HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2017 Salı - 01:57

Kılıçdaroğlu'nun o sözlerine sert tepki

AK Parti TBMM Grup Başkanlığından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "İktidarda 120 ile 180 arası ByLock'çu vekil var" sözlerinin FETÖ'ye dolaylı siyasi destek mahiyetinde olduğu bildirildi.

Kılıçdaroğlu nun o sözlerine sert tepki

AK Parti TBMM Grup Başkanlığından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, gazete ve televizyonların temsilcileri ile yaptığı toplantıda sarf ettiği iddialar üzerine yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun "İktidarda 120 ile 180 arası ByLock'çu vekil var. Bunlar açıklanmıyor." ifadelerinin akla, mantığa, siyasete, hakkaniyete uygun düşmeyen utanç verici iftira olduğu bildirildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"İktidarda bu kadar ByLockçu, dolayısıyla örgüt üyesi vekil var ise bunun muhalefet ayağı da olacağına göre malum terör örgütü, darbe yapmaya gerek kalmaksızın niçin hükümeti düşürüp Meclis içindeki üyeleriyle kendi hükümetini kurmamıştır? 15 Temmuz öncesi FETÖ mensubu olan yüksek yargı mensuplarının tasfiyesini amaçlayan yasal değişikliklerin gerçekleştirilmesini muhalefetin itiraz ve direnişlerine rağmen iktidar yaparken niçin ByLock'çu vekiller kolaylıkla engelleyebilecekleri bu değişikliğe karşı çıkmamışlardır? Anayasa değişiklik teklifi Meclisten yüksek bir oy oranıyla geçerken niçin Sayın Kılıçdaroğlu'nun var olduğunu iddia ettiği bu ByLock'çu vekiller bir güç gösterisinde bulunup bunu engellememişlerdir?

17-25 Aralık darbe girişimi öncesinde dahi AK Parti içinde FETÖ mensubu addedilebilecek vekil sayısı ancak on civarındaydı. AK Parti'nin her düzeyde bu çete ile açık bir mücadeleye giriştiği, mensuplarının parti kademelerine sızma girişimlerine karşı olağanüstü bir duyarlılıkla davrandığı süreçte iki genel seçim yaşanmıştır. Böylesi bir zamanda herhangi bir ByLock'çu kişinin bırakın aday olmayı, partiye bile yaklaştırılmayacağı hususunu Sayın Kılıçdaroğlu siyasi tecrübesi ile takdir etme yeteneğinden yoksun mudur? Yoksa böyle bir yeteneği olmakla birlikte halkın aklını ve basiretini takdir etme konusunda vahim bir sorunla mı maluldür?"

"FETÖ örgütüne dolaylı siyasi destek mahiyetindedir"
Açıklamada, "Kılıçdaroğlu'nun iftira ile FETÖ örgütüne yönelik mücadeleyi 'bakın halk katındaki insanlar hesap veriyor fakat siyasiler vermiyor' propagandası ile etkilemek ve kamu vicdanında yanlış bir algı doğurmak peşinde olduğu" belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu utanç vericidir, karşı olduklarını söyledikleri FETÖ örgütüne dolaylı siyasi destek mahiyetindedir. Ayrıca yine bu tavır, 16 Nisan yaklaşırken 'hayır'cı cephenin kaybedeceği telaşı dolayısıyla bu iftiradan medet ummadır. Sayın Kılıçdaroğlu'na açık çağrımızdır. Elinizde herhangi bir milletvekili ile ilgili onun ByLock'çu olduğuna dair bir belge, bir rapor, bir değerlendirme var ise bunu kamuoyu ile paylaşın. Esasen ortaya böyle bir belge koymaksızın sadece ifade olarak belirttiğiniz 'iktidarda 120-180 ByLock'çu vekil var.' sözü sizi kendi beyanlarınızla utanç verici, ahlaken tartışmalı bir yere getirmiştir. Kendi beyanlarınızla düştüğünüz bu çukurdan çıkmanızın yegane yolu, aslında önceden yapmanız gerekeni şimdi yapmanız, bu sözlerin arkasını belgeyle doldurmanızdır. Bunu yapamayacağınızı biliyoruz ve sizi ucuz polemiklerin ötesinde hukuk zemininde konuşmaya ve davranmaya zorlamak için konuyu hukuk zeminine taşıyacağımızı, mahkemede sizinle hesaplaşacağımızı beyan ediyoruz."

 
Kocaoğlu'ndan referandum mesajları: Kılıçdaroğlu'nun geliş tarihini de açıkladı
 
Erdoğan'dan 12 kanuna onay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Onurumuzla sandığa gideceğiz
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Her şeye karşın, 16 Nisan'da, onurumuzla ...
CHP'li milletvekillerinden 'evet' standına ziyaret
CHP'li milletvekilleri Üsküdar'da "evet" standını ziyaret etti.
AK Parti İl Başkanı Delican: Yatırım fırtınası yaşanacak!
Başbakan Yıldırım’ın İzmir programı hakkında detaylı bilgi veren AK Parti ...
 
MHP'li Tanrıkulu: Tencere artık daha pahalıya kaynayacak
Enflasyon rakamlarının Ekim 2008'den beri en yüksek rakama ulaşması ile ...
Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Yazıklar olsun!
Başbakan Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz için 'kontrollü ...
AK Parti İzmir’de ‘Balkan’ günü: Delican’dan önemli mesajlar
Balkan ülkelerinden gelen 40 kişilik heyet, Balkan Stratejik Araştırmalar ...
 
Erdoğan: 12 Eylül yanlışlarını düzeltiyoruz!
Erdoğan, "12 Eylül darbesine madem ki 'Hayır' dediniz, 12 Eylül darbesine ...
MHP'den CHP'ye Barzani suçlaması
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ana muhalefet partisi CHP’yi eleştirerek ...
İzmir Eski Milletvekili Denizli’nin acı günü
AK Parti 24.Dönem Milletvekili Denizli’nin annesi Sevil Şaylan vefat etti.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva