HABERLER>SAĞLIK
23 Ocak 2013 Çarşamba - 12:03

Kızılay'dan üç hastaneye çok güzel haber

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi 23 Şubat'tan itibaren Bakanlığın görevlendirmesiyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi, İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi ile Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kan ihtiyacının tümünü karşılayacak. Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, böylelikle sorumluluklarındaki hastane sayısının 155’e yükseldiğini söyleyerek herkesi kan vermeye davet etti.

Kızılay dan üç hastaneye çok güzel haber

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi, 'Güvenli Kan Temini Programı' kapsamında sorumluluk sahasında bulunan ve kan ihtiyacının tümünü karşıladığı hastane sayısını artırdı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan görevlendirme ile 23 Şubat'tan itibaren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi, İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi ile Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tüm kan ihtiyacı Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi tarafından karşılanacak.

Düzenlenen toplantıda konuşan Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, "Merkez olarak yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, 2012 yılında, sorumluluk sahamızda bulunan 152 kan kullanan hastanenin kan ihtiyacının tamamı tarafımızdan karşılandı. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı görevlendirme sonunda ise 23 Şubat 2013'ten itibaren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi, İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi ile Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tüm kan ihtiyacını karşılayacağız. Böylece sorumluluk sahamızdaki hastane sayısı 155 olacak" diye konuştu.

Bunun kademeli bir geçiş olacağı bilgisini veren Gök, "Bu 3 hastane, kanla ilgili birimlerini 23 Şubat tarihinde, hemen kapatmayacak. Bu hastanelerin, ihtiyacın karşılanıp karşılanmayacağına dair kaygıları vardı. Ancak, biz yaptığımız görüşmelerle kendilerine durumu anlatıyoruz. Biz, stoğumuzdaki kanları haftanın belli günleri onlara gönderceğiz. Böylece bizim verdiğimiz kan sayısı kadar hasta, kan aramayacak" diye konuştu.

Daha önce de benzer kaygılarla karşılaştıklarını ifade eden Gök, bu kaygıları taşıyan hastanelerde üç ay içinde tüm kan ihtiyacının karşıladığını ve bu kaygının giderildiğini vurguladı.
 
İHTİYAÇ ARTIYOR
Sorumluluk sahasındaki hastane sayısının artmasıyla birlikte ihtiyaç duyulan bağış miktarının daha da arttığını vurgulayan Gök, "Bu üç hastanemizle birlikte bölgede ihtiyaç duyulan miktar daha da arttı. Şu anda 61 bin 249 ünite kana ihtiyacımız var. Aslında bu sorun, sorumluluk sahamız içinde sadece İzmir'de yaşanıyor; diğer kentlerimizde değil. İzmir kendi kan sorununu çözemedi. Sıkıntı da burada" diye konuştu.

Kamu kurum ve kuruluşlarının eğitim için izin vermesi ve Sivil Toplum Kuruluşları(STK)'nın kan bağışı faaliyeti yürütmesi durumunda kan ihtiyacının karşılanabileceğini vurgulayan Gök, kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'deki kadın kan bağışçısı oranının da çok düşük olduğunu vurgulayan Gök, "Bu rakam şu anda yüzde 6 seviyesinde. Kadınlarımızdan istediğimiz desteği alamıyoruz. Bu üç hastanemizin kan ihtiyacının karşılanması noktasında kadınlarımızdan destek istiyoruz" şeklinde konuştu.  

Toplantıda kan bağışı ve meslek gruplarıyla ilgili bilgiler de veren Gök, Ege Bölgesi'nde en az kan veren meslek gruplarının sağlık çalışanları ile adliye personeli olduğunu söyledi. Gök, bunun incelenmesi gereken sosyolojik bir vaka olduğuna dikkat çekti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Orhan Yılmaz 23 Ocak 2013 Çarşamba 16:02

Bizim halkımız yardımseverdir,darda kalana yardım eder ama kimse gidip kendi kendine kan vermez.En doğruzu Kızılay'ın Genelkurmay ile devamlı sürecek bir anlaşma yapıp silah altındaki erlerden bu ihtiyaç devamlı temin edilebilir.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ertesi gün' satışlarında patlama
Türkiye’de 2012 yılında doğum kontrol hapı satışları kutu bazında yüzde ...
Annelere süt artırma tüyoları
Emziren annelerin en çok korktuğu konulardan biri de sütlerinin kesilmesi ...
Erkeklerin spermleri alarm veriyor!
İspanya'da yapılan bir araştırmada erkeklerde sperm kalitesinin son on ...
 
Türkiye'de bir ilk: Tek delikten rahim alındı
Türkiye’de ilk kez uygulanan Single Part(Tek Delikten rahim alınması) ...
Ekmekte kepek oranı yüzde 65'e çıkıyor
En temel gıda maddesi ve sofraların vazgeçilmezi olan beyaz ekmekteki ...
Beyaz ekmek sofradan kalksın mı/Neden?
Başbakan Erdoğan’ın hafta arasında israfı önleme kampanyası töreninde ...
 
Balığın tadını kaçıran iddia!
Sağlık için haftada 1 öğün tüketilmesi önerilen balıklara zehir karıştı. ...
Hamile olan bu testleri mutlaka yaptırmalı!
Bir asır önce temelleri oluşturulan gebelik takibi, hem annenin hem de ...
'E-Reçete'de sorunlar bitmiyor: Altyapı yetmiyor
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)'nın öncelikle kaçak ve suistimalleri önlemek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva