HABERLER>DİYET
3 Ocak 2018 Çarşamba - 09:51

Kinoa ile hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve pratik lezzetler

Son yılların en gözde yiyeceklerinden biri haline gelen kinoayı kullanarak harika lezzetler yaratabilirsiniz. Hem sağlıklı hem hazırlaması kolay kinoalı bu 3 farklı tarifi mutlaka deneyin.

Kinoa ile hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve pratik lezzetler

Ülkemiz yeni tanışsa da kinoa, Orta ve Güney Amerika’da yaygın tüketilen bir bitki. Küçük bulgur tanesi ile mercimek arasında bir görünüme sahip bu tahıl, bol miktarda lif ve protein içeriyor, yağ oranı ise çok düşük. Bu nedenle özelikle kilo vermek isteyen veya daha sağlıklı beslenmek isteyenlerin son zamanlardaki popüler yiyeceği haline geldi. Kinoa ile hazırlayabileceğiniz 3 farklı pratik tarif ile sofralarınıza yeni lezzetlere yer açmanın şimdi tam sırası!

Kinoalı krep

Tencerede 2 bardak suyu kaynatın. Kaynamış suya bir bardak kinoa, ince kıyılmış 1 diş sarımsak, bir çay kaşığı tuz ekleyin ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Sonrasında tencereden geniş bir kaseye alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan kinoanın üzerine çırpılmış 2 adet yumurta beyazı, biraz karabiber ekleyin ve karıştırın. Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Her seferinde yarım su bardağı ölçüsünde kinoa karışımını tavaya dökerek yayın ve krepleri pişirin. Kreplerin iki yüzünü de 2’şer dakika pişirmeniz yeterli. Bu ölçüler ile 4 orta boy krep yapabilirsiniz. Daha fazla pişirmek için ölçüleri aynı oranda artırabilirsiniz

Kinoa köftesi

Tencerede 2 bardak et veya tavuk suyunu kaynatın. Kaynamış et suyuna bir bardak kinoa ekleyin ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra bir kapta soğumaya alın. Soğuyan kinoanın üzerine parçalanmış iki dilim tam buğday ekmeği, bir su bardağı haşlanmış nohut, bir yumurta, birer çay kaşığı kimyon, maydanoz, tuz ve karabiberi arka arkaya ekleyerek karıştırın ve yoğurun. Blender kullanırsanız daha kolay hazırlayabilirsiniz. Karışımdan arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar kopartarak, köfteler yapın. Tavada az yağda iki tarafını da dörder dakika pişirin. Yanında salata ile servis edebilirsiniz.

Damla çikolatalı kinoalı kurabiye

Bir bardak un, bir çay kaşığı kuru maya, bir çay kaşığı tuz, yarım su bardağı esmer şeker, iki yemek kaşığı sıvı yağ, iki yemek kaşığı tereyağını çırpma teli veya mikser kullanarak orta hızda karıştırıp hamur haline getirin. Ayrı bir kapta bir yumurtaya bir çay kaşığı vanilya ekleyerek çırpın ve bunu hamur karışımınıza ekleyin, düşük hızda tekrar karıştırıp yoğurun. Bu aşamada içerisine iki yemek kaşığı kinoa ve bir yemek kaşığı damla çikolata ekleyin ve güzelce karıştırın. Hamurun üstünü kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, önce avucunuzda top haline getirin sonra düzleştirerek kurabiye şeklini verin ve fırın tepsisine seyrek biçimde dizin. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.

 

 
İzmirli çiftçinin cebine 92 milyon girdi!
 
Bu sene hayatınızı kolaylaştıracak 10 teknolojik yenilik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatlı krizine sağlıklı çözüm
Canınız tatlı çekiyor ancak diyetinizi de bozmak istemiyorsanız çözüm ...
Peynirli Kabak Rulo
Hafif bir tarif olduğu için rahatlıkla öğle akşam yemeklerinizde tüketebilirsiniz. ...
Zayıflamada şehir efsaneleri
Diyetisyenle birlikte sağlıklı beslenme ve kilo alıp-vermeye karar veren ...
 
Karnabahar mantısı
Diyet yapanlar için çok güzel bir tarif. Böylece mantı yemiş gibi kendimizi ...
Az kalorili tavuklu salata
Bu salatayı rahatlıkla akşam yemeği niyetine yiyebilir ve hiç acıkmazsınız…
Roka soslu makarna
Diyet yapan kişiler, pek çok yemekten kaçınmaları gerektiği için zaman ...
 
Meyve salatası
Düşük kalorili bir diyetle kilo vermek mümkün. Ancak belli bölgelerde ...
Karabuğday salatası
Sık sık, azar azar beslenmek metabolizmayı hızlandırdığı gibi, yavaş yemeyi ...
Havuç salatası
Şimdi bu salatayla başlayacağınız diyet programı ile yaz aylarına en formda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva