HABERLER>SAĞLIK
16 Şubat 2015 Pazartesi - 14:32

Kilolu diyetisyen hastalarına örnek oldu

Manisa'da özel bir hastanede beslenme ve diyet uzmanı olarak çalışan Sevgi Gökçen Erkün, verdiği kilolarla hastalarına da örnek oldu. Kilolu bir çocukluk ve gençlik döneminin ardından beslenme ve diyet uzmanı olan Erkün, 95 kilodan 59 kiloya düştü.

Kilolu diyetisyen hastalarına örnek oldu

Manisa Özel Sekiz Eylül Hastanesi'nde beslenme ve diyet uzmanı olarak çalışan Sevgi Gökçen Erkün, hastalarına örnek olmak için diyet yaparak zayıfladı. 95 kilo ile diyete başladığını anlatan Erkün, 77 kilo iken diyet uzmanı olarak görevine başladığı hastanede, hastalarına önerdiklerini kendisi uygulayarak 6 ayda 59 kiloya düştü.

Diyet uygulamasında canının istediği her şeyi yediğini belirten Sevgi Gökçen Erkün şunları anlattı: "Beslenme ve diyet uzmanının kilolu biri olması çok farklı bir duyguydu. 95 kilodan yaklaşık 7 ayda 77 kiloya düştüm. Hastanede işe başladığımda ortalama 77 kiloydum. Şu anda 59 kiloyum. Aslında hastalarıma neyi öneriyorsam kendim de aynı şekilde besleniyorum. Sabah yemeğim, öğlen yemeğim, akşam yemeğim muhakkak vardı. Kendime acıkmama izin vermeden ara öğünlerimi yapıyordum. Bu süreç içerisinde canımın istediği her şeyi yedim. Fakat dengelemeyi çok iyi bildiğim için dengeleyerek yol aldım."

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_02/2015_02_16/6d3d46fa9a564328740ee308486f63e6.jpg

SPORU HAYATININ PARÇASI YAPTI
Yaptığı sporu düzenli olarak devam ettirdiğini kaydeden Erkün, "Her gün ortalama 1 saat yürüyüş yapıyorum. Bunu hiç aksatmadım. Tenis, yüzme gibi sporları hayatıma dahil ettim" dedi. Akrabalarının kendisini tanımakta zorlandığını belirten Erkün sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocukluğumdan beridir kiloluydum. Sonrasında üniversite stresi. Yani her genç kızın yaşayacağı streslerle devam eden bir kilo alma serüvenim oldu. Hiçbir şekilde kendime 'dur' deme ihtiyacı duymuyordum. Çünkü o ergenlik dönemidir, çocukluk dönemidir, anneanne, babaanne faktörünün araya girmesi ve iyi beslemenin iyi kilo alma olduğu ile yol alması, tabi o kilo alma serüveni devam etti. Değişimi görenler öncelikle tanıyamıyorlar. Kendi akrabalarımın arasında da tanıyamayanlar var. Kiloyla yaşamanın ne demek olduğunu bildiğim için hastalarımda aramda daha iyi bir empati var."

SEÇECEĞİNİZ DİYET ÖMÜR BOYU DEVAM ETTİRİLMELİ
Kilo problemi yaşayan kişilere önerilerde bulunan Erkün, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi. Erkün şöyle konuştu: "Zayıflamak isteyenlere öncelikle şunu önermek istiyorum. Kesinlikle bu konuda sabırlı olmaları gerekiyor ve tamamen karar vermeleri gerekiyor. Yani, 'Zayıfladım ben, üç gün diyet yapayım. Pazartesi başlayım, Çarşamba bitireyim' gibi sürekli bir dengesizlikle yol alırlarsa tekrar kilo almaları kaçınılmaz oluyor. Bu iradesizlikle birlikte o diyet isteğinde her seferinde biraz daha geri adım atıyorlar. O yüzden başladığınız zaman iradeli olmanız gerekiyor. Sabırlı olmanız gerekiyor. Bence bu işi bir uzman ile yönetmeniz tamamen daha sağlıklı bir yol alıyor. Herhangi bir protein diyeti, karbonhidrat diyeti gibi uç noktalarda diyetler denenmemesi gerekiyor. Seçeceğiniz diyet ömür boyu devam ettirilebilmesi gereken bir diyet olması gerekiyor. Bizim burada yaptığımız şey porsiyonları ölçülendirmek ve sizin hayatınıza normal ölçülerde yerleştirmek oluyor." 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de ‘beyaz önlükler’den Özgecan feryadı!
İzmir’de, Tabip Odası üyesi doktorlar, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversite ...
Kanser ilaçları zengin Suriyelilere gitmiş!
Fatih'te bir eve yapılan baskında ele geçirilen kanser ilaçlarının akıbeti ...
Madde bağımlılığında şok artış
Türkiye'de, son 6 yılda uyuşturucu ve alkol bağımlılığı nedeniyle tedavi ...
 
Alsancak'taki aile sağlığı merkezine Mart'a kadar süre!
Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ...
İzmir’de en anlamlı ‘Sevgililer Günü’!
İzmir'de bir çocuk annesi Figen Karavaş (45), bir yıl önce eski milli ...
Çocuklarla iletişimde göz teması önemli
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Zihin Engelliler Ana Bilim Dalı Öğretim ...
 
Doktor sorununa 'sözleşmeli' çözüm
Sağlık ve Maliye Bakanlıklarının, doktor istihdamının yetersiz olduğu ...
Karla gelen soğuk yaralanmalarına dikkat!
Karlı kış günlerinin kabusu soğuk yaralanmaları ve donma özellikle ayak, ...
İzmir’de sağlıkçılardan üç farklı eylem!
İzmir’de üç farklı eylem düzenleyen sağlıkçılar, çalışma koşullarındaki ...
 
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir, Bodrum'a kucak açmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva