HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2020 Çarşamba - 20:53

Kılıçdaroğlu'nun İzmir çıkışına AK Parti'den tepki: Önce kendi kurmaylarına baksın!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun rant iddialarına yönelik, “Bizim bu şekilde bir düşünce içinde olmamız imkân dahilinde değil ama CHP genel başkanına şöyle bir tavsiyede bulunabilirim, öncelikle kendi kurmaylarına bir bakması lazım. İzmir ile ilgili nasıl bir yol izliyorlar, hangi rantla uğraş veriyorlar, sürekli İzmir’de bir takım rantın peşinde olup olmadıkları konusunda defalarca İzmir milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak kendisine çağrıda bulundum” dedi.

Kılıçdaroğlu nun İzmir çıkışına AK Parti den tepki: Önce kendi kurmaylarına baksın!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, katıldığı bir televizyon programında  önemli değerlendirmelerde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘İzmir parası’ ve ‘İzmir bayrağı’ açıklamaları hakkında konuşan Dağ, “Öncelikle bu konu nasıl ve nereden gündeme geldi, AK Parti durup dururken böyle bir konu mu ortaya attı, önce kendi belediye başkanının neden böyle bir şey konuşma gerektiğini hissettiği, bunun arka planında nasıl bir mesele var bunları sorgulamasında fayda var. Sanki ortada söylenen bir söz yok, birtakım konular, düşünceler, fikirler söz konusu değil AK Parti durup dururken -büyükşehir belediye başkanı da benzer açıklamalar yapıyor- Büyükşehir Belediye Başkanı da AK Parti gündemi değiştirmek için benim üzerimden birtakım işler yapıyor diyor. Gündemi değiştirmek gibi bir niyetimiz söz konusu değil” dedi.

KILIÇDAROĞLU KENDİ KURMAYLARINA BAKSIN!
İzmir’de rant iddialarına yanıt veren Dağ, “AK Parti, gündem değiştirmek için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı kullanmak  gibi bir acziyete düşecek bir parti değildir. Yine CHP genel başkanının bugün ‘AK Parti’nin İzmir’le ilgili bir takım rant düşünceleri var dolayısıyla böyle bir şeyi gündeme getiriyor’ ifadesini açıkçası çok yakışıksız ve bir genel başkana hiç yakıştıramadığım ifadeler. Bizim bu şekilde bir düşünce içinde olmamız imkân dahilinde değil ama CHP genel başkanına şöyle bir tavsiyede bulunabilirim, Öncelikle kendi kurmaylarına bir bakması lazım’ İzmir ile ilgili nasıl bir yol izliyorlar, hangi rantla uğraş veriyorlar, sürekli İzmir’de bir takım rantın peşinde olup olmadıkları konusunda defalarca İzmir milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak kendisine çağrıda bulundum. Grup başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan en yakın çevresindeki çalışma arkadaşları İzmir’de belediyeleri gezerek asansör firmaları ile beraber asansör ihalesi almak için hangi baskıları yaptığını sayın Kılıçdaroğlu bir araştırsın. Bundan haberi var. Kendisine daha önce meslek odaları da gidip bu konudaki şikayetlerini söylediler. Bilgisi olduğunu bildiği halde, kendi yakın çalışma arkadaşları İzmir’le ilgili bir rant peşinde koşarken niye bunu halen bir açıklama gereği noktasında olmadığını ortaya koymak lazım” diye konuştu.

İZMİR’DE 1 MİLYONUN ÜZERİNDE OY ALMIŞ PARTİ BUNLARI DİLE GETİREMEYECEK Mİ?
İzmir’de belediyenin faaliyetlerini dile getirmelerinin kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini belirten Dağ, “İzmir’de opera binası ile ilgili bir firmaya iş bulmak için 110 milyon zarara uğratıldığına dair hem basında hem de raporlarda çıkan hususlar var. Bunlara bir rant olarak baksın. Halk TV’ye 864 bin TL’lik, Halk TV sahibinin ortak olduğu firmadan alınan hususları bir sorgulamak lazım. Yine Büyükşehir Belediyesi’nin 34 tane kolonu ne yazık ki LGBT renklerine boyamak suretiyle 200 bin TL’ye -3-5 bine yapılacak iş için- kimlere peşkeş çekilmiştir, bunlara bir baksın CHP genel başkanı. Açıkçası burada Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili ortada bir durum var ve bu duruma göre biz AK Parti temsilcileri olarak, İzmir’de bir milyonun üzerinde oy almış bir partinin temsilcileri olarak bunları dile getirmeyecek miyiz? Dile getirdiğimizde niye rahatsız oluyorlar?” açıklamasını yaptı.

MUHALEFET KENDİSİNE MUHALEFET YAPILMASINI HAZMEDEMİYOR!
Hükümetin İzmir’e gereken desteği verdiğinin altını çizen Dağ, “Ben şunu söylemek istiyorum, ‘muhalefet kendisine muhalefet yapılmasını dahi hazmedemiyor.’ Yani bunlar iktidar olduğunda bunlara nasıl bir muhalefet yapmak söz konusu olacak, ben bunu tahayyül bile edemiyorum. Bizim İzmir büyükşehir Belediyesi’nin 1 senelik süre zarfında hükümetten talep etmiş olduğu izinler vardı. Biz bu izinleri bugüne kadar sağladık. Kılıçdaroğlu İzmir vekili ama büyük ihtimalle haberi yoktur. Çok fazla İzmir’le bir ilgisi yok kendisinin. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na sorarsa o biliyor. Bu konuda bir havaalanı yolunda, Yeşillik Caddesine battı-çıktı yapılması için karayolları alanından büyükşehir belediyesi alanına alınması hususu vardı, bunu yerel seçim geçer geçmez gerçekleştirdik. Yine Buca Metrosu için izin beklenen bir hususu belediyenin bunu hayata geçirme noktası oldu. Aynı zamanda tramvayı Çiğli’ye kadar uzatma konusu vardı. Bu da yine Ulaştırma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı onayı gerekiyordu, bunu da yatırım programına alarak gerçekleştirdik. Şu anda İzmir özelinde baktığımızda Büyükşehir Belediyesi’nin merkezi hükümetten talep etmiş olduğu meselelerle alakalı hiçbir konu kalmadı ama buna rağmen bu söylem doğruyu yansıtmıyor. Bunun dışında maddi yardımlar Türkiye’deki hangi belediyeye nasıl maddi yardım yapılıyorsa İller Bankası'ndan aylık ödemeler suretiyle İzmir’e de aynı şekilde yardımlar ve ödemeler yapılıyor. Merkezi hükümetin onay konusunda yapması gereken ve İzmirlilerin bizden talebi olan hususlar şu ana kadar hayata geçirildi. Bu noktada artık bunların icraat olarak hayata geçmesini bekliyoruz. Yani Buca Metrosu’nun bir an önce bitmesini bekliyoruz. Yine trafiği engelleyen havaalanı yolunun bir an önce hayata geçmesini ve oradaki ışıkların tamamen ortadan kalkmasını bekliyoruz. Çiğli Tramvayı'nın bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Açıkçası asıl beklenti içerisinde olan şu anda İzmirlilerdir. Ne yazık ki bu konuda hükümetin böyle bir hususuna dair bir şey söylemek çok doğru değil. Bunun üzerine bu yorumu yapmak doğru değil. Bu ayrı bir mesele diğeri ayrı bir mesele” ifadelerini kullandı.

ŞU ANA KADAR 6 DEFA TESTTEN GEÇTİM
AK Parti’de alınan koronavirüs önlemlerine de değinen Dağ, “Sürekli olarak bir testten geçme durumumuz var. Şu ana kadar ben de altı defa testten geçen birisiyim. Şu ana kadar pozitif olmadık hep negatifiz. Allah’a hamdolsun. Açıkçası bu süreçte kelimeler üzerinde birtakım şeyler değiştirdi. Eskiden pozitif olumluydu, negatif olumsuzdu; şimdi tam tersi bir duruma döndü. Böyle farklı bir süreci yaşıyoruz. İnşallah ülkemiz ve öncelikle İslam alemi ve tüm dünya bu musibetten bir an önce kurtulması için dua ediyoruz ve bunun için çaba sarf ediyoruz. Tüm kurumlarımız hem bu musibetin ortadan kalkması için uğraş veriyor aynı zamanda da ekonomide, turizmde, tarımda ve diğer bütün alanlarda ülkemizin daha da büyümesi için çaba sarf ediyor. Bir musibet gelmiş ve biz hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inanan insanlar olarak bu şerrin neden bize geldiğini düşünür ve buna göre adımlarımızı atarız. Bundan sonra da bir birey olarak ve bu birey olma noktasında bir idareci ve yönetici olarak bu musibet neden dünyanın başına geldi bunu düşünerek inşallah adımlarımızı buna göre atmaya devam edeceğiz” dedi.

 
İzmir Valiliği açıkladı: Küner'de 38 korona vakası!
 
Vatandaş isyan etti ilçe belediyesi 'sorumlusu büyükşehir' dedi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mert 25 Haziran 2020 Perşembe 10:23

AKP de rant peşinde ancak Tunç Soyer’in Seferihisar’da yaptığı rant hiç kimseye nasip olmamıştır. Böyle birinin İzmir’de yapacakları önceden nasıl görülmedi? Yoksa bu rant genel merkez tarafından paylaşılıyor mu?

Yorumu oyla      2      3  
Fikret ASLAN 25 Haziran 2020 Perşembe 09:08

AKEPE denilen parti Türkiyenin tüm mal varlığını özelleştirip Fetöye ve yandaşlarına peşkeş çekmiştir. Zaten kendileri de itiraf etmişti. "NE İSTEDİNİZDE VERMEDİK" diye. Bende AKEPEYE oy vermiş biri olarak hakkımı helal etmiyorum ve AKEPEYE verdiğim oylar zehir zıkkım olsun. çoluklarından çocuklarından çıksın inşallah.

Yorumu oyla      3      3  
İZMİR YERLİSİ 25 Haziran 2020 Perşembe 08:58

Sayın Dağ burası çok önemli, ekonomi süper işsizlik yok denecek kadar az!!!!!CHP olmasa acaba ne yapacaktınız????

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti
Gaziantep'in Araban ilçesi Belediye Başkanı Hasan Doğru CHP'den istifa etti.
Büyükşehir Meclisi'nde İYİ Parti'den MHP'ye transfer
Tire ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nafiz Kükler İYİ Parti'den MHP'ye geçti.
Deniz Yücel'den Canan Kaftancıoğlu'na destek
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İstanbul İl ...
 
Başkan Kırkpınar’ın ikinci dönemi resmen başladı
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ikinci dönemi resmen başladı. ...
Tartışmaya Kılıçdaroğlu da dahil oldu: İzmir'de başkanlara kumpas girişimi var!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
CHP’li Kılıç’tan baro başkanlarına destek
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Savunma ...
 
CHP'li Sındır'dan 'gül sektörü' soruları!
Meclis Başkanlığına sunduğu araştırma ve soru önergeleriyle tarım sektörünün ...
DEVA Partisi’nde İzmir sürprizi: Kaya bombası!
Genel başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı DEVA Partisi İzmir teşkilatını ...
TBMM'de İzmir tartışması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 'İzmir Bayrağı ve İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva