HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Haziran 2015 Perşembe - 09:12

Kıyı tasarımında yeni hamle: Bostanlı rüyası!

Kıyı düzenleme çalışmaları kapsamında Bayraklı sahil şeridinin uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi ve çevresi için de 30 Haziran tarihinde yapım ihalesine çıkıyor. Projede, bölgenin çehresini değiştirecek pek çok yenilik yer alıyor.

Kıyı tasarımında yeni hamle: Bostanlı rüyası!

İzmirliler’in denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez’i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen “İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında sıra Mavişehir-Alaybey Tersanesi arasındaki sahil şeridindeki ilk uygulama alanı olan Bostanlı Deresi ve yakın çevresine geldi. Uygulama projelerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, projenin birinci etabı için 30 Haziran 2015’te yapım ihalesi gerçekleştirecek. İhalenin sonuçlandırılmasının ardından yapım çalışmalarına hemen başlanacak. Proje 1 yılda tamamlanacak.     

Bostanlı’da yapılacak düzenleme ile Karşıyaka sahilindeki mevcut kıyı kullanım kültürünü destekleyecek şekilde mekan kalitesinin artırılması, yaya ve bisikletliler için kıyı boyunca kesintisiz ve engelsiz dolaşımın sağlanması, yeni aktiviteler ile kıyı kullanımının desteklenmesi hedefleniyor.


 
GÜNBATIMI KEYFİ İÇİN…
İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Bostanlı Deresi üzerinde, yaya sürekliliğini sağlayacak ahşap-çelik yeni bir yaya köprüsü kuracak. Vatandaşlar bu köprünün üzerine oturup denizi de seyredebilecek. Her yaş grubunun ve engelli çocukların da kullanımına uygun modern bir çocuk parkı yapılacak. Parkta çim tepeler, tepelerden inen kaydıraklar, teleferik oyun grubu, ipli tırmanma, trambolin, denge elemanları, farklı modellerde salıncaklar, engelli salıncağı, tahteravalli ve oturma grupları yer alacak. Bostanlı Balıkçı Barınağı tarafına ahşap günbatımı platformları yapılacak ve wi-fi erişimi kullanıma sunulacak.  Bu alanda suni bir tepe oluşturularak ağaçlandırılacak ve gölgeli, ağaç altında ahşap platformların ve şezlongların olduğu, günbatımının izlenebileceği sakin bir dinlenme-buluşma alanı yaratılacak.


 
DEREYE YÜZER PLATFORM
Dere boyunca gelen mevcut yaya aksı ahşap bir yaya yoluna dönüşerek doğrudan kıyıya bağlanacak. Bu bağlantı üzerinde bir pergole, altında oturma birimleri ve kendini temizleyen taşınabilir otomatik şehir tuvaleti yer alacak. Bostanlı deresi içine yüzer bir platform (ponton) yapılacak. Bisiklet yolu Mavişehir yönüne doğru yenilenecek. Mevcut “Bisim” park alanı büyüyecek; kıyı hattında beğeni gören bisiklet parklarının kullanımına bu bölgede de devam edilecek. Kauçuk bir koşu yolu yapılarak vatandaşlara sağlıklı spor imkanı yaratılacak. Kıyı boyunca geniş, rahat ve engelli kullanımına uygun bir yaya yolu oluşturulacak. Deniz kenarındaki taş tahkimat yenilenecek. Yaya yolu boyunca kent mobilyaları, bitkisel peyzaj, genel ve dekoratif aydınlatmalar olacak. Fıskiyeli bir havuz ve küçük etkinliklere imkan veren bir meydan oluşturulacak. Rekreasyon alanına piknik masaları, masa tenisi ve satranç masaları ile oturma birimleri yerleştirilerek yeni kullanım olanakları yaratılacak.
İlk uygulama alanını takip edecek ikinci uygulama ise Mavişehir yönüne doğru kıyı boyunca devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında  bugüne kadar Pasaport, Konak Pier - Karataş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arasındaki kıyılar düzenlendi. Turan ile Yeni Kent Merkezi arasında uzanan 8 kilometrelik kıyı şeridinin ilk etabı için de  uygulama projeleri tamamlandı.

 
Soma’da 12 yaşındaki çocuğu polisten kurtaran öğretmen sürüldü!
 
Başkan Eskiyörük dünyaya kooperatifçiliği anlatacak
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Haziran 2015 Cuma 14:58

Deniz kenarı olupta sahil yolu, kordonu ve vapur iskelesi olmayan tek ilçe Çiğli yine pas geçilmiş.

Yorumu oyla      12      5  
12 Haziran 2015 Cuma 08:51

tabı yaa butun hızmetler kıyı serıdıne. hakkım haram olsun sızlere .

Yorumu oyla      12      6  
11 Haziran 2015 Perşembe 19:27

mavişehir iskelesi için ÇED raporu gelmesi gerekiyor. 2 yıldır beklenen rapor.

Yorumu oyla      13      5  
ercan 11 Haziran 2015 Perşembe 18:48

güzelyalı karataş arası farklı bir proje olduğu haberleri defalarca çıktı.Alt geçit yapılarak trafik aşağıya alınacak Üst taraf yeşil alan olacak.Geçenlerde başka bir gazetenin ege ekinde o bölgenin ihalesinin kiklik olduğunu yazdı.Gecikmesi de o yüzden.Ergeç orası olacak.Aşığıda uazdım zaten.Neyin gerçeğini değiştiriyoruz anlamadım gitti.Bir de projenin kısım kısım ihaleye açılcağını daha önce açıklamışlardı

Yorumu oyla      13      6  
smyrnoff 11 Haziran 2015 Perşembe 17:50

ERcan isimli arkadaşım . Konak karataş arası yapılsa bile sahilin en yogun kullanıldıgı Güzelyalı karataş hatının yapılmadıgı sadece mavi bir çizgi ile bisiklet yolu ayrıldıgı gerçegini degiştirmiyor.

Yorumu oyla      16      7  
Kemal Demirağlı 11 Haziran 2015 Perşembe 17:40

1- Mavişehir iskelesi için Aziz Başkan da Binali Yıldırım da söz verdi. Ne oldu? 2- Yıkılan Tansaş binası için proje nedir? Benim önerim Fuardaki gibi altını otopark üstünü yeşil alan yapınız.

Yorumu oyla      13      5  
ercan 11 Haziran 2015 Perşembe 16:28

kyncozsy rumuzlu arkadaş sadece güzelyalı üçkuyular bölgesi yapıldı demiş Yanılıyor.Konak karataş arasıda yaoıldı.Karataş göztepe vapur isklesi arasında büyük bir proje var.Bir alt geçit yapılıp üstü yeşil alan yapılacak.Fakat orası kik lik oldu .Şu an beklemede.Bayraklı olan bölge içinde ihaleye çıkıldığını hatırlatayım.Siz bir yeri bitirip bir yere başlayım derseniz on senede bitiremezsiniz.Bölge bölge ihaleye çıkartılıyor.İşin doğrusu bu.Bir kişi tüm kıyıyı üstlenmiyor.

Yorumu oyla      14      10  
ercan 11 Haziran 2015 Perşembe 16:13

yapılan düznlemeyle göztepe vapur isklesinin olduğu bölgeye 2 tuvalet kondu.tuvaletler her kullanımdan sonra otomatik olarak kendini temizliyor.Kıyı projesinde bu tuvalaetler öngorülüyor zaten

Yorumu oyla      13      5  
MEHMET 11 Haziran 2015 Perşembe 16:10

KARŞIYAKA BOSTANLI DAN MI OLUŞUYOR.?Karşıyaka da Tersane,Alaybey , İskele ve ilerisi de var.Oraların rezalet durumunu gören yok mu ?

Yorumu oyla      16      7  
Yorgun demokrat 11 Haziran 2015 Perşembe 16:04

Güzelyalı tarafı super oldu da sıra bostanlıya mı geldi? Mavişehir de nufus yogunluguna bakıp mavişehire ulaşım için iskele yapılması gerekir. Bunlar göz boyama

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESHOT'tan flaş hamle: İzmir'de bilet dönemine dönüş
ESHOT Kentkart ihalesi sonrası yaşanan sistem krizinin ardından ücretsiz ...
Büyükşehir’le bakanlık aynı arazide ikinci kez karşı karşıya
İzmir Büyükşehir Belediyesi mera alanını resmi tesis alanına çevirdiği ...
Seferihisar’da kadınlar sahneye çıkıyor
Seferihisar Belediyesi tarafından 9-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenen6. ...
 
Çiğli'de el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı
Çiğli Belediyesi kursiyerleri hazırladıkları el sanatları sergisiyle yine ...
Flaş! Gaziemir’de deprem: Başkan herkesi görevden aldı
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol genel seçimden 3 gün sonra şok bir karara ...
7 bin 500 Bucalı çocuk yüzme öğrenecek
Çocukları yaz tatilinde sporla buluşturmayı amaçlayan Buca Belediyesi ...
 
'Sakin şehir'de gençlere Avrupa kapısı
Seferihisar Belediyesi Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH/EVS) gönderen kuruluş ...
Karşıyaka'nın drama kursiyerleri profesyonellere taş çıkarttı
Karşıyaka Belediyesi tarafından Ahmet Priştina Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ...
Karabağlar’da yöresel yemekler yarıştı
Karabağlar Belediyesi tarafından “Semt Merkezleri Yıl Sonu Şenliği” etkinlikleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva