HABERLER>GÜNCEL
1 Şubat 2019 Cuma - 20:19

Kiraz, 'Veteriner Fakültesi'ne kavuştu

Dokuz Eylül Üniversitesi Kiraz Veteriner Fakültesi bugün düzenlene törenle açıldı.

Kiraz,  Veteriner Fakültesi ne kavuştu

Yüksek Öğretim Kurulu, geçen 6 Haziran'da İzmir'in Kiraz ilçesinde Veteriner Fakültesi kurulması için onay verdi. Fakülte için uygun yer arayışına girildi. Yeni yapılan Kiraz Belediye Hizmet Binası, fakülte binası için uygun bulundu. Bunun üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ile bir araya gelen AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar bu konuyu görüştü. Özçınar, babası Durmuş Özçınar'ın hayali olan Veteriner Fakültesi'nin ilçeye kazandırılması için, Belediye Hizmet Binası'nın Veteriner Fakültesi için tahsis edilmesine onay verdi. Bunun için Belediye Meclisi'nden karar alındı. Ardından da imzalanan protokelle, Belediye Hizmet Binası, Veteriner Fakültesi için tahsis edildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Veteriner Fakültesi bugün düzenlene törenle açıldı. Törene Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak, Kiraz İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Nazmi Dinçer, Kiraz İlçe Emniyet Müdürü Ömüray Bozkurt, AK Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asuman Özen ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, "Biz göreve geldiğimiz günden itibaren en önemli projelerimizden biri ilçemizde bir Veteriner Fakültesi açılmasıydı. Bir eğitimci olarak canıgönülden burası için neler yapabileceğimizi düşünürken, herkes canla başla çalışmaya başladı.
Aslında bu fakültenin ilçemizi de açılması çok büyük bir emeğin, çok büyük bir fedakarlığın ortaya çıkışıdır. Bu anlamda, Kiraz'daki tüm hemşerilerim dahil olmak üzere bugüne kadar emeği geçen herkese, personelimize, üniversitemizde çalışan tüm ekibimize teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti eski milletvekili olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'a da ayrıca teşekkür eden Belediye Başkanı Özçınar, "Bu işe ilk başladığımızda, en büyük emek onundur. Kendisi bizim için vekilden öte Kiraz'ın bir ablasıydı. Her zaman sahip çıkan biriydi. Ve babamın Veterilerlik Fakültesi açılması gibi bir projesi vardı. Gerçekten çok istemiştim. Babam için hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum" diyerek konuştu, ardında duygulandı. Duygulanan Özçınar'ı Rektör Prof. Dr. Hotar teselli etti.
'VETERİNER FAKÜLTEMİZ İZMİR'DE BİR İLK'
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar da konuşmasında, "Bu Veteriner Fakültemiz, İzmir'de bir ilk, Türkiye'de ise 22'nci. İzmir'de bir ilk olan bu fakültemizi önce Allah'a, sonra sizlere emanet ediyoruz. Biz bu yola inanarak çıktık. Bunun çok yakın takipçisi olan Belediye Başkanımız, Kaymakamımız, Kiraz'ın tüm yerel dinamikleri, meclis üyeleri ve halkı ile buna inandık. Bunun dışında Kiraz'a ilişkin dinamikleri, kazanımları, halkın sahip olduğu fırsatları bir kenara koyarsak, fakülte olma adına bir takım karşı görüşlerle de karşılaştık. Ama dedik ki 'Bu bize emanet. Biz buna inandık. Bütün Kiraz arkamızda. Üniversitemiz, senato kararıyla arkamızda. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu imzaladı, kabul etti. Kendisi arkamızda. Dolayısıyla şu an helva yapmak için tüm malzememiz hazır. O halde İzmir'in hatta Türkiye'nin ve gelecekte dünyanın en güzel helvasını yapmaya hazır mıyız? Evet biz buna inanıyoruz. Biz buranın bir Veteriner Fakültesi olmasının ötesinde bir hayvancılık üssü, modern bir eğitim kurumu, bir araştırma kurumu, bir örnek bölge olacağına inanıyoruz. Bunun için tüm fiziki çabamız, fiziki desteğimiz, sizlerin arkasında" dedi.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Hotar, beraberindekilerle kurdelesini keserek, Veteriner Fakültesi'nin açılışını yaptı.

 
İzmir'de jandarmadan havadan denetim
 
Erdoğan: Kentsel dönüşüm gönüllülük esasına dayalıdır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de jandarmadan havadan denetim
İzmir'de Jandarmadan Havadan Trafik Denetimi İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ...
Tartıştığı eniştesini av tüfeğiyle öldürdü!
Gaziemir ilçesinde, tartıştığı baldızı tarafından av tüfeğiyle vurulan kişi hayatını kaybetti. 
Tarihi sikkeleri sakladıkları yer şoke etti!
Antalya'nı Alanya ilçesinde tarihi eser kaçakçılığına yönelik düzenlenen ...
 
Boron yüzde 10 indirimli satılacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Boron" adlı temizlik ürününün ...
Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 personel alacak
Diyanet İşleri Başkanlığınca, sözleşmeli Kuran kursu öğreticisi, imam ...
Usta sanatçı hayatını kaybetti
Usta tiyatrocu ve sinema sanatçısı Turgut Arseven hayatını kaybetti.
 
Bakan Pakdemirli: Hedefimiz 7 milyar fidan dikmek
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin orman varlığını artıran ...
BM'den terör örgütü YPG/PKK'ya tepki
BMMYK, YPG/PKK'nın, Suriye'de Deyrizor ilinin doğusunda yerinden edilmiş ...
İzmir'de rekor yağış tarım arazilerini göle döndürdü
İzmir'de ocak ayında etkili olan yağışlarla birlikte sular altında kalan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva