulusi Bey konuşmadan sonra tweetlere baktınız, iyi dönüş aldınız mı? Comolli hata yapmış olabilir ama onun geçmişine bakarken, Şampiyonlar Ligi'nde finali onun tohumlarını attığı iki takımın oynadığını görürsünüz. Ona orada olan ilgiyi görünce 'futboldan anlamıyor' diyemezsiniz."

"Yaptığımız liste düğmeye basmayı bekliyor"

UEFA'nın finansal fair play yaptırımlarına göre A takım kadrosu oluşturma konusunda eleştirildiklerini vurgulayan Koç, şöyle devam etti:

"Adam 'Sattığın kadar alabilirsin.' diyorsa, sattığın kadar alabilirsin. Daha da önemlisi bonservis bedeli olmadan, kiralık, satın alma opsiyonu ama mecbur satın alma opsiyonu olmadan transfer yapmamız lazım. Şu an değişik profilde oyuncular, değişik ekonomik şartlarda bizden teklif bekliyorlar. UEFA'nın kararına göre transfer politikamızı belirleyeceğiz. Ersun hocanın, ekibinin, Comolli ve bizim yaptığımız liste düğmeye basmayı bekliyor. Finansal fair play altında saklandığımız falan yok." 

Yasir Subaşı, Fenerbahçe yolunda

Ali Koç, Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor'dan eski futbolcuları Yasir Subaşı'yı kadrolarına katacaklarını belirtti.

Koç, İtalya'nın Sassuolo takımında forma giyen Merih Demiral ile Fransa temsilcisi Lille'e transferi gündemde olan İstanbulsporlu Duhan Aksu'nun kendi altyapılarından çıktığını kaydetti.

Altyapıdan çıkan futbolcuların önemli takımlara transfer olmasıyla ilgili Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Duhan Aksu ile ilgili 'Lille'in ikinci keşfi' ve 'İkinci Merih Demiral vakası' diye haber çıktı. Bu arkadaş da bizim altyapımızdaymış. Lille bunu İstanbulspor'dan transfer ediyor. Birkaç sene önce 21 yaş altında şampiyon olduk. Merih, Duhan, Boluspor'da Melih, Ümraniyespor'dan Yasir Subaşı bu kadrodan. Ancak hiçbiri bizde oynamıyor. Bu durumu o dönemin ilgili hocasına sordum. Bana 'Bunların hepsini A takıma gönderdik ama hiçbiri uygun görülmedi.' mesajını aldım. Bir tanesi, bize 2 gol atan, Ümraniyespor'da oynayan Yasir Subaşı. Onun sözleşmesinde verdiğin oyuncuyu geri alma maddesi var. Diğerleri 2 sene önce gitmiş ama Yasir bizim geldiğimiz süreçte ayrılmış. Beğenmediğiniz Damien Comolli de bizden giden her gencin sözleşmesine geri alma maddesi koyuyor. Yasir ile başka kulüpler de ilgileniyor ama bakacağız. Biz mi değerlendireceğiz, başka bir kulübe mi yollacağız diye bakacağız."

"FBTV üzerimizde büyük bir yük"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Koç, FBTV'nin maddi olarak üzerlerinde büyük bir yük olduğunu söyledi.

Kulüpte 67 çalışanın olduğunu anlatan Koç, "Diğer kulüpler, 'şunlar televizyonu kapatsa da biz de kapatalım' diye ağzımızın içine bakıyor. Şu anda mümkün olan her platformada varız. Onlar sadece Digiturk'te var. Kanalda 67 kişi çalışıyor. 88 altyapı maçı yayımladık. Oradan oraya koşuyorlar. Nasıl bunu yapıyorlar hayret ediyorum. Hep 'İnsan sayısını azaltın.' diyorum ama azaltmamız mümkün değil. Kapatmamız da mümkün değil ama üzerimizde maddi açıdan büyük bir yük." değerlendirmesinde bulundu.

"Fener Ol" kampanyasından 2 ayda 125-130 milyon lira

Sarı-lacivertli kulübün başkanı, "Fener Ol" kampanyasından 130 milyon liraya yakın kaynak elde ettiklerini belirtti.

Hedeflerinin uzağında kaldıklarını aktaran Koç, şöyle devam etti:

"Biz bu yola çıkarken insanlar yapmamamız için çok telkinde bulundu. Bu, Fenerbahçe'nin mali özgürlüğü için planladığımız kısa vadeli adımlardan biriydi. Onu da beğenmeyenler oldu. Sallamak kolay ama bu yol haritasının bir parçası. 2 ayda 125-130 milyon liraya geldik. Bu Türkiye tarihinde görülmemiş bir tutar ama hedeflediğimiz 400-450 milyon liranın uzağındayız. Fenerbahçe'nin nasıl bir camia olduğunu dünya aleme gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah destekleriniz devam eder." (AA)

 
Başkan Gürbüz'den yaşlılar evine ziyaret
 
'Piyasada satılan kekik ve papatyalar gerçek değil!'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 17 Haziran 2019 Pazartesi 13:15

Ali Koç'u farklı sanıyorduk... Aziz Yıldırım denen spor kültüründen ve ahlakından yoksun adamın(!) harabeye çevirdiği spor/futbol ortamının düzelmesine katkısı olacağını umuyorduk... Ama yanıldık, çünkü Aziz Yıldırım nasıl ki sporda mahallenin ağır abisi olmaktan öte gitmeyen Ali Şen'in kötü bir kopyası idiyse, Ali Koç da Aziz Yıldırım'ın kötü bir kopyası olma yolunda... Ne diyor Sn.Koç, "Ne kadar bağırıp çamur atıp ağlarsan o kadar hakkın korunuyor ülkemizde. Ama bu pislik devam etmeyecek, biz başarılı olursak temizlenecek" diyor... Bir başka deyişle, Ali Koç/yani FB başarılı olursa pislik temizlenecek, bir başka takım başarılı olursa pislik devam... Ne mantık(1) ama??!! Şampiyonlukları babalarının tapulu malı gibi gören diğer iki takımın yani BJK ve GS başkanları farklı mı, hayır... Onlar da aynı saçmalıkları yumurtlayıp duruyorlar... GS'ın çadır tiyatrosu komiklerini(!) çağrıştıran yöneticisi Abdürrahim Albayrak daha birkaç ay önce Abdullah Avcı'nın takımı şampiyonluğu kaptı kaçtı sanıldığında ağlamıyor muydu "Eğer bir takım şampiyon edilecekse açık açık çıksın ilan etsinler." diye... Ama GS şampiyon olunca neden kapatıverdi çenesini?.. Şenol Güneş gibi bir ustaya hak ettiği yeri verip sonuna kadar desteklemek yerine sürekli polemikler yarattığı ve yanlış transfer politikaları güttüğü için takımın son 2 yılda şampiyonlukları yitirmesinin baş sorumlusu olan BJK Başkanı Fikret Orman bu Mayıs ayında hakemlerden ve federasyondan şikayet edip ağlamıyor muydu?.. Önceki yıllarda şampiyon olduğunda neden şikayet etmiyordu? O zamanki hakemler ve federasyon Abu Dabi malı mıydı?.. Bu üç takımın yöneticileri farkında değil ama birbirlerine çamur atarken aslında "Bizim üçümüzün de şampiyonlukları şaibeli eyy millet!!!" diye bangır bangır bağırarak itirafta bulunuyorlar... Ağlayıp zırlamalarının zerre kadar değeri olmadığını bildiğm bu 3 takımın işte sadece bu itiraflarına katılıyorum, evet baylar, sizin şampiyonluklarınızın altında tezgahlar yatıyor... Bu ülkede söke söke şampiyonluk elde eden sadece iki takım var: Anadolu futbolunda ihtilal yapan TRABZONSPOR ve onu takip eden BURSASPOR !!! Geriniz... biiippp biiippp biiippp!!!

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yelken sporcularından Foça'da kıyı temizliği
Yelken sporcuları İzmir'in Foça ilçesinde kıyı temizliği yaptı.
Fenerbahçe'nin borcu açıklandı!
Fenerbahçe Kulübü'nün borcunun, 31 Aralık 2018 itibariyle 3 milyar 516 milyon lira olduğu açıklandı.
Menemen'de Laleci Serkan'la görüştü
Spor Toto 1. Lig'in yeni ekibi Menemen Belediyespor'da yönetim kurulu ...
 
Altay'da gündem Furkan
Spor Toto 1. Lig temsilcisi Altay, dış transferde rotayı Balıkesirspor ...
Göztepe golcüsünü buldu!
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe dış transferde önemli hamleler ...
Büyükkarcı: Yönetim görevini eksiksiz yaptı
Karşıyaka'nın Başkanı Turgay Büyükkarcı, yeni sezon öncesi FIFA dosyalarını ...
 
Fenerbahçe ilk transferini açıkladı
Fenerbahçe, 21 yaşındaki Murat Sağlam ile 3+1 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladı.
Menemen'de Samed Ali sevinci
Spor Toto 1'inci Lig'in yeni takımı Menemen Belediyespor’da yönetim ve ...
Altınordu Oğulcan için kararını verdi
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da genç ön libero Oğulcan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva