HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2013 Perşembe - 18:47

Kılıçdaroğlu’ndan o MGK belgesine ilk yorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş dünyasıyla buluşmak için geldiği Balıkesir'de gündemdeki dershaneler, onlarla ilgili ortaya çıkan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) belgesi, CHP'li Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a müdahalesi ve ABD gezisine bazı gazetelerin davet edilmemesi ile ilgili açıklamalar yaptı. Bir gazetede yayımlanan Milli Güvenlik Kurulu belgesine değinen Kılıçdaroğlu, "Bu iktidarın iki yüzlü politika izlediğini gösteriyor" dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan o MGK belgesine ilk yorum

BALIKESİR - Balıkesir'e bugün saat 09.45'te gelmesi beklenen Kılıçdaroğlu'nun uçağı sis nedeniyle rötar yaptı ve saat 10.45'te Balıkesir Havaalanı'na indi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Balıkesir milletvekilleri Nedret Akova, Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu'na 9 yaşındaki Mehmet Coşkun gül verdi. Kılıçdaroğlu, Mehmet Coşkun'un elini öperek gülü aldı.
 
TÜCCR ARASINDA AYIRIM YAPMAYIZ
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir'deki ilk durağı Ticaret Odası oldu. Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir Ticaret Odası (BTO) ziyaretine CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da katıldı. BTO Başkanı Fahri Ermişle ile kısa süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'na gelen ilk soru dershanelerle ilgili ortaya çıkan MGK belgesi konusundaki görüşü oldu. Kılıçdaroğlu bu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
 
"Şu an 1889'da kurulan Balıkesir Ticaret Odası'ndayız. Dershane sahipleri de tüccardır. Biz hiçbir tüccarı 'cemaatci, A partisindendir, B partisinderdir' diye ayırmayız. Onun manevi dünyasına da, siyasi görüşüne de saygı gösteririz. Bizim görevimiz siyasetçi olarak onun önündeki engelleri kaldırmaktır. Dünyaya böyle bakarız. Bu nedenle 'dershaneleri kapatacağım' diyorsanız yapmanız gereken şudur; Çocukların dersaneye ihtiyaç duymadığı bir sistem getiriyorsanız, biz size destek vermeye hazırız. Hiçbir anne baba çocuğunu gönüllü olarak dershaneye göndermiyor. Zorunlu olarak gönderiyor. Üniversiteyi nasıl kazanacak çocuk? Her anne baba boğazından kesip çocuğunu dershaneye gönderiyor. Bu sistemi yaratan ne? Milli Eğitim sistemi. Dershane sahibini suçlamak gibi yanlış bir şey yok. 50 bin öğretmen, 100 bin insan dersanelerden geçimini sağlıyor. Bunları ne yapacaksınız? Atacak mısınız? Demin de söyledim. En büyük sorun işsizlik. Siz yeni işsizlik alanları yaratıyorsunuz. Bugün bir gazetemizde yayınlanan bir Milli Güvenlik Kurulu belgesi var. Bu belge şunu gösteriyor; Bu iktidarın iki yüzlü politika izlediğini gösteriyor. Düne kadar neler söylüyordu, neler neler yapmış, bunu görüyoruz. Bir siyasetçinin temel kuralı halkına yalan söylememek olmalı. Siyasetçi doğruların arkasından gitmek durumundadır. Gidip belgeye o imzayı atacaksınız, ama dönüp başka şeyler söyleyeceksiniz. Siyasette iki yüzlülüğe bu halkın prim vermemesi lazım."
 
'GENÇ'İN MÜDAHALESİ DOĞRU DEĞİL AMA'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Kamer Genç'in Japonya Büyükelçiliği'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yönelik tavrı ile ilgili olarak da şunları söyledi:
 
"Hanımefendinin konuşmasına müdahale etmek doğru değildir. Japonya Büyükelçiliği'nde yapılan toplantı Japonya'nın topraklarında yapılmış sayılır. Yani Japonya Büyükelçiliği Japonya'nın egemenliğinin olduğu bir yerdir. Dolayısıyla müdahale doğru değildir. Ama bir başka gerçek daha var. Kamer Genç'e yapılan müdahale de doğru değildir. Oradaki polislerin müdahalesi de doğru değildir. Yani iki yanlış var. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz."
 
ABD GEZİSİ VE GAZETE SANSÜRÜ
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ABD gezisi programı ve bazı gazetelerin geziye çağrılmadığı iddiaları ile ilgili olarak da şöyle konuştu:
 
"ABD gezi programımla ilgili grup başkanvekillerimiz gerekli açıklamaları yaptı. Gazeteler arasında bir ayrım yapmak istemiyoruz. Böyle bir kuralımız da yok. Biz sadece bazı dış politika yazarlarını davet ettik. Gazeteler arasında bir ayrım yapmadık. Bütün gazetelere çağrıda da bulunmadık. Bazı gazeteler kendi olanaklarıyla geliyor. Bunlara da saygı gösteriyoruz. 'Neden geliyorsunuz, neden gelmiyorsunuz?' diye bir düşüncemiz, öngörümüz ya da suçlamamız söz konusu olamaz.’’ (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
O.T 28 Kasım 2013 Perşembe 21:36

Kılıçdaroğlu'na not: 'Tüccar arasında ayrım yapmayız' A 'Genç'in müdahalesi' B 'ABD gezisi' F

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Kamer Genç konuştu: Hatam olsa…
Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşmasına yaptığı sözlü müdahaleyle ...
AK Partili Kadınlar’dan CHP İzmir önünde ‘Genç’ protestosu
AK Parti İzmir Kadın Kolları, Japonya Milli günü resepsiyonunda Emine ...
Avcı’dan yeni bir dershane açıklaması: Kimseyi…
Milletvekillerine dershaneler konusunda bilgi veren Milli Eğitim Bakanı ...
 
Çiğli aday adayı Yılmaz’dan çat kapı ziyaretler
AK Parti Çiğli Belediye Başkan aday adayı Adnan Yılmaz, seçim çalışmalarına ...
Bakan Yıldız: Kamer Genç bir canlı bomba
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine ...
Gaziemir aday adayı Kar’a sanat ve paintball desteği!
İzmir Paintball Spor Kulübü Başkanı Ferhat Kayalı, Manga Grubu’nun solisti ...
 
Çiğli aday adayı Soylu sahada tam gaz!
CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Birol Soylu’un büyük bir hızla sürdürdüğü ...
Ve EXPO fitili ateşlendi: İlk taş Şengül’den!
İzmir’in Paris’te ikinci turda elenerek EXPO 2020’ye ev sahipliği yapma ...
Flaş! Kılıçdaroğlu’ndan Kamer Genç’e ilk yorum
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva