HABERLER>GÜNCEL
31 Ocak 2020 Cuma - 10:59

Kızılay'dan İzmir'de Elazığlı depremzedeler için seferberlik

Türk Kızılayı İzmir Şubesi Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, Elazığ depremi sonrası seferberlik ilan ettiklerini belirterek, ihtiyaç sahibi afetzedeler için bağış yapmak isteyenlerin, şubelerine ulaşabileceğini söyledi. Baykalmış, bağışların deprem bölgesine ulaştırılacağını belirtti. 

Kızılay dan İzmir de Elazığlı depremzedeler için seferberlik

Elazığ ve Malatya başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen 6.8 büyüklüğündeki depremin yaraları hızla sarılıyor. Depremden sonra Türk Kızılayı olarak seferberlik ilan ettiklerini söyleyen İzmir Şubesi Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, yaklaşık 2 bin 500 çadır, 5 bin 500 yatak ve 16 bin battaniyeyi deprem bölgesine ulaştırdıklarını söyledi. Bölgedeki ihtiyaç listelerini belirlediklerini anlatan Baykalmış, gıda yardımlarında halkın Kızılay aracılığıyla bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmalarını istedi. Baykalmış "Yaklaşık 2 bin 500 çadır, 5 bin 500 yatak ve 16 bin battaniyeyi deprem bölgesine ulaştırdık. Aynı zamanda 4 mobil mutfağı ve 2 sahra mutfağıyla bölgede afetten zarar görmüş olan vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçtik. Bu çalışmalar doğrultusunda Elazığ'da yaklaşık 10 bin, Malatya'da ise 5 bin vatandaşımıza günde 3 öğün yemek çıkıyor. 19 TIR ile bölge içerisindeki ihtiyaçların sevk, idare ve lojistiği yapılıyor. 7 tane ikram aracımızla bölge halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına Kızılay'dan arkadaşlarımız sahada hazır bulunuyor" dedi.



Depremin ilk anından itibaren şubeye gelen bağışların ekipler tarafından kontrol edilerek, tasnif edildiğini belirten İzmir Şube Başkanı Baykalmış, malzemelerin bu hafta içinde 3 deprem bölgesine sevk edileceğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Hepimizi üzen deprem sonrasında Göztepe Spor Kulübü'nden bizlere gelen çağrı ile birlikte Göztepe- Beşiktaş müsabakasında stadyum dışarısında kurduğumuz çadırlarda taraftarlardan toplamış olduğumuz atkı, bere, eldiven ve oyuncakları depremden etkilenen kardeşlerimize götürerek soğuktan korunmalarını sağlayacağız. Kuru bakliyat olarak pirinç, bulgur, kuru fasulye, nohut, mercimek, şeker, un, salça, sıvı yağ gibi ürünlere oradaki ihtiyaç sahipleri için kurulan mutfaklarda kullanılmak üzere ihtiyacımız var. Bununla birlikte temizlik hijyen seti ihtiyacımız fazlasıyla bulunmaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak adına da battaniye, yastık, yorgan, vatandaşlarımızın giysi ihtiyaçlarını karşılamak adına da kazak, mont, kaban, çizme gibi bağışları da şubelerimiz aracılığıyla kabul ediyoruz. Türk Kızılay İzmir Şubesi'ne bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız 0232 421 47 90 numaralı telefon numarasıyla bizlere ulaşarak bağışlarını deprem bölgesine ulaştırmak adına bizlere bağışlayabilirler. İnşallah deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan bu malzemeleri de en kısa sürede tamamlayarak, kardeşlerimizin acılarına ortak olup, kederlerini hafifleteceğimize inanıyoruz." (DHA)

 
'11 bin yolcu tarandı, virüs yok!'
 
En çok bilinen marka: Folkart
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in ilçe ilçe deprem raporu: Hangi bölgeler riskli? Hangi bölgeler sağlam?
İzmir'in ilçe ilçe deprem raporu: Hangi bölgeler riskli? Hangi bölgeler sağlam?
Ölüm yolculuğu Dikili'de son buldu!
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince ...
Mehmet KARABEL yazdı... Namert komşu!
Mehmet KARABEL yazdı... Namert komşu!
 
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!
Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletildiği belirtilen bir maden ...
Ergenekon Davası'nın gizli tanığı ölü bulundu
Ergenekon Kumpas davasında tutuklanan daha sonra gizli tanıklık yaparak ...
THY, Çin seferlerini durdurdu!
Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, Çin'de Pekin, Guangzhou, ...
 
Korkunç son! Tartıştığı iki kadın tarafından yakılarak öldürüldü
Mersin'in Anamur ilçesinde, tartıştığı kadınlar İ.T. ve S.A. tarafından ...
Ergenekon davasının gizli tanığı ölü bulundu
Ergenekon davasında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve ...
Yunanistan Başkonsolosluğu'na siyah çelenk bıraktılar
Aralarında eski milli futbolcu Tanju Çolak ve eski manken-oyuncu Şenol ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva