HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mart 2020 Perşembe - 13:48

Kınık kilimleri markalaşma yolunda

Kınık Belediye Başkanlığı,İşkur ve Kınık Halk Eğitim Merkezi tarafından Kınık ilçesinde 4 yıldır açılan Kilim Kurslarında dokunan kilimler Kınık Kilimleri  adıyla markalaşması yolunda ilk adım atıldı.

Kınık kilimleri markalaşma yolunda

Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın yerel seçimler öncesi ziyaret ettiği Poyracık Kilim Kursunda Bayanlara verdiği söz olan Kınık Kilimlerini markalaştırma ve kooperatifleştirme sözünü yerine getirmek için çalışmalara başlandı. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ile beraber 10 Mart Salı günü İzmir Kalkınma Ajansını ziyaret ederek Genel Sekreter Mehmet Yavuz ile görüşerek Kınık Kilimlerinin markalaşma yönünde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı yaptığı açıklamada ''31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiğim Poyracık Kilim Kursu atölyesinde çalışan kadınlarla buluşmuştuk. Kadınların dokudukları kilimler ile Kınık’ı marka şehir yapabileceğimizi ve önümüzdeki dönemde Kınık’ta yapacağımız projelerle kadınlarımızı kooperatifleştirebileceğimizi söylemiştim. Başkanımızın kadınlar için yaptıklarını Kınık özelinde de çok başarılı bulduğumu o zamanda belirtmiştim.4 yıldır Merkez ve kırsal mahallerde kurulan kilim atölyesi ile kadınlarımız hem sosyal hem de ekonomik olarak evlerine katkı bulunmasına çok büyük katkı sağladı. Kadınlarımız dokudukları kilimler ile Kınık’ı bir marka şehir yapabilirler. Kınık’lı kadınlarımızda bu potansiyeli ve ışığı görüyorum. Bu yüzden Belediye Başkanımıza gereken her türlü desteği vermeye çalışıyorum. Seçim zamanı vermiş olduğumuz sözü tutmak adına Belediye Başkanımız ile İZKA ve Ticaret İl Müdürlüğümüzde gerekli girişimleri yaptık. Önümüzdeki dönemde inşallah Kınık’ta kadınlarımızın kooperatifleşme ile birlikte üretimlerini daha da çok artıracağına inancım tamdır” diye konuştu.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer yaptığı açıklamada “Kurslarımız Poyracık, Yayakent, Örtülü, Arpadere ve Kınık’ta olmak üzere 4 yıldır devam ediyor. Bu süreç içerisinde kursiyerlerimiz İŞKUR tarafından aynı zamanda yevmiyelerini de aldılar. Halk Eğitim Merkezi ve Kınık Belediyesi ortaklığında yaptığımız kurslarda tüm masrafları belediyemiz karşıladı. İlk başlarda kurs olarak başlattığımız projede yavaş yavaş pazar bulmaya ve internetten satışlar yapılmaya başlandı. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ilçemizi ziyaret eden Sayın Vekilimiz  Ceyda Bölünmez Çankırı sağ olsunlar bizlere destek olacaklarını iletmişlerdi. Bunun üzerine gerekli altyapımızı oluşturduktan sonra harekete geçmeye karar verdik. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile pazar bulmak adına, Ticaret İl Müdürlüğü ile de kooperatifleşmenin altyapısını sağlamak adına görüştük. Kadın El Emeği Değerlendirme Kooperatifi adı altında kooperatifimizi kuracağız. Tabi burada AK Parti Milletvekilimiz Ceyda Hanımın destekleri bizim için çok önemliydi. Ceyda Vekilimiz aynı zamanda pazar bulma konusunda çok uğraşıyor.”dedi.

SİPARİŞ ALABİLECEK DURUMUNA GELDİK
Kınık Belediye Başkanı  Sadık Doğruer ''Kooperatif kurulduktan sonra kursiyerlerin hepsinin kooperatif üyesi olacak Kursiyerlerimiz pazar oluştuktan sonra da hem meslek sahibi olacaklar hem de kendi gelirlerini elde edecekler. Kilimlerle alakalı kataloglarımızı oluşturduk. önümüzdeki hafta İZKA ve Ticaret il Müdürlüğünü teknik ekibimizle ziyaret edeceğiz. Bunun sonucunda da altyapı çalışmalarımızı kooperatif için başlatacağız. Amatörce başladığımız atölyelerde artık geniş çaplı üretim yapabilecek seviyeye geldik. Sipariş alabilecek duruma geldik diyebiliriz. Kınık’ın markalaşması adına önemli görüşmeler yapıyoruz Kınık Kilimleri projemize desteklerinden dolayı başta AK Parti İzmir Milletvekilimiz Ceyda Bölünmez Çankırı, İşkur Müdürü Kadri.Kabak,İzmir Ticaret İl Müdürümüz Şahin Ersu ve  İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Yavuz'a teşekkür ediyorum” dedi.

 
İYİ Parti İzmir'de iki adaylı kongreye doğru: Kırkpınar tarihi açıkladı, mesajı verdi!
 
Konak’ta atık banklar hizmete girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den açıklama geldi... Gaziemir'deki 'sosyal medya' tartışmasında yeni perde!
Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ...
Karşıyaka’da ‘corona virüsü’ toplantıları başlıyor!
Karşıyaka Belediyesi, dünya genelinde yayılmaya devam eden ve Türkiye’de ...
Bergama’dan Mehmet Akif Ersoy’un kabrine çiçek!
Bergama’dan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kabrine İstiklal Marşımızın ...
 
Çeşme’de Oceanlava heyecanı
Dünyanın önde gelen triathlon etkinliklerinden Oceanlava’nın Türkiye ayağı ...
DİSK'ten Karabağlar Belediyesi'ne ziyaret
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ve yöneticiler Başkan Selvitopu’nu ziyaret ...
Bayraklı'da öğrencilere sınav stresi eğitimi
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (BAYSEM) üniversite sınavlarına ...
 
Gaziemir'de gençlerin geleceğine imza
Öğrencilerin, robotik kodlamayı ve bilişim dünyasını genç yaşta öğrenmelerini ...
Kemalpaşa’da toplu sözleşme sevinci
Kemalpaşa Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasındaki 2020-2021 yılı ...
İzmir'de 23 Nisan etkinliklerine virüs engeli!
İzmir’deki Gaziemir, Karşıyaka, Kemalpaşa ve Çiğli belediyelerinin 23 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva