HABERLER>GÜNCEL
7 Eylül 2020 Pazartesi - 09:42

Kızılay'ın gönüllü ordusu

İzmir Şubesi'nin 45 olan gönüllü sayısı, 20 ayda 4 bine yükseldi. Bağış sayısı ve miktarlarında çok büyük artışlar olduğuna dikkat çeken Başkan Kerem Baykalmış, "Türk Kızılayı'na sahip çıkan İzmirlilere teşekkür ediyorum. 2021'de bağışlarımızı, hayırseverlerimizin katkılarıyla ikiye katlayacağımızı öngörüyoruz" dedi.

Kızılay ın gönüllü ordusu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Türk Kızılayı İzmir Şubesi Başkanlığı görevine 20 ay önce getirilen Kerem Baykalmış, İzmirlilerin Türk Kızılayı'na sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.20 aylık bağış ve yardım bilançolarını anlatan Baykalmış, Türk Kızılayı'nın İzmir'deki gönüllü sayısında olağanüstü bir artış sağlandığını belirterek, "45 kişilik bir gönüllü grubu varken, bugün 4 bini aşkın gönüllü ordusuna sahibiz. Yurdun neresinde olursa olsun, herhangi bir afet durumunda tüm ekiplerimizle oradayız" dedi.

600 KİŞİYE HER AKŞAM ÇORBA VERİLDİ
Türk Kızılayı'nın adının telaffuz edildiği yerde insanların "Ben de Kızılay'a kan verdim" dediğini hatırlatan Başkan Baykalmış, "Vatandaşlarımız, ben de Kızılay'a yardım ediyorum, dediklerinde kendimizi başarılı sayacağız" yorumunda bulundu. 1.5 yıl içinde 8 mülk bağışı aldıklarını, İzmir Şubesi olarak gayrimenkul sayılarının 110'a çıktığını, oralardan elde edilen gelirle ihtiyaç sahiplerine çok sayıda yardımda bulunduklarını anlatan Baykalmış, şu bilgileri verdi:

"Aldığımız ciddi bağışlar var. Bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyorum.  Bizim yönetimin en büyük amacı, İzmirlilerin yardım bilincini oluşturmak. Bu konuda çok sıkıntı çektiğimizi söyleyemem. Çünkü İzmirliler bu konuda çok duyarlı. Pandeminin yasaklı döneminde, sokağa çıkamayan ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırdık. Projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Mesela, Bir Atkı, Bir Oyuncak projemiz kapsamında 3 bin atkı, bere, eldiven ve oyuncağı, Elazığ depreminden etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırdık. Her Akşam Bir Kap Sıcak Çorba projemizle kış aylarında 600 kişiye her akşam sıcak çorba sunduk. Kek Sat projesiyle anaokulundaki yavrularımızı devreye soktuk. Annelerinin yaptıkları kekleri satan miniklerimiz, yardımlaşma bilincine eriştiler. Bunun gibi toplam 14 projemizi hayata geçirdik. Hepsinde hayırsever vatandaşlarımızın, iş insanlarının katkısı var."

HER GÜN 100 AİLENİN KAPISI ÇALINIYOR
Her gün 100 ailenin kapısını çalarak, onların ihtiyaçlarını karşıladıklarını, 2019 yılında 1 milyon 572 bin lira tutarında yardım yaptıklarını, 149 bin 996 kişiye ulaştıklarını, 37 bin 500 kişiye gıda çeki verdiklerini kaydeden Baykalmış, sözlerini  şöyle sürdürdü: "Yaptığımız yardımları tek tek anlatmaya kalksak, zaman yetmez. Eskiden yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar, yardımlarını almak için şubeye geliyorlardı. Biz bu yönteme son verdik, yardımları ayaklarına götürüyoruz. Gıda çeki vererek, alkol ve tütün mamulü dışında istediklerini alabiliyorlar. Bazı firmalarla anlaşmalar yaptık, oralardan alışverişlerini yapıyorlar. Herkesle, tüm İzmirlilerle el ele omuz omuza mücadele ediyoruz. Mesela Roman milletvekilleri CHP'li Özcan Purçu ve AK Partili Cemal Bekle ile Roman vatandaşlarımıza gıda kolisiyle hijyen paketleri dağıttık. CHP İl Başkanı Deniz Yücel, kurumumuza kurban bağışında bulundu. Bunlar çok güzel şeyler. Eskiden 45 gönüllümüz vardı, şimdi sayıları 4 bini geçti. Hepsi ciddi eğitimlerden geçti. İzmir'de veya memleketin herhangi bir köşesinde bir afet olduğunda hepsi görev yapacak seviyeye geldi. Gönüllü ağımızı daha da genişletmek istiyoruz."

İZMİRLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU
İzmirlilerin, çok büyük teşekkürü hak ettiğini belirten Baykalmış, "Onların destekleriyle bunları başardık. İzmirlilerin destek ve yardımlarının devamını istiyoruz. İzmirlileri, fiziken de Türk Kızılayı ailesine katılmalarını arzu ediyoruz. Bağışların nereye gittiğini görsünler, dağıtımda da görev alsınlar. Pandemi nedeniyle, 2020 yılında arzulanan rakamlara ulaşamadık. 2019'da elde ettiğimiz bağış ve bağışçı rakamlarını, 2021'de ikiye katlamak istiyoruz. İzmirliler sayesinde bunu da başaracağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

 
CHP'li belediye başkanı koronavirüse yakalandı
 
Engellilere 'scooter' ile yol yardım desteği
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
huseyin aslan 7 Eylül 2020 Pazartesi 12:54

cenabı allah çalışmalarınızı eksik etmesin. tüm yardımseverlere teşekkür ediyoruz.

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 7 Eylül 2020 Pazartesi 11:15

mahallemize 25 yıl sonra kızılay geldi görüyorumki takip ediyorum sosyal medyada her sokağa insana ulaşıyorlar. tebrik ederim

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li belediye başkanı koronavirüse yakalandı
Kastamonu'ya bağlı Araç ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, ...
Çocukları telaş yaşamasın diye kendi mezarını kazdı
Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde yaşayan Halil Aykut (64), 10 yıldan buyana mezar ...
'Hangimiz daha çok seviyor' tartışması cinayetle bitti!
Konya'da iddiaya göre uyuşturucu madde kullandıktan sonra 2 çocukluk arkadaşı ...
 
İzmir'deki o mahallede moloz isyanı!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde bulunan zeytinlik araziye, kimliği belirsiz ...
MSB: İdlib'de 1 asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bugün İdlib bölgesinde teröristlerce yapılan ...
Güleda Cankel'in ailesi itiraz edecek
Isparta'da, eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen üniversiteli Güleda ...
 
Donörün eşi razı olmayınca, nakil iptal oldu
Antalya'da, organ nakli bekleyen Musa Koca'ya (60) karaciğer dokusunu ...
Karşıyaka'daki 'dolmuşçu infazı'nda ilk ifade!
İzmir'de dolmuş şoförü T.O.(25), husumetli olduğu Batuhan Çakal'ı (18) ...
Kritik görüşmenin detayları belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva