HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ekim 2016 Çarşamba - 14:50

Kiraz'da üreticinin bayram günü, Başkan'dan Cumhuriyet mesajları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez Kiraz'daki peynir üreticisini sevindirdi. “İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” ile Büyükşehir Belediyesi arasında, sosyal yardımlarda dağıtılmak üzere kaşar, tulum ve beyaz peynir alım sözleşmesi imzalandı.

Kiraz da üreticinin bayram günü, Başkan dan Cumhuriyet mesajları!

Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin desteklenmesi amacıyla Türkiye’de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile  "kaşar, tulum ve beyaz peynir" alımı için yeni bir protokol sözleşmesi imzaladı.



Bayram havasında gerçekleştirilen törende Kooperatif Başkanı Süleyman Top ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül Özçınar ile birlikte protokole imza atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “12 yıl önce bir yola çıktık. Arazi yollarını asfaltlayarak işe başladık. 2007’den bu yana sadece kooperatiflerden 256 milyon liralık alım yaptık. Üretici yollarının asfaltlanmasına bugüne kadar 382 milyon harcamışız. Diğer alımlarımızla birlikte toplamda kırsala, yerelin kalkınmasına bugüne kadar 643 milyon lira para ayırmışız. Bunlar sadece bitenler. Önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde hizmetlerimizi artıracağız” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyetimize, bayrağımıza sahip çıkalım”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hafta sonu kutlanacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İzmirlilere bayrak asma çağrısı yaptı. Başkan Kocaoğlu, “29 Ekim en büyük bayramımız. 23 Nisan’a, 19 Mayıs’a, 30 Ağustos’a, 9 Eylül’e ama en çok en büyük bayram olan 29 Ekim’e sahip çıkmak durumundayız. Evlerimizi, iş yerlerimizi bağımsızlığımızın simgesi bayrağımızla süsleyelim. Mutlaka törenlere, etkinliklere sahip çıkalım. Biz bunlara sahip çıkarsak, bayramlarımıza, kurtuluş günlerimize sahip çıkarsak ülkede birlik beraberliğe de sahip çıkmış oluruz. Birlik içinde durursak, bütünüz, bütün bir milletimiz. 'Devletimize, bayrağımıza, cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz' dersek, ülke üzerinde oyun oynamak isteyenler mutlaka geri adım atacak, oyunlarından vazgeçeceklerdir” dedi.

“Şikayetleri yerinde çözeceğiz”
Yerel hizmetlere de değinen Başkan Kocaoğlu, Küçük Menderes Bölge Şantiyesi’ndeki asfalt tesisinin yakında hizmete açılacağını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir’den buraya ne parke ne de asfalt gelecek. Özel ekip sadece Kiraz, Beydağ, Ödemiş, Tire, Bayındır, Torbalı’nın asfalt ihtiyacını karşılayacak” dedi. 19 ilçede yerel hizmet binaları kurduklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, binasıyla, sorumlusuyla tek muhatabıyla burada birim oluşturuyor. Eğer koordinasyonu sağlayamazsak, şikayetleri yerinde alamazsak, inceleyemezsek, sorumlular gidip yerinde bakıp acil olarak çözmezse hizmetlerde çok büyük aksama oluyor. Eksiklerimiz var ama yeni bağlanan 9 ilçemize ağırlık veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Başkan destek verdi, üretim arttı”
Emekleri için Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül Özçınar, “Başkanımızı 1 ay içinde tekrar ağırlayacağız, hizmet binamıza verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Kiraz İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Top ise imzaladıkları protokolün Başkan Aziz Kocaoğlu'nun üreticiye verdiği değerin bir göstergesi olduğunu söyleyerek şunları kaydetti; “Atatürk ‘Milli ekonominin temeli ziraattır’ diyor. Ziraat hakkında her türlü yardımı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Atatürk’ün yolundan gittiği için teşekkür ederiz. Başkanımız zor şartlarda çalışan, zor şartlarda üreten kişileri tercih ediyor, özel şirketleri tercih etmiyor. Bu Türkiye’ye örnek olabilecek davranışlardan biri. 2 yıl önce 40-50 ton sütümüz varken şimdi 120 ton sütümüz var. Başkanımızın verdiği destekle kalkınmamız hızlandı talep arttı. Bunun sebebi çiftçiye üreticiye gönül desteği veren ve bu destek için kooperatifleri seçen; niyeti, zihniyeti, kişiliği güzel Aziz Başkanımız. Başkanımız halkına gönül vermiş, birilerini zengin etmeye gönül vermemiş. Türkiye’ye örnek olabilecek bir uygulama. Ülkenin her yeri böyle olsa, ülkenin yüzü gülse ne güzel olur” dedi.

Kırsaldaki üreticiye 643 milyon liralık destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Okul Sütü” ile başlayıp "Süt Kuzusu" ile devam eden projesi için süt ihtiyacını, ihtiyaçlı ailelere yapılan sosyal yardımlar için yoğurt, kaşar, lor, zeytinyağı, bal ve patates ihtiyacını, park-bahçelerin bitki ve fidan ihtiyaçlarını “sözleşmeli üretim” modeli ile yerel kooperatiflerinden temin ederek bu zamana kadar üreticilere yaklaşık 256 milyon lira destek verdi. Bunların yanı sıra üreticiye ürün kalitesini, verimini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik verilen doğrudan destekler ve ziraat odalarına verilen ortak tarım makineleri parkı ve iyi tarım uygulamaları destekleri ise 388 milyon liraya ulaştı. Tüm bu çalışmalarla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsaldaki üreticiye verdiği toplam destek 643 milyon 500 bin lirayı geçti.

 
Ve Yargıtay 'askeri casusluk davası'nda son sözü söyledi!
 
İzmir'de FETÖ iddianamesi: O cübbe ve o ilan da dosyada!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 26 Ekim 2016 Çarşamba 17:58

Aziz Başkanın kırsal kalkınma projelerini destekliyorum. Umarım bu projeler daha sonraki belediye başkanları için de örnek olur ve devam eder.

Yorumu oyla      11      5  
26 Ekim 2016 Çarşamba 16:53

Ürünlerini devamlı aldığım bir kooperatif. Hayırlısı olsun.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçenin iki büyük mahallesinde 1 aylık su kesintisi!
Bornova’nın iki mahallesinde branşman yenileme nedeniyle 1 ay sürecek ...
İzmir'in temiz hava eylem planı hazır: 3 yıllık yol haritası!
İzmir Valiliği başkanlığında oluşturulan komisyon kentin temiz hava eylem ...
93.yıla özel gösteri: Atatürk İzmir’e seslenecek!
Cumhuriyetin 93. yıldönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında İzmir, eşine ...
 
Konak'ta Cumhuriyet coşkusu erken başladı
Cumhuriyet'in 93. yılı kutlamalarını 7’den 70’e Bizim Sesimiz orkestrasının ...
Cankurtaran'dan Bornova'ya ve Başkan Atila'ya övgü seli
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ile birlikte Bornova Belediyesi’ni ...
Buca Ata'sına söz verecek!
Cumhuriyet coşkusu Buca’da 7’den 77’ye tüm Bucalılardan oluşacak Cumhuriyet ...
 
Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Evi'ne kavuşuyor
Karşıyaka Nikah Sarayı’nın adını ‘Zübeyde Hanım Nikah Evi’ olarak değiştireceklerini ...
Başkan Soyer'e fahri doktora onuru
Toros Üniversitesi’nde 2016-2017 akademik yılı açılış töreninde Seferihisar ...
Başkan Kocaoğlu yeni nesil belediyeciliği anlattı!
Ege Belediyeler Birliği toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, eskiden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva