HABERLER>POLİTİKA
16 Aralık 2020 Çarşamba - 14:52

Kınık'taki istifa sonrası eski başkandan detaylı açıklama!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kınık İlçe Örgütü’nde ilçe başkanının istifasının ardından yaşananlarla ile ilgili olarak istifayı sunan İsmail Yılmaz’dan detaylı açıklama geldi.

Kınık taki istifa sonrası eski başkandan detaylı açıklama!

EGEDESONSÖZ- CHP Kınık İlçe Örgütü’nde yaşanan istifa krizi ile ilgili olarak istifayı sunan eski başkan İsmail Yılmaz’dan açıklama geldi.

Yaşadığı süreci detaylı bir şekilde anlatan Yılmaz, sağlık sebepleri sebebiyle istifasını sunduğunu belirterek “İstifa şahsi bir karardır. Beni tanıyan herkes seçimle geldiğim görevden, baskı ile istifa etmeyeceğimi çok iyi bilmektedir. Bir takım haberlere konu olan baskıyla istifa etmek zorunda kaldığım haberleri bu nedenle tamamen gerçek dışıdır” dedi.

Yılmaz’ın açıklaması şöyle:

“Birkaç gündür, 6 yıldır ilçe başkanlığını onurla sürdürdüğüm ancak sağlık problemlerim sebebiyle artık sürdüremeyeceğime karar verdiğim, CHP Kınık ilçe başkanlığı görevimden istifa etmem üzerinden süren mesnetsiz ve gerçek dışı tartışmaların, artık çığırından çıkması üzerine bu açıklamayı yapmam zaruri hale gelmiştir.

Üzülerek takip ettiğim ve sebebini bir türlü anlayamadığım şekilde, bazı basın yayın organlarında ısrarla ve art niyetli bir tutumla sürdürülen ve CHP’yi hedef alan tartışmalara son vermek için, gerçekleri bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Sağlığımı ve ailemi düşünerek aldığım CHP Kınık İlçe Başkanlığı görevinden istifa kararım ile ilgili olarak, bir takım çevreler çarpıtma ve hiç yaşanmamış olayları, hiç sarf edilmemiş sözleri inatla gündeme taşıma derdinde.

Ben yıllardır onurla, gururla CHP Kınık İlçe Başkanlığı görevimi yerine getirdim. Bu uğurda elimden geleni partim, örgütüm ve ilçem için yapmaya çalıştım. Elbette hiçbir görev sonsuza kadar sürmez. Gelinen noktada tamamen kendi kararımla görevimden istifa ettim. İstifa kararımı ilk önce il başkanım Sayın Deniz Yücel ile paylaşmak için kendisinden randevu aldım ve il başkanlığına giderek kendisiyle kararımı paylaştım.  Sayın il başkanımız da üzüldüğünü ifade ederek, şahsımın tecrübelerine her zaman ihtiyaçları olduğunu söyledi ve yıllardır verdiğim emekler için teşekkür etti.

Bu kararımın ardından başlayan mesnetsiz ve hayal ürünü tartışmaların partimi, partimin ilkelerini, il yönetimimizi, il başkanımızı, ilçe yönetimimizi ve yıllarca ilçe başkanı olarak verdiğim emekleri, haksız ve art niyetli bir şekilde hedef almasını kabul etmem mümkün değildir.

İstifa şahsi bir karardır. Beni tanıyan herkes seçimle geldiğim görevden, baskı ile istifa etmeyeceğimi çok iyi bilmektedir. Bir takım haberlere konu olan baskıyla istifa etmek zorunda kaldığım haberleri bu nedenle tamamen gerçek dışıdır. Ayrıca ben, Sayın Deniz Yücel’i il başkanlığı seçildiği her iki kongrede de açıkça desteklemiş ve seçilmesi için çalışmış bir partiliyim. Sırf bu gönüldaşlık ve yoldaşlık ilişkimiz bile istifa için baskı altında olduğum yalanlarını boşa çıkarmaya yeter.  

Yine, bazı basın yayın organlarında yer alan, Sayın il başkanım Deniz Yücel ile aramızda geçtiği iddia edilen ve korkunç bir iftiradan ibaret olan “Mezhepçilik” üzerinden yaptığımız sözde konuşma da tamamen hayal ürünü, acımasızca ve alçakça atılmış bir iftiradır.  Kınık’ta, İzmir’de ve Türkiye’de mezhep, din ve etnik köken üzerinden siyaset yapmayacak, hiç kimseyi ayrıştırmayacak bir anlayışa sahip olduğumuzu tüm Kınık ve İzmir halkı çok iyi bilmektedir.  Onun içindir ki, kişilerin inançları ve mezhepleri üzerinden böylesine asılsız söylemlerin yapıldığının iddia edilmesi, kabul edilemez ve bu iftiranın çamuru iftirayı atanların üstüne yapışır kalır.

Son olarak bir kez daha belirtiyorum ki ben sadece ilçe başkanlığı görevimden ayrıldım. Bundan sonra da hayatım boyunca ve sağlığım el verdiğince, CHP ilçe ve il başkanlığımızın emrinde çalışmaya ve partimin iktidara gelmesi, ülkemizin bölen, ayrıştıran, yoksullaştıran günümüz iktidarından kurtulması için çalışmaya devam edeceğim. CHP Kınık’ta ilçe yönetimi, yeni ilçe başkanı ve onlara tam destek veren il yönetimi ile birlikte çok büyük başarılara imza atacak ve bizlere iftira atarak yolumuzdan döndürmeye çalışacaklarını sananlara pabuç bırakmayacağız”

 
Covid test kiti satışı yapan sitelere erişim engeli
 
Emre Tyler Mays'ın katiline müebbet
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli Barış 16 Aralık 2020 Çarşamba 15:17

Adam güzel konuşmuş. Bir İzmirli olarak CHP'de mezhepçilik yapıldığına zaten inanmamıştım ama açıklama yapılması daha iyi olmuş.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan ABD'ye: Bu nasıl müttefiklik?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptırım kararı üzerinden ABD'yi eleştirdi. "İlk ...
AK Parti İzmir’de iki ismin istifası alındı!
AK Parti İzmir İl Disiplin Kurulu, Kemalpaşa İlçe Yönetim Kurulu üyesi ...
Dikili’deki şok iddia meclis gündeminde!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Dikili Devlet Hastanesi’nde ...
 
Darp iddiası sonrası istifa!
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın makam odasında darp edildiği iddia ...
Oktay: Yaptırımlardan korkumuz yok
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD'nin Türkiye'ye yönelik tek taraflı ...
Muhittin Böcek'ten 'bazı CHP'lilere' sitem!
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "18 yıl boyunca çatısı ...
 
CHP Kınık’ta sular durulmuyor: Alevi-sünni tartışması!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifasını istediği Kınık İlçe Başkanı ...
Kritik zirvede Kılıçdaroğlu başkanları dinledi: Kim ne dedi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen belediye ...
CHP’li Sertel’den şapkalı muhalefet
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, bütçe görüşmelerindeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva