HABERLER>GÜNCEL
14 Aralık 2019 Cumartesi - 14:16

Kız kardeşlerin katil zanlısı hakim karşısında

Çiğli'de öldürülen Habibe Çevik ve kız kardeşi Fatma Akta'nın duruşmasının ardından CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Hukuk Komisyonu basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kız kardeşlerin katil zanlısı hakim karşısında

Çiğli'de öldürülen Habibe Çevik ve kız kardeşi Fatma Akta'nın duruşması Karşıyaka Adliyesi'nde görüldü. Sanığın Göksel Sağlam'ın avukatı hasta olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadı. Mahkeme Heyeti sanık Göksel Sağlam’ın yargılanmasına ve davanın 16 Ocak tarihinde yeniden görülmesine karar verdi. Duruşma sonrası mevcut dava üzerinden Kadın Cinayetlerini protesto eden Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri İzmir İl Hukuk Komisyonu basın açıklaması gerçekleştirdi.

Duruşma sonrası CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri Hukuk Komisyonu tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada konuşan Hukuk Komisyonu üyesi Avukat Beyzanur Bektaş uygulanan yasalar hakkında bilgi vererek herkesi yasaların uygulanmasını sağlamak amacıyla mücadele etmeye çağırdı. 

KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR
Kadın cinayetlerinin de politik olduğunu vurgulayan Beyzanur Bektaş, “Uluslar güvenliklerini sağlamak amacıyla devleti kurmuşlardır. Ancak sürekli artan kadına şiddet olayları göstermektedir ki; failler güçlerini yaptırımların yetersizliğinden ve iktidarın olaylara seyirci kalışından almaktadır.” diye konuştu. “Siyasal iktidarın yaklaşımı, kadın cinayetlerini önlemekten ziyade, “erkek egemen sosyal iktidar dili” oluşturarak yeni faillere ve yeni olaylara zemin hazırlamaktadır. O halde kadın cinayetleri politiktir” diyerek devam eden Bektaş,görülen dava hakkında da bilgi verdi.

Son olarak çağrıda bulunan Bektaş, “Anne babalar burada size de büyük bir görev düşüyor. Çocuklarınızı cinsiyetçi yaklaşımdam uzak tutup,kadınlara saygı duymayı öğretin. AİHS’de yer alan temel hak Yaşam Hakkıdır. Sokak ortasında,evimizin önünde,eğitim alanlarında,parklarda;sevgilimiz,kocamız,aile bireyimiz ya da hiç tanımadığımız bir psikopat tarafından öldürülmek istemiyoruz. Biz kadınlar mini etek de giyeceğiz, kahkaha da atacağız, gece geç vakitte eve de döneceğiz. Sorgulamak kimsenin haddine değildir” açıklamasını yaptı.

Basın açıklaması esnasında konuşan CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri Başkanı Avukat Kemal Ozan Uyan, “Bugün bu açıklamaya katılmanın Cumhuriyet Halk Partili olmaktan ziyade insanlık görevimiz olduğunu hisseden ve gözeten gencecik yürekleriz. Şunu çok iyi biliyoruz ki Kadın Cinayetleri politiktir. Bugün sayıca az olsak da kalabalığız. Gönlü burada olan nice yol arkadaşımız var. Kadın erkek ayrımı yapan zihniyetler yok olmaya mahkumdur. Kadınlar bu ülkenin bu dünyanın en değerli varlıklarıdır. Ancak şuanki iktidar bunu anlamamakta direnmeye devame etmektedir” dedi.

KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ
Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında sonuna kadar duracaklarını bildiren Başkan Uyan, ”Kadınlar bu ülkede en zor durumda olanlardır. İstanbul Sözleşmesini insanlara anlatmak ve uygulamak zorundayız. Bir insanın erkek olması kadından üstün olduğu anlamına gelmez. Kadın ve erkek doğdukları andan itibaren eşittir ve insan olmanın getirdiği hakları kullanmak durumundadır. Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız. Nerede kadına yönelik taciz,tecavüz,istismar ne olursa kadınların yanında olacağız. Kınık’tan bergamaya İzmirin her karışında; nerede kadına zulüm eden varsa karşısında İzmirin aslanlar gibi gençlerini bulacaklardır" diye konuştu.

 
Bakan Akar'dan Libya mutabakatı görüşmesi
 
CHP İzmir’de o ilçe başkanı tenzili rütbeye aday!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sessiz olun' diyen doktora saldırı!
Trabzon'da bir devlet hastanesinde iddiaya göre sessiz olmalarını yönünde ...
Satın aldığı otomobil kâbusu oldu: Uyuyamıyorum!
Antalya'da site görevlisi Osman Erdoğan'ın (31) satın aldığı otomobile, ...
Yolcu otobüsü kaza yaptı: Aynı aileden 3 ölü
Kırşehir'de yolcu otobüsüyle çarpışan otomobilin çarpışması sonucu Akçakent ...
 
'Sosyal Konut Projesi'nin detayları belli oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı '100 bin sosyal konut ...
TESK'ten "sahte Milli Piyango bileti" uyarısı!
TESK Başkanı sahte yılbaşı Milli Piyango bileti konusunda vatandaşları ...
İzmir İtfaiyesi 11 ayda 40 bin ihbara cevap verdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin başı, ...
 
'Şırınga Çikolata'da 10 kuruşluk ihmal
Ankara ve Diyarbakır'da okul kantininde satılan şırınga çikolatanın neden ...
Çeşmeli aile kaza kurbanı
Çeşme'den Afyonkarahisar'a giden Çolak aileinden 4 kişi Emirdağ yolu'nda ...
İzmir'de 'Kumar-Sen' baskını! 101 kişiye işlem
 Bornova ilçesinde bir sendika binasında kumar oynadığı tespit edilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva