HABERLER>GÜNCEL
18 Eylül 2019 Çarşamba - 09:27

Kırmızıda durmayan araç Meril'i öldürmüştü: En üst sınırdan ceza geldi!

Kırmızıda geçerek ODTÜ'lü Meril Çiğdem Durmuş'un ölümüne yol açan sürücüyü mahkeme örnek bir kararla cezalandırdı. Mahkemenin ısrarı, Yargıtay'ın kararı onaması, sürücünün 3-5 yıl cezayla kurtulmasını önledi.

Kırmızıda durmayan araç Meril i öldürmüştü: En üst sınırdan ceza geldi!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Meril Çiğdem Durmuş'a (22), bisikletiyle giderken kırmızı ışık ihlali yaparak çarparak ölümüne neden olan sürücü Haydar Ayas, 6 yıl süren yargılama sonucunda 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayas, önceki gün tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konuldu.

Amerika'da eğitim görme hayalleri kuran Meril Çiğdem Durmuş. Temmuz 2013 tarihinde Çankaya Çayyolu'nda bisikletiyle yaya yolundan geçerken özel bir şirkette şoför olarak çalışan Haydar Ayas yönetimindeki aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

ANNE ÜZÜNTÜDEN İNTİHAR ETMİŞTİ

Olay yeri tutanağında, sürücü Ayas'ın Meril'in bisikletine yaya bandı üzerinde çarptığı belirtildi. Gözaltına alınan sürücü, tutuksu yargılanmak üzere serbest bırakıdı. Adli Tıp Kurumu'nun raporunda, kırmızı ışıkta geçtiği belirtiler sürücü kusurlu bulundu.

Bu süreç devam ederken kızının acısına dayanamayan anne Meral Durmuş, olaydan 8 ay sonra intihar etti. Anne Durmuş, Karşıyaka mezarlığında kızının yanında toprağa verildi.

Davanın görüldüğü Ankara 15. Asliye Ceza Mahkemesi, emsal teşkil edecek bir karar imza attı. Mahkeme, sürücü Haydar Ayas'ın, "taksirli olarak ölüme neden olmaktan 6 yıl, bilinçli taksir nedeniyle de cezanın yarı oranında artırılara 9 yıl ile cezalandırılmasına" karar verdi. Sürücüye en üst sınırdan ceza veren mahkeme, indirim hükümlerini de uygulamadı. Ayas ehliyetine de mahkeme kararıyla 3 yıl el konuldu. Tutuksuz yargılanan sürücü Ayas, mahkemen kararını temyize götürdü.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, sürücüye verilen 9 yıllık cezayı yüksek bularak kararı bozdu. Yargıtay'ın bozma kararına rağmen Ankara 15. Asliye Ceza Mahkemesi ilk verdiği kararında direndi. Sürücü Haydar Ayas'ın tekrar temyiz başvurusu üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı "onama" istekli olarak dosyayı, Yargıtay Birinci Başkanlığı'na, oradan da Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gönderildi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, dosyayı yeniden yerel mahkeme kararını bozan Yargıtay 12. Ceza Dairesine iletti. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, verdiği bozma kararını yerinde bularak, dosyayı Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gönderdi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, yerel mahkeme olan Ankara 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararını oy çokluğu ile onadı. Böylece sürücü Haydar Ayas'a verilen 9 yıl hapis cezası kesinleşti. Cezanın infazı için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurulması üzerine tutuksuz yargılanan sürücü Ayas, önceki gün tutuklanarak Sincan Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

"RUHUNU AZ DA OLSA RAHATLATMIŞTIR"

Meril Çiğdem'in amcası Bayram Durmuş, “Bu karar sevgili kızımız Meril'i geri getirmeyecek elbette ama eminiz ki canını sebepsiz alan sürücüye verilen ceza, ruhunu az da olsa rahatlatmıştır. Bu karar tüm sürücülerde yayalara, bisikletlilere, motorsikletlilere, diğer araçlara karşı daha dikkatli olma bilincini arttıracaksa tesellimiz bu olacaktır. Ölümlü trafik kazalarında hafifletici sebeplere sığınılarak genellikle 3-5 yıl arasında ceza verilmektedir. Oysa cezanın ağırlığının suç işlemeyi önemli ölçüde gerilettiğini biliyoruz. Bu ceza örnek ve emsal olacak bir karar" dedi.(NTV)

 
Sosyal medyada bu mesajı paylaşmıştı, yakalandı!
 
İzmir'de gazino kültürü yeniden başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal medyada bu mesajı paylaşmıştı, yakalandı!
Konya Valiliği, bir kağıda Arapça 'Halife Ebu Bekir el Bağdadiye hediye. ...
111 astsubay hakkında tutuklama!
FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına ...
O polis hakkında tahliye kararı!
Ömer Barış Topkara’nın öldürülmesine ilişkin yargılanan polis memuru H.D.S. tahliye edildi.
 
Hakkari'de 2 terörist etkisiz hale getirildi
Hakkari'de gerçekleştirilen operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.
Alman vatandaşı şarkıcıya, Cumhurbaşkanı'na hakaretten hapis!
Edirne'de HDP'nin seçim çalışmalarına katılmak için gelen ve terör örgütü ...
Pitbull besleyen kişiye 23 bin 406 lira ceza
Van'ın İpekyolu ilçesinde tehlikeli köpek ırkları arasında yer alan "pitbull" ...
 
Oktar kendini böyle savundu: Kadınlarla olan ilişkim...
Adnan Oktar, ilk kez hakim karşısına çıktığı davada İngiliz derin devletinin ...
Afrin'de terör operasyonu: 9 gözaltı!
Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet birimlerinin Suriye'nin Afrin ilçesinde ...
Şortlu kıza hakaret cezası belli oldu!
İstanbul Pendik'te minibüste yolculuk yaparken şort giydiği için tokat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva