HABERLER>POLİTİKA
14 Kasım 2017 Salı - 14:49

Kılıçdaroğlu: Sen Atatürkçü olamazsın kardeşim

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu? Atatürkçüyüz dediler, lafla Atatürkçülük olmaz. Sen Atatürkçü olamazsın kardeşim'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Sen Atatürkçü olamazsın kardeşim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bizim baş tacı ettiğimiz değerlerdir. Düşmanları bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı gösterdiler. O bir başka ülkenin bayrağına basılmasına izin vermedi. Dünyanın liderleri onun önünde saygıyla eğilmişlerdir. O döneme yönelik camileri kapattılar bir sürü laf bunlar kulaktan kulağa rivayetler yok böyle bir şey aslında. Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu? Rahmetli İnönü'ye de her türlü saldırı yapılır. O da mücadele etti.

''BU AHLAKSIZLIĞA İZİN VERMEYİZ''

Biz bu ülkeye hizmet eden herkese saygı duyduk. Ölen hiç kimsenin arkasından kötü söz söylemedik. Siyasi rakiplerimiz olan ne Özal'ın ne Demirel'in ne Erbakan'ın ne İnönü'nün ne de başkarlının siyasi rakiplerimiz olsun olmasın hiçbirisinin ardından kötü laf etmedik. Siz kalkıp da geçmişi kötülemeye kalkarsanız bu ülkeye hizmet edenleri kötülemeye kalkarsanız o kötülemeden siyasi rant devşirmeye kalkarsanız bizim dilimizde bunun bir tek adı vardır: Ahlaksızlık. Bu ahlaksızlığa izin vermeyiz.

''DEVLET ŞU ANDA YÖNETİLMİYOR''

Devlet şu anda yönetilmiyor. Kim yönetiyor devleti belli değil. Devletin yönetilmediğini 5,5 milyon araç sahibi çok net şekilde öğrendi. Araçlara cam filmi taktırılması. 5,5 milyon kişi 3 milyon 300 bin araca cam filmi taktırdı. Sonra aynı hükümet cam filmini yasaklıyor siz hükümet değil misiniz? Millet ayağa kalktı söküm bedeli araba başına 150 lira. Cebinden ödemiyorsun vatandaşın cebinden alıyorsun sen bu parayı ne hakla alıyorsun? Tepki gelince bakan ceza yazdırmayı kaldırdık diye açıklama yapıyor. Ödeyenlerin paralarını iade ediyor musun? Koskoca Türkiye Cumhuriyet Devleti yönetilmiyor savruluyor.

''BİZİM KASAPLARI SIRP KASABINA TESLİM ETTİLER''

Kırmızı et üreticileri besiciler... TÜİK'in başkanvekili dedi ki et üretiminde yüzde 23 azalma var. 7 yıldır siz et ithalatı yapıyorsunuz. Et ithalatına 5 milyar dolar para ödendi. 70 bin kasap esnafına sesleniyorum sen bunun hesabını sandıktan sormak zorundasın. Bizim kasapları Sırp kasabına teslim ettiler besmelesiz eti getirdiler halka yedirmeye çalışıyorlar. Sen onu otur sarayında ye.

''LAFLA ATATÜRKÇÜLÜK OLMAZ''

Atatürkçüyüz dediler lafla Atatürkçülük olmaz. Milletin çıkarlarını gözetmektir Atatürkçülük.

''81 BİN TON KURUTULMUŞ BEZELYE İTHAL EDİLDİ''

81 bin ton kurutulmuş bezelye ithal edildi. Bizim ülkemizde bezelye mi yetişmiyor? Çünkü ithalatçı iktidara yakın birileridir. Şeker pancarını da yok ediyorlar.

''SEN ATATÜRKÇÜ OLAMAZSIN KARDEŞİM''

Bunlar çiftçinin hasılatından yüzde 4 vergi alıyorlar. Zararından da vergi alırım diyor. Sen Atatürkçü olamazsın kardeşim Atatürkçü olmak için çiftçiyi koruyacaksın. Sabah kalkıp musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi var. Katı atık, katı atık toplama, atık su, çevre temizlik ve Katma Değer Vergisi.

''SOSYAL GÜVENLİK KURUMU'NU KİM BATIRDI?''

'Kılıçdaroğlu SSK'yı batırdı' derler. 3 Sosyal Güvenlik Kurumu'nun benim emekli olduğum tarihteki açığı 2 milyar 341 milyon liraydı şimdiki açığı 20 milyar lirayı aştı. Buradan Erdoğan'a ve Binali Yıldırım'a soruyorum Sosyal Güvenlik Kurumu'nu kim batırdı? 2 milyar liradan 20 milyar liraya çıktı açık.

''15 YILDA FAİZ LOBİSİNE 145 MİLYAR DOLAR FAİZ ÖDENDİ''

Sabah akşam eğitim politikası değişiyor. Böyle bir düzen olabilir mi? Bir de yasal hükümet var bir de saray hükümeti var. Dış politikayı saray hükümeti belirler. Eğitim politikası saray hükümeti belirler. Mazota zam o meşru hükümetin görevi. Cam filmi Binali Yıldırım'ın görevi gayrimeşru hükümetten ses cezaları kesmeyin durdurun. İki paralel hükümet var. İki hükümet de 80 milyonu faiz lobisine teslim etmiş durumda. Bütün kazançlarımız faiz lobisine gidiyor. 15 yılda bir avuç dışarıdaki faiz lobisine 145 milyar dolar faiz ödediniz. 15 yılda içeride vatandışımız 620 milyar lira faiz ödedi.

''BDDK'YA NEDEN 5-6 AYDIR ATAMA YAPMIYORSUNUZ?''

BDDK'nın tablosu bir başkan var bir de üye var. Diğer üyeler 6 üye 5'i yok. Türkiye'nin finans sektörüyle ilgili karar alınacak 1 kişi var yönetim kurulunda. Kanun ne diyor haftada en az 1 kez yönetim kurulu toplanır en az 5 kişiyle toplanır diyor burada 2 kişi var bir başkan bir üye. Eğer diyor herhangi bir nedenle yönetim boşalırsa deprem olur başka bir şey olur 1 ayı geçmemek üzere atama yapılır diyor. 5-6 aydır bu böyle devam ediyor. Soruyorum BDDK'ya neden 5-6 aydır atama yapmıyorsunuz? TÜİK Başkanı uzun süredir yok.

''30 MİLYAR DOLARI NEREDE HARCADIN''

Suriyelilere yapılan harcama. Erdoğan, Suriyelilere bugüne kadar 10 milyar dolar para harcadık dedi. Şanlıurfa'da da açıklama yaptı 30 milyar dolar harcama yaptık dedi. Daha sonra yaptığı pek çok açıklamada 30 milyar dolar harcama yaptık dedi. Bu 30 milyar dolar nereye harcandı şu ana kadar öğrenmiş değiliz. Bakkal bile defter tutarken hesabını tutar hiç kimse bilmiyor. Adım gibi biliyorum Recep Tayyip Erdoğan da Binali Yıldırım da bilmiyor. Bu rakam hatalı bir rakam. 90 milyar lira demek. Dağıtsanız bütün Suriyeliler abad olacak. Açlıktan ölen Suriyeliler var. Nereye gitti bu paralar? Sen kul hakkı yemediysen vatandaştan toplanan 30 milyar doları kime nerede harcadın kuruşu kuruşuna bu millete hesabını ver.'' (NTV)

 
İzmir yerli otomobil için yola çıktı... Komitede kimler var? Üretim için hangi ilçeler ön planda?
 
Ödemiş Belediyesi YAPEX Fuarı’nda  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 14 Kasım 2017 Salı 17:31

Atatürkçülük önce sınırlarını korumakla olur beyefendi. Çiftçiye bu kadar sahip çıktığını söylüyorsun, neden tohum yasasını eleştirmiyorsun. Neden Monsanto BASF gibi tohum kartellerinin Türkiyeyi üs seçmiş olmalarından rahatsız olduğunu belirtmiyorsun? Neden yerli otomobil projesinin Gümrük Birliği olduğu sürece rantabl olmayacağını söylemiyorsun? Siz muhalefet misiniz gerçekten beyefendi?

Yorumu oyla      12      5  
Zafer Zafer 14 Kasım 2017 Salı 16:58

1) Kılıçdaroğlu konuşmasının bir yerinde, İnönü'nün de ardından kötü laf etmediğini söylüyor. Yok bir de edecektin... Bu nasıl bir -hem de ana- muhalefet lideridir ki, partisinin uzun yıllar genel başkanlığını yapmış ve partiyle özdeşleşmiş üstelik tarihi bir ismin ardından kötü laf etmemekle övünür?.. Gülünmez mi bu lafa/veya gafa şimdi?.. 2) Aynı ana muhalefet lideri(?) "araç cam filmi" için bir paragraf laf ederken, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK için sadece 1(yazıyla:bir) cümle ediyor ve aklınca O'nu savunduğunu sanıyor... 3)Sonuç: Erdoğan yakında "CHP'yi Kılıçdaroğlu'na bırakamayız" diyerek meydanlara çıkarsa hiç şaşırmayalım.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'den 'Çiğli' bombardımanı: Hastane salvosu!
Çiğli Belediyesi’nin faaliyet ve çalışmaları üzerinden Başkan Arslan’a ...
Yıldırım'dan Rakka tepkisi: Neler olmuş neler
Başbakan Yıldırım, DAEŞ'li teröristlerin Rakka'dan çıkmasına izin verildiği haberlerine değindi.
Bahçeli: Partimiz AK Parti ile yan yana!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.
 
CHP'li Sındır'dan Atatürk çıkışı: AK Parti ve Erdoğan'ın endişesi İyi Parti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, AK Parti ...
AK Parti Buca Whatsapp'a bekliyor
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı bir yeniliği daha Bucalıların hizmetine ...
CHP’li Dönmez o iddialar için net konuştu: Asla öyle bir söz...
‘Emaneti Mehmet Birlik’e vermem lazım’ şeklinde açıklama yaptığı iddia ...
 
AK Partili Sürekli'den 3 ilçeye çıkarma
Terör örgütlerinin kara propaganda ve siyaset mühendislikleri dâhil birçok ...
İzmir'in o ilçesinde sanayicinin en önemli sorunu çözülüyor
İzmir-Aydın Otobanından Pancar’a iniş-çıkış verilmesi için dün start verildi. ...
CHP'li Bakan sordu: DSİ şantiyeleri kapatılıyor mu?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türkiye genelinde Devlet Su İşleri’ne ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva