HABERLER>POLİTİKA
13 Mart 2021 Cumartesi - 16:18

Kılıçdaroğlu’ndan 'yerinde dönüşüm' övgüsü: İzmir, Türkiye'ye örnek oluyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’nda yaptığı çalışmada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerinde dönüşüm çalışmasının örnek bir uygulama olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu ayrıca İstanbul’da geçmiş dönemde yapılan kentsel dönüşüm ile İzmir’de yapılan kentsel dönüşüm arasındaki farkları ortaya koydu. Örnekköy'deki kentsel dönüşüm temel atma töreninde de bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu "belediye başkanlarımız tarih yazıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan  yerinde dönüşüm  övgüsü: İzmir, Türkiye ye örnek oluyor!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu ve İzmirli belediyelerin başkanları Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’nda buluştu. Çalıştayda gündem kentsel dönüşümde rantın önüne geçerek ve yerinde dönüşüm ile sakin, yaşanabilir bir kentin oluşturulması oldu.

Çalıştay açılışına İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri de katıldı.

BAŞKAN SOYER: YERİNDE DÖNÜŞÜM TIKIR TIKIR İŞLİYOR

“KÖTÜ ÖRNEK, ÖRNEK DEĞİLDİR”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptığı açıklamada, “Yürüttüğümüz çalışmalar kentsel dönüşüm teorik yaklaşımın yanı sıra pratik yaklaşımları takip ediyoruz. Odalarla ve sahada çalışan birimlerle yaptığımız görüşmelerde iktidarımızda kentsel dönüşümde uygulanacak biçimleri incelemekteyiz. Toplumcu bir anlayışla her kentin hatta kent içlerinde bulunan yerleşimlerin dönüşümlerine dair değerlendirmeler yapıyoruz. Yerinde ve toplum yararına dönüşüm olmazsa olmazdır. İktidarın anlayışı bundan o kadar uzak ki… İktidarın uygulaması vatandaşlarını evlerinden, mahallelerinden uzaklaşarak gerçekleştirildi. Belediyelerimiz ise ilkelerimiz doğrultusunda yaptıkları hamleler bu sorunu giderdi. Kötü örnek, örnek değildir. Bundan dolayı bizim modelimiz yaşlanabilir kentsel dönüşüm olacaktır” dedi.

AĞAÇLARIN, KUŞLARIN  DA YAŞAM HAKKI VAR. BU EN ÇOK DA İZMİR’E YAKIŞIYOR
Akın’ın ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye geldi. Konuşmasında İstanbul’da yapılan kentsel dönüşüm ile İzmir’de yapılan kentsel dönüşüm arasındaki farkları anlattı. Kılıçdaroğlu açıklamasında “Yaşadığımız kentten memnun muyuz? Memnun değilsek hangi gerekçe ile memnun değiliz. Kentlerimizi beton ormanına döndürüldü. Deprem kuşağındayız ama binalarımız riskli. Kentsel dönüşüm nasıl bir dönüşüm olmalı? Biz neler yapmalıyız? ‘Yaşanabilir kentsel dönüşüm’ dedi arkadaşlarımız. Bu çok güzel. Her kent kendi rantını yaratır. Yol yaparsanız, park yaparsanız konutun değeri artar. Soru şu, rantı kimin için kullanacağız? Bir avuç insan için mi, vatandaş için mi? Biz rant vatandaşın kullanması için çabalıyoruz. Dönüşümün doğa ile barışık bir kent yaratması için çabalamalıyız. Kentte bizim dışımızda diğer canlılar da yaşıyor. Ağaçların, kuşların yaşam hakkı var. Bu en çok da İzmir’e yakışıyor. Sayın Soyer, üç temel ilkeden söz etti. Uzlaşıdan bahsetti. Yerinden dönüşümden bahsetti. İnsanların kentin dışına sürmemek gerekiyor. İstanbul’da bunu gördük. Rantın yüksek olduğu yerlerde vatandaşlar sürüldü. Başka yerlere göç etmek zorunda bırakıldılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaş odaklı olarak kentsel dönüşüme bakıyor. Vatandaşa güvence veriyor. Bu imkanların vatandaşa sağlanması çok önemli. İstanbul’daki kentsel dönüşümde yaşanılan sorundan bahsedeyim. Müteahhitle vatandaş karşı karşı geliyor ve vatandaş mahkemelik oluyor. Vatandaş artık burada, İzmir’de belediye güvencesine giriyor ve belediye ile muhatap oluyor. Bu ilke çerçevesinde bir kentsel dönüşüm yaptığınızda ortaya yaşanabilir, kent ortaya çıkıyor. İzmir’i yaşanabilir bir kente dönüştürmek ve depreme karşı dirençli getirmek için yaptığınız çok değerli” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MORAL ZİYARETİ
CHP Genal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarını da unutmadı. Pandemide hayatını kaybeden sağlık emekçileri için duvar resimleri yapılan Eşrefpaşa Hastanesi'ne ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada sağlık çalışanları ile sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu'na ziyarette İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP'li miletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı da eşlik etti. 

BAŞKAN UYGUR'A 'GEÇMİŞ OLSUN' ZİYARETİ
Eşrefpaşa Hastanesi'ndeki ziyaretin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, evinde çıkan yangından etkilenen ve halen tedavisi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde süren Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'a 'geçmiş olsun' ziyartetinde bulundu. Ziyarette Başkan Uygur yangın esnasında yaşadıklarını ve hastanede devam eden tedavi süreci hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

ÖRNEKKÖY'DE MESAJ SELİ: BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ TARİH YAZIYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Örnekköy Mahallesi’nde yaptığı kentsel dönüşüm temel atma ve yıkım töreninde konuştu.

Gençlerin attıkları sloganlar sonrası açıklama yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Motorları maviliklere süreceğiz. Kaptanı siz olacaksınız. Önümüzde seçimler olacak. 6 milyon genç ilk kez gelecek sandıkta oy kullanacak. Ülkenin kaderini gençler değiştirecek” dedi.

DOSTLARIMIZLA İKTİDARA GELECEĞİZ
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Türkiye bir sorunlar yumağı halinde. Ülkeyi buhrandan çıkarma görevi Cumhuriyet Halk Partisi’nindir. Biz hiç kimseyi dışlamıyoruz. Kimliği, yaşam tarzı, inancından ötürü ötekileştirmiyoruz. Herkesin sorununa talibiz ve sorununu çözeceğiz. Herkesin yüzü gülmeli, herkesin işi ve aşı olmalı. Belediye başkanlarımız seçimlerde "Mart'ın sonu bahar olacak" demişti. Martın sonunu bahar yaptık. İkinci büyük adım ile de yerel yönetimlerdeki başarımızın üzerine koyarak dostlarımızla adım atarak bu ülkeye demokrasi ve özgürlüğü getireceğiz. Yerel yönetimler önemli adımlar atıyorlar. Olağanüstü işler yapıyorlar. Her biri tarih yazıyor. Bizi suçladılar. 'Sakın CHP’li belediyelere oy vermeyin gelirse mağdur olursunuz' dediler. Şu anda şu gerçeği görüyoruz. Ülkenin tüm coğrafyasında görev yapan başkanlarımız tarih yazmaya devam ediyor.KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BÜYÜKŞEHİR GÜVENCESİ
Kentlerde yaşamak güzel bir şey, zorlukları da var. Kentte yaşayan insan kentin kültüründen, sosyal donatılarından, kültür merkezlerinden, ulaşımından yaralanmak ister. Yeşilinden, parkından yararlanmak ister. Kentin merkezinde ve rantı yüksek olan yerleri kentsel dönüşüm yapıyorsanız rantın orada yaşayan insanların alması lazım. Her insan mahalle kültürünün kaybolmamasını ister. İnsanların anıları vardır, onları yaşatmak ister. Kentsel dönüşüm yapılırken onların korunmasını ister. Belediye başkanlarımız bu ilkelere dikkat ediyorlar. Burada kentsel dönüşümden daire sahibi olanların başka bölgelere sürüldüğünü görmeyeceksiniz. Oradaki ranttan o insanların yararlandığını göreceksiniz. Müteahhitle kimse yüz yüze gelmeyecek. Bu süreçte güvenceyi sağlayan belediyeyi göreceksiniz. Güzellikler göreceksiniz, sosyal donatı, yeşil alanlar, kreşler göreceksiniz. Kentte yaşamanın bütün olanaklarından yaralanmış olacak. Bu da bizim yaptığımız dönüşümdür, anlayıştır. Bu dönüşümde beton ormanları olmayacak. Ağaçları, kuşları, yeşilleri göreceksiniz. Huzur içinde gezeceksiniz, kültür merkezlerine gideceksiniz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz ve insan odaklı çalışırız. Biz insana, insanlığa hizmetten onur ve gurur duyuyoruz. Hizmet sizin için ve sizin ayağınıza getiren ve şehri beton ormanları olmasından kouyan ve bize kazandıran belediye başkanlarına teşekkür ederiz. Kentler engelliler için yaşanabilir olmalıdır. Başkanlarımız bu konuya da dikkat ediyorlar. Kim olursa olsun beraber yaşamalıyız.

BİR EKONOMİ PAKETİ AÇIKLADILAR, İŞSİZLİĞİ ÇÖZECEĞİZ DİYE TEK CÜMLE YOK
2023’te seçim olacak diyorlar erken olacak diyorlar önümüze sandık geldiğinde bu hizmetleri herkese götürmek için oyumuzu vereceğiz. Bir ekonomi paketi açıkladılar ama 'işsizliği çözeceğiz' diye tek cümle yok. Halde çalışan bir üniversite mezunu genç bana 'işsiz kaldım burada çalışıyorum' diyor. Her yerde işsizlik sorunu ile karşılaşıyoruz. Bize güvenin. Biz değiştireceğiz. Türkiye’yi değiştireceğiz, huzuru getireceğiz. Hiçbir kadın pazar artıklarından evime yiyecek bulabilir miyim diye düşünmeyecek. Çünkü biz sosyal demokratız, demokratız. Vatandaşımız için çalışıyoruz"

SOYER: ŞEHİRDEKİ RİSKLİ KONUT ALANLARINI GÜVENLİ HALE GETİRİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer törende yaptığı konuşmada “Türkiye’de örnek bir dönüşüm modeli uygulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak şehirdeki riskli konut alanlarını güvenli hale getiriyoruz. Dönüşümün uzlaşma esaslı olması, yerinde gerçekleştirilmesi ve dönüşümün İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesinde gerçekleşmesi kapsamında 3 temel hedefimiz var. Toplamda 6 bölgede 248 hektarlık alanda 345 bin metrekare tapu aldık. Yaklaşık 1000 bağımsız bölümün anahtar teslimini yaparak mülkiyet tapusu ile hak sahiplerine teslim ettik. 2 bin 200 bağımsız birimin inşaatını başlattık.  İzbeton ile 1000 bağımsız birimin yapımı için protokol imzaladık. 1218 bağımsız birimin kat karşılığı ihalesini yaptık. Yaklaşık 4 bin 600 bağımsız bölümün de tüm uzlaşma, devir, tapu ve imar uygulamalarını tamamlayarak yapım ihalesine hazır hale getirdik. Bugün Örnekköy’de 2,3 ve 4. etaplardaki dönüşüm için bir araya geldik. Bölge sakinlerinin tamamına yakını ile uzlaşma sağladık. Toplamda 3520 konutu inşa etmiş olacağız. Ege Mahallesi’nden 428 milyon TL, Örnekköy’de 520 milyon TL maliyetle kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatmış olduk”  dedi.

CEMİL TUGAY: BAŞKAN SOYER'İN SONUNA KADAR YANINDAYIZ
Törende konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise “İzmirimiz ne yazık ki 30 Ekim’de büyük acı yaşadı. Deprem felaketinde yitirdiğimiz canlar büyük üzüntü bırakırken kentimizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız vermemiz yol açtı. Kentsel dönüşüm kapsamında yıllardır büyük uğraşlar veren Büyükşehir Belediyemiz depremzedelere yardıma koşarken diğer yandan yerinde ve vatandaşla tam uzlaşma içerisinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Tunç Başkan öncülüğünde başlayan bu yenilenme ve kentsel dönüşüm sürecinde Karşıyaka Belediyesi olarak yanlarında olacağız. Örnekköy’de başlayan dönüşüm süreci Karşıyaka büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kurdela kesme töreni gerçekleştirildi.

GERGİNLİK YAŞANDI
Karşıyaka'da imar sorunu yaşayan Emlak Konutları Platformu üyeleri ise alana pankartla girmek isteyince polis engeli ile karşılaştı. Vatandaşlar taleplerini Kılıçdaroğlu'na iletmek için yoğun çaba sarf etti.

HAL ESNAFI SIKINTILARINI ANLATTI
Kılıçdaroğlu sabah saatlerinde ilk olarak Buca-Kaynaklar'da bulunan Sebze ve Meyve Hali'ne giderek esnafla buluştu. Hal esnafı ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği ile de bir toplantı gerçekleştirdi. ZiyaretlerdeGenel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Ali Öztunç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da yer aldı.

Kılıçdaroğlu, esnafla sohbet ederken bazı esnaflar, ekonomik olarak zor durumda olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu ise bu güçlüklerin üstesinden hep birlikte gelinebileceğine işaret etti. 

Sohbet sırasında bir esnaf, "Işıkkent-Pınarbaşı yolu öldürüyor bizi. Arabalarımızın alt takımı kalmadı. İzmir'e en iyi hizmet eski belediye başkanı İhsan Alyanak yaptı. O rahmetli olduktan sonra İzmir'e hizmet verilmedi ama şimdi yollarımız hiç iyi değil. Bu iki, beş senelik bir durum değil. Bu 20 senelik bir birikim. Sizden ricamız belediyelerimiz güzel çalışsın. Başkanımız Tunç Soyer'in suçu yok, o yeni geldi." ifadelerini kullandı. 

Bir diğer esnaf ise Kılıçdaroğlu'na, "Normalde hal sabah 05.00'te açılıyordu. Şimdi birkaç tane marketçinin sevkiyatı sağlaması için gece 00.00'da hal açılıyor. Bunun için yapılacak bir şey var mı?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu ise eleştirilerinden dolayı esnafa teşekkür etti. Esnafla fotoğraf da çektiren Kılıçdaroğlu'na bir torba portakal hediye edildi. 

AYAĞININ TOZUYLA ERDOĞAN'A EKONOMİ PAKETİ ELEŞTİRİSİ
Gece saatlerinde bir video yayınlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Ekonomide Reform Paketi’ni İzmir’den eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Saraylardan reformlar ancak bu kadar olabiliyor...”diyerek sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şu sözleri söyledi:

"Sevgili halkım, ekonomik paket açıkladılar. Kaçıncı biliyor musunuz? 23’üncü paket. Sözde ekonomide reform yapacaklar. Allah aşkına açıklanan bu pakette işsize iş bulacağız diye bir cümle var mı? Bu pakette hiçbir Osmanlı Padişahına nasip olmayan saraylarda oturuyorlar, peki bu saraylarla ilgili tek cümle bir tasarruf var mı? Yok. Hadi onlardan da vazgeçtik beşli çeteye dünyanın parasını ödüyoruz, oradan bir tasarruf var mı? Oradan da yok. Bunların ekonomide reform yapacak halleri de yok. Dağılmış vaziyetteler. Bize inanın ve bize güvenin. Reform nasıl olurmuş, halkın çıkarı nasıl korunurmuş, işsize iş nasıl bulunurmuş; o bizim işimiz, onu biz yapacağız."

KILIÇDAROĞLU'NDAN KEMALPAŞA'YA ZİYARET
Ankara'ya dönüş yolculuğuna geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'yı ziyaret etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Karakayalı, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız SayınKemal Kılıçdaroğlu'nu, Ankara'ya dönüşü öncesi akşam yemeği için Kemalpaşa'da misafir ettik. İzmir ve Kemalpaşa'ya olan ilgi ve alakaları dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum" dedi.

 
Kraliyet'ten William'a destek
 
Bakanlık sözcüsünden Yunanistan'a FETÖ tepkisi
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 14 Mart 2021 Pazar 01:26

Merak ediyorum bu adamcağız ne içiyor millet akp korkusundan size oy veriyor çok başarılı olduğunuzdan değil algıyı yıllarca böyle yönettiniz ama artık millet uyanıyor alternatif var artık Muharem ince siz batının hdp si oldunuz tıpış tıpış devri bitti artık deniz gezmişlerin ahı var bu chp de iktidar yüzü göremezsiniz bu çocuklar chp kilerin imzalarıyla idam edildi

Yorumu oyla      2      3  
bucalı 14 Mart 2021 Pazar 00:31

İzmir sizin sayenizde büyük bir köy oldu..insanlar belediyecilik görsün. ..

Yorumu oyla      2      3  
Chp gönül veren 13 Mart 2021 Cumartesi 19:12

Emlakbank platformunu oluşturan sayın site sakinleri;Atakentdeki daireleri üzerinden rand sağlama uğraşılarına saygı duyarız.Ancak Her iki Başkanımızın siteyi betona feda etmeyip,yeşili koruma cabalarını takdir ile karşılıyoruz. yeşili koruma cabalarını takdir ile arkalarında olduğumuzu ifade ediyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
KSKLİ 13 Mart 2021 Cumartesi 18:33

İzmir mimarlar odası açıklaması kentin % 60 kaçak gecekondu çürük böyle yılda 200-300 tane daire yaparak 100 yılda bitmez bu iş. Kentin yarısının imar planı yok. Adam tapulu yerini müttehitte veremiyor.

Yorumu oyla      2      3  
kafayı kuma gömmemek lazım 13 Mart 2021 Cumartesi 18:32

Kentsel dönüşüm çalışmaları yavaş gidiyor; bunu görmemek için kör olmak lazım. Çık yüksek bir yere de şehrin haline bak! 3.büyük şehir, batıya açılan kapı bu mu? Ne belediye ne de bakanlık hızlı değil. bu hızla bu iş 200 yıl sürer. Gökçek'ten de bana ne!

Yorumu oyla      2      3  
troller 13 Mart 2021 Cumartesi 16:05

Trol dememek lazım, nankör daha doğru bir ifade! Gökçek ve Topbaş'ın, Toki'nin yaptığı binalar ortadayken kalkıp da İzmirdeki bitmiş ve devam eden inşaatları görmemek nankörlük değil de nedir? Yıllar sürecekmiş! Başlamış ya, sen ona bak! Başlamayanları ne yapalım?

Yorumu oyla      11      6  
E CHP'li 13 Mart 2021 Cumartesi 14:35

KK Agam dalga geçiyor bizimle.Rüya görüyor olmalı...

Yorumu oyla      7      11  
Bülent ışık 13 Mart 2021 Cumartesi 14:34

Lombak Süleyman Demirel Anadolu lisesinin yanındaki gökdelene, denize sifir iki gökdelene ve Mavibahçe'ye imarı kim verdi ? Maksat muhalefet olsun değil mi? Ama bilgi sıfır.

Yorumu oyla      9      6  
Hayaller Paris, Gerçekler İzmir 13 Mart 2021 Cumartesi 12:24

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları son derece yetersizdir. Dönüşmesi gereken konut sayısı 300 binin üzerindeyken, yapılan çalışma hızıyla dönüşüm yıllar sürer.

Yorumu oyla      15      12  
Lombak 13 Mart 2021 Cumartesi 10:27

Hep cek cak bunlar. Sayın genel başkan, Karşıyaka'ya telefonunuzdaki haritalar uygulamasından bakın. Hep beton. Yek beton!

Yorumu oyla      9      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, merak edilen ekonomi paketini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi reform paketini açıklıyor. Pakette 850 ...
'Test yapılmadığı için Güneydoğu illeri mavi'
CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, TBMM'de gerçekleştirdiği basın ...
Lider'den Manisa'da 'iktidar olacağız' mesajı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelecek seçimlerde iktidara geleceklerini ...
 
Tire-Belevi yolu için tarih verildi
Şimdiye kadar üç Ulaştırma Bakanı gören 4 Eylül 2018 tarihinde biteceği ...
Ameliyathane teknikerlerinin istihdamı meclis gündeminde
Dünyada ve ülkemizde büyük bir hızla yayılan Covid-19 salgını ile birlikte ...
Tire'de içme suyu tehlikede iddiası!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat ve CHP ...
 
CHP'li Bakan: Doktorlar sınır ötesi karakollara götürülüyor
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, daha zorunlu askerliğini yapmamış ...
CHP’li Serter’den hükümete garanti eleştirisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM Genel ...
Mehmet KARABEL yazdı... Aklı fikri CHP’de!
Mehmet KARABEL yazdı... Aklı fikri CHP’de!
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva