HABERLER>SAĞLIK
14 Ekim 2015 Çarşamba - 10:29

Kış öncesi cilt bakımına dikkat!

Kış öncesi sağlık ve güzellik için cilt bakımı yapılmasının önemli olduğunu belirten Korel Termal Hotel SPA Müdürü Sultan Keskin, cilt bakımıyla yaz mevsiminde oluşan cilt kuruması ve güneş lekelerinden kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Kış öncesi cilt bakımına dikkat!

Cildin güneşten korunmasının önemini anlatan Korel Termal Hotel SPA Müdürü Sultan Keskin, yaz mevsiminin sonu ile birlikte ciltlerin kışa hazırlık amacıyla temizlenmesi gerektiğini aktardı. Aylık bakımlarla herkesin sağlıklı ve genç bir cilde sahip olabileceğini kaydeden Sultan Keskin, "Özellikle kışa girerken cilt bakımı yaptırmanın faydalarından biri yaz mevsiminde oluşan cilt kuruması ve güneş lekeleri gibi problemlerin temizlenmesidir. Cilt bakımını günlük, haftalık ve aylık bakımlar olarak sınıflandırmak mümkün. Cilt günlük olarak tonik, nemlendirme ve göz kremine ihtiyaç duymaktadır. Haftalık olarak ise peeling ve maske yapılması cildi sağlıklı tutacaktır. Aylık cilt bakımları ise biraz daha kapsamlı uygulamalar" dedi.
 
'YAZ ÖNCESİ BAKIM GÜNEŞ LEKESİNDEN KORUR'
Cilt bakımı öncesi cilt analizinin önemine değinen Sultan Keskin, ciltlerin tiplerine göre kuru, karma, hassas ve problemli olarak ayrıldığını vurguladı. Cilt bakımlarının cilt tipine uygun olarak yapılmasının sağlıklı olduğu ve yarar sağlayacağına dikkati çeken Keskin, "Yaz başında yapılan bakım güneş lekelerinin daha az olmasını sağlar. Yaz mevsiminde de dikkatli olmak gerekiyor. 50 faktör ve üzeri faktörlü güneş kremleri kullandığımızda cildimizi güneşin zararlı ışınlarından korumuş oluyoruz. Günlük olarak nemlendirici ve güneşten koruyucu kullandığımızda son derece lekesiz bir ciltle karşılaşabiliriz. Ancak buna rağmen cildimiz yaz boyunca güneş lekeleri ile ya da kurumuşsa iyi bir bakımla bunlardan kurtulabiliriz. Aynı zamanda aylık bir bakım cildin sağlıklı ve kış mevsiminin zor şartlarına da hazır olmasını sağlayacaktır" diye konuştu.
 
'CİLDİN TEMİZ TUTULMASI ÖNEMLİ'
Kış mevsimine girmeden önce yapılan cilt bakımının yazın etkilerinden kurtulmanın yanı sıra soğuk havalarda oluşacak bronzlanma, kılcal damar kanaması ve kuruma gibi sorunların önüne geçeğini anlatan Sultan Keskin, kış mevsiminde yoğun su bazlı nemlendiriciler kullanarak cildin temiz tutulmasının sağlık açısından yararlı olduğunu belirtti. Maskelerle oluşmuş kuruluğun nemlendirilerek giderilmesinin mümkün olduğunu kaydeden Keskin, bu yöntemle kırışıklıkların da tedavisinin yapıldığını belirtti.
 
KLASİK BAKIM NASIL YAPILIYOR
Düzenli cilt bakımının genç ve temiz bir cilt için olmazsa olmaz olduğunu da anlatan Sultan Keskin, bakımların uzmanlarca yapılması gerektiğini aktardı. Profesyonel ürünler ve uzman estetiysen ekiple gerçekleştirilen klasik bir bakımda cildin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Keskin, şöyle dedi: "Bir saatlik uygulamada ilk olarak cilt tipine uygun olan temizleme ürünü ile cilt temizleniyor. Daha sonra cilt peeling ile ölü deriden arındırılıp, gözenekler açılıyor. Buhar uygulaması ile gözenekler açılıyor. Siyah nokta temizle çalışmasının ardından nem, kırışık veya gözenek sıkılaştırıcı maskelerden cilde uygun olanla maske yapılıyor. Bekleme sürecinin ardından cilt bir kez daha temizlenip, uygun vitaminler veriliyor. Masajıyla ve nemlendirmeyle cilt tazelenmiş ve yenilenmiş oluyor."
 

 
AK Partili Hotar’dan Kordon çıkarması
 
Ankara saldırısı öncesi paylaşıma 2 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamilelere sonbahar uyarısı
Kadın için doğal fizyolojik bir olay olan gebelik, beslenme konusunda ...
CBÜ'deki kök hücre başarısı yüzleri güldürdü
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde başlayan ...
İntihar grafiği yükseliyor: Her yüz bin kişiden…
Türkiye'de son 50 yıldır intihar olayları artma eğilimindeyken uzmanlar, ...
 
Kayınvalidesi için ameliyat masasına yattı
Hepatit B'ye bağlı karaciğer sirozu nedeniyle nakil kararı alınan Uşaklı ...
Beyindeki tümör, burundan girilerek alındı
Denizli'de 47 yaşındaki Kadriye Bacaklı'nın beyninin alt kısmındaki tümör, ...
Kilo vermede insülin direnci paradoksu!
İzmir Kent Hastanesi Endokrinoloji uzmanlarından Prof. Dr. Mitat Bahçeci, ...
 
Geç uyuyanlara kötü haber!
Bugüne kadar yapılan yüzlerce bilimsel çalışma net ve açık olarak şunu ...
Yaşam bileklikleri farkındalık yaratacak
Sağlık Kalite Derneği tarafından geliştirilen Yaşam Bileklikleri’nin kullanımını ...
Kansere tek hapla tedavi
Hematolog Prof. Fevzi Altuntaş, löseminin artık diyabet, hipertansiyon ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva