HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2019 Pazartesi - 10:02

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki cinayet üzerinden hükümete salvo!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti-MHP ittifakının erken seçime gideceğini öne sürdü. CHP lideri FETÖ borsası tartışmaları ile ilgili olarak "İzmir'de öldürülen bir kişi var. Normalde Adalet Bakanlığı'nın o süreçten itibaren harekete geçmesi gerekiyordu. AK Parti içinde düzgün, adaletli davranılmasını isteyen bir grup da FETÖ borsasından söz etti. FETÖ borsası ne demektir? Para verince kurtuluyorsun, paran yoksa içeridesin" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan İzmir deki cinayet üzerinden hükümete salvo!

Cumhuriyet Gazetesi’nden Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; iktidarda yaşanan FETÖ borsası tartışmalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Erdoğan'ın avukatlarının FETÖ bağlantılı kaç dava aldıklarını ve bu davaların sonuçlarının ne olduğunun izlenmesi lazım. Adalet Bakanlığı izlemeli. O zaman görülecek ki FETÖ borsasında hangi avukatlar yargı üzerine siyasal baskı kurdular ortaya çıkacak” dedi. Kılıçdaroğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında tahliye kararı beklenirken “siyasal iktidarın talebi üzerine tekrar tutuklanmasının bir hukuk faciası olduğunu” da söyledi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI
“Ben, özellikle yerel seçim döneminden bu yana, bir erken seçimi doğru bulmadığımı, parti olarak bizim de bir erken seçim talebimizin söz konusu olmayacağını sıklıkla vurguladım. Biz hâlâ aynı noktada duruyoruz. Bir erken seçim doğru değil. Ancak, erken seçim kararı alacak olan iktidar bloku açısından durumu değerlendirdiğimizde, bir süre sonra bunlar başta ekonomi olmak üzere pek çok konuda Türkiye'yi yönetemedikleri gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalacaklar. Dolayısıyla “Biz yönetemiyoruz, seçime gitmek zorundayız” diyeceklerdir.

FETÖ BORSASI İDDİALARI
“FETÖ borsasının iki ayağı var. Birinci ayağı FETÖ'yle ilişkili pek çok işadamının, sermaye grubunun mallarına el konulmasıyla ilgili. Mallarına el konulanların bir kısmı yurtdışına kaçtı, bir kısmı tutuklandı ve hapise atıldı. Bazı FETÖ'cülere ise dokunulmadı. Bu süreçte el konulan malların bir kısmı da pazarlandı. TMSF aracılığıyla satış yapılırken, mal varlık larının listesini eline alıp iş dünyasını gezen bir sürü aracı insan vardı. “Bana şu kadar para verirseniz, bu malları size şu fiyattan satarım” diyenler vardı. Bunların içinden o mal varlıklarını alanlar da oldu, “Hayır, biz almıyoruz” diyenler de oldu. Çok uygun koşullar olmasına rağmen “İleride başımız belaya girer” deyip almayanlar da oldu. Bu malların, bazı isimler aracılığıyla pazarlanması, pazarlanmasına göz yumulması FETÖ borsasının bir ayağı.

AKP'den destek alanlar vardı: FETÖ borsasının bir diğer ayağı ise AK Parti içinden destek bulanların FETÖ yargılamalarından kurtulması ya da emsallerine göre çok az ceza alması. Onların mal varlıklarına da dokunulmadı. Bu bağlamda öne çıkan en önemli isim Fettah Tamince. Çünkü soruşturma açılırken aranan bazı temel kurallar vardı. Örneğin “17-25 Aralık'tan sonra da FETÖ ile ilişkisi sürüyor olmak, FETÖ liderinin bulunduğu Pensilvanya'ya gitmiş olmak, Bank Asya'ya para yatırmış olmak” gibi… Fettah Tamince'de bu kriterlerin neredeyse tümü vardı. 17-25'ten sonra Pensilvanya'ya gitti. 17-25'ten sonra Zaman gazetesinin hisselerini aldı. Buna dokunulmuyordu. Tam tersine AK Parti'nin protokol listesinde oturuyordu. Ben bunu söyleyip fotoğrafını gösterdiğim zaman önce bir sessizlik oldu.

ERDOĞAN’IN AVUKATLARI BU DAVALARA BAKIYORDU
Ben şöyle biliyorum: Şikâyet edilmesi ve bütün bu gerçekler bilinmesine rağmen savcı dava açmadı. İtiraz üzerine bir başka mahkemeye gitti. O mahkeme de dava açılmamasına karar verdi. Erdoğan'ın avukatları bu davalara bakıyordu. Erdoğan'ın avukatlarının FETÖ bağlantılı kaç dava aldıklarını ve bu davaların sonuçlarının ne olduğunun izlenmesi lazım. Öte yandan Erdoğan'ın avukatlarının hâkim ve savcı atamalarındaki etkilerinin de araştırılması lazım. Kim tarafından? Adalet Bakanı tarafından araştırılması lazım… Çünkü Adalet Bakanı aynı zamanda Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) da başkanı. O zaman görülecek ki FETÖ borsasında hangi avukatlar yargı üzerine siyasal baskı kurdular. Hangi siyasiler yargı üzerinde baskı kurarak aslında mahkûm olması gerekenleri kurtardılar, bunların tümü ortaya çıkacaktır. Bugün olmasa bile mutlaka bir gün ortaya çıkacak. Mahkûm olması gereken kişiler hakkında nasıl hiç dava açılmadı ya da nasıl beraat ettiler? İki dürüst, namuslu Adalet Bakanlığı müfettişi görevlendirlirse bütün bu ayrıntıları ortaya çıkarmak mümkün.

Ben şunu da gayet iyi biliyorum: Erdoğan'ın avukatlığını yapıp savcıya, “Kül tablasını verir misin, sigaramın külünü dökeceğim” diyen avukat ve Erdoğan'ın avukatının önüne kül tablasını getiren savcı var. Ben bunu da dillendirdim. Hiç ses çıkmadı. Herhangi bir şey söylenmedi. Şimdi Tamince'yle ilgili bir durum var. Dava açılması suretiyle gerçeklerin ortaya çıkmasını zorunlu kılan bir durum. Ama sorun sadece Fettah Tamince olayı değil. FETÖ borsası dolayısıyla İzmir'de öldürülen bir kişi var. Normalde Adalet Bakanlığı'nın o süreçten itibaren harekete geçmesi gerekiyordu. AK Parti içinde düzgün, adaletli davranılmasını isteyen bir grup da FETÖ borsasından söz etti. FETÖ borsası ne demektir? Para verince kurtuluyorsun, paran yoksa içeridesin. Dolayısıyla dava açılmama kararını bozan karar tek başına yeterli değil. Adalet Bakanlığı onun perde arkasına da girmeli. Adaletteki çürümeyle yani bir grup avukatla, bir grup yargıç ve savcının nasıl yan yana gelip insanları kurtardığını ve bunun hangi çıkarlar karşılığında yapıldığının ortaya konması lazım… Bu benim talebim olmanın ötesinde, bu ülkede vicdanıyla adalet dağıtan tüm yargıçların görevi ve beklentisidir. Adaletin bu kirlilikten arınmaya ihtiyacı var.

DEMİRTAŞ’IN TUTUKLANMASI
Demirtaş'ın tekrar tutuklanması hukuk faciası: (Yargı paketindeki af düzenlemesi tartışmaları üzerine) Adalet Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı bir metin önümüzdeki süreçte parlamentoya gelir. Gelince ancak o zaman düşüncelerimizi söyleyebiliriz. Haksız yere içeride olan çok kişi var. Eren Erdem'den tutun Osman Kavala'ya kadar… Sivil toplum örgütlerinden, askeri öğrencilere ve yazar, çizerlere kadar gereksiz yere yatan birçok insan var. Bunlar haksız yere yatıyorlar. Dünyanın gözü de bu çerçevede Türkiye'ye dönmüş durumda. Adaletin olmadığı bir ülke olarak tanımlanıyor Türkiye. Bir dikta yönetimi var. Bu çerçevede Adalet Bakanlığı belki dışarıdan gelen eleştirileri biraz yumuşatmak için bu çalışmayı yapıyor olabilir… Çünkü Türkiye'de adaletin olmadığını, siyasal baskıların yargıçlar üzerinde de sürdürüldüğünü herkes biliyor. Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerekirken siyasal iktidarın talebi üzerine tekrar tutuklanması aslında bir hukuk faciasıdır.

 
'ABD ile savaşı başlatan biz olmayacağız'
 
Kıvanç Tatlıtuğ ile duruşma salonunda fotoğraf çektiren hakime inceleme
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 23 Eylül 2019 Pazartesi 14:47

FAİK ÖZTRAK İMF İLE NEYİN PAZARLIĞINI ETTİ AMA ESKİ TÜRKİYE YOK BAY KEMAL

Yorumu oyla      11      8  
Vatandaş 23 Eylül 2019 Pazartesi 11:10

Dünyanın hiçbir ülkesinde böylesi muhalefet yok Demirtaş masum öylemi Apo’nun heykelini dikeceğiz diyen İstiklal marşı okunurken Meclisi terk eden pkk lılar İçin saygı duruşunda duran bunlar değilmi siz hiç Amerikan marşı okunurken Meclisi terk eden senatör görebilirmisiniz veya İspanya’daki rte örgütüne destek veren milletvekilleri hapise atıldı ordadamı diktatör var biraz devletçi olun chp oldu batının hdp si sayenizde Atatürkçüler partiden atıldı marjinaller doldu partiye Ermeni soykırımını kınayamıyan bir parti hdp Ermeniler Kürt’leri katletti türkleri değil ama Kürt’leri temsil ettiğini söyleyen hdp Ermenileri kınayamıyor

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbakan'dan İzmir mesajları: Biz adil düzenin temsilcisiyiz
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Biz adil düzenin temsilcisiyiz. ...
Erdoğan ABD'de konuştu: Hesap soracağız!
umhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de Türk, soydaş ve Müslüman toplumuyla buluşmada ...
Mehmet KARABEL yazdı... Belediyeler nasıl 'CV bank' oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... Belediyeler nasıl 'CV bank' oldu?
 
Erdoğan, ABD'li Senatör ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Senatörü Lindsey Graham'ı kabul etti.
Altun'dan Amerikan kamuoyuna FETÖ uyarısı
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Sevgili Amerikalılar, FETÖ'nün yalnızca ...
CHP'li Arslan: 5 yılda 181 bin 891 çocuk uyuşturucu madde ile tanıştı!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, suça sürüklenen ve mağdur edilen ...
 
AK Partili Dağ'dan yerel yönetime yurt dışı, barınak ve Yeşildere salvosu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "İzmir ve Konak'ta bugün ilçe ...
CHP'li Sertel sordu bakan cevapladı: Alsancak Stadı ne zaman açılacak?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, dönemin ...
CHP'li Kılıç: Suriye sınırında neler oluyor?
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Türkiye’nin ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva