HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
24 Aralık 2015 Perşembe - 09:39

Kılıçdaroğlu o etkinlik için İzmir'e geliyor!

'Notalar Şiddete Karşı' sloganıyla Türkiye'de kadına yönelik şiddetin boyutlarına dikkat çekmek üzere yapılan proje kapsamında gerçekleşecek gece için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi İzmir’e gelecek. CHP liderinin katılım durumu ise henüz netleşmedi.

Kılıçdaroğlu o etkinlik için İzmir e geliyor!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ -Türkiye’de kadına yönelik şiddetin boyutlarına dikkat çekmek amacıyla müzik eğitmeni ve Balçova Belediyesi eski Meclis Üyesi Muharrem Dayanç´ın önderliğinde gerçekleşen ‘Notalar Şiddete Karşı’ adlı proje kapsamında kurulan koro, 28 Aralık saat 19.30’da Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Yan Flütçü Şefika Kutluer'in İzmir Devlet Senfoni Orkestrasıyla birlikte sahne alacağı gecenin sunuculuğunu ise Altan Gördüm ve Nehir Erdoğan yapacak.

KILIÇDAROĞLU GELİYOR! 
Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eşiyle beraber geceye davet eden Dayanç'ın daveti karşılık buldu. CHP liderinin eşi Selvi Kılıçdaroğlu, etkinliğe katılmak üzere İzmir’e gelecek. Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılım durumu ise halen netleşmedi.

SİYASETTEN AKADEMİYE BİRÇOK TANINMIŞ İSİM!
Proje kapsamında bir araya gelerek 4 ay müzikle terapi gören kadınlar, eğitim sonunda ritim, gitar ve bağlama grubu olmak üzere oluşturulan koroda buluştu. Koroda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın eşi Türkegül Kocaoğlu, eski Bakan Işılay Saygın, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Gazeteci Gönül Soyoğul, akademisyen Itır Bağdadi gibi tanınmış isimler de bulunuyor.

DAYANÇ’IN PROJELERİ...
İzmir’de Sosyal Sorumluluk Projeleriyle tanınan müzik eğitmeni ve Balçova eski CHP Meclis Üyesi olan Dayanç, 2009 yılından bu yana  müziği ve sanatı  toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik sosyalleşme, farkındalık yaratmak ve duyarlılığı artırmak amacıyla projeler üretiyor. Buca ıslah evindeki mahkum çocuklar için ‘Hiç kimse Suçlu Doğmaz’, bedensel ve görme engelli çocuklar için ‘Sanat Engel Tanımaz’ ve lösemili çocuklar için ‘Müzik Umuttur’ projelerini hayata geçiren Dayanç, ‘Sanat Engel Tanımaz’ adlı projesiyle Meslek Hizmetleri Ödülleri kapsamında ‘Yılın En Başarılı Sosyal Projesi’ ödülünü aldı.

Son olarak ise, kadınlara yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, ‘Notalar Şiddete Karşı’ projesini hayata geçiren Dayanç, projeyle kadına şiddete karşı müzikle farkındalığı yaratıp kadına yönelik şiddete karşı duyarlılığı artırmayı hedefledi. Bir sonraki projesinde ise, Suriye’deki savaştan kaçmış İzmir’de yerleşik olarak yaşayan Suriyeli 20 mülteci çocuğa ‘Savaşa Karşı Müzikle Barış’ temalı projeyi hayata geçirmeyi düşünen Dayanç, bu çocukları Fazıl Say ile aynı sahnede buluşturmayı hedefliyor.

ÜNLÜ İSİMLER SAHNEDE
Projede belediyelerin kadın danışma merkezlerinde danışmanlık hizmeti alan 30 gönüllü kadına ünlü yan flütçü Şefika Kutluer ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası kadın müzisyenler eşilik ederken tanınmış kadınlar da sahnede olacak. O isimler şöyle: Işılay Saygın (Devlet Eski Bakanı), Selin Sayek Böke (CHP Genel Bşk. Yrd. İzmir Milletvekili), Türkegül Kocaoğlu (İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun eşi), Sema Pekdaş (Konak Belediye Başkanı), Sibel Uyar (Urla Belediye Başkanı), Işınsu Kestelli (İzmir Ticaret Borsası Başkanı), Aysel Öztezel (TOBB Kadın Girişimciler Birliği Başkanı), Betül Elmasoğlu (EGİKAD Başkanı), Seda Kaya (EGİAD Başkanı), Candan Çilingiroğlu (İZİKAD Başkanı), İhsan Özbelge (EBSOV Kadın Krulu Başkanı), Yasemin Reşitoğlu (EÇEV Başkanı), Gülnur Soybayraktar (TEV Başkanı), Dr.Ülkü Karlı (Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkanı), Av. Nuriye Kadan (İzmir Barosu İnsan Hakları Hukuku ve Hukuk Araştırmaları Merkezi sorumlu Yönetim Kurulu üyesi) Av. Pelin Erda (Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürü), Av. Birgül Değirmenci (Gaziemir Belediyesi Meclis üyesi), Itır Bağdadi (İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi), Sema Övgün (İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı), Şengül Baysak (Ege Kadın Buluşması Platformu Koordinatörü), Bircan Tağıl (Turizmci), Nilüfer İnce (Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin eşi), Hikmet Atila (Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın eşi)

 
Güzelbahçe 'yeni yıla yeni umutlar'la giriyor
 
Büyükşehir ile DİSK'in kritik zam pazarlığı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kenan Fırat 25 Aralık 2015 Cuma 08:24

Sevgili muharrem senin ve ekip arkadaşlarının yüreğine sağlık.

Yorumu oyla      11      5  
chp.li 24 Aralık 2015 Perşembe 14:22

gönül soyoğul hanım efendi yi dinlemek büyük bir şeref olur..kalbinin güzelliği sesinede yansımış güzel sesi olduğunu duydum..emeğinize,sesinize,yüreğinize sağlık...

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’den ‘İki Kapılı Ev’ geçti!
Ekip Tiyatrosu’nun ses getiren komedisi İki Kapılı Ev Narlıdere Atatürk ...
Seramik sanatçısından Güzelbahçe’de sergi
Güzelbahçe Belediyesi’nin desteği ile seramik ve çini sanatçısı Derya ...
Büyükşehir Korosu'ndan 2015 türkülü veda
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, yılın son konserini ...
 
Kültür Bakanlığı'ndan müze ücretlerine büyük zam
Yeni yılla birlikte geçerli olacak müze ve örenlerin giriş ücretine zam ...
Falcon'dan tarihi başarı: Gittiği gibi geri geldi!
Tekrar kullanılabilir roketler alanında öncü olmak isteyen uzay aracı ...
Cüneyt Arkın: Star Wars gerici bir film
Ünlü oyuncular "Türk sinemasında yıldızlar geçidi" programında bir araya ...
 
Star Wars'tan rekor gişe: Güç öyle böyle uyanmadı!
'Güç' gişede de uyandı! Efsane bilimkurgu serisi 'Star Wars', yedinci ...
Mevlana Gaziemir'de anıldı
Mevlana ölümünün 742. yılında Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Şeb-i ...
Yılın Basın Fotoğrafları Sergisi İzmir'de
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva